Clubul mamicilor incepatoare
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Andreea06
Scris: Tuesday, December 5, 2017 1:10 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
alina89 wrote:
Eu am deja infacol, espumisan, protectis, grype baby sau ceva de genu facut stoc preventiv. Colief nooope e scump tare si poate nu e nevoie de el ras

Eu nu am baut ceai deloc ultimele 2 zile deci sigur nu de la asta e asa agitat. Off. Acum iar suntem singurei acasa, tati e pana la birou apoi la cumparaturi. A venit si curierul saracu l-am tot pus sa repete la tel ca eram cu bebe plangacios in brate. Bine ca l-am rugat cand urca nenea sus sa fie cumintel 2 min si dupa facem scandal daca asa vrea. Mdaa fix cat am luat comanda si am inchis usa a stat cumintel, apoi a plans pana l-am pus la san la loc. Azi iar sunt obsedata ca nu papa suficient, adoarme fix cand vine lapticu pe "teava" alcool

Posibil sa fie puseul la tine daca vrea mai mult la san, asta am citit.. ca sta mai mult, mai des..
Si eu sunt singura de dimi, a plecat sotul la primarie pt ‘inmatriculat bebe’ zice elLol , la anaf cu inmatricularea masinii, una alta si socrii au plecat si ei de dimineata.
Dar e ok ziua vad, i-am facut toata toaleta, ochisorii, tratament ochi, buricul, schimbat.. apoi la san si acuma doarme. Se mai fastaceste putin si ma gandesc ca poate are burtica un pic si o face scaun.. (a avut ieri btw newclap yes ) dar asa e ok... si mi-e ciuda ca ziua e bine merci si noaptea parca vad ca iar e agitat.
MadaMadalyna
Scris: Tuesday, December 5, 2017 2:51 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/22/2017
alina89 wrote:

Am pus biberonu in chiuveta cand l-am vazut asa si peste 5 min cand m-am dus sa il spal avea consistenta normala ziceai ca e proaspat muls, dar l-am aruncat.. m-am gandit ca nu e bine ca l-am pus in chiuveta..

Realitatea bate toate teoriile si cartile si filmuletele vazute in sarcina Lol nimic nu m-a pregatit cu adevarat pt momentul asta ras

Isi schimba putin consistenta, si eu am crezut caca fac ceva gresit prima data dar am vazut cum arata laptele din frigiderul de la Terapie Intensiva Neonatala.

Of doamne cand amam vazut cum sunt hrani imi venea sa innebunesc, le baga sonda pana in stomac, le trage inapoi lapticul nedigerat si le baga altul. Ceilalti copii nu spuneau nimi pas, a mea isi face scarba, parca voia sa vomite, plangea, ea e foarte nervoasa pot sa spun, cum ii venea pe nascu chestia aia ce ii proteja ochii la fototerapie cum urla si numai la fata ducea mainile.

Eu laptele ce il mulg in masina ca acolo ma prinde ora de muls il arunc in curte la maslin sau la flori , nu e bine sa fie aruncat drept gunoi, ca ramai fara cica, superstitii....

Am vazut ca mereu se duc la copii cand plang saa ii adoarma , mai veneau si la ea cand eram acolo si ne spuneau sa bagam noi mana la ea sa o calmam, sa ne simta. Dar ea plange mult si ar insemna sa fie cineva continuu langa ea. Inteleg ca e acea teorie cu plamanii, dar tousi cand vad ca in loc de 150-180la bataile inimii , ii cresc la 200-210 cand e asa nervoasa, iar cand plange fara sa fie si ff nervoasa ajung la 190 maxim bataile, altfel de are la 160...
Lili Eu
Scris: Tuesday, December 5, 2017 3:39 PM
Nivel

Inregistrat: 3/23/2015
alina89 wrote:

Sigur nu ai facut tu nimic gresit, nu te invinovatii, stiu ca esti extra prudenta cu ce mananci. Poate mititelei doar ii e dor de inimioara lu mami care a auzit-o atatea luni. uff stiu ca in spitale nu ii ia nimeni in brate sa ii linisteasca, pe al meu doar in infasau bine si il tineau asa pana mi-l aduceau mie facut sarmaluta.

Eu nu stiu ce am facut gresit cu lapticul muls aseara, pe 20:30 l-am pus pe penultimul raft in frigider in spate de tot si azi dimineata era asa branzit?? Am 5grade in frigider si nu mai fusese deschis de aseara de cand l-am pus.. uff
Mie pediatra mi.a zis ca laptele matern nu trebuie pastrat la frigider mai mult de trei ore...dupa trei ore trebuie aruncat ca deja nu mai e bun ptr bb ..
Andreea06
Scris: Tuesday, December 5, 2017 4:40 PM
Nivel

Lili Eu wrote:
Mie pediatra mi.a zis ca laptele matern nu trebuie pastrat la frigider mai mult de trei ore...dupa trei ore trebuie aruncat ca deja nu mai e bun ptr bb ..

Noua ni s-a zis 4h la temp camerei, 48h la frigider si vreo luna doua la congelator.
alina89
Scris: Tuesday, December 5, 2017 4:42 PM
Nivel

Inregistrat: 3/21/2017
Mi-a venit comanda de pe krbaby. Vaaai sunt asa dragute ca imi pare rau ca am luat doar atat Lol

Am luat cateva lucrusoare de Craciun. 2 rame cu "first grandchild" sa le facem cadou bunicilor si 2 canute cu "keep calm it's only a baby" sa le facem cadou unor prieteni.

Pff mai ca imi vine sa scot bradul si decoratiunile newclap hearts dance
MadaMadalyna
Scris: Tuesday, December 5, 2017 5:23 PM
Nivel

Inregistrat: 4/22/2017
Lili Eu wrote:

La terapie intensiva au banca de lapte matern, mi s.aspus sa il pastrez la rece 4 °C, singur pe raft, nu pateste nimic pastrat si mai mult de 48h. Iar pus la congelator e bun si peste 3 luni.
Am fost instruita de un expert in alaptare, care mi.a spus si cum sa ma mulg sa nu pierd laptele, ce sa mananc pt lapte si sa nu beau ceaiuri pt lactatie ca ceaiul nu face bine la bebelusi, indiferent ce ceai este, plus multe altele.
Andreea06
Scris: Tuesday, December 5, 2017 11:47 PM
Nivel

Alina cum sunteti?

Eu tare ma tem ca repet noaptea trecuta.. Cray a fost bine azi in timpul zilei si acuma iar cu plans si atipit scurt si trezit..
Ori viseaza urat ori e burtica ca aud zgomote si parturi, uf. Am inceput espumisan, doza minima ii dau de 5 picaturi.
Culmea e ca starile astea au inceput fix dupa vizita preotului..

Sotul zice ca e curios daca o sa mai vreau bebe 2 dupa ce vad cum e cu plansetele o perioada mai lunga sic
alina89
Scris: Wednesday, December 6, 2017 3:15 AM
Nivel

Andreea06 wrote:
Alina cum sunteti?

Eu tare ma tem ca repet noaptea trecuta.. Cray a fost bine azi in timpul zilei si acuma iar cu plans si atipit scurt si trezit..
Ori viseaza urat ori e burtica ca aud zgomote si parturi, uf. Am inceput espumisan, doza minima ii dau de 5 picaturi.
Culmea e ca starile astea au inceput fix dupa vizita preotului..

Sotul zice ca e curios daca o sa mai vreau bebe 2 dupa ce vad cum e cu plansetele o perioada mai lunga sic

A dormit de pe la 4 jumate pana la 7 jumate, apoi am facut baita si de atunci nu ne mai intelegem. Nu sta nici 2 min jos, plange cat il tin plamanii si se sperie de gazele lui. Cand trage cate un vantisor da drumu la san si incepe sa planga. I-am dat de 2 ori si supliment azi pt ca nu vad cum mananca el suficient de la san, il molfaie ore in sir pana se increteste si incep si eu sa devin irascibila iar eu nu il simt deloc mai greu la mana.

Cu bebe2 imi inchipui ca o sa fie si mai greu. Unu mic care se va trezi si el noaptea ori ca asa e programu lui ori ca l-a trezit fratisu mai mic. Greu si cu operatia, am auzit ca a doua oara recuperarea e si mai grea, dar cine mai stie. La ora asta oricum delirez Crazy

Eu am toate astea de colici in casa, dar oare pot sa le dau asa de acum sau trebuie sa astept sa il vada un medic mai intai? Are asa multe gaze in seara asta, poate il ajuta ceva.. ma doare si pe mine operatia, am luat un ketonal pentru prima data, dar tot nu a trecut complet si am tinut si gheata 2 ore.
Andreea06
Scris: Wednesday, December 6, 2017 7:11 AM
Nivel

Uf.. greu cu piticii agitati..

Mie imi e groaza de noapte, de la 1 la 7.. greu trece.

Eu doar espumisan am dat, de 3 ori.. si a avut scaun azi noapte, eram asa happy ca ma gandeam ca asta il deranja ca cat ii auzeam stomacelul si vanturile. A fost ceva mai bine dar tot nu ca si ziua. Nu inteleg de ce nu e invers, sa fie ziua agitat asa.

alina89 wrote:

A dormit de pe la 4 jumate pana la 7 jumate, apoi am facut baita si de atunci nu ne mai intelegem. Nu sta nici 2 min jos, plange cat il tin plamanii si se sperie de gazele lui. Cand trage cate un vantisor da drumu la san si incepe sa planga. I-am dat de 2 ori si supliment azi pt ca nu vad cum mananca el suficient de la san, il molfaie ore in sir pana se increteste si incep si eu sa devin irascibila iar eu nu il simt deloc mai greu la mana.

Cu bebe2 imi inchipui ca o sa fie si mai greu. Unu mic care se va trezi si el noaptea ori ca asa e programu lui ori ca l-a trezit fratisu mai mic. Greu si cu operatia, am auzit ca a doua oara recuperarea e si mai grea, dar cine mai stie. La ora asta oricum delirez Crazy

Eu am toate astea de colici in casa, dar oare pot sa le dau asa de acum sau trebuie sa astept sa il vada un medic mai intai? Are asa multe gaze in seara asta, poate il ajuta ceva.. ma doare si pe mine operatia, am luat un ketonal pentru prima data, dar tot nu a trecut complet si am tinut si gheata 2 ore.
Dana_
Scris: Wednesday, December 6, 2017 7:14 AM
Nivel

Inregistrat: 2/23/2017
Andreea06 wrote:

Hmmm usor nu e , mai ales in primele luni ...dupa parerea mea 2-3 mai grele apoi va fi mai usor . Spune-i la sot sa iti reaminteasca de bb2 peste 1-2 ani nu acum ras

Andreea06
Scris: Wednesday, December 6, 2017 7:25 AM
Nivel

Dana_ wrote:

Hmmm usor nu e , mai ales in primele luni ...dupa parerea mea 2-3 mai grele apoi va fi mai usor . Spune-i la sot sa iti reaminteasca de bb2 peste 1-2 ani nu acum ras

Claaar.. eu cred ca el e mai terifiat de perioada asta de colici sau ce o fi, decat mine. Mi se pare ca e extenuat, frustrat.. ca nu stie ce sa ii mai faca. Il leagana, ii vorbeste, dar tot eu cu sanii il linistesc mai usor. Cred ca e neputincios si cand ma gandesc ca poate dura pana la 2-3 luni colicii astia, ma ia cu groaza si pe mine..
alina89
Scris: Wednesday, December 6, 2017 8:20 AM
Nivel

Andreea06 wrote:
Uf.. greu cu piticii agitati..

Mie imi e groaza de noapte, de la 1 la 7.. greu trece.

Eu doar espumisan am dat, de 3 ori.. si a avut scaun azi noapte, eram asa happy ca ma gandeam ca asta il deranja ca cat ii auzeam stomacelul si vanturile. A fost ceva mai bine dar tot nu ca si ziua. Nu inteleg de ce nu e invers, sa fie ziua agitat asa.

Nici eu nu inteleg de ce nu face ziua asa si face noaptea. Off, la cat plange o sa sune vecinii la protectia copilului. pale
Cred ca s-au vorbit piticii nostrii sau au vrut sa il astepte treaz pe mos. A avut si al meu scaun pe la 3, a fost putin mai bine, dar tot plangacios.
alina89
Scris: Wednesday, December 6, 2017 8:24 AM
Nivel

Dana_ wrote:

Dana, nu ne amagii ca o sa fie mai usor Lol imi e groaza cand o avea colici sau ii ies dintisorii daca acum e asa.
Dana_
Scris: Wednesday, December 6, 2017 9:48 AM
Nivel

Inregistrat: 2/23/2017
alina89 wrote:

Dana, nu ne amagii ca o sa fie mai usor Lol imi e groaza cand o avea colici sau ii ies dintisorii daca acum e asa.

Poate aveti noroc , bebeii sunt diferiti ..al meu imi scoatea peri albi dar sora mea dormea bustean cu bebeii ei cumintei . Nu e o chestie generala asa ca mai bine sa fiti optimiste ras
Eu stiam ca apar colicii pe la 3 sapt dar nu la toti . Pana la dintisori mai este bounce

Andreea , ca sa rezolvati treaba .va mutati undeva departe cu fus orar diferit poate asa va dormi noapteahohot glumesc
Andreea06
Scris: Wednesday, December 6, 2017 10:34 AM
Nivel

Haha Dana, buna treaba cu mutatul. Lol

Deci da, a trecut ora 7 cand a mancat si alte cele, a dormit pana acum cand incepe sa scanceasca. 3 ore juma. Mno. Dar e ziua...

Cred ca nu ne ramane decat sa ne resemnam si sa dormim ziua cat de muuult.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.