Clubul mamicilor incepatoare
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Inawar
Scris: Tuesday, January 23, 2018 1:25 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/14/2016
MaryPoppins wrote:

Pff, la noi la Timis intra si dupa 6 luni, asa am auzit de la niste cunostinte. Is curioasa Inawar daca a primit indemnizatia sau inca asteapta. De asta am ales eu sa intru cat mai tarziu in concediu de maternitate si sa iau si concediu de odihna dupa cele 126 zile, asa o sa am salariu asigurat pana pe iulie inclusiv. Apoi imi e groaza, avem vacanta planificata in septembrie, in octombrie suntem nasi la nunta cumnatului...uff

Maaaama, 6 luni? ras
Stiam de 3 luni, dar ce-i drept inca nu au intrat banii.
Eu am depus dosarul in prima saptamana din noiembrie ca pana in 6.11 am fost in zilele de postnatal.
Sotul a depus actele pentru alocatie in octombrie si banii aceia au intrat deja acum in ianuarie.
MaryPoppins
Scris: Tuesday, January 23, 2018 1:44 PM
Nivel

Inregistrat: 9/20/2017
Inawar wrote:

Maaaama, 6 luni? ras
Stiam de 3 luni, dar ce-i drept inca nu au intrat banii.
Eu am depus dosarul in prima saptamana din noiembrie ca pana in 6.11 am fost in zilele de postnatal.
Sotul a depus actele pentru alocatie in octombrie si banii aceia au intrat deja acum in ianuarie.

Pai tu imediat faci 3 luni de cand ai depus dosarul, deci is curioasa cand o sa-ti intre ras dar mi se pare groaznic de mult, nu inteleg de ce dureaza 3 luni sa intre alocatia copilului fool
Andreea06
Scris: Tuesday, January 23, 2018 2:34 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
BabyGimi wrote:

Cel mai bine e sa mergi si sa iti rezolvi problemele la stomatolog, nu sta sa suferi. Da, anesteziile sunt compatibile cu alaptarea, dar cel mai probabil ti se va spune sa arunci primul lapte.

Eu sunt acum in curs de “restaurare” a danturii, sa zic asa:)) Inca alaptez si oricat de bine stiam teoria de compatibilitate cu anestezia, parca tot am preferat sa arunc primul lapte, sa fiu eu sigura ca e totul ok.
Mi-am scos si 2 masele de minte, una pe stanga, una pe dreapta. La prima nu am avut absolut nimic, dar nimic, nici macar o jena. La a 2a, in schimb, am zis ca asa dureri n-am mai avut decat la cezariana, cu frisoane, ce mai, dureri horror, facusem alveolita uscata. 2 saptamani am indurat, eram pastilata cu ketonal duo sau nurofen forte la fiecare 6-7 ore.
Deci depinde, se pare ca nu doar de la om la om, ci de la masea la maseapale

Mvai.. asa e cu maseaua scoasa, depinde de fiecare... eu sper sa nu se chinuie mult sa o scoata, ca are gaura dar e de unde prinde oricum, cel putin ultima oara asa mi-a zis si nu s-a mai rupt de atunci.

O sa merg sa fac.. as face si eu toate cariutele dar nu e momentul bun acum pana vine indemnizatia. O sa fac maseaua problema si sa scot cea de minte si atata momentan. Poate si detartraj. Mi-e groaza ca nu stiu niciodata la cat sa ma astept, incepi sa mergi la dentist si zboara banii, ohohooo, fara sa ai un plan de la inceput de costuri. Decat la lucrari mari asa stii cat si cum.

Probabil o sa arunc si eu primul lapte sa fie safe, sa vad ce si cat scot inainte cu pompa sa am rezerve la congelator ca acum n-am deloc.
alina89
Scris: Tuesday, January 23, 2018 2:42 PM
Nivel

Inregistrat: 3/21/2017
Andreea06 wrote:

Asa fac si eu, nici n-am mai intrebat la tel de rotarix cand am facut programarea, ca am zis sa intreb atunci cand merg si sa programez asa la 3-4 sapt dupa astea. Stiu ca e in mai multe doze, citesc pe fb ba 2 ba 3 doze. Poate depinde de ce brand e?

Eu sper daca face ceva reactie la vaccin sa ii treaca pana la botez, de pe 30 ian pe 3 ian.. ce ziceti? 4 zile..

Rotarix e cu 2 doze rotareq parca ii zice e cu 3 doze. Pt al doilea e tarziu ca trebuie prima doza la 2 luni apoi 4 si 6 din ce am citit. E pt acelasi lucru doar ca al doilea are mai multe tulpini virusul. Pt cele de acum 48 de ore ne-a zis doctora ca poate sa aiba vro reactie.

Nici eu nu am facut inca molifta de 40 zile off tot ne luam cu altele cand prindem timp si uitam si de asta..
laura513
Scris: Tuesday, January 23, 2018 3:03 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 2/8/2017
Noi pt molifta am mers direct la biserica (cand nu era slujba, a vb soacra-mea cu preotul si ne-a chemat... chiar, tre sa va povestesc, am avut si ceva scandal!) si ne-a citit acolo, bebe a fost in wrap si a dormit. Nu m-a pus sa stau in genunchi. A intrebat daca am facut ceza si i-am zis ca nu, dar din ultimul trimestru eu am inceput sa am probleme cu genunchii si ma dureau ca naiba cand ma aplecam, abia de acum incep sa-mi treaca... asa ca am stat pe un scaun cat ne-a citit rugaciunile.

Asa, si cu scandalul... Noi voiam un anume preot, F, sa vina (acasa) sa ne faca molifta. A vb soacra-mea cu o vecina care merge des la biserica lui, ea l-a sunat sa ii spuna de noi si el a zis ca e ok, vine in jur de ora 12 in ziua respectiva. Doar ca se afla la ceva sedinta si a fost auzit de preotul din parohia noastra, care a amenintat ca ii face plangere daca vine sa ne faca molifta si i-a interzis sa se bage peste parohia lui.

Saracul preot F ne-a facut pe ascuns si nici bani nu a vrut sa ia, i-am lasat noi acolo ptr ca merita (nu stiu cat trebuia dar noi am dat 100). Am lasat si iconita fetitei la sfintit (am primit cand eram gravida o iconita sculptata si pictata manual pe lemn de la un client din Bulgaria cand lucram la restaurant, cu sf. Maria)

Cretinul de la noi din parohie are probleme cu mai multa lume din Radauti. Pe o prietena a facut-o curva si hoata pe fata ca nu stiu ce nu ii convenise lui, doctoritei de familie a zis ca nu ii da binecuvantarea cand s-a mutat in sediu nou (ca sediul nou nu facea parte din arealul lui), pe socrul meu a refuzat sa-l ingroape pentru ca ai mei nu stateau acasa decat cateva zile pe an si nu platisera cultul si nici nu a acceptat sa i se plateasca pe anii din urma atunci... E o jigodie de om. banghead
alina89
Scris: Tuesday, January 23, 2018 3:14 PM
Nivel

laura513 wrote:
Noi pt molifta am mers direct la biserica (cand nu era slujba, a vb soacra-mea cu preotul si ne-a chemat... chiar, tre sa va povestesc, am avut si ceva scandal!) si ne-a citit acolo, bebe a fost in wrap si a dormit. Nu m-a pus sa stau in genunchi. A intrebat daca am facut ceza si i-am zis ca nu, dar din ultimul trimestru eu am inceput sa am probleme cu genunchii si ma dureau ca naiba cand ma aplecam, abia de acum incep sa-mi treaca... asa ca am stat pe un scaun cat ne-a citit rugaciunile.

Asa, si cu scandalul... Noi voiam un anume preot, F, sa vina (acasa) sa ne faca molifta. A vb soacra-mea cu o vecina care merge des la biserica lui, ea l-a sunat sa ii spuna de noi si el a zis ca e ok, vine in jur de ora 12 in ziua respectiva. Doar ca se afla la ceva sedinta si a fost auzit de preotul din parohia noastra, care a amenintat ca ii face plangere daca vine sa ne faca molifta si i-a interzis sa se bage peste parohia lui.

Saracul preot F ne-a facut pe ascuns si nici bani nu a vrut sa ia, i-am lasat noi acolo ptr ca merita (nu stiu cat trebuia dar noi am dat 100). Am lasat si iconita fetitei la sfintit (am primit cand eram gravida o iconita sculptata si pictata manual pe lemn de la un client din Bulgaria cand lucram la restaurant, cu sf. Maria)

Cretinul de la noi din parohie are probleme cu mai multa lume din Radauti. Pe o prietena a facut-o curva si hoata pe fata ca nu stiu ce nu ii convenise lui, doctoritei de familie a zis ca nu ii da binecuvantarea cand s-a mutat in sediu nou (ca sediul nou nu facea parte din arealul lui), pe socrul meu a refuzat sa-l ingroape pentru ca ai mei nu stateau acasa decat cateva zile pe an si nu platisera cultul si nici nu a acceptat sa i se plateasca pe anii din urma atunci... E o jigodie de om. banghead

Aoleu, in ce hal s-a ajuns si cu preotii din ziua de azi... si soacramea inca crede ca sunt sfinti si ca ei nu vad 1 leu din banii care lii dai sau ii pui la biserica in cutiuta, ea crede ca se duc toti la sarmani si toti preotii din sat umbla cu bmw... daca era dupa mine nu faceam toate astea, dar am zis sa am constiinta impacata.
Andreea06
Scris: Tuesday, January 23, 2018 7:51 PM
Nivel

Off, sotul a plecat de 2 ore dupa socri si ma simt f aiurea asa, nu stiu de ce am starea asta..
ma uit la friends asa cand si cum cu bebele langa si parca nu ma bucura deloc.
Ne-am pus deja in dormitor dupa baita ca am facut caaald aici, lumina stinsa si doar cu lampa.. poate ar trebui sa ma ridic sa mai fac ceva treaba sa imi revin. Dar nu am chef de nimic..
alina89
Scris: Tuesday, January 23, 2018 9:56 PM
Nivel

Andreea06 wrote:
Off, sotul a plecat de 2 ore dupa socri si ma simt f aiurea asa, nu stiu de ce am starea asta..
ma uit la friends asa cand si cum cu bebele langa si parca nu ma bucura deloc.
Ne-am pus deja in dormitor dupa baita ca am facut caaald aici, lumina stinsa si doar cu lampa.. poate ar trebui sa ma ridic sa mai fac ceva treaba sa imi revin. Dar nu am chef de nimic..

Uff, poate te-a obosit toata alergatura cu pregatirile pentru botez si cum pana acum nu a mai fost plecat nici sotul tau.. sunteti singurei pana maine sau doar cateva ore e plecat? O sa te descurci o sa vezi daca bebe doarme dormi si tu. Eu azi am fost la birou in vizita la colegi suuuper bine mi-a prins am stat de vorba cu un coleg cu fetita cu 2 sapt mai mica si povestit si amuzat. Am ras mult si mi-a prins bine.

In rest esti bine? Parca a fost cam liniste in casuta asta in ultimul timp ras
Andreea06
Scris: Tuesday, January 23, 2018 10:11 PM
Nivel

alina89 wrote:

Uff, poate te-a obosit toata alergatura cu pregatirile pentru botez si cum pana acum nu a mai fost plecat nici sotul tau.. sunteti singurei pana maine sau doar cateva ore e plecat? O sa te descurci o sa vezi daca bebe doarme dormi si tu. Eu azi am fost la birou in vizita la colegi suuuper bine mi-a prins am stat de vorba cu un coleg cu fetita cu 2 sapt mai mica si povestit si amuzat. Am ras mult si mi-a prins bine.

In rest esti bine? Parca a fost cam liniste in casuta asta in ultimul timp ras

Da, e alergatura si stres putin cu botezul si vaccinul..

Pana maine seara sunt singura. Maine am de gand sa merg la mall, poate vine si sora mea, daca nu singurica cu bebe si o sa caut rochie. Mai tre sa cumpar una alta pt servit ca vin niste prieteni in vizita, sa il cunoasca pe bebe. Era planuit de mult asa, ca e zi libera maine, oricum sunt prietenele mele si boyfriend-ul uneia din ele, asa ca nu e bai ca nu e sotul.

Acum ma pun sa caut pt tort pe cine sa contactez maine.. si sa vad pt entertainment ceva si gataaaa. De papetarie se ocupa sotul. Si mai fac aranjamentele de scaune la mese, care cum sta..

Azi sotul a fost intrebat de colegi daca am vrea ceva anume cadou sau bani, la botez.. na e ciudat pt noi sa ne intrebe asta si le-a zis ce vor ei. Evident ca bine ne-ar prinde bani, ca sunt multe de platit si oricum cu indemnizatia asa tarzie, pff. Dar acum om vedea ce o fi, cred ca asa e in zona aici...

LE: Maine bebe face 2 lunite. Tre sa ii fac ceva poza speciala, vreau sa incep un pattern asa lunar ca sa le pot compara la un anisor. Am ratat la o luna ca era ajunul dar asta e sic
alina89
Scris: Tuesday, January 23, 2018 10:58 PM
Nivel

Andreea06 wrote:

Da, e alergatura si stres putin cu botezul si vaccinul..

Pana maine seara sunt singura. Maine am de gand sa merg la mall, poate vine si sora mea, daca nu singurica cu bebe si o sa caut rochie. Mai tre sa cumpar una alta pt servit ca vin niste prieteni in vizita, sa il cunoasca pe bebe. Era planuit de mult asa, ca e zi libera maine, oricum sunt prietenele mele si boyfriend-ul uneia din ele, asa ca nu e bai ca nu e sotul.

Acum ma pun sa caut pt tort pe cine sa contactez maine.. si sa vad pt entertainment ceva si gataaaa. De papetarie se ocupa sotul. Si mai fac aranjamentele de scaune la mese, care cum sta..

Azi sotul a fost intrebat de colegi daca am vrea ceva anume cadou sau bani, la botez.. na e ciudat pt noi sa ne intrebe asta si le-a zis ce vor ei. Evident ca bine ne-ar prinde bani, ca sunt multe de platit si oricum cu indemnizatia asa tarzie, pff. Dar acum om vedea ce o fi, cred ca asa e in zona aici...

LE: Maine bebe face 2 lunite. Tre sa ii fac ceva poza speciala, vreau sa incep un pattern asa lunar ca sa le pot compara la un anisor. Am ratat la o luna ca era ajunul dar asta e sic

Uff, tare stresant asa cu toate pregatirile, dar ati avut si timp mai putin, eu deja ma stresez si mai sunt 3 luni si sotul doar zice ca ma stresez aiurea, dar eu toata ziua caut oferte si vad preturile si dau mailuri si ma stresez ca nimic nu e rentabil la ceva asa mic. Dar nici nu stiam ca e o optiune sa nu se dea bani uff adica e cu meniu si tot ca la nunta doar ca nr restrans si pe timpul zilei,nu? Eu pe unde am mai auzit au dat bani si cine a mai vrut si un mic cadouas pe langa. Oricum noi suntem resemnati ca venim cu bani de acasa... vrem sa iasa ceva dragut macar sa ne simtim bine si sa ramanem cu amintiri dragute, mai e si cununia noastra atunci. Sper sa iasa ok.

Asa vroiam si noi si poza la fiecare luna si pus asa in album. Poate si un calendar personalizat pt la anu ras deja sunt super nostalgica cand ma uit la pozele de la nastere si e asa schimbat si pe zi ce trece mai frumos dar e ditamai flacau deja fata de cat era hearts

Pt indemnizatie nu am depus inca.. nu mi-au dat de la hr adeverinta inca, dar e ft aiurea sa intre asa tarziu mai avem si 3 rate 2 au crescut cu 100 lei si una cu 200 de luna asta deja..
Andreea06
Scris: Tuesday, January 23, 2018 11:13 PM
Nivel

alina89 wrote:

Uff, tare stresant asa cu toate pregatirile, dar ati avut si timp mai putin, eu deja ma stresez si mai sunt 3 luni si sotul doar zice ca ma stresez aiurea, dar eu toata ziua caut oferte si vad preturile si dau mailuri si ma stresez ca nimic nu e rentabil la ceva asa mic. Dar nici nu stiam ca e o optiune sa nu se dea bani uff adica e cu meniu si tot ca la nunta doar ca nr restrans si pe timpul zilei,nu? Eu pe unde am mai auzit au dat bani si cine a mai vrut si un mic cadouas pe langa. Oricum noi suntem resemnati ca venim cu bani de acasa... vrem sa iasa ceva dragut macar sa ne simtim bine si sa ramanem cu amintiri dragute, mai e si cununia noastra atunci. Sper sa iasa ok.

Asa vroiam si noi si poza la fiecare luna si pus asa in album. Poate si un calendar personalizat pt la anu ras deja sunt super nostalgica cand ma uit la pozele de la nastere si e asa schimbat si pe zi ce trece mai frumos dar e ditamai flacau deja fata de cat era hearts

Pt indemnizatie nu am depus inca.. nu mi-au dat de la hr adeverinta inca, dar e ft aiurea sa intre asa tarziu mai avem si 3 rate 2 au crescut cu 100 lei si una cu 200 de luna asta deja..

Mda, si la noi au crescut ratele.. e jale si cu bancile si roborul asta. Apai nici eu nu credeam ca e o optiune asta.. adica stiu ca aici se fac de zi petrecerile astea, nuntile inclusiv.. dar tot ai meniu, bautura, dans, dj etc. de toate ca la o petrecere de noapte. Adica noi am facut invitatii, nu facem doar o masa asa.. e petrecere de la 2 la 12 noaptea, mno.. Sa vedem ce o fi.

Deja mi-am facut un ceai de lactatie ca tare imi pare ca mi-s mai moi sanii. Bebe pare sa pape la fel si cand strang pt lingurita sa pun colief nu mi se pare nimic in neregula.. dar ma tem sa nu pierd laptic cu toate ce le fac acuma. Vitamine am uitat sa mai iau, acum nici nu le mai gasesc, le-oi fi terminat aproape si le-am ratacit, tre sa iau altele. De mancat mananc cand cum apuc si nu mereu ceva gatit, deci.... sper sa fie ok lapticul. Incerc sa compensez cu fructe si mai mananc rosii la sandwichuri si lactate..

De joi o sa am mancare gatita ca va fi soacra pe tura :) Si cu asta nu vreau sa ma stresez, tot mi-am impus sa fiu zen si impacata.

Ma bucur ca va fi si sotul acasa, asa de mult.. 5 sapt de home office, ah cat noroc pe mine!hainoroc
alina89
Scris: Tuesday, January 23, 2018 11:27 PM
Nivel

Andreea06 wrote:

Mda, si la noi au crescut ratele.. e jale si cu bancile si roborul asta. Apai nici eu nu credeam ca e o optiune asta.. adica stiu ca aici se fac de zi petrecerile astea, nuntile inclusiv.. dar tot ai meniu, bautura, dans, dj etc. de toate ca la o petrecere de noapte. Adica noi am facut invitatii, nu facem doar o masa asa.. e petrecere de la 2 la 12 noaptea, mno.. Sa vedem ce o fi.

Deja mi-am facut un ceai de lactatie ca tare imi pare ca mi-s mai moi sanii. Bebe pare sa pape la fel si cand strang pt lingurita sa pun colief nu mi se pare nimic in neregula.. dar ma tem sa nu pierd laptic cu toate ce le fac acuma. Vitamine am uitat sa mai iau, acum nici nu le mai gasesc, le-oi fi terminat aproape si le-am ratacit, tre sa iau altele. De mancat mananc cand cum apuc si nu mereu ceva gatit, deci.... sper sa fie ok lapticul. Incerc sa compensez cu fructe si mai mananc rosii la sandwichuri si lactate..

De joi o sa am mancare gatita ca va fi soacra pe tura :) Si cu asta nu vreau sa ma stresez, tot mi-am impus sa fiu zen si impacata.

Ma bucur ca va fi si sotul acasa, asa de mult.. 5 sapt de home office, ah cat noroc pe mine!hainoroc

Nu o sa fie plicuri de dar pe mese? La noi invitatiile asa vin acelasi model cu invitatia, dar stil plic. Poate li se aprinde un beculet, oricum nu ai cei mai face acum cu colegii daca asa vor, asa mai bine macar nu te mai stresezi. Sigur o sa fie bine.

Cu vaccinul iar nu ai ce sa faci de marti pana sambata trece orice reactie ar face, la alt vaccin aparea dupa 7 zile, parca ror, dar astea 2 sunt ok, e doar moralul care e afectat ca iti pare rau de el asa micut si chinuit, dar e pt binele lor si noi le-am facut cand eram mici..

Hai curaj, ca acum trece si asta. Cheek Kiss
Andreea06
Scris: Tuesday, January 23, 2018 11:40 PM
Nivel

alina89 wrote:

Nu o sa fie plicuri de dar pe mese? La noi invitatiile asa vin acelasi model cu invitatia, dar stil plic. Poate li se aprinde un beculet, oricum nu ai cei mai face acum cu colegii daca asa vor, asa mai bine macar nu te mai stresezi. Sigur o sa fie bine.

Cu vaccinul iar nu ai ce sa faci de marti pana sambata trece orice reactie ar face, la alt vaccin aparea dupa 7 zile, parca ror, dar astea 2 sunt ok, e doar moralul care e afectat ca iti pare rau de el asa micut si chinuit, dar e pt binele lor si noi le-am facut cand eram mici..

Hai curaj, ca acum trece si asta. Cheek Kiss

Asa e, nu prea mai tin multe de mine..
O sa avem plicuri pe mese, dar deja poate e tarziu asa daca ei decid sa faca cheta sa cumpere cadouri. Nu stiu, e ciudat. Poate nu stim noi obiceiurile aici, la botezuri. Pe de alta parte daca noi nu le-am dat idei cu ce avem nevoie, lucruri, ma gandesc ca nu or sa cumpere ei asa fara stire. Nu e ca in america sa avem registry :)

Am gasit sa facem litere de lemn cu numele baiatului, am ales cui sa scriu maine pentru tort si am si modelul la tort..
https://ibb.co/f3WXww

Maine vreau sa caut un trenulet electric cu sine sa umble pe masa de candy bar sau a noastra (ca nu ne-am mai ornat altfel masa noastra.. adica flori) si inca un tren static cu vagoane deschise, ne gandim sa tina loc la cutia de dar. Asta daca gasesc, daca nu iau o cutie si vad cum pun desen cu trenulet. Hihi :D
Astept si designul la papetaria de meniuri, o sa fie tip carte, pe o fata va fi Statia X, pe interior meniul. coeur
Sorina_85
Scris: Wednesday, January 24, 2018 12:26 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 9/21/2017
Andreea06 wrote:

Deja mi-am facut un ceai de lactatie ca tare imi pare ca mi-s mai moi sanii. Bebe pare sa pape la fel si cand strang pt lingurita sa pun colief nu mi se pare nimic in neregula.. dar ma tem sa nu pierd laptic cu toate ce le fac acuma

Salut mamici,
Andreea, sa nu iti faci probleme cu laptele, el s-a reglat si o sa vezi ca nu se vor mai umfla sanii asa ca la inceput si usor, usor nu o sa mai ai nevoie nici de tampoane de sani pentru ca nu vor mai curge. Lapticul se formeaza atunci, pe loc, de aia ai impresia ca e mai putin.
Spor cu pregatirile pt botez!
pupici
Andreea06
Scris: Wednesday, January 24, 2018 1:15 AM
Nivel

Merci Sorina! Inca port tampoanele si ma tem fara ele de incidente. Acasa mai merge daca o patesc desi nu stau nici acasa fara, dar in oras pff :) si asa mereu am tricou extra si pt mine in gentuta lui :))

Azi l-am pus a doua oara in sling.. a stat cat am facut reglajele cat de cat si apoi n-a mai vrut. Acum cer sfaturi pe fb ca nu sunt sigura ce si cum..

Andreea06 attached the following image(s):
38459298-18fb-427b-9383-bfa25bc79430.jpeg

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.