Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| Andreea06 wrote:
Claaar.. eu cred ca el e mai terifiat de perioada asta de colici sau ce o fi, decat mine. Mi se pare ca e extenuat, frustrat.. ca nu stie ce sa ii mai faca. Il leagana, ii vorbeste, dar tot eu cu sanii il linistesc mai usor. Cred ca e neputincios si cand ma gandesc ca poate dura pana la 2-3 luni colicii astia, ma ia cu groaza si pe mine..
Si al meu e terminat, de dimineata i-am zis sa se duca sa doarma la noi in dormitor ca ma descurc eu cu piticu si s-a dus parca teleghidat. Nici un protest nu am auzit si pana acum argumentam pana ii sarea somnul. E frustrat si el ca nu il mai poate linistii si eu ca doar suzetata asa adoarme. |
|
Inregistrat: 3/23/2015 Mesaje: 3407
| MadaMadalyna wrote:
La terapie intensiva au banca de lapte matern, mi s.aspus sa il pastrez la rece 4 °C, singur pe raft, nu pateste nimic pastrat si mai mult de 48h. Iar pus la congelator e bun si peste 3 luni. Am fost instruita de un expert in alaptare, care mi.a spus si cum sa ma mulg sa nu pierd laptele, ce sa mananc pt lapte si sa nu beau ceaiuri pt lactatie ca ceaiul nu face bine la bebelusi, indiferent ce ceai este, plus multe altele.
Inteleg..mie asa mi.a zis pediatra lui Domy cand a venit la noi acasa, in primele zile de cand am ajuns acasa de la maternitate....si eu nu il tineam mai mult pt ca aveam lapte tot timpul eram uda pe tricou ca imi curgeau sani tot timpul.. si bebe avea laptic proaspat...dar de la 2 lunu jumatate nu a mai vrut sa suga ma terminase..mai aveam un pic si intram in depresie si am renuntat |
|
| alina89 wrote:Si al meu e terminat, de dimineata i-am zis sa se duca sa doarma la noi in dormitor ca ma descurc eu cu piticu si s-a dus parca teleghidat. Nici un protest nu am auzit si pana acum argumentam pana ii sarea somnul. E frustrat si el ca nu il mai poate linistii si eu ca doar suzetata asa adoarme. La Domunic a functionat foarte bn la colici infacol cu el am scapat de colici..si cand era foarte agitat si plangea incalzeam u cratita micuta cu apa si puneam un prosupel mic in 4 si puneam cratita peste prosop si il incalzea apoi il puneam lui Domy peste body la burtica si il linistea ...noi am avut colici pana la 4 luni ... |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 1/16/2017 Mesaje: 730
| Lili Eu wrote: La Domunic a functionat foarte bn la colici infacol cu el am scapat de colici..si cand era foarte agitat si plangea incalzeam u cratita micuta cu apa si puneam un prosupel mic in 4 si puneam cratita peste prosop si il incalzea apoi il puneam lui Domy peste body la burtica si il linistea ...noi am avut colici pana la 4 luni ...
O Doamnee...sper sa nu ajungem la 4 luni. Azi noapte nu mai stiam cum sa linistim bebelina. Nu vroia sa stea mititica nicicum, era agitata maxim. Si de la agitatie bineinteles ca a dat laptic destul afara dupa ce a papat...Asta ma ingrijoreaza, ca atunci cand e agitata da laptic afara, cateodata si branzit, ca se intampla la 1-2 ore dupa masa. E si lenesa, ca la scos aerul adoarme si nu intotdeauna reusim sa il scoatem. Infacol parca are aceeasi substanta cu Espumisan, nu? O sa ma uit pe prospecte sa le compar, ca daca au ceva diferit, sa cumpar si eu Infacol. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Imi vine sa il pupacesc de numa’, ca sa nu ii dau doua la fundic ca ghici ciiiine doarme de n-are nici o grija acuma?? De la 10:30 s-a trezit, schimbat, facut ochisori, buric, dat vigantol, cantarit asa cu totul (haine pampi) - 3,5 kg, pus la san, cantarit iar 3,57 deci a papat 70ml la un san.. l-am pus si la celalalt dupa barc. Deci a papat destul. Voiam sa pun pompa dar am coborit in living cu totii sa pap cu sotul. Acu incerc sa dorm cu el ca sunt cam terminata, sotul a dormit azi noapte si doar se trezea de cateva ori cand plangea sau sa ma ajute cu pusul din brate in babynest, sa nu ma intind eu intr-o parte.
Deci da, e o figuraaaa... azi nu i-am dat espumisan inca, nici nu stiu cum sa fac, sa ii dau 5 pic la fiecare masa? |
|
| Andreea06 wrote:Imi vine sa il pupacesc de numa’, ca sa nu ii dau doua la fundic ca ghici ciiiine doarme de n-are nici o grija acuma?? De la 10:30 s-a trezit, schimbat, facut ochisori, buric, dat vigantol, cantarit asa cu totul (haine pampi) - 3,5 kg, pus la san, cantarit iar 3,57 deci a papat 70ml la un san.. l-am pus si la celalalt dupa barc. Deci a papat destul. Voiam sa pun pompa dar am coborit in living cu totii sa pap cu sotul. Acu incerc sa dorm cu el ca sunt cam terminata, sotul a dormit azi noapte si doar se trezea de cateva ori cand plangea sau sa ma ajute cu pusul din brate in babynest, sa nu ma intind eu intr-o parte. Deci da, e o figuraaaa... azi nu i-am dat espumisan inca, nici nu stiu cum sa fac, sa ii dau 5 pic la fiecare masa?
Noi am iesit pana in oras si am chemat-o pe mama sa stea 2 ore cu piticu. I-am zis ca e suparat si plange mult si vrea numai la san sa fie pregatita. Si ii tot dau mesaj sa o intreb ce face bebe, cica doarme de cand am plecat. Nu ma crede nimeni ce nopti albe avem |
|
| Hahaha Alina smecher piticul vostru! Asa ar face si al meu daca il las ziua cu cineva ca e super cuminte si doarme si tot... noaptea e bai. Si asa bine a fost primele zile, nu dormeam noi ca ne uitam la el si ne minunam
Alexutza chiar, oare ne-ai zis numele la micuta?
|
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 1/16/2017 Mesaje: 730
| Andreea06 wrote:Hahaha Alina smecher piticul vostru! Asa ar face si al meu daca il las ziua cu cineva ca e super cuminte si doarme si tot... noaptea e bai. Si asa bine a fost primele zile, nu dormeam noi ca ne uitam la el si ne minunam Alexutza chiar, oare ne-ai zis numele la micuta?
Nici nu mai stiu daca v-am zis, Aida Maria. Asa face si nebunica mea, cand e cu mama doarme de nu mai poate. Zici ca face intentionat :))) |
|
| alexutza_88 wrote:
O Doamnee...sper sa nu ajungem la 4 luni. Azi noapte nu mai stiam cum sa linistim bebelina. Nu vroia sa stea mititica nicicum, era agitata maxim. Si de la agitatie bineinteles ca a dat laptic destul afara dupa ce a papat...Asta ma ingrijoreaza, ca atunci cand e agitata da laptic afara, cateodata si branzit, ca se intampla la 1-2 ore dupa masa. E si lenesa, ca la scos aerul adoarme si nu intotdeauna reusim sa il scoatem. Infacol parca are aceeasi substanta cu Espumisan, nu? O sa ma uit pe prospecte sa le compar, ca daca au ceva diferit, sa cumpar si eu Infacol.
Nu mai stiu daca e la fel...dar la noi nimic nu a mers...si am auzit si eu de la mamici ca e bun si din trei flacoane am scapat de colici si apoi au inceput balutele si durerea de gingiute de la 4 luni si dinti au iesit la 9l si o saptamana uff si mai avem de tras ca la dintei e mai rau ca la colici...nimic nu are efect doar un pic il mai linisteste nurofenul siropel in rest nimic .. |
|
Inregistrat: 4/22/2017 Mesaje: 1080
| Lili Eu wrote: Inteleg..mie asa mi.a zis pediatra lui Domy cand a venit la noi acasa, in primele zile de cand am ajuns acasa de la maternitate....si eu nu il tineam mai mult pt ca aveam lapte tot timpul eram uda pe tricou ca imi curgeau sani tot timpul.. si bebe avea laptic proaspat...dar de la 2 lunu jumatate nu a mai vrut sa suga ma terminase..mai aveam un pic si intram in depresie si am renuntat
Eu ma gandesc cu frica la perioada cand o sa trebuiasca sa o alaptez, pt ca ea e hranita cu sonda acum, iar cand mai creste o sa fie cu biberonul, apoi la san si de mukte ori prematurii refuza sanul.. Eu una incerc sa pastrez laptele pana atunci sper ca ea sa accepte sanul... |
|
| MadaMadalyna wrote:
Eu ma gandesc cu frica la perioada cand o sa trebuiasca sa o alaptez, pt ca ea e hranita cu sonda acum, iar cand mai creste o sa fie cu biberonul, apoi la san si de mukte ori prematurii refuza sanul.. Eu una incerc sa pastrez laptele pana atunci sper ca ea sa accepte sanul...
Sa dea D.zeu sa nu refuze sanu. eu imi doream foarte mult sa alaptez ...nu stiu dc nu a mai vrut cand il puneam la san tipa cat il tinea gura si dadea din picioare cred ca ma chinuiam mai mult de jumatate de ora sa il atasez la san in ultumile saptamani .. si ma stresa maxim eram cu nervi la pamant ...eu una nu as fi rezistat sa ma mulg la nesfarsit..mulgem la inceput cate 100-120 de ml si ma durea mana ... si am renuntat .. |
|
| Mada daca o sa se intample iti recomand pompa electrica, e usor cu ea si cand e ranit sfarcul tot e mai usor cu pompa, nu doare asa tare ca si cand ar fi bebe. Manuala am avut la spital si obosea mana repede, dura mult, nu as avea rabdare.. |
|
Inregistrat: 11/14/2016 Mesaje: 1525
| Salut mamici, noi maine avem programare la primul vaccin si am emotii. Sper sa il tolereze, am inteles ca poate sa faca febra sau sa fie plangacios dupa. |
|
| Inawar wrote:Salut mamici, noi maine avem programare la primul vaccin si am emotii. Sper sa il tolereze, am inteles ca poate sa faca febra sau sa fie plangacios dupa.
Uff, asa frica imi e si mie de reactiile la vaccinuri si pe langa asta cred ca o sa si plang odata cu el cand il face pe noi ne-a programat fix la 2 luni, asa micut of of. |
|
Inregistrat: 11/14/2016 Mesaje: 1525
| Lili Eu wrote: Sa dea D.zeu sa nu refuze sanu. eu imi doream foarte mult sa alaptez ...nu stiu dc nu a mai vrut cand il puneam la san tipa cat il tinea gura si dadea din picioare cred ca ma chinuiam mai mult de jumatate de ora sa il atasez la san in ultumile saptamani .. si ma stresa maxim eram cu nervi la pamant ...eu una nu as fi rezistat sa ma mulg la nesfarsit..mulgem la inceput cate 100-120 de ml si ma durea mana ... si am renuntat .. Te-ar fi ajutat o pompa electrica. Am inteles ca la un moment dat poate sa apara greva suptului, cand bebelusul refuza sanul o perioada si e dificil de trecut peste si poti sa pierzi laptele. |
|
|