Clubul mamicilor incepatoare
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Inawar
Scris: Thursday, January 18, 2018 9:59 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/14/2016
Andreea06
Scris: Thursday, January 18, 2018 10:39 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
Da da, n-am folosit niciodata unul din asta.. credeam ca zici de igienizat podelele pt bebe cand incepe sa mearga.

Noi ne pregateam de baita si catelusa era in casa, pana sa urcam sus l-am dezbracat de pantalonasi in living jos si eu am urcat sa pregatesc. M-a strigat sotul sa vad catelusa cum il linge pe picioruse :)) yey, they bonded Lol
Il tot feream asa de ea ca nu stiam cum reactioneaza ea la un bebelus dar e foarte ok :)
Inawar wrote:

Link la aparatul de curatat cu aburi?

Aparat de curatat cu aburi Concept CP1010, 1200W, 400 ml, presiune 3 bari, 9 accesorii, Alb/Bleu
https://m.emag.ro/aparat-de-curatat-cu-aburi-concept-1200w-400-ml-presiune-3-bari-9-accesorii-alb-bleu-cp1010/pd/DXVL3NBBM/

Andreea06 attached the following image(s):
51c5cc81-cc8c-4238-aa86-cb449fe68c2e.jpeg

alina89
Scris: Friday, January 19, 2018 11:48 AM
Nivel

Inregistrat: 3/21/2017
fetelor, cunoasteti ceva flori baby friendly si usor de intretinut ? :D ne-am inchis balconul si vreau sa imi iau ceva flori dragute, plus ca trebuie sa inlocuiesc 2 din florile pe care le am pentru ca sunt periculoase pentru copii desi imi plac tare si mi s-au facut deja mari si frumoasa Cray
alina89
Scris: Friday, January 19, 2018 11:53 AM
Nivel

Andreea06 wrote:
Da da, n-am folosit niciodata unul din asta.. credeam ca zici de igienizat podelele pt bebe cand incepe sa mearga.

Noi ne pregateam de baita si catelusa era in casa, pana sa urcam sus l-am dezbracat de pantalonasi in living jos si eu am urcat sa pregatesc. M-a strigat sotul sa vad catelusa cum il linge pe picioruse :)) yey, they bonded Lol
Il tot feream asa de ea ca nu stiam cum reactioneaza ea la un bebelus dar e foarte ok :)

catelusii sunt innebuniti dupa babelusi aparent Lol au si nasii si sora mea si amandoi catelusii erau in stare sa intre in landou dupa bebe ras

asa record nu am mai avut pana acum, am apucat sa spal vasele, sa bag la spalat si sa ud florile si bebe a stat pe salteluta de jucat linistit si gangurind, m-am intors fix cand incepea sa devina marait hainoroc

de luni tot incercam sa ii facem o rutina cu dormitul seara, dar nu ne iese orice am face, el nu doarme mai devreme de 1-1:30, nu stiu ce sa mai incerc pentru ca cu cat insistam mai mult cu atat plange mai tare. voi la ce ora ii bagati pe pitici la nani si cum ati reusit sa ajungeti la performanta asta? :D
alexutza_88
Scris: Friday, January 19, 2018 1:46 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 1/16/2017
alina89 wrote:

catelusii sunt innebuniti dupa babelusi aparent Lol au si nasii si sora mea si amandoi catelusii erau in stare sa intre in landou dupa bebe ras

asa record nu am mai avut pana acum, am apucat sa spal vasele, sa bag la spalat si sa ud florile si bebe a stat pe salteluta de jucat linistit si gangurind, m-am intors fix cand incepea sa devina marait hainoroc

de luni tot incercam sa ii facem o rutina cu dormitul seara, dar nu ne iese orice am face, el nu doarme mai devreme de 1-1:30, nu stiu ce sa mai incerc pentru ca cu cat insistam mai mult cu atat plange mai tare. voi la ce ora ii bagati pe pitici la nani si cum ati reusit sa ajungeti la performanta asta? :D

hehe a noastra numai dupa 2 adoarme. nu cred ca putem sa le facem un program inca.peste.vreo 2-3 luni...eu nu pot sa fac nimic pana seara cand vine tati. nu sta deloc singura, daca ma duc pana la baie imediat se incrunta si tipa, apoi o da in plans. hohot
Andreea06
Scris: Friday, January 19, 2018 2:36 PM
Nivel

Asa e Alina, de pe la 6 luni incolo poti incerca o rutina..
Nici nu as sti sa iti spun cand il pun la somn pt noapte pt ca el doarme asa cicluri de 3h cam.. si are ore cand sta treaz, nu e o rutina exacta cand cum. Poate sa adoarma la 6 si apoi la 9 sa pape si la 10 sa adoarma iar.. dar eu nu calculez decat de la 12 incolo, pana la 11/12 cam stau treaza chiar daca el doarme, ca ceva mai apuc sa fac, cat e sotul acasa.. profit.

Baita de fel ii facem la 9 cam, incercam, dar si aia depinde de bebe ca daca la 7:30 a adormit nu il trezesc la 9.. il las cat doarme si apoi facem baita.
alina89
Scris: Friday, January 19, 2018 3:21 PM
Nivel

alexutza_88 wrote:

hehe a noastra numai dupa 2 adoarme. nu cred ca putem sa le facem un program inca.peste.vreo 2-3 luni...eu nu pot sa fac nimic pana seara cand vine tati. nu sta deloc singura, daca ma duc pana la baie imediat se incrunta si tipa, apoi o da in plans. hohot

na.. deci se poate si mai rau ras
asa suntem si noi, dimineata cand vine tati ma pun pe canapea ca are spatar brate si ma mai ajuta, am pus si salteluta pe ea si acolo ne gaseste si cand se intoarce de la serviciu :)) azi a fost un record ca am avut cam 30-40 min care chiar a stat linistit si am avut timp sa fac ceva. a fost wow ras
Andreea06
Scris: Friday, January 19, 2018 3:24 PM
Nivel

Am fost si am stabilit meniul, ne-a iesit 230 lei cu bautura si candy bar inclus.
Mai tre sa rezolv tortul, ceva entertainment pt copii/adulti si sa comand meniurile papetarie.
Aranjament floral ne dau ei unul, o sa va atasez cum e, mi se pare tare dragut.. si am ales huse ivory cu o panglica tot ivory si prinsa cu un pom pom albastru :)

Andreea06 attached the following image(s):
807a6ef5-b9d6-405b-82e3-a0a9d76d11fb.jpeg

alina89
Scris: Friday, January 19, 2018 3:30 PM
Nivel

Andreea06 wrote:
Asa e Alina, de pe la 6 luni incolo poti incerca o rutina..
Nici nu as sti sa iti spun cand il pun la somn pt noapte pt ca el doarme asa cicluri de 3h cam.. si are ore cand sta treaz, nu e o rutina exacta cand cum. Poate sa adoarma la 6 si apoi la 9 sa pape si la 10 sa adoarma iar.. dar eu nu calculez decat de la 12 incolo, pana la 11/12 cam stau treaza chiar daca el doarme, ca ceva mai apuc sa fac, cat e sotul acasa.. profit.

Baita de fel ii facem la 9 cam, incercam, dar si aia depinde de bebe ca daca la 7:30 a adormit nu il trezesc la 9.. il las cat doarme si apoi facem baita.

Andreea, e SF ce zici tu acolo hohot pai daca dormea si al meu asa, pff.. dar cum al meu nu doarme ziua, noaptea se culca la 1-:1:30, vrea numai in brate sau la san sau daca il pun jos trebuie sa stau sa ma joc cu carticele fosnaitoare langa el sau cu zdranganele, nu am cum sa astept 6 luni sa incep sa ii fac o rutina asa ca incet incet vrem sa il obisnuim sa adoarma mai devreme, incepem macar cu cate 15 min in fiecare zi si incercam sa il adormim si ziua macar o repriza de 30 min - o ora. Iti dai seama cat de irascibil devine daca nu doarme cu orele? Pai nu te mai poti intelege cu el si nici atat nu mai doarme noaptea, poate ati patit si voi sa fiti atat de obositi incat sa nu puteti adormi. cam asa e si el, i se inchid ochii, casca intruna, dar cum atipeste 1 min tresare si o luam de la capat.

In nici un caz nu facem o rutina batuta in cuie cu program fix de masa si somn, dar la noi e esential sa doarma putin macar si in timpul zilei. Peste tot citesc cat de important e somnul la bebelusi si cat ajuta la dezvoltare . Totusi m-am resemnat ca al meu nu e cum spun toate statisticile asa ca nu ma mai stresez cu asta la fel ca la inceput Crazy
Dana_
Scris: Friday, January 19, 2018 4:03 PM
Nivel

Inregistrat: 2/23/2017
alexutza_88 wrote:

Si noi tot dupa 1-2 noaptea , uneori adorm inaintea lui adica imi pica ochii de somn si el nici vorbauff
Azi am reusit sa merg la baie fara sa faca scandal , statea cuminte in balansoar
Noi avem pisici...si le tin la distanta insa ele sunt tare curioase.. nu cred ca reactioneaza la fel ca un catel..imi e frica sa nu dea cu labuta sa-l zgarie ..
Andreea06
Scris: Friday, January 19, 2018 4:14 PM
Nivel

Aaa inteleg acum, am crezut ca doarme cat de cat ziua, adica sa stea 4 ore treaz, sa doarma 2 etc.. am patit si eu uneori ca doarme 5 min si se trezeste urlsnd, dar cred ca e de la burtica atunci sau vreun vis ma gandeam eu. Ca parea ca plange in somn, tot cu ochii inchisi statea si cand il linisteam practic se oprea brusc si dormea in continuare. F ciudat mi se parea.. oare face la fel? Sau sta cu ochii deschisi apoi?

Eu sper sa ai parte de un bebe linistit cat de curand, nu cred sa fie asa pana la 1 an.
Cand mergi la vaccinuri?

alina89 wrote:

Andreea, e SF ce zici tu acolo hohot pai daca dormea si al meu asa, pff.. dar cum al meu nu doarme ziua, noaptea se culca la 1-:1:30, vrea numai in brate sau la san sau daca il pun jos trebuie sa stau sa ma joc cu carticele fosnaitoare langa el sau cu zdranganele, nu am cum sa astept 6 luni sa incep sa ii fac o rutina asa ca incet incet vrem sa il obisnuim sa adoarma mai devreme, incepem macar cu cate 15 min in fiecare zi si incercam sa il adormim si ziua macar o repriza de 30 min - o ora. Iti dai seama cat de irascibil devine daca nu doarme cu orele? Pai nu te mai poti intelege cu el si nici atat nu mai doarme noaptea, poate ati patit si voi sa fiti atat de obositi incat sa nu puteti adormi. cam asa e si el, i se inchid ochii, casca intruna, dar cum atipeste 1 min tresare si o luam de la capat.

In nici un caz nu facem o rutina batuta in cuie cu program fix de masa si somn, dar la noi e esential sa doarma putin macar si in timpul zilei. Peste tot citesc cat de important e somnul la bebelusi si cat ajuta la dezvoltare . Totusi m-am resemnat ca al meu nu e cum spun toate statisticile asa ca nu ma mai stresez cu asta la fel ca la inceput Crazy
alina89
Scris: Friday, January 19, 2018 4:26 PM
Nivel

Andreea06 wrote:
Aaa inteleg acum, am crezut ca doarme cat de cat ziua, adica sa stea 4 ore treaz, sa doarma 2 etc.. am patit si eu uneori ca doarme 5 min si se trezeste urlsnd, dar cred ca e de la burtica atunci sau vreun vis ma gandeam eu. Ca parea ca plange in somn, tot cu ochii inchisi statea si cand il linisteam practic se oprea brusc si dormea in continuare. F ciudat mi se parea.. oare face la fel? Sau sta cu ochii deschisi apoi?

Eu sper sa ai parte de un bebe linistit cat de curand, nu cred sa fie asa pana la 1 an.
Cand mergi la vaccinuri?

da, de la burtica urla tare in somn cateva secunde, atunci stiu si nu il bag in seama, cel mult pun manuta pe burtica lui sa simta cald si il las sa adoarma la loc, dar asta e noaptea, ziua nu doarme si pace Lol ce 2 ore zici tu acolo??? haha, dar de luni am inceput sa nu mai cedam si sa fim mai perseverenti cu el, la pranz dupa papaica mergem la el in camera si citim povesti in soapta sau ne leganam si ii povestesc cum dorm bebelusii ca sa se faca maaari si azi in sfarsit vad ca doarme de la 3 fix si de cateva minute e cu ochii deschisi in barcuta, dar inca nu plange, am spalat vasele iar si am bagat la marinat ceva pentru diseara cat timp a dormit Clap

vaccinurile luni, nici nu vreau sa ma gandesc Bye2 rotarixul il faceti? noi l-am face, dar parca nu odata cu astea 2 uff
alina89
Scris: Friday, January 19, 2018 4:42 PM
Nivel

Andreea06 wrote:
Am fost si am stabilit meniul, ne-a iesit 230 lei cu bautura si candy bar inclus.
Mai tre sa rezolv tortul, ceva entertainment pt copii/adulti si sa comand meniurile papetarie.
Aranjament floral ne dau ei unul, o sa va atasez cum e, mi se pare tare dragut.. si am ales huse ivory cu o panglica tot ivory si prinsa cu un pom pom albastru :)

la noi cred ca pica candy bar, dar avem tort inclus, insa il vom lua cu un "etaj" in plus, ca sa servim si a doua zi acasa cand se face baita si partea aia o platim.

pt aranjamente mi s-a pus pata pe ceva faaain si ne reprezinta, imi doresc tare sa le luam pe alea, e gen tema zoo si fiecare masuta are animalutul ei, plicurile de dar de la masa aia la fel cu acelasi animalut, meniurile si cutiuta cu florile. foarte fain, dar trebuie sa vad daca ne permitem si daca e rezonabil pretul ca nu ne pricepem nici unu Lol
Andreea06
Scris: Friday, January 19, 2018 4:54 PM
Nivel

Noi facem asa mesele Statia X si atat.. plicuri nu m-am gandit sa mai fac custom, ci normale luate dintr-o papetarie, poate ceva culoare bleu. Ca nu vreau sa scriu numele la scaune, o sa indrumam noi persoanele la statia X si se aseaza cum vor ei.

Oh, cutia de dar.. aia o pregatesc eu, clar. Sa imi notez :P

Si marturiile tre sa le pregatesc sapt asta care vine.

Pana la urma cred ca in jur de 50 adulti si 9 copii vom fi.

Vaccinul nu am cautat sa cumpar rotarix inca.. asa as fi dat tura asta prima odata, dar acum nu stiu.. sa sun luni sa programez si vad cum zice si doctorita..

alina89 wrote:

la noi cred ca pica candy bar, dar avem tort inclus, insa il vom lua cu un "etaj" in plus, ca sa servim si a doua zi acasa cand se face baita si partea aia o platim.

pt aranjamente mi s-a pus pata pe ceva faaain si ne reprezinta, imi doresc tare sa le luam pe alea, e gen tema zoo si fiecare masuta are animalutul ei, plicurile de dar de la masa aia la fel cu acelasi animalut, meniurile si cutiuta cu florile. foarte fain, dar trebuie sa vad daca ne permitem si daca e rezonabil pretul ca nu ne pricepem nici unu Lol
Dana_
Scris: Saturday, January 20, 2018 3:05 PM
Nivel

Inregistrat: 2/23/2017
Am fost azi la dr pt controlul de 6sapt , totul ok yes
Am uitat sa intreb pediatrul sapt trecuta si n-am vrut sa insist cu telefoane asa ca am intrebat dr cu care am nascut , daca stie ceva referitor la ecografia de sold...pt ca la mine pe fisa de externare nu era trecut si mi-a zis ca nu se recomanda la toti si daca era ceva problema imi ziceau in spital , a zis ca pt siguranta sa intreb si pediatrul dar ar fi vazut si el daca e ceva problema . Andreea si Alina stiu ca voi a-ti facut eco dar restul fetelor ? A-ti facut ? Stiu ca nu e obligatorie dar habar n-am daca sunt singura care nu o face sau mai sunt si alte mamici , nu imi e groaza sa merg sa facem eco daca trebuie dar din cate citesc pe net au mers mamici cu recomandare de la dr iar mie nu mi-a zis nimeni nimic
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.