Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 7/4/2016 Mesaje: 294
| MadaMadalyna wrote:Acum saracuta e hranita cu sonda , ii baga direct in stomac mancarea Si la mine tot in jet, dar ma tem.... ce pompa ai,?
Eu nu m-as risca sa folosesc servetele umede inainte sa intreb medicii avizati. In fond, din cate tin minte ca spuneai, laptele tau ajunge si la alti prematuri daca e nevoie. Eu, una, as intreba la spital daca e ok sau nu. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/14/2016 Mesaje: 1525
| Si eu cred ca nu e ok cu servetele umede, daca te uiti la ingrediente au tot felul de chimicale si sunt pt uz extern. Si fundul de bebelus s-a iritat de la ele, desi am huggies cu 99% apa. Apoi l-am spalat la chiuveta la fiecare schimbat de scutec si s-a vindecat iritatia. Acum il mai spal doar in cursul zilei de vreo 2 ori si nu mai sunt probleme. Probabil la inceput a fost mai sensibil. |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/8/2017 Mesaje: 816
| Noua ne-au zis si in spital sa nu folosim ?ervetele umede, pudra de talc si alte minuni ale tehnicii moderne si sa avem încredere in banala vata si apa calduta. Si deocamdata nici la baita sa nu folosim decat apa. Eu am niste tamponase de vata gen alea demachiante dar mai mari, cam cat palma si pun apa calduta într-un castronel si o sterg cu tamponasele. As spala-o la chiuveta dar îmi e frica tare sa nu o scap. In chiuveta momentan facem baita, ca ne ajuta tati, dar... Atata de tare urla de zici ca o jupoi de vie si o ung cu sare dupa. Bebeilor vostri le place la baita? Oare cand o sa ii treaca faza asta? |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Eu l-am spalat la fundic/ picioruse doar, cu dusul ca chiuveta are robinetul asa scurt si nu mi se pare ca ar fi comod acolo.. dar tot cu ajutorul sotului am facut. Asta cand a avut scaun, ca toate sunt moi practic si mi se pare mai sigur ca il curat bine sub apa decat cu servetele.
Baita full n-am facut inca, ni s-a zis dupa ce trece buricul si inca se mai tine un pic acolo. Dar l-am mai curatat cu buretelul lui si apa calduta, asa pe masa de infasat cu un prosop sub el. Eu am folosit gelul lui de dus.. si uleiul de masaj, avea la cutele incheieturilor pielea exfoliata, era asa crapata si i se desprindea, am hidratat acolo mai ales.
Puiu meu de ieri mi se pare ca mananca mai des, ma tot uit pe app unde ii tin evidenta si se vede clar sesiuni mai scurte de somn, mai multe mese dar nu de durata mare.. nu il tin nicicum treaz. Inainte manca cam 20 min, acum are si 10 min sau 13 min asa si peste o ora juma iar vrea normal. Cred ca o fi puseul acela de crestere.. |
|

Inregistrat: 4/22/2017 Mesaje: 1080
| Eu folosesc apa pt a indeparta crema de pe san, chiar imi e teama sa folosesc servetele, chiar de e mai comod. Sincer as incerca alta creca ce nu ecesita spalare inainte de alaptat/muls. |
|
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| MadaMadalyna wrote:Eu folosesc apa pt a indeparta crema de pe san, chiar imi e teama sa folosesc servetele, chiar de e mai comod. Sincer as incerca alta creca ce nu ecesita spalare inainte de alaptat/muls.
Lanolina nu este ok? Scrie ca nu necesita spalare. |
|
| Andreea06 wrote:Eu l-am spalat la fundic/ picioruse doar, cu dusul ca chiuveta are robinetul asa scurt si nu mi se pare ca ar fi comod acolo.. dar tot cu ajutorul sotului am facut. Asta cand a avut scaun, ca toate sunt moi practic si mi se pare mai sigur ca il curat bine sub apa decat cu servetele.
Baita full n-am facut inca, ni s-a zis dupa ce trece buricul si inca se mai tine un pic acolo. Dar l-am mai curatat cu buretelul lui si apa calduta, asa pe masa de infasat cu un prosop sub el. Eu am folosit gelul lui de dus.. si uleiul de masaj, avea la cutele incheieturilor pielea exfoliata, era asa crapata si i se desprindea, am hidratat acolo mai ales.
Puiu meu de ieri mi se pare ca mananca mai des, ma tot uit pe app unde ii tin evidenta si se vede clar sesiuni mai scurte de somn, mai multe mese dar nu de durata mare.. nu il tin nicicum treaz. Inainte manca cam 20 min, acum are si 10 min sau 13 min asa si peste o ora juma iar vrea normal. Cred ca o fi puseul acela de crestere..
Dar oare de ce unii nu recomanda baita pana cade buricul? La al meu i-au facut baita si in spital si ne-au zis sa ii facem si noi o zi da una nu si dupa fiecare baita sa dam cu comprese cu alcool si baneocin. I-a cazut la 4 zile de cand am ajuns acasa.
Am comandat si noi mai multe pachete de servetele huggies, sper sa nu se irite de la ele. La fundulet oricum il spalam in chiuveta dupa fiecare scaun si ne-au zis sa ii dam cu bepanthen unguent la fiecare schimbare de scutec. Pana acum a fost ok.
De mancat mananca mult si des. Sunt epuizata, de cateva ori m-a lovit plansu ca ma si dureau si el tot la san vroia si doar ce ii dadusem si cand e agitat trage de sfarc de mor cu tot cu protectii. Asa vinovata ma simt cateodata ca el vrea la mami si el sunt terminata de somn si oboseala si noaptea si dimineata am o greata constanta. |
|

| Nu stiu de ce.. si la maternitate si doctorul care a fost la noi tot asa a zis sa ii facem dupa ce cade buricul. Sora mea zicea ca ii pot face doar sa pun un prosopel pe zona cu buricul sa nu ud acolo.. na eu am preferat sa nu fac, i-am facut asa cu buretele, nu in cadita.
Cu sanii nu stiu caaand o sa treaca odata, nu vad rani pe ei dar vai is asa de sensibiliiiiii, si la dus am facut in seara asta si nu suportam mult nici jetul de apa pe ei, acolo pe sfarc.. si cand am pus prosopul sa ma sterg la final, normal ca doar am tapetat dar cat a atins.. pff. Super sensibili. Unul doare mai rau decat celallat la alaptare.. a meu macar nu trage de ei decat rar asa, isi da capul pe spate si atunci trage putin. Nu stiu de ce face asta, oare sa nu ii mai vina laptic? Asa nu mi-am luat protectii din alea.. si ma doare mai rau cand se ataseaza, strang din dinti, buzele, pumnii, uneori tre sa ma controlez sa nu strang si cu mana ce il tin la capusor uneori.. apoi devine mai suportabil. Dar ma rog sa nu ii dea drumul ca uneori se ataseaza de 2-3 ori..
Cu crema nu prea m-am mai dat ultima zi, a mancat si des si mi se parea un chin ca mereu voia, trebuia sa pregatesc colief si sa astept si era fastacit, nu aveam timp si sa spal sanii si tot.. lanolina nu tre spalata intr-adevar dar eu pun destula asa si nu vreau sa aiba pe barbie de ex, se curata greu si pe fata lui cu atata mai greu mi-ar fi. Ma tem de bubite sau alte cele.. tre sa imi mai iau comprese multimam ca le-am terminat, alea is super bune si usor de curatat.
Capul sus Alina.. tre sa treaca acus. Eu asa sunt incantata ca pot alapta, ca bebe suge bine, i-am putut da si bibe si san fara probleme momentan.. stiu ca ma temeam in sarcina ca poate nu o sa mearga alaptarea bine.
alina89 wrote:Dar oare de ce unii nu recomanda baita pana cade buricul? La al meu i-au facut baita si in spital si ne-au zis sa ii facem si noi o zi da una nu si dupa fiecare baita sa dam cu comprese cu alcool si baneocin. I-a cazut la 4 zile de cand am ajuns acasa. Am comandat si noi mai multe pachete de servetele huggies, sper sa nu se irite de la ele. La fundulet oricum il spalam in chiuveta dupa fiecare scaun si ne-au zis sa ii dam cu bepanthen unguent la fiecare schimbare de scutec. Pana acum a fost ok. De mancat mananca mult si des. Sunt epuizata, de cateva ori m-a lovit plansu ca ma si dureau si el tot la san vroia si doar ce ii dadusem si cand e agitat trage de sfarc de mor cu tot cu protectii. Asa vinovata ma simt cateodata ca el vrea la mami si el sunt terminata de somn si oboseala si noaptea si dimineata am o greata constanta. |
|

| A, si fata de primele zile cand nu prea dormeam ziua, acuma dorm. Cam 2 cicluri de somn ale lui le dorm si eu, nu full ca si timp ca adorm mai tarziu decat el dar macar asa tot ma odihnesc putin. Simt diferenta.. e greu uneori ca ma trezesc ca vrea papica sau ceva si as mai dormiiiii de fapt, is ametita putin, buimaca, dar imi revin.
Sotul a dormit aseara in alta camera ca voia sa se odihneasca sa lucreze ceva azi. M-am descurcat singurica cu el, a si dormit bine fara plansete, dimineata s-a mai trezit la 7 si pe la 9:30 cand deja eram si eu mai fresh. Tot imi zic ca o sa imi fac si o cafea dimi zilele astea dar mereu uit sau nu apuc :)) e asa ciudat sa nu mai am un program sau timp sa fac lucrurile ce le faceam inainte... totul se roteste in jurul lui, cand adoarme el dupa prima masa si schimb dimi pot sa apuc sa ma spal pe dinti, pe fata, sa ma mai misc de langa el. Ma bucur maxim cand are ciclurile de 3 ore de somnic, e cel mai happy atunci, asa imi pare.. e odihnit, e destul de flamand sa pape bine la ambii sani.. |
|

| laura513 wrote:Noua ne-au zis si in spital sa nu folosim ?ervetele umede, pudra de talc si alte minuni ale tehnicii moderne si sa avem încredere in banala vata si apa calduta. Si deocamdata nici la baita sa nu folosim decat apa. Eu am niste tamponase de vata gen alea demachiante dar mai mari, cam cat palma si pun apa calduta într-un castronel si o sterg cu tamponasele. As spala-o la chiuveta dar îmi e frica tare sa nu o scap. In chiuveta momentan facem baita, ca ne ajuta tati, dar... Atata de tare urla de zici ca o jupoi de vie si o ung cu sare dupa. Bebeilor vostri le place la baita? Oare cand o sa ii treaca faza asta? Daaa, ii place baita :) Am cumparat o salteluta pe care sa stea si la inceput , pana sa cada buricul o puneam in chiuveta si aveam grija sa dau eu cu apa pe unde trebuie el spalat. Cam pe la 2 saptamani a picat si am inceput sa-i facem in cadita dar tot pe salteluta, are agatatori si sta confortabil. Pt spalat folosesc klorane bebe, e bun. Va pun o poza temporar E facuta pe 3 noiembrie, avea 6 saptamani |
|

| Inawar, di undi ai luat salteluta? Pare ff faina. |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 12/4/2016 Mesaje: 470
| Bunaaaa! Fetelor eu am inceput baile fierbinti decât cu fundul poate se grabe?te un pic sa vina . Stiti ceva despre ele daca ar cauza cu ceva ? Acum 10 min am iesit din dus si parca am usoare dureri de burta ca la menstra... |
|

| Andreea06 wrote:Inawar, di undi ai luat salteluta? Pare ff faina. De pe emag, e mai lunga ca un hamac, dar pe masura ce a crescut am folosit partea rotunda pe post de perna.
Inawar attached the following image(s):

|
|
| Andreea06 wrote:A, si fata de primele zile cand nu prea dormeam ziua, acuma dorm. Cam 2 cicluri de somn ale lui le dorm si eu, nu full ca si timp ca adorm mai tarziu decat el dar macar asa tot ma odihnesc putin. Simt diferenta.. e greu uneori ca ma trezesc ca vrea papica sau ceva si as mai dormiiiii de fapt, is ametita putin, buimaca, dar imi revin.
Sotul a dormit aseara in alta camera ca voia sa se odihneasca sa lucreze ceva azi. M-am descurcat singurica cu el, a si dormit bine fara plansete, dimineata s-a mai trezit la 7 si pe la 9:30 cand deja eram si eu mai fresh. Tot imi zic ca o sa imi fac si o cafea dimi zilele astea dar mereu uit sau nu apuc :)) e asa ciudat sa nu mai am un program sau timp sa fac lucrurile ce le faceam inainte... totul se roteste in jurul lui, cand adoarme el dupa prima masa si schimb dimi pot sa apuc sa ma spal pe dinti, pe fata, sa ma mai misc de langa el. Ma bucur maxim cand are ciclurile de 3 ore de somnic, e cel mai happy atunci, asa imi pare.. e odihnit, e destul de flamand sa pape bine la ambii sani..
Al meu doarme 2 maaaxim 3 ore ziua, in rest mai prinde asa 15-30 min cat adoarme la san si pana se prinde ca l-am pus in patut. Noaptea doarme in noptile fericite de la 11 la 1 apoi de la 5 sau 6 pana la 9. Ataaaat! Offf Azi a fost prima data cand am dormit pe timp de zi 2 ore. El a dormit vro 2 jumate, dar eram asa obosita, de la 5 dimi am ramas cu cu el si trebuie sa imi spuneti secretu cum adormiti voi cu ei ca eu nu reusesc o secunda sa atipesc. Tresar la orice miscare a lui sau schimbare de ritm a respiratiei.
Il iubesc de mor si imi e asa drag, doamne, creste inima in mine cand ma uit la el. Dar cand incepe sa planga si nu il pot calma parca imi cade ceru in cap.. |
|

| alina89 wrote:Al meu doarme 2 maaaxim 3 ore ziua, in rest mai prinde asa 15-30 min cat adoarme la san si pana se prinde ca l-am pus in patut. Noaptea doarme in noptile fericite de la 11 la 1 apoi de la 5 sau 6 pana la 9. Ataaaat! Offf  Azi a fost prima data cand am dormit pe timp de zi 2 ore. El a dormit vro 2 jumate, dar eram asa obosita, de la 5 dimi am ramas cu cu el si trebuie sa imi spuneti secretu cum adormiti voi cu ei ca eu nu reusesc o secunda sa atipesc.  Tresar la orice miscare a lui sau schimbare de ritm a respiratiei. Il iubesc de mor si imi e asa drag, doamne, creste inima in mine cand ma uit la el. Dar cand incepe sa planga si nu il pot calma parca imi cade ceru in cap..
Daca il tin pe mine, asa cu capusorul intre sani sau mai sus, ca sa nu ma doara nu pun pe sani, si restul pe burtica.. si sta pe o laterala cel mai des. Sau pe burtica dar inca nu ii place asa mult. Practic dupa ce papa il asez asa pe umar la barc si apoi il mut putin mai jos.. si asa ramane. El doarme deja.. daca il mut langa mine in babynest nu mereu dorm linistita. Dar asa in brate il simt, si ii miros capusorul si parul fiiiin.. caut poza cum stam. Desi cred ca si cea pusa recent arata pozitia lui, cand sforaiam eu, haha. |
|
|