Clubul mamicilor incepatoare
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Inawar
Scris: Wednesday, December 6, 2017 9:41 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/14/2016
korina wrote:
Buna fetelor!La noi colicii au tinut pana la 4 luni.I-am dat Colief cate 4 picaturi doar seara,pe timpul zilei nu vedeam rostul,a fost mai bine.Nu au trecut colicii de tot,dar am avut nopti mult mai linistite.La noi si-a meritat banii.
Eu de la 2 luni si 3 sapt am muls de cate 3 ori pe zi ca printesa mea a refuzat sanul cat era treaza,papa doar cand dormea.Am inceput serviciul la 4 luni si jumatate dupa nastere,in pauza veneam acasa sa mulg,plus ca mulgeam si dimineata si seara.Acum printesa mea are 9 luni si vrea san si cand doarme si cand e treaza..cam de o luna jumatate vrea asa.hearts hearts.Acum mulg doar dimineata si seara pt ca de multe ori papusica mea sta cu sanul in gurita cand e adormita ca ii ies dintisorii si isi mai alina si ea durerea.tot ce va pot spune e sa aveti rabdare fetelor!pupici

Cat chin cu mulsul, dar ce nu facem ca ei sa creasca sanatosi si sa le fie bine. Eu sper sa nu trec prin asta, inca suntem ok cu alaptarea, am si pompa electrica in caz ca se schimba ceva. Deocamdata am folosit cand am plecat de acasa.
Stiu ca o sa fie greu cand ies dintisorii si coincide si cu perioada diversificarii. Ne inarmam cu multa rabdare :)
Inawar
Scris: Wednesday, December 6, 2017 9:44 PM
Nivel

Diana1489 wrote:
Fetelor stiti cat rezista un brad natural in casa ? Am luat astazi unul si nu stiu daca rezista pâna de craciun. hohot
Nu are nicio legatura întrebarea cu ceea ce vb voi dar m-am gândit ca poate aveti habar ras

Depinde de soi, dar era o metoda sa pui apa cu zahar in suport si sa reziste mai mult. Noi de multi ani avem artificial.
Andreea06
Scris: Wednesday, December 6, 2017 9:44 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
Inawar wrote:

Cat chin cu mulsul, dar ce nu facem ca ei sa creasca sanatosi si sa le fie bine. Eu sper sa nu trec prin asta, inca suntem ok cu alaptarea, am si pompa electrica in caz ca se schimba ceva. Deocamdata am folosit cand am plecat de acasa.
Stiu ca o sa fie greu cand ies dintisorii si coincide si cu perioada diversificarii. Ne inarmam cu multa rabdare :)

Si eu ma bucur asa de pompa cand dor sanii, daca au rani.. dor mai putin la pompa fata de suptul bebelui. Sau dupa ce papa el mai pun sa vad ce mai golesc dar doar la o masa nu mereu..

Vi se pare ca viseaza urat bebeii uneori?
korina
Scris: Wednesday, December 6, 2017 9:52 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 6/3/2016
Andreea06 wrote:
Nu e o regula la ce varsta apar colicii nu? Credeam ca vor fi mai tarziu un pic.. are abia 2 sapt vineri....

Oricum colief zice ca e ok luat si preventiv, in caz ca la mine nu sunt colici ci altceva, nu il afecteaza..

Korina tu i-ai dat colief si cand aveai laptic pompat? Puneai tot asa in lingurita putin + picaturile si apoi restul biberonului?

Andreea colieful i l-am dat la inceput asa:puneam cateva picaturi de lapte matern intr-o lingurita si 4 picaturi de colief.ii dadeam la bebe apoi alaptam.daca il dadeam in biberon ii incalzeam sa fie caldut,nu ff fierbinte si puneam 4 picaturi de colief,lasam 25-30 de min si il mai agitam intre timp.Colieful descompune lactoza in lactaza.mereu am pus mai putine picaturi decat scria pe prospect.
Inawar
Scris: Wednesday, December 6, 2017 10:01 PM
Nivel

Andreea06 wrote:

Si eu ma bucur asa de pompa cand dor sanii, daca au rani.. dor mai putin la pompa fata de suptul bebelui. Sau dupa ce papa el mai pun sa vad ce mai golesc dar doar la o masa nu mereu..

Vi se pare ca viseaza urat bebeii uneori?

Da, viseaza ca incepe sa planga in somn. Fiind langa el il iau imediat in brate si se linisteste.
Am patit asa cand dormea ziua si doar de 2 ori noaptea, mai pe la inceput.
In ultimele 2 saptamani nu s-a mai intamplat deloc.
Diana1489
Scris: Wednesday, December 6, 2017 10:03 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 12/4/2016
Inawar wrote:

Depinde de soi, dar era o metoda sa pui apa cu zahar in suport si sa reziste mai mult. Noi de multi ani avem artificial.

Soiul cred ca este nordmann .. aici in germania a?tia sunt favori?i . Sa speram ca tine ..
Fetelor ma speria?i cu atatea nop?i nedorite , înca putin si intru in clubul vostru Crazy
Inawar
Scris: Wednesday, December 6, 2017 10:27 PM
Nivel

Diana1489 wrote:

Soiul cred ca este nordmann .. aici in germania a?tia sunt favori?i . Sa speram ca tine ..
Fetelor ma speria?i cu atatea nop?i nedorite , înca putin si intru in clubul vostru Crazy

Nu ma pricep la soi dar erau unii care de cand ii cumparam picau ace :)
Poate esti mai norocoasa, noi dormim bine noaptea dar tot ne trezim de 2 ori pt papa.
Diana1489
Scris: Wednesday, December 6, 2017 11:13 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 12/4/2016
Inawar wrote:

Poate esti mai norocoasa, noi dormim bine noaptea dar tot ne trezim de 2 ori pt papa.

Sa ma trezesc de doua trei ori pe noapte nu mi se pare rau , mai rau este cand nu doarme si plânge ma gandesc . Înca nu stiu vb in necuno?tin?a de cauza.
Vad ca bebelina mea vrea sa fie punctuala ca mami . Clap
Andreea06
Scris: Wednesday, December 6, 2017 11:30 PM
Nivel

korina wrote:

Andreea colieful i l-am dat la inceput asa:puneam cateva picaturi de lapte matern intr-o lingurita si 4 picaturi de colief.ii dadeam la bebe apoi alaptam.daca il dadeam in biberon ii incalzeam sa fie caldut,nu ff fierbinte si puneam 4 picaturi de colief,lasam 25-30 de min si il mai agitam intre timp.Colieful descompune lactoza in lactaza.mereu am pus mai putine picaturi decat scria pe prospect.

Da, asa am facut si eu cu lingurita, ma intrebam daca mulg cumva o masa intreaga in biberon, ori iau asa putin in lingurita si apoi ii dau restul biberonului ori pot sa ii pun direct in el, doar sa astept 30 min.. probabil ca e cantitate mai mare de lapte? Ca la lingurita si alaptat la san nu tre asteptat juma de ora.. ma gandesc ca doar la lp ar trebui asa.. nu mentioneaza prospectul decat pt alaptare, pt biberon lp..

Mai citesc si de terapia bowen ca ajuta, zic mamicile pe fb, nu stiu exact ce e.. un masaj? Ati incercat asta?
Andreea06
Scris: Wednesday, December 6, 2017 11:33 PM
Nivel

Inawar wrote:

Uf ma uit asa in urma la primele zile de la spital acasa, ce biiine era. Se trezea la papica dar atata, dormea bine. Asa vreau sa fie iar, ca nu ma deranjeaza sa ma trezesc noaptea, e normal ca e micut.. dar sa fie linistit si bine, nu sa sufere cum termina de papat si n-are un somn de o ora legat..
alexutza_88
Scris: Wednesday, December 6, 2017 11:58 PM
Nivel

Inregistrat: 1/16/2017
La ora asta a fugit sotul la farmacie, pentru Colief. Plange continuu si e foarte nervoasa. Sper sa se amelioreze dupa ce i-l dau. Boredom
Andreea06
Scris: Thursday, December 7, 2017 12:02 AM
Nivel

Alexutza speeer sa te ajute. Eu i-am dat 2 doze deja de la 7 incoace si dooooarme linistit de atunci. Ca la 7 deja incepuse programul de fastaceala. Sper sa mearga asa in continuare si peste noapte, ca ziua m-as descurca mai usor cu el daca e marait dar noaptea ma termina, mi-e si somn, treaza sa ma pastrez la tv sau tel mi se pare ca imi obosesc ochii si mai tare mi-e somn, el sa planga ma consuma mult.. eu si la schimbat daca e plangacios ca ii e frig putin sau foame imediat ii dau suzeta si incerc continuu sa il linistesc asa..

Maine ne vine doctorul si o sa il intreb si de terapia asta bowen ce stie, sa incerc si aia daca e bai in continuare..
Sorina_85
Scris: Thursday, December 7, 2017 12:25 AM
Nivel

Inregistrat: 9/21/2017
Andreea06 wrote:
A mers sotul sa ia colief, tocmai i-am dat prima portie si e la san acum. Speeer sa il ajute ca asa mi-e de mila cand ii aud burtica si se strange asa, se trezeste din somn din cauza lor, l-am tot urmarit..

Pt alaptat e usor de folosit, doar ca tre tinut la frigider deci o sa umblu sus jos dupa el noaptea. In schimb daca ii dau in biberon, tre dizolvat si asteptat juma de ora. Cam mult.. dar asta pt lp cred. Pt lapte de la pompa cred ca ii pot da ca si la alaptat, in lingurita putin laptic amestecat cu picaturile lor si apoi restul biberonului.
Sorina oare imi confirmi ca e ok asa? Tu ziceai ca ai folosit asta.

Da Andreea, exact asa faceam si eu, mulgeam putin lapte intr-o lingurita, puneam picaturile, ii dadeam lingurita si continuam cu alaptatul. Asa ma gandesc si eu ca daca e lapte matern in biberon nu are rost sa bagi acolo picaturile si sa astepti 30 min ca e ca si cand l-ai tine la san. Mai nasol e ca trebuie tinut la rece si trebuie obligatoriu sa mergi la frigider..... Ma bucur ca e piciulica mai linistit. Doamne ajuta sa fi gasit formula castigatoare pt voi :)
alina89
Scris: Thursday, December 7, 2017 4:45 AM
Nivel

Inregistrat: 3/21/2017
Voi cum dati vigantolul la bebe? Noua ne-a zis 2 picaturi direct in gurita, dar curge ingrozitor de lent si nu e chip sa stea cu gurita deschisa pana ies alea 2 picaturi banghead
Andreea06
Scris: Thursday, December 7, 2017 7:14 AM
Nivel

Eu i-am dat direct in gurita.. am reusit pana acum. Tine cu mana de barbie si sticluta perfect vertical si curge repede asa.. eventual exerseaza cu sticluta, pierzi cateva picaturi ras poti sa ii dai si cand ii e foame ca atunci mai cauta sanul cu gurita deschisa..
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.