Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/14/2016 Mesaje: 1525
| alina89 wrote:Voi cum dati vigantolul la bebe? Noua ne-a zis 2 picaturi direct in gurita, dar curge ingrozitor de lent si nu e chip sa stea cu gurita deschisa pana ies alea 2 picaturi Si eu ma chinuiam ca uneori isi misca capusorul si picura pe langa :) Am inceput sa picur pe suzeta si imediat ii dau. Suzeta e mai plata si daca te misti repede nu curge de pe ea. Nu stiu daca toate sunt la fel, noi avem philips avent pt nou nascuti. |
|
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| Inawar wrote: Si eu ma chinuiam ca uneori isi misca capusorul si picura pe langa :) Am inceput sa picur pe suzeta si imediat ii dau. Suzeta e mai plata si daca te misti repede nu curge de pe ea. Nu stiu daca toate sunt la fel, noi avem philips avent pt nou nascuti.
Se vede ca sunt nedormita, asa i-am dat niste picaturi de 2 ori, la vigantol nu stiu de ce nu m-am gandit sa fac la fel tot suzetele astea le avem si noi. |
|
| Andreea, ati stat ceva de vorba cu medicul. Eu mereu raman fara cuvinte :)). Joia viitoare mergem la primul control. Sper sa fie ok trebuie sa luam 3 statii ratb cum nu avem masina si taxi nu ne ia pe distanta asa mica.
Ti l-a si cantarit? Masurat in lungime? De lapte praf ti-a zis ceva? Daca e nevoie sau recomandare de vro firma anume?
Al meu avea bilirubina 3 cand am iesit din spital, ne-a zis cineva sa verificam ochisorii daca au putin galben mai are icter, dar el are alb alb. Dupa ce sa ma mai uit oare?
Noi cantar nu am luat. Avem unu de buc dar e tare grru sa stea acolo la cantarit. Am decis sa nu ma mai stresez cu asta. Vedem ce recomandari ne face joi. |
|
| alina89 wrote:Andreea, ati stat ceva de vorba cu medicul. Eu mereu raman fara cuvinte :)). Joia viitoare mergem la primul control. Sper sa fie ok trebuie sa luam 3 statii ratb cum nu avem masina si taxi nu ne ia pe distanta asa mica.
Ti l-a si cantarit? Masurat in lungime? De lapte praf ti-a zis ceva? Daca e nevoie sau recomandare de vro firma anume?
Al meu avea bilirubina 3 cand am iesit din spital, ne-a zis cineva sa verificam ochisorii daca au putin galben mai are icter, dar el are alb alb. Dupa ce sa ma mai uit oare?
Noi cantar nu am luat. Avem unu de buc dar e tare grru sa stea acolo la cantarit. Am decis sa nu ma mai stresez cu asta. Vedem ce recomandari ne face joi. Nu se poate sa chemi acasa? Medicii de fam au si ore de teren in care includ vizitele, mai ales la prima evaluare. |
|
| Azi la vaccin a urlat ca din gura de sarpe, si trebuia sa stea la mine in poala asezat pe burtica, cu funduletul in sus si sa-i tin picioarele.. of, of abia ce il calmasem ca plangea de cand am intrat in cabinet, parca a stiut. Acasa a adormit cum am intrat pe usa, era obosit de la atata plans insa a trebuit sa-l trezesc sa-i dau panadol 2ml si la 15 min inca 2 ml ca sa prevenim febra. Apoi tot marait a fost si a adormit oftand. Trebuie sa fiu atenta sa vad ca e bine timp de 24 de ore. Mie groaza cand ma gandesc ca peste 2 luni e urmatorul vaccin.. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Eu folosesc mai nou o lingurita de la ikea de bebelusi, setul ala alb cu verde de 2 lingurite, pt diversificare, una din ele e mai ingusta, e perfecta pt bebe acuma.
Nu l-a cantarit sau masurat, i-am zis eu ca am cantar, de proba suptului ce o facusem. Probabil mf o sa il masoare, pe el nu l-a interesat asta si nici pe mine sincer..
Eu lp nu ii mai dau, am laptic destul zic eu si n-are rost sa mixez, am citit ca face mai rau colici la mix. Aveam acelasi lp ca in spital, topfer.
Daca ai un cantar bun pt adulti te poti cantari tu cu el in brate si afli asa diferenta ca doar tu nu iti schimbi mare lucru in 20 min cat papa el - asta la proba suptului. Si pe el a zis doc sa il cantarim o data pe sapt daca vrem, dar nu zilnic, si sa nu ne panicam de gr. Vedem la o luna cum stam asa.. |
|
| S, ca mi-a amimtit Inawar de vaccinuri. Mi-a zis asa, la o luna sa verific semnul la brat, daca nu il are tre repetat vaccinul acela din spital. Apoi a zis ca de anul asta este un vaccin nou in schema de vaccinare, ceva de pneumonie..
Si ca rotavirus nu e in schema gratuita si el recomanda sa il facem, sa il cumparam noi, si fiindca avem si la 2 si la 4 luni vaccine, recomanda sa fie facut la 5 luni, sa fie in alta luna si in limita de 6 luni pana cand se face. |
|
| S-a dus glowul de sarcina si tenul perfect.. Si n-aveam acnee inainte asa decat raaar, dar acuma tot apar cateva cosulete. Uuuuf |
|
| alina89 wrote:Andreea, ati stat ceva de vorba cu medicul. Eu mereu raman fara cuvinte :)). Joia viitoare mergem la primul control. Sper sa fie ok trebuie sa luam 3 statii ratb cum nu avem masina si taxi nu ne ia pe distanta asa mica.
Noi cantar nu am luat. Avem unu de buc dar e tare grru sa stea acolo la cantarit. Am decis sa nu ma mai stresez cu asta. Vedem ce recomandari ne face joi.
Scuze, tot scriu si uit ca au fost mai multe intrebari. De icter stii cum l-a controlat pe corp? Il apasa putin pe corp, piept, burtica, picior etc.. si se uita ce culoare apare, ca el de fel e rosior pe corp dar dupa ce il apesi apare galben la apasare cateva secunde. La picior nu mai era galben. La fata se vede usor cand se incrunta el sau plange si isi mai apasa barbia sau una alta, se vede galben in locul acela. |
|
| Inawar wrote:Azi la vaccin a urlat ca din gura de sarpe, si trebuia sa stea la mine in poala asezat pe burtica, cu funduletul in sus si sa-i tin picioarele.. of, of abia ce il calmasem ca plangea de cand am intrat in cabinet, parca a stiut. Acasa a adormit cum am intrat pe usa, era obosit de la atata plans insa a trebuit sa-l trezesc sa-i dau panadol 2ml si la 15 min inca 2 ml ca sa prevenim febra. Apoi tot marait a fost si a adormit oftand. Trebuie sa fiu atenta sa vad ca e bine timp de 24 de ore. Mie groaza cand ma gandesc ca peste 2 luni e urmatorul vaccin..
vaaaai mititelu. cum ai reusit sa nu plangi si tu cu el? eu cred ca nici sa il tin cat sa nu miste cat il inteapa nu o sa pot :( imi pare asa rau de el cand il fortez sa faca ceva
joi mergem la pediatru, medicul de familie cica nu are timp sa ne vada pana in ianuarie :)) probabil la vaccin o sa il vada prima data.. am citit asa pe un grup de fb cica sunt mamici care au iesit din maternitate cu ratb si merg cu metroul de la 2 saptamani cu bebe, sper sa fim ok, sunt scurte statiile de ratb o sa intreb apoi daca face si vizite la domiciliu daca e vro urgenta sa o chemam acasa. |
|
| Andreea06 wrote:Eu folosesc mai nou o lingurita de la ikea de bebelusi, setul ala alb cu verde de 2 lingurite, pt diversificare, una din ele e mai ingusta, e perfecta pt bebe acuma.
Nu l-a cantarit sau masurat, i-am zis eu ca am cantar, de proba suptului ce o facusem. Probabil mf o sa il masoare, pe el nu l-a interesat asta si nici pe mine sincer..
Eu lp nu ii mai dau, am laptic destul zic eu si n-are rost sa mixez, am citit ca face mai rau colici la mix. Aveam acelasi lp ca in spital, topfer.
Daca ai un cantar bun pt adulti te poti cantari tu cu el in brate si afli asa diferenta ca doar tu nu iti schimbi mare lucru in 20 min cat papa el - asta la proba suptului. Si pe el a zis doc sa il cantarim o data pe sapt daca vrem, dar nu zilnic, si sa nu ne panicam de gr. Vedem la o luna cum stam asa..
setul ala de lingurite il am si eu si cu aia ii dau espumisanul :D
si noi tot topfer avem acasa, dar nu stiu de ce nu sunt multumita deloc de el. miroase asa ciudat :)) in maternitate ii dadeau hipp, dar noi cumparasem deja pe asta si nu am mai luat altul.. ultimele 2 seri i-am dat o portie noaptea si eu zic ca am lapte, doar ca el adoarme la san fara sa se sature si cand il pun in patut incepe sa planga in 5 min ca vrea iar. de trezit nu se trezeste deloc cand il enervez sa termine de papat, doar daca ii dau biberon. aseara a mancat 50-55ml muls si 40ml lp. pediatra la care mergem e pro alaptare exclusiva din ce am inteles si sigur o sa insiste sa ii dam doar san, dar sa vedem, poate isi mai regleaza programul ca sa nu mai stea non stop la san si atunci o sa fie mult mai usor ca de multe ori nu apuc nici la baie sa merg, il las sotului plangand fug repede si apoi revin sa il iau..
|
|
| alina89 wrote:
setul ala de lingurite il am si eu si cu aia ii dau espumisanul :D
si noi tot topfer avem acasa, dar nu stiu de ce nu sunt multumita deloc de el. miroase asa ciudat :)) in maternitate ii dadeau hipp, dar noi cumparasem deja pe asta si nu am mai luat altul.. ultimele 2 seri i-am dat o portie noaptea si eu zic ca am lapte, doar ca el adoarme la san fara sa se sature si cand il pun in patut incepe sa planga in 5 min ca vrea iar. de trezit nu se trezeste deloc cand il enervez sa termine de papat, doar daca ii dau biberon. aseara a mancat 50-55ml muls si 40ml lp. pediatra la care mergem e pro alaptare exclusiva din ce am inteles si sigur o sa insiste sa ii dam doar san, dar sa vedem, poate isi mai regleaza programul ca sa nu mai stea non stop la san si atunci o sa fie mult mai usor ca de multe ori nu apuc nici la baie sa merg, il las sotului plangand fug repede si apoi revin sa il iau..
Noua doctorul asta ne-a zis sa evit sa ii dau lp daca tot am laptic si de fel pompa si biberonul sa il folosesc la urgente, cand il las cu cineva etc pt ca se obisnuiesc usor cu faptul ca din bibe vine repede si nu o sa mai vrea la san ca tre sa faca efort acolo. Eu l-am tot obisnuit cu bine de la spital asa ca sper sa nu fie asa.. oricum nu ii dau des din bibe ca incerc sa pun pompa doar cand simt ca sunt plini si dupa bebe. Si daca se nimereste sa fie noaptea ca sa ii dea sotul si eu sa dorm. Altfel prefer sa il pun la congelator, desi inca n-am stoc acolo. Sau cand dor sanii tare... asa strang pumnul si buzele sa nu tip la un san cand se ataseaza, aiaiai ce doare.. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 1/16/2017 Mesaje: 730
| Fetele, legat de Vigantol, eu ii dau cu o pipeta. Nu ma descurcam cu picuratorul ala al lui si am luat de la farmacie ajutor. |
|
| alina89 wrote:vaaaai mititelu. cum ai reusit sa nu plangi si tu cu el? eu cred ca nici sa il tin cat sa nu miste cat il inteapa nu o sa pot :( imi pare asa rau de el cand il fortez sa faca ceva joi mergem la pediatru, medicul de familie cica nu are timp sa ne vada pana in ianuarie :)) probabil la vaccin o sa il vada prima data.. am citit asa pe un grup de fb cica sunt mamici care au iesit din maternitate cu ratb si merg cu metroul de la 2 saptamani cu bebe, sper sa fim ok, sunt scurte statiile de ratb o sa intreb apoi daca face si vizite la domiciliu daca e vro urgenta sa o chemam acasa. M-am calit, sunt mai stapana pe mine fata de cum eram la inceput cand imi dadeau lacrimile imediat. Cred ca toate devenim asa :) Inca ma mai emotionez, asa de drag cand ma uit la el si stiu ca a stat la mine in burtica si acum e tot mai maricel pe zi ce trece. |
|
| Andreea06 wrote:
Noua doctorul asta ne-a zis sa evit sa ii dau lp daca tot am laptic si de fel pompa si biberonul sa il folosesc la urgente, cand il las cu cineva etc pt ca se obisnuiesc usor cu faptul ca din bibe vine repede si nu o sa mai vrea la san ca tre sa faca efort acolo. Eu l-am tot obisnuit cu bine de la spital asa ca sper sa nu fie asa.. oricum nu ii dau des din bibe ca incerc sa pun pompa doar cand simt ca sunt plini si dupa bebe. Si daca se nimereste sa fie noaptea ca sa ii dea sotul si eu sa dorm. Altfel prefer sa il pun la congelator, desi inca n-am stoc acolo. Sau cand dor sanii tare... asa strang pumnul si buzele sa nu tip la un san cand se ataseaza, aiaiai ce doare..
Ti-as zice ca trece si sensibilitatea la sani, dar stiu ca suntem diferite si depinde la fiecare. Eu mai aveam la unul din sani doua puncte langa sfarc care dureau si prindea exact incepand de acolo, nu stiam cum sa mut putin sa nu mai prinda asa. A trecut cu timpul, cred ca se obisnuieste pielea in zona aia. |
|
|