Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Mommy needs a break. Matzu asta a meu vrea la san dar adoarme in 5 min. Ma chinui sa il trezesc, nimic. Il mut la somn, pac e treaz. Sotul e izolat cu raceala.. sper sa fac fata cateva zile singura. O sa folosesc pompa mai mult ca macar ma asigur ca mananca, vad cat si curge mai rapid decat la san, asa sigur papa pana adoarme..
Am luat ceva servetele de ochi Iridium, va recomand sa luati din farmacia tei daca aveti nevoie, pe site e 28 lei cutia de 28 servetele, iar noi la sensiblu am dat 64 lei pe o cutie.. ce hoti cu adaos asa mare.. |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| Andreea06 wrote:Mommy needs a break. Matzu asta a meu vrea la san dar adoarme in 5 min. Ma chinui sa il trezesc, nimic. Il mut la somn, pac e treaz. Sotul e izolat cu raceala.. sper sa fac fata cateva zile singura. O sa folosesc pompa mai mult ca macar ma asigur ca mananca, vad cat si curge mai rapid decat la san, asa sigur papa pana adoarme..
Am luat ceva servetele de ochi Iridium, va recomand sa luati din farmacia tei daca aveti nevoie, pe site e 28 lei cutia de 28 servetele, iar noi la sensiblu am dat 64 lei pe o cutie.. ce hoti cu adaos asa mare..
Asa patim cu piciu de 2 saptamani la masa si nu se satura evident si plangeeee iar ca na il mai dau jos daca nu se trezeste orice i-as face si uite asa stau toataaa noaptea cu el la san. Ma simt epuizata, bag pompa de 2 ori pe zi si golesc si ii dau ce mulg doar sa fiu sigura ca papa bine si laptic de la mine si in rest ii dau supliment pana se satura.
Asa am dat si noi pe iridium, doamne cand mi-a zis sotul.. eu stiam dinainte ca sunt 28 lei, hai 30. Tot de la sensiblue le-a luat.
Botezul, da, cred ca pe 28 aprilie o sa fie. mergem sapt asta la local sa confirmam data si sa dam avans |
|

| alina89 wrote:Asa patim cu piciu de 2 saptamani la masa  si nu se satura evident si plangeeee iar ca na il mai dau jos daca nu se trezeste orice i-as face si uite asa stau toataaa noaptea cu el la san. Ma simt epuizata, bag pompa de 2 ori pe zi si golesc si ii dau ce mult doar a fiu sigura ca papa bine si laptic de la mine si in rest ii dau supliment pana se satura. Asa am dat si noi pe iridium, doamne cand mi-a zis sotul.. eu stiam dinainte ca sunt 28 lei, hai 30. Tot de la sensiblue le-a luat. Botezul, da, cred ca pe 28 aprilie o sa fie. mergem sapt asta la local sa confirmam data si sa dam avans
Am bagat iar un ceai, o sa iau zilnic ca tot imi pare ca daca vrea mai des de 2 ore 3, nu prea mai e laptic.. nu se face intr-o ora sanul plin. Eu nu i-am mai dat lp, l-am cantarit si pana acum era multumit de mese, acum am avut cateva ore mai crunte ca adormea la san, il mutam se trezea, cauta iar san, am pus pompa am scos 40ml, i-am dat dar nu i-a vrut deodata, tot in 2-3 ture am dat si ma gandesc ca era satul de fapt..dar greu cu somnul. Macar de face asa acum si la noapte doarme bine...
Si chiar credeam ca o sa doarma zen dupa ce a avut scaun
Si noi tre sa ne mobilizam cu botezul, sala.. invitatiile, ca facem in ultima sambata din ianuarie pana la urma. Cele 2 din febr e vacanta copiilor si sora mea isi planuia concediu atunci cu ei, nu vreau sa ii stric planul ca noi putem face oricand.
Mno, cu iridium am ramas masca... si eu am vazut inainte cat e si am zis ok, la farmacii normale o sa fie ceva mai scump, dar nu asa, dublu.. Oricum tu folosesti 2 servetele separate? Ca mi se pare ca poate fi desfacut pe lung asa cum ramane impachetat si facut cu cate un capat pt fiecare ochi. Nu s-ar atinge zonele, e ok asa nu? O singura data am folosit azi.. Tre sa ii mai dau antibioticul de seara dar cum a adormit acum intr-un final, nu il misc |
|
| Eu folosesc un singur plic la o curatare, e destul de lung servetelu. Arata mult mai bine la ochisori oricum si doar cu asta l-am dat si cu comprese cu ser.
Eu nu stiu cum am reusit si m-am stricat la burta si il doare si pe pitic burtica tareee off saracutu cum a plans a adormit doar cu saculet de samburi de cirese incalzit pe burtica. Am dormit amandoi 2 ire, el s-a trezit cu un caca pana la coaste si eu cu niste crampe de ma lua cu frisoane in seara asta papa lapte praf si eu mulg lapticu si il arunc mai bine, nu? |
|

| alina89 wrote:Eu folosesc un singur plic la o curatare, e destul de lung servetelu. Arata mult mai bine la ochisori oricum si doar cu asta l-am dat si cu comprese cu ser. Eu nu stiu cum am reusit si m-am stricat la burta si il doare si pe pitic burtica tareee off saracutu cum a plans  a adormit doar cu saculet de samburi de cirese incalzit pe burtica. Am dormit amandoi 2 ire, el s-a trezit cu un caca pana la coaste si eu cu niste crampe de ma lua cu frisoane  in seara asta papa lapte praf si eu mulg lapticu si il arunc mai bine, nu?
Nu ma pricep la asta.. dar cred ca e mai safe asa..
Of, sezonul asta cu raceli si virusi... eu sper sa nu iau de la sot gripa lui, are de toate, varsaturi, greata, febra.. |
|
| Am gasit si articolul asta aici pe forum:
http://forum.7p.ro/20-de-mituri-despre-alaptare.aspx?g=posts&t=14144
Asa s-a linistit micutu de la saculetul ala, pff nu credeam ca il mai poate calma ceva. E bun de avut in casa.
|
|

|
Saculetul cu samburi de cirese? Am vazut la noriel in sarcina dar n-am luat.. O sa il trimit pe sot sa ia zilele astea. Al meu are des gaze, ii aud burtica, are vanturi, chiar m-am bucurat azi ca a avut scaun ca ma tot gandeam ca se chinuie la burtica..
E comic ca pt decembrie am pus buget mic pt bebe stuff, aveam fff multe chestii deja luate si pregatite din sarcina. Si ce sa vezi, l-am depasit demult :)) ba preot, ba medic, ba farmacii, comprese, supozitoarele in caz de febra, servetelele de ochi, protectis, colief etc :)) chiar e funny, si abia are 2 saptamani. Sa ma invat pt ianuarie cum ne planificam bugetul |
|
| Andreea06 wrote:Saculetul cu samburi de cirese? Am vazut la noriel in sarcina dar n-am luat.. O sa il trimit pe sot sa ia zilele astea. Al meu are des gaze, ii aud burtica, are vanturi, chiar m-am bucurat azi ca a avut scaun ca ma tot gandeam ca se chinuie la burtica.. E comic ca pt decembrie am pus buget mic pt bebe stuff, aveam fff multe chestii deja luate si pregatite din sarcina. Si ce sa vezi, l-am depasit demult :)) ba preot, ba medic, ba farmacii, comprese, supozitoarele in caz de febra, servetelele de ochi, protectis, colief etc :)) chiar e funny, si abia are 2 saptamani. Sa ma invat pt ianuarie cum ne planificam bugetul
Da, cel cu samburi de cirese. Il bag la mucrounde 30 sec si apoi il pun pe burtica peste body. S-a linistit si dupa masa si acum seara, sper ca nu e doar coincidenta. Parca 25 de lei a fost din bebetei.
De colief am auzit ca mai e ceva cu aceeasi substanta activa mai ieftin si care se pune direct in biberon fara sa mai astepti deloc. Nu mai stiu cum ii zice, dar caut maine.
Am muls lapticu, dar ma mai documentez inainte sa il arunc, sunt 70ml si imi pare rau de el pe 2 siteuri unde am citit cica se continua alaptarea. |
|

| Si eu asa mi-e ciuda si de 10ml daca nu bea bebe tot si arunc..
Deci in afara de colief am mai auzit de infacol.. si niste prieteni cu bebe mic ne-au zis de .. wait for it... partuitor tot ceva din farmacie care ii ajuta cu gazele.. dar nu consider ca ne trebuie, bebe elimina singurel gazele. Dar ma amuza ca ii zice partuitor, cica e ceva tubulet de pus in fundic.. mno mi se pare crunt, atata tot umblat la fundic, eu una as si astepta cu scaunul mai multe zile ca tot am citit in sarcina ca puii alaptati pot sa faca si la 10 zile si e ok, dar mi se pare ca se chinuie uneori si sotul si medicii tot la 3-4 zile max au zis.. Si cand citesc si articole ca nou nascutii au si 3-4 scaune pe zi.. PE ZI!! Si la noi nimic..
Btw, cum e cu schimbatul, de cate ori patiti sa faca pipi atunci?
Si tenul meu se exfoliaza, e vai de el.. chiar suge tot din mine alaptarea asta |
|
| Andreea06 wrote:Si eu asa mi-e ciuda si de 10ml daca nu bea bebe tot si arunc.. Deci in afara de colief am mai auzit de infacol.. si niste prieteni cu bebe mic ne-au zis de .. wait for it...  partuitor  tot ceva din farmacie care ii ajuta cu gazele.. dar nu consider ca ne trebuie, bebe elimina singurel gazele. Dar ma amuza ca ii zice partuitor, cica e ceva tubulet de pus in fundic.. mno mi se pare crunt, atata tot umblat la fundic, eu una as si astepta cu scaunul mai multe zile ca tot am citit in sarcina ca puii alaptati pot sa faca si la 10 zile si e ok, dar mi se pare ca se chinuie uneori si sotul si medicii tot la 3-4 zile max au zis.. Si cand citesc si articole ca nou nascutii au si 3-4 scaune pe zi.. PE ZI!! Si la noi nimic.. Btw, cum e cu schimbatul, de cate ori patiti sa faca pipi atunci? Si tenul meu se exfoliaza, e vai de el.. chiar suge tot din mine alaptarea asta
Si prietenii care au venit ieri au zis ca al lor are scaun dupa fiecare masa, ei ii dau si la program sa pape. S-au uitat urat la noi cand au auzit ca al nostru face odata pe zi sau chiar la 2-3 zile, dar am trecut peste :)) eu ii dau laptic cand si cat vrea si astept 3 zile pt scaun apoi iau masuri. Cand il doare tare burtica eu ii fac masaj in sensul acelor de ceasornic pe burtica, cica si baita ajuta si masajul de dupa baita. Pana acum a facut odata pe zi sau la 2 zile. Pipi schimbam de 6-8 ori, dar cred ca uneori sunt 2x pipi intrun scutecel am avut accidente si eu si tati, sa faca pipi pe noi sau sa tasneasca in sus cand il schimbam. Odata era sa ma spele pe ochi ca il pupam pe burtica cand i-a venit sa faca 
Eu am unghiile varza si parul si fata asa de uscata si buzele le-am mancat 10 straturi pana acum. Cateodata ma dor putin si dintii. Mananc si fff prost, adica putin. Tre sa corectez asta.
Uite am gasit de picaturile alea: https://comenzi.bebetei.ro/mama_si_copilul/sanatate_mama_si_bebe/colici/colicalmin_15ml-p10089782 cica sunt la fel de bune ca si coliefu, dar nu am incercat inca niciuna. |
|

| Daaa, si buzele is uscate clar.
Mno la voi face bine, zilnic sau la 2 zile.. eu inca astept dupa buric ca sa incep baitele si poate o sa ajute. Desi ma tot gandesc ca nu stiu caaaand mai bag si baita in program. Ca si ora, in functie de somnic etc.. dar ii dau de cap. Ma uit in urma la primele zile acasa ce stangace eram cu programul lui si acuma sunt as :))
Eu sunt happy de colief, are efect la noi, astept uneori 15 min cum a zis doctorul dar de fel in prospectul lor nu zice ca tre asteptat pt cei alaptati. Lp n-a mai fost cazul sa ii dau.. si cam evit ca peste tot am citit si mi s-a Zis ca cei mixed cu lp si lm fac colici mai durerosi.. sper sa nu fie asa. Ca sigur o sa apelez la lp daca apare ceva cu lactatia mea sau simt ca ii e foame si eu am sanii goi.
Ma gandesc cu emotii la primele iesiri afara, vanez temperaturile sapt asta ca se anunta 9-14 gr unele zile. Si am pe 15 programare la unghii si tre sa programez vopsit par, pff, sa las bebele singurel cu tati acasa..... o sa stau pe ace acolo. |
|
| Andreea06 wrote:Daaa, si buzele is uscate clar.
Mno la voi face bine, zilnic sau la 2 zile.. eu inca astept dupa buric ca sa incep baitele si poate o sa ajute. Desi ma tot gandesc ca nu stiu caaaand mai bag si baita in program. Ca si ora, in functie de somnic etc.. dar ii dau de cap. Ma uit in urma la primele zile acasa ce stangace eram cu programul lui si acuma sunt as :))
Eu sunt happy de colief, are efect la noi, astept uneori 15 min cum a zis doctorul dar de fel in prospectul lor nu zice ca tre asteptat pt cei alaptati. Lp n-a mai fost cazul sa ii dau.. si cam evit ca peste tot am citit si mi s-a Zis ca cei mixed cu lp si lm fac colici mai durerosi.. sper sa nu fie asa. Ca sigur o sa apelez la lp daca apare ceva cu lactatia mea sau simt ca ii e foame si eu am sanii goi.
Ma gandesc cu emotii la primele iesiri afara, vanez temperaturile sapt asta ca se anunta 9-14 gr unele zile. Si am pe 15 programare la unghii si tre sa programez vopsit par, pff, sa las bebele singurel cu tati acasa..... o sa stau pe ace acolo.
O sa fie bine! noi azi ne-am aventurat intr-un parculet micut din cartier, 2 ture si inapoi acasa. A durat 48 min de cand am iesit din casa pana am intrat iar pe usa. Probabil o sa iesim si maine sau miercuri ca se anunta vreme buna, azi erau 6 grade. Am zis sa ne calim putin ca joi o sa fim mai mult pe drum pana la pediatru si inapoi.
Baita ii facem la 2 zile, pana acum ne-am nimerit sa ii facem numai la 8 seara. Maxim 10 min dureaza, mai mult iti ia sa pregatesti tot |
|

| alina89 wrote:O sa fie bine!  noi azi ne-am aventurat intr-un parculet micut din cartier, 2 ture si inapoi acasa. A durat 48 min de cand am iesit din casa pana am intrat iar pe usa. Probabil o sa iesim si maine sau miercuri ca se anunta vreme buna, azi erau 6 grade. Am zis sa ne calim putin ca joi o sa fim mai mult pe drum pana la pediatru si inapoi. Baita ii facem la 2 zile, pana acum ne-am nimerit sa ii facem numai la 8 seara. Maxim 10 min dureaza, mai mult iti ia sa pregatesti tot
Yup, asta e greu, pregateala si sa fie in mood bebe, adica se trezeste, il schimb, hranesc si apoi baita? Sau are rost sa il schimb daca face baita.. mai bine il hranesc doar nu? Si daca e calm si nu fomist maxim pot amana pe dupa baita hranirea, sa il pun la san apoi sa adoarma dupa. Atata logistica
Mno, a reusit micutul sa dooooarma ciclu intreg, are peste 2h 30 acuma, iar eu mi-am tot cautat de lucru (credeam ca iar se trezeste intr-o ora), vazut seriale, dat cu crema etc si acum incepe sa imi fie somn. Bravo Andreea... acuma rezista, sa se trezeasca, schimbat, colief, papica si somnic bun dupa, sper.. |
|
| Andreea06 wrote:Yup, asta e greu, pregateala si sa fie in mood bebe, adica se trezeste, il schimb, hranesc si apoi baita? Sau are rost sa il schimb daca face baita.. mai bine il hranesc doar nu? Si daca e calm si nu fomist maxim pot amana pe dupa baita hranirea, sa il pun la san apoi sa adoarma dupa. Atata logistica Mno, a reusit micutul sa dooooarma ciclu intreg, are peste 2h 30 acuma, iar eu mi-am tot cautat de lucru (credeam ca iar se trezeste intr-o ora), vazut seriale, dat cu crema etc si acum incepe sa imi fie somn. Bravo Andreea... acuma rezista, sa se trezeasca, schimbat, colief, papica si somnic bun dupa, sper..
Mie mi s-a zis sa ii dau sa pape dupa baita ca sa nu ii agitam stomacelu si sa verse. I-am dat odata si inainte san si nu a avut nimic, dar la cum suge el.. cred ca tot aia a fost. Noi cand simtim ca nu mai are somn deja pregatim totul, cand se trezeste direct baita, deci sarim peste schimbat.
Am monitorizat toate reprizele de somn de ieri. 12h31m in total.
Am trecut si la infacol in seara asta desi nu ma astept sa faca minuni avand aceeasi substanta activa ca espumisanu. |
|

Inregistrat: 4/22/2017 Mesaje: 1080
| Buna dimineata!
cred ca ma.ia raceala si nu stiu ce pot lua sa scap mai repede... Raceala poate afecta lapticul cu ceva?
bebelusa mea are 1.310, ii da mancare cu sonda bagata pe nasuc, pentru ca la sonda bagata pe gurita vomita tot, ca o jeneaza sonda si cat e de mica isi face scarba.
Aseara am vazut cand a schimbat.o asistenta, ca face caca si pipi cum trebuie, chiar intrebasem doctorita si a spus ca face nevoile cum trebuie dar ii baga in laptic ceva pentru rinichi sa o ajute pt ca nu sunt complet dezvoltati, dar legat de treaba mare e ok. Am vazut ca i.a cazut si buricul.
Doamne, ma simt asa obosita cu trezitul asta sa ma mulg, tot pentru ea ma mulg, la spital am.vazut ca au program se masa , ore fixe, in rest dorm majoritatea, cand o sa o iau acasa o sa o iau gata cu program format si posibil sa doarma noaptea. La inceput era putin plangacioasa, acum doar cat doarme , aseara maraia pana au schimbat.o pt ca facuse caca mititica si nu mai putea sa doarma linistita si mai maraia putin.... |
|
|