Clubul mamicilor incepatoare
Subiectul anterior · Subiectul urmator
laura513
Scris: Tuesday, January 16, 2018 7:38 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 2/8/2017
alina89 wrote:

na.. acum ca sa il potolesc m-am apucat sa dansez cu el prin casa pe melodia aia "Vals" a lui Smiley (nici macar nus fan, dar parca asa ma legan cu el si cand nu am muzica ras )

Vi l-am pus si pe piciu meu sa-l cunoasteti ras

Lasa ca noi am pus ieri nyan cat varianta de 100 de ore Lol Ca sa nu mai schimb ritmul la dans si nici melodia. A cântat vreo 3 ore încontinuu, m-am damblagit clar hohot

Ce dragalas zambarici ai hearts Va pupacim! Cheek Kiss
Andreea06
Scris: Tuesday, January 16, 2018 7:52 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
Alina ioi ce scump e, ziceai tu ca rade, asa pare cu gura pana la urechi, ce banc bun i-ati spus? Lol

Mi-e groaza ca tre sa imi fac timp si curaj sa merg la dentist dupa botez sa scot o masea de minte si sa fac o alta carie, ma teeeem si ma stresez si cu alaptarea si durerile de dupa.. maseaua e de minte si citisem ca se poate intampla sa iei antibiotic dupa. Uf. Dar tre sa rezolv ca incepe iar sa ma doara si nu pot baga ketonal intruna.
alina89
Scris: Tuesday, January 16, 2018 8:18 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/21/2017
Andreea06 wrote:
Alina ioi ce scump e, ziceai tu ca rade, asa pare cu gura pana la urechi, ce banc bun i-ati spus? Lol

Mi-e groaza ca tre sa imi fac timp si curaj sa merg la dentist dupa botez sa scot o masea de minte si sa fac o alta carie, ma teeeem si ma stresez si cu alaptarea si durerile de dupa.. maseaua e de minte si citisem ca se poate intampla sa iei antibiotic dupa. Uf. Dar tre sa rezolv ca incepe iar sa ma doara si nu pot baga ketonal intruna.

Rade de mami, ca nu isi aduce aminte cand s-a pieptanat ultima data si are laptic din cap pana in picioare, mai rau ca el Crazy

Cred ca e bine sa faci rezerve de laptic preventiv. Sigur o sa iti faca anestezie, eu parca am avut si antibiotic 5 zile la ultima masea de minte scoasa. Eu am o masea de minte care am zis ca o scot dupa cununie, apoi am zis dupa nastere, acum zic si eu dupa botez. E deja cariata un sfert, dar momentan nu-mi face probleme, vad insa ca a inceput sa doara alta aparent "sanatoasa".

Aici asa a nins si abea asteptam sa ninga sa facem poze cu prima zapada, dar acum imi e frica sa iesim afara pe geru asta Lol
Dana_
Scris: Tuesday, January 16, 2018 9:20 PM
Nivel

Inregistrat: 2/23/2017
Andreea06 wrote:
Intrebare, si la voi decurge curatenia pe toooata ziua aproape vs 2 ore?

De dimineata tot incerc sa termin macar de strans toate din casa imprastiate, bucataria si sa pun haine la spalat si inca nu i-am dat de capat .. voi unde si cum lasati bebe cand aveti treburi prin casa? Patut, leagan? Ca nu doarme continuu evident :)

Greeeuuuff abia pot face cate ceva cand e sotul pe-acasa dar si asa e greu pt ca el nu il linisteste ..adica nu ii canta sau sa vb cu el ..e asa mai tacut si atunci tre sa prind momentul cand bb doarme profund..ceea ce nu se prea intampla in timpul zilei . Asa ca orice fac ..tre sa ma bag pe turbo Crazy aruncat scutec , spalat cateva vase pac inapoi la el , aspirat juma de covor inapoi si tot asa , acu mai face si sotu cate ceva cand e prin preajma ..dar nu stiu sincer ce ma fac cand el va fi plecat din tara , cred ca va fi super greu , si bineinteles ca nu scap de transportul baiatului cel mare spre scoala in fiecare dimineata habar n-am cum va fi sa trezesc si bebele sa mergem cu masina zilnic uff dar alte solutii nu avem . Noi in iunie plecam definitiv din tara , intr-un fel imi e tare groaza dar pe de alta parte abia astept sa scap de stresul asta cu scoala

LE : Am primit un balansoar simplu ..din acela cu vibratii si uneori ma minunez cum adoarme in balansoar asa rapid . Poate ii iau si leagan electric
Apropo sunt reduceri pe emag , am vazut scutece reduse 80 buc la 55 lei parca , dar asa cum am scris zilele trecute ..sunt la cora la acelasi pret , fara nici o reducere
Dana_
Scris: Tuesday, January 16, 2018 9:30 PM
Nivel

Andreea06 wrote:

Sa nu-ti fie groaza de scosul maselei . Ti-am zis anul trecut unde am fost eu si a fost super rapid si nedureros , adica am avut anestezie dar a fost asa rapid ca era deja scoasa , si n-am luat antibiotic .
Dana_
Scris: Tuesday, January 16, 2018 9:37 PM
Nivel

Vai fetelor ce zambarici frumosi aveti , sunt adorabili asa cu gurita pana la urechi . Ma tot gandeam cand o sa inceapa al meu sa rada ( nu in somn cum apare la poza de profilras ) de cateva zile a inceput incet incet... acum cand il schimb si il intreb..." ai facut iar kaki?" el imi trage un zambet luung.
Inawar
Scris: Tuesday, January 16, 2018 10:06 PM
Nivel

Inregistrat: 11/14/2016
Andreea06 wrote:

Si eu am o masea de minte care a inceput sa ma doara prin luna a 4-a de sarcina. Trebuie scoasa ca a facut carie dar am gasit o stomatoloaga care s-a incumetat sa curete si sa plombeze temporar pana dupa nastere. E sus in spate si abia a reusit sa lucreze.
Eu am evitat sa mananc pe partea aia mai ales solide tari, gen popcorn sa ma tina cat mai mult plomba.
Acum astept sa mai treaca ceva timp si o scot, o menajez cat pot sa nu imi faca probleme.
Inawar
Scris: Tuesday, January 16, 2018 10:18 PM
Nivel

Dana_ wrote:
Vai fetelor ce zambarici frumosi aveti , sunt adorabili asa cu gurita pana la urechi . Ma tot gandeam cand o sa inceapa al meu sa rada ( nu in somn cum apare la poza de profilras ) de cateva zile a inceput incet incet... acum cand il schimb si il intreb..." ai facut iar kaki?" el imi trage un zambet luung.

Inseamna ca o sa zambeasca tot mai des, urmeaza si rasul cu voce daca il gadili si razi si tu in timp ce faci asta.
Ieri mancam pufuleti ( gustare sanatoasa de mamica ) si a inceput sa rada langa mine, cred ca ii placea cum fosneam punga ca era tare vesel Lol
MaryPoppins
Scris: Tuesday, January 16, 2018 10:38 PM
Nivel

Inregistrat: 9/20/2017
Fetelor, eu revin cu niste intrebari tehnice ras

Sterilizator - aveti? de care? sunteti multumite? cat de mult il folositi? Andreea, tu parca ai Avent, asa-i? la asta ma oprisem si eu (ala 3 in 1 pe aburi), dar acum parca mi se pare totusi cam scumput si m-as reorienta la ceva asemanator ca dimensiuni dar mai ieftin. L-am studiat pe ala de la Noriel in magazin si pare ok la prima vedere, dar fiind comercializat doar de ei n-am prea vazut review-uri la el. Vreau sa incapa biberoane, suzete etc plus pompa de san. Si legat de pompa de san, modelul asta pe care o sa il iau eu vine cu doua biberoane si doua tetine moi cu debit pt nou nascut, credeti ca e fezabil sa-mi inchipui ca pot hrani bebelusa cu biberoanele astea sau ar trebui sa iau si separat? Adica pt inceput nu stiu daca imi trebuie si alte biberoane, ca pe parcurs om vedea...

Babynest - ziceti ca e fain si de ajutor? de unde le-ati luat? initial nu il aveam pe lista (naiva de mine planuieste sa culce copilul exclusiv in patut), dar m-am mai uitat si pe youtube si pare fain, macar asa de transportat copilul in el din patut in patul mare si invers. La pernegravide.ro vad ca fac in doua variante, 0-3 luni si 0-6 luni, care o fi mai ok de luat?

Pieptene/ perie - aveti, folositi?

Aspirator nazal electric/manual cu furtun/batista bebelusului etc - ati luat, folositi asa ceva? stiu ca parerile is impartite aici, unii folosesc cu succes aspiratorul ala electric, altii zic ca e barbarie si trag mucii cu un furtun din ala special.

Centura postnatala pt mamicile cu cezariana - o folositi si daca da de care?

Camasi de noapte pt alaptare - asta daca folositi de obicei, eu mai ales acum in sarcina ma simt mai comod in camasa de noapte decat in pijamale din doua piese. Si ma tot uit pe diverse site-uri dar nu is hotarata la nimic, habar n-am daca is bune materialele, daca or fi bune deschizaturile alea pt sani...

Sutiene/bustiere pt alaptat - eu prefer bustierele acum, ca nu mai suport sa ma stranga nimic, dar ziceti aici daca aveti recomandari de sutiene bune pt alaptat.

Si cam atat for now, mai scriu daca mai rasare ceva cu semnul intrebarii pe lista Lol Mersi mult Cheek Kiss
Inawar
Scris: Tuesday, January 16, 2018 11:13 PM
Nivel

Mary, din tot ce ai scris mai sus am o camasa de alaptare-primita cadou de la mama si un sutien de alaptat. Sutienul e cumparat din jumbo, merge... , dar daca ai sanii mari nu prea are sustinere. Oricum cand sunt sanii plini de lapte nici nu vrei ceva sa te stranga.
Mi-am luat totusi 4 maieuri de alaptare, care le rotesc, sunt comode. Am 2 de la h&m si 2 de la lidl.
Cu sterilizatu' nu prea ai treaba daca alaptezi de la san. Am 2 biberoane avent pe care le-am folosit la inceput si le fierbeam cateva minute intr-o oala cu apa.
Noi nu eram hotarati la un model de sterilizator si nu am mai luat. Am zis ca pt folosiri ocazionale de biberon si pompa, e ok si oala cu apa. Mai avem 2 suzete care le mai folosesc dar si alea nu prea des ca nu am vrut sa se invete cu suzeta.
Cel mai bine e sa astepti sa vezi cum o sa fie la tine cu alaptatul. Nepotelul meu nu stie ce inseamna biberon sau suzeta, a primit doar san si atat. Sora mea a vrut sa-i dea suzeta cand era plangacios dar nu a vrut sa o accepte nici cum.
Andreea06
Scris: Wednesday, January 17, 2018 12:09 AM
Nivel

Mary, da, eu am ala avent 3 in 1 dar sigur ma descurcam si cu altceva sau ceva mai mic. Eu am luat la reducere emag mai multe avent atunci, inclusiv sistemul de monitorizade video. Pompa am folosit-o in prima luna, de atunci nu, dar cred ca o voi mai folosi cand tre sa las laptic extra pt sot.

Bibe am avut un set de 4 eu si unul a venit cu pompa. Deci 5, 3 mici si 2 mari. Am folosit cele mici doar, sunt de ajuns 2 as zice.. daca alaptezi, cu lp nu stiu cum e.

Eu am babynest de pe pernegravide.ro, modelul noi cu marginea detasabila. Il recomaaaand (nu neaparat asta dar orice babynest).

Centura postnatala am luat de pe amazon eu, mamaway ii zice, fff faina, mai scumpa dar mi-a fost f utila la spital si acasa primele 2 sapt. Apoi n-am mai folosit-o. Pt cezariana ajuta o centura sa te ridici mai cu incredere din pat, sa te tina strans asa sa nu simti toate organele ca ar cadea pe jos :))

Sutiene de alaptare am 3 tip bustiera tot de pe amazon, au pernute pe care le pot scoate si 2 maieuri h&m. Prefer maieurile fiindca nu imi ramane burta dezgolita, dar nu ofera sustinerea ca la bustiere. Daaar sincer nici nu vrei sa te stranga/apese..

Discuri pt san, tampoane din alea neaparat sa iti iei.

Aspirator am electric, tot de pe amazon luat si trage bine, am scos si mucisori luuungi cand a fost. Vreau sa iau si batista bebelusului ca sa mai compar, ca nu mereu sta cat de cat linistit si cand il apuca plansul rau se face rosu si mai bine renunt atunci. Poate cu batista va fi mai calm, desi la aspirator ii place bazaitul.
Andreea06
Scris: Wednesday, January 17, 2018 12:12 AM
Nivel

Am facut baita in cada noastra mare, cu mine in cada si tati afara, a fost asa de linistiiiit, i-a placut.

L-am cantarit dupa, are 5170 gr.hainoroc
alina89
Scris: Wednesday, January 17, 2018 7:00 AM
Nivel

MaryPoppins wrote:
Fetelor, eu revin cu niste intrebari tehnice ras

Sterilizator - aveti? de care? sunteti multumite? cat de mult il folositi? Andreea, tu parca ai Avent, asa-i? la asta ma oprisem si eu (ala 3 in 1 pe aburi), dar acum parca mi se pare totusi cam scumput si m-as reorienta la ceva asemanator ca dimensiuni dar mai ieftin. L-am studiat pe ala de la Noriel in magazin si pare ok la prima vedere, dar fiind comercializat doar de ei n-am prea vazut review-uri la el. Vreau sa incapa biberoane, suzete etc plus pompa de san. Si legat de pompa de san, modelul asta pe care o sa il iau eu vine cu doua biberoane si doua tetine moi cu debit pt nou nascut, credeti ca e fezabil sa-mi inchipui ca pot hrani bebelusa cu biberoanele astea sau ar trebui sa iau si separat? Adica pt inceput nu stiu daca imi trebuie si alte biberoane, ca pe parcurs om vedea...

Avent 3in1 am si eu. Sunt multumita. Incape orice in el si pompa dezmembrata bineinteles. Asteapta poate prinzi oferta la el. Biberoane as zice ca te descurci cu cele de la pompa, poate ai laptic suficient si nu e nevoie de supliment. Te orientezi dupa nastere.

Quote:

Babynest - ziceti ca e fain si de ajutor? de unde le-ati luat? initial nu il aveam pe lista (naiva de mine planuieste sa culce copilul exclusiv in patut), dar m-am mai uitat si pe youtube si pare fain, macar asa de transportat copilul in el din patut in patul mare si invers. La pernegravide.ro vad ca fac in doua variante, 0-3 luni si 0-6 luni, care o fi mai ok de luat?

Eu am de la ana concept. Au pagina pe fb doar. E fain direct varianta 0-6 luni. De cele mai multe ori a dormit numai in el, ajunsese aa fie foarte obositor patutul sa ne tot ridicam la el si sa stam minute in sir sa il linistim. Dar usor usor vom face si tranzitia la patut.

Quote:

Pieptene/ perie - aveti, folositi?

Avem, nu am folosit inca.

Quote:

Aspirator nazal electric/manual cu furtun/batista bebelusului etc - ati luat, folositi asa ceva? stiu ca parerile is impartite aici, unii folosesc cu succes aspiratorul ala electric, altii zic ca e barbarie si trag mucii cu un furtun din ala special.
avem aspirator cred ca ii zice cu furtunas care il bagi in gura si tragi sa aspiri mucisorii. Zilnic il folosim. La inceput au multi mucisori, li se curata canalele.

Quote:

Centura postnatala pt mamicile cu cezariana - o folositi si daca da de care?

Nu am folosit-o si imi pare rau. De la sana aveam, dar nu imi placea din cauza asta nu am folosit-o.

Quote:

Camasi de noapte pt alaptare - asta daca folositi de obicei, eu mai ales acum in sarcina ma simt mai comod in camasa de noapte decat in pijamale din doua piese. Si ma tot uit pe diverse site-uri dar nu is hotarata la nimic, habar n-am daca is bune materialele, daca or fi bune deschizaturile alea pt sani...

Sutiene/bustiere pt alaptat - eu prefer bustierele acum, ca nu mai suport sa ma stranga nimic, dar ziceti aici daca aveti recomandari de sutiene bune pt alaptat.

Si cam atat for now, mai scriu daca mai rasare ceva cu semnul intrebarii pe lista Lol Mersi mult Cheek Kiss
alina89
Scris: Wednesday, January 17, 2018 11:18 AM
Nivel

Andreea06 wrote:
Am facut baita in cada noastra mare, cu mine in cada si tati afara, a fost asa de linistiiiit, i-a placut.

L-am cantarit dupa, are 5170 gr.hainoroc

A pus ceva carnita pe el Lol
Lili Eu
Scris: Wednesday, January 17, 2018 11:46 AM
Nivel

Inregistrat: 3/23/2015
Inawar wrote:
Ce parere aveti de acest marsupiu? In poza sta bine bebe iar la descriere vad ca merge pana la 20 kg.
Am pus comanda iar daca la bebe nu-i place pot face retur.
Pretul mi se pare f bun.
Marsupiu Wunderkid Easy 2in1, Gri
https://m.emag.ro/marsupiu-wunderkid-easy-2in1-gri-6426228043164/pd/DFRHNHBBM/
Eu am cumparat acum o saptamana marsupiul asta pt Dominic ca primul a ramas mic de el...si acum cu carutu e cam greu sa iesim la plimbare...si eri a fost prima plimbare in el ...si a fost ok...si ptr mine si pt el....dar cred ca e indicat ptr bebelusi mai mari de la 6-7 luni in sus e marisor si pt Dominic si el are aproape 10kg si 85cm Lol
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.