Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Inawar wrote: Eu tot timpul uitam de emisiunile astea, duminica seara mai ma uit la iUmor ca da drmul sotul dar depinde si bebe cat ma lasa. Pe net daca deschid youtube ma iau cu altele, mai nou tipe care au si ele bebelusi :) Sa stii ca eu si acum mai simt zona de deasupra operatiei, parca usor amortita daca apas. Sub ea nu, doar deasupra.
Toata sarcina am urmarit asa mamici pe youtube si am cateva preferate, cam 3, la care ma uit mereu cand posteaza ceva.
Doctorita zicea ca poate sa dureze ceva cu amorteala, ca e normal cum a fost acolo zona traumatizata, pana isi revin nervii.
Nu stiu ce sa fac cu sanii, a papat bebe si parca tot ma cam dor/is plini si as pompa, dar mi-e sa nu stimulez mai mult, bebe parca nu papa chiar cat zicea la spital ca nr de zile in ml *10 plus 10... apai azi numai portii de 40ml i-au trebuit, cand i-am dat laptic muls, aveam 60ml si n-a mai vrut si pace. |
|

| Neata!
Am pus termometru putin la baiat azi noapte, inca nu l-am schimbat dar nu miros nimic asa.. nu cred ca a avut scaun oare nu fac eu ceva bine? Am introdus doar cat e partea metalica la termometru, nu mai mult, si pentru cam 30 sec. Poate aveti careva experienta cu asta.. sa mai incerc daca nu a facut? |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/21/2017 Mesaje: 771
| Andreea06 wrote:Neata! Am pus termometru putin la baiat azi noapte, inca nu l-am schimbat dar nu miros nimic asa.. nu cred ca a avut scaun  oare nu fac eu ceva bine? Am introdus doar cat e partea metalica la termometru, nu mai mult, si pentru cam 30 sec. Poate aveti careva experienta cu asta.. sa mai incerc daca nu a facut? Neata Andreea, poti incerca sa ii faci masaj pe burtica, in sensul acelor de ceasornic sau sa ii faci bicicleta cu puciorusele, cica ii stimuleaza si asta. Mai e varianta sa mananci tu ceva ce ar putea fi laxativ natural, prune uscate, o para....ceva ce sa nu dea nici colici bebelului. Asta cu termometrul nu am incercat-o dar am o prietena care il stimula pe pici cu termometrul pt a face caca si dupa un timp recurgea destul de des la asta sa il faca sa faca caca. Mai incercase microclismele care sunt eficiente cica. Sper sa iasa repede mititelul, pupici! |
|

| Merci Sorina.. Apai n-as vrea sa il obisnuiesc cu asta clar.. e o masura de urgenta doar, ca mi se pare ca a trecut mult timp.. altfel nu il vad chinuit, e cumintel, nu plange excesiv dar aud burtica si ca are parturi uneori, ma tot bucur ca poate poate... uf. O sa sun si la doctorul acela daca nu, poate imi zice sa mai astept ca e normal, cine stie. Am decis sa scot laptele praf, de marti incoace de cand suntem acasa i-am dat o masa de lp ca sa nu il scot brusc dupa spital. Ieri nu i-am dat, gata.. |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| Neata! Nici bebe meu nu mananca dupa formula aia. Ne-au zis si noua in spital, dar el papa max 60ml pe masa. Zilele astea cu puseul insa a stat cu orele la san, fie papa intruna fie doar suzeta acolo.
Eu am fost constipata odata cu bebe. El nu mai facuse de 3 zile, din pacate la mine nu a functionat nici cu prune uscate nici masajul pe burtica. Are burtica mai maricica sau tare? Eram ingrijorata ca nu face pipi facea normal. LP ii dadeam max odata pe zi. Doar supozitorul pt copii cu glicerina a functionat, l-am dat la recomandarea unui medic neonatolog. Dupa supozitor a facut de 4 ori in aceeasi zi si de atunci odata pe zi, insa face destul de moale nu trebuie abuzat oricum cu nici o metoda de stimulare pt ca se obisnuiesc sa faca numai asa. |
|
 Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 12/15/2015 Mesaje: 170
| Neata mamici! Bebele meu a facut prima oara caca aproximativ la o sapt distanta dupa externare, alaptat exclusiv, si nu l-am stimulat niciodata cu termometrul, nici nu i-am pus supozitor cu glicerina. Nu cred ca v-ati dori sa ii provocati vreo rana bagandu-i diverse in fundulet acum de mici. Rabdare!
LE: bine, nu cred ca un supozitor ar provoca paguba, dar treaba asta cu stimulatul poate provoca dependenta, puteti face astfel mai mult rau decat bine. |
|
 Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 12/15/2015 Mesaje: 170
| Asa e cu puseele de crestere, aveam impresia cu al meu ca sta non-stop atasat, a fost tare greu. Nici acum nu e mai usor, caci dupa pusee au urmat dintii, si tot asa.
Mamicile mai cu experienta, voi cat timp ati alaptat? Cum i-ati intarcat? Eu ma gandeam sa las totul sa decurga de la sine, adica bebe sa se intarce singur, nu as vrea sa il traumatizez. Ati procedat careva asa? Cam cat a durat procesul? |
|

Inregistrat: 4/22/2017 Mesaje: 1080
| BabyGimi wrote:
Mada, incearca sa privesti altfel lucrurile. De ce sa iti fie frica sa te uiti la cezariana? Iubeste-ti corpul asa cum e, caci datorita operatiei o ai acum pe bebelusa ta. Fiecare rid, vergetura, sau cicatrice ne arata ca noi, prin corpul nostru, am creat o viata.
Frumos spus, dar eu candduc vad cicatricea imi amintesc ca organismu meu nu poate tine o sarcina mai mult de 28s. Imi urasc corpul pt asta, ca acum ma duc sa imi vizitez copilul, in loc sa o am langa mine. Aseara am fost sa ea, nu mai eam intubata inimioara lu' mami respira singuruca acum nu maibe iubita mea cea mai mica, a mai adus 3 prematuri ca ea, sub 30s, dar ei sunt intubati saracutii, imi e asa mila cand ii vad cu prostia aia la nas si cu firicelul ala bagat in.gurita pt a respira, sper sa se faca si ei bine repede. Pe sectia de TIN Te atasezi de toti copii de acolo, se leaga prietenii cu parintii, ne incurajam, dar sincer nu voiam sa stiu ce inseamna.
De la 1.170g a scazut la 980g si de joi a ramas la 980g , de acum incepe sa puna. Ni s.a spus ca pana cand aveam termenul normal al.nasterii nu o sa o luam acasa, pt ca ea isi forneaza mai greu anticorpii si ei vor sa stea intr.un mediu sigur si ferit de infectii. Stiu ca e pe maini bune si am vazut cum e ingrijita, dar cum a trecut saptamana asta mai trebuie sa treaca inca 10 si apoi o avem sanatoasa acasa. Multumim lui Dumnezeu ca o intareste. Ma simt asa mandra ca respira singura iar altii nascuti la 34s nu respira singuri.
Singura problema e pata mica de sange la capusor, pt care are un ac bagat in cap sa o estompeze, sa nu ajunga la creer, ni s.a spus ca nu e o problema, dar tot avem putina teama. Au spus ca altii aau, avut hemoragii si subt normali, destepti pt ca au reusit sa extraga tot. |
|

Inregistrat: 4/22/2017 Mesaje: 1080
| De operati parca nici nu o mai am Nu ma mai doare deloc. Nu amntreaba cua ridicat din pat, cu aplecat, cu mers, scari...
Pot sa zic ca la.nasterea natura am suferit mai mult. O luna jumate am avut dureri, tratemente pt inceputul de septicemie, chiurotaj facut si dupa nastere pe viu si inca unul peste o saptamana de la nastere, febra 41...
Acum ma simt asa bine, de nu imi vine sa cred |
|

| Eu am mancat pere de cand sunt acasa, chiar am avut si imi placeau si m-au ajutat si pe mine cu scaunul meu. Si portocale am mai mancat, dar ambele nu mult, adica in zilele astea in total 2 pere si 2 portocale si 2 mandarine...
Am grija sa nu beau cola, cafea..
Alina deci si voi ati avut problema asta.. uf. O sa luam supozitoare sa avem in casa si mai astept un picit sar probabil ca o sa recurg la el daca tot nimic. Burtica nu e tare, am facut masaj aseara la tot corpul, inca avem buricul de pierdut si e mai greu de masat asa. |
|

Inregistrat: 2/23/2017 Mesaje: 1400
| gummy bear wrote:Asa e cu puseele de crestere, aveam impresia cu al meu ca sta non-stop atasat, a fost tare greu. Nici acum nu e mai usor, caci dupa pusee au urmat dintii, si tot asa.
Mamicile mai cu experienta, voi cat timp ati alaptat? Cum i-ati intarcat? Eu ma gandeam sa las totul sa decurga de la sine, adica bebe sa se intarce singur, nu as vrea sa il traumatizez. Ati procedat careva asa? Cam cat a durat procesul?
Eu la 6 luni l-am intarcat , stiu ..cam devreme dar asa am considerat atunci . Poate de data asta rezist mai mult. In schimb cunosc multe cazuri cu bebei greu de intarcat dupa 1 an ..unii chiar 2 ani si ceva . Daca trece 1 an nu cred ca bb se intarca singur .. |
|
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| Mada, cat de mica trebuie sa fie draga de ea. cred ca trebuie sa fie tare greu sa stai asa separata de ea, dar e bine ca are o evolutie buna si recupereaza frumos.
Oare au gasit si motivul pentru care tot nasti prematur? |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/21/2017 Mesaje: 771
| gummy bear wrote:Asa e cu puseele de crestere, aveam impresia cu al meu ca sta non-stop atasat, a fost tare greu. Nici acum nu e mai usor, caci dupa pusee au urmat dintii, si tot asa.
Mamicile mai cu experienta, voi cat timp ati alaptat? Cum i-ati intarcat? Eu ma gandeam sa las totul sa decurga de la sine, adica bebe sa se intarce singur, nu as vrea sa il traumatizez. Ati procedat careva asa? Cam cat a durat procesul? Gummy, eu l-am intarcat la 1 an si o luna(are 2 ani si 9 luni), ne dorim inca unul si nu se prea pupa alaptatul cu ramasul insarcinata. La 9 luni i-am scos mesele de noapte pentru ca efectiv nu mai functionam ca un om normal, ma trezea la 40 min- maaaxim o ora (si copilul dormea in patutul lui pt ca nu puteam sa dorm cu el in pat nici atat, aveam impresia in permanenta ca ma urc pe el si il sufoc, cand ma trezeam ma uitam repede sub mine daca e copilul, pffff, femeie nebuna, ce sa mai?....) De la oboseala aia adunata simteam ca ma transform intr-un monstru asa ca am zis GATA, si noi trebuie sa fim zdraveni la cap asa ca nu i-am mai dat deloc noaptea, si dupa 4 nopti in care a cam miorlait el a 4-a noapte mi-a legat 4 h de somn , aveam ochii umflati de la atata somn :)))))). Ziua cat vroia dar noaptea, de la 11 la 5 pauza, si asa a inceput sa mai lege si el niste ore de somn astfel incat sa fie si mama lui cat de cat normala la cap. La un an si o luna i-am scos mai intai masa de seara(mai avea 2, dimineata si seara) si dupa o saptamana si cea de dimineata, fara comentat, plans sau tras de tricou, fara sani durerosi la mine , nesperat de bine. O sa simti tu cand vine momentul :) Scuze de roman :D |
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 7/4/2016 Mesaje: 294
| gummy bear wrote:Mamicile mai cu experienta, voi cat timp ati alaptat? Cum i-ati intarcat? Eu ma gandeam sa las totul sa decurga de la sine, adica bebe sa se intarce singur, nu as vrea sa il traumatizez. Ati procedat careva asa? Cam cat a durat procesul?
Eu inca alaptez, el are 1 an si 3 luni. Poate o data cu bebe 2 (cand o fi sa vina), se intarca singur, am mai auzit cazuri. Oricum, mai mult de 2 ani parca nu as vrea sa alaptez. Probabil voi incepe usor usor sa ii scot mesele de noapte. Deocamdata alaptatul ne-a cam salvat, dupa ce intr-o singura luna am fost internati de 2 ori cu enterocolita si doar lapte a mancat. |
|

| Sunt total de acord cu ce a zis BabyGimi despre corpul nostru.. eu m-am obisnuit din sarcina cu gandul ca o sa fac vergeturi si asta este, conteaza ce anume le produce adica faptul ca bebe creste bine si frumos in burtica si vor fi o amintire a acestui lucru, nu ca mi-a stricat mie abdomenul. Or sa se mai albeasca si vor fi mai fade in timp oricum.
Cam asa e burtica mea acum, as zice ca vergeturile mai late de pe linia chilotului ma jeneaza putin, dor usor asa.. nu stiu daca e normal ca n-am mai patit cu altele de pe picioare de exemplu. Ignorati praful alb, e de la baneocin
Picioarele nu mai au valuri, credeam eu ca de celulita aveam asa multe dar era retentie de apa.. inclusiv la brat se vede ca am scos apa si a ramas carnea/pielea mai fleasca asa putin Andreea06 attached the following image(s):

|
|
|