Clubul mamicilor incepatoare
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Andreea06
Scris: Thursday, February 15, 2018 5:24 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
alina89 wrote:

da, asa ciudat e.. ca mi se pare ca dintr-o data creste cm aia. eram ingrijorata ca mi se parea ca nu a luat deloc in lungime luna asta, apoi la cateva zile hopaaa Lol

am gasit in bebetei nr 3, dar pachet mic de 21, am luat de proba insa sunt maaaari fata de astia 2. mai stam o perioada cu astia, vad ca in afara de primele 3 dati ieri nu s-a mai udat momentan. si mai am 4 baxuri de 66 de nr 2 deci sper sa ii mai vina si luna asta numai bine sa faca 6kg si jumate poate ras sotul ma intreba ieri daca ar trebui sa ne ingrijoram ca bebe nu e mai rotunjor cum a vazut alti bebei, cateodata pare ca s-a nascut six pack si e asa lungut si subtirel, doar cand ii pun caciulita pufoasa de iarna in cap pare asa grasunel Haha

eu cred ca ma pun pe bocit tare daca au umblat astia la indemnizatiile noastre. ne bazam tare mult pe banutii aia si asa sunt mai putini decat salariul si acum suntem 3 plus toate ratele care ni s-au marit si daca mai iesim pe minus si cu botezul e naspa situatia ca pierdem si economiile de pana acum.Cray

Eu inca am rabdare si astept sa vad achizitiile noi. Momentan nu prea ridica mainile la jucarii decat cand i le ridic eu asa in joaca sa ii arat jucarioarele agatate. Cand il las singur sta cu mainile intinde asa parca rastignit Lol doar cand e agitat da din maini si picioare si le mai loveste dar nu cred ca e intentionat din vointa lui. Oricum nu sunt toti bebeii la fel, o sa vina momentul cand ii va capta curiozitatea tactila. Asa scoate limbuta deees si e comic si cand sta pe umar da cu limba pe hainele noastre, ca acum is paranoia dupa firele mele de par sau de la catelusa sa nu avem.

La mine ii vin nr 3 de la pampers ce aveam eu primiti far nu stiu ce gama sunt anume.. au interiorul albastru, n-au dunga de pipi sa zica cand e plin.. si sunt subtirei asa fata de huggies.
Bebetei inca nu mi-a procesat comanda :(

Da e jale cu banutii.. sper sa nu fie asa.. eu am avut azi lipsa 1300 lei, am ramas gura casca.. si maine ne iau ratele si am completat repede sa am cat trebuie pe cont..

Andreea06
Scris: Thursday, February 15, 2018 5:28 PM
Nivel

AriaM wrote:
Mersi Andreea. Imi doresc foarte mult sa o alaptez, dar deocamdata alaptatul in spital a fost o experienta frustranta si traumatizanta pt mine. Sper ca acasa sa mearga mai bine.

Bafta!! Sa insisti sa nu renunti usor ca poate se remediaza tot,. E asa frumos, cand se formeaza atasarea corecta si nu mai dor sanii.. merita sa incerci cat de mult posibil. Dar daca nu merge si nu merge, nici cu ajutor de la un consultant, nu e nimic in neregula sa ii dai lp, important sa fie bebe hranit si mami sanatoasa (psihic mai ales).
Sa ne scrii orice intrebari ai Cheek Kiss
alina89
Scris: Thursday, February 15, 2018 6:11 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/21/2017
Andreea, dar tu cum ai calculat ca iti lipsesc atat? Si eu am primit mult mai putin ca lunile anterioare dar asta pentru ca am avut doar 23 zile de postnatal ramase diferenta o sa o primesc cand intra indemnizatia ca nu mai are angajatorul treaba cu restul de zile.

sau oare am presupus eu gresit ca din cauza asta mi-au intrat asa putini? uff sunt curioasa si ce salariu o sa am cand o sa ma intorc din cic Crazy
Andreea06
Scris: Thursday, February 15, 2018 7:33 PM
Nivel

alina89 wrote:
Andreea, dar tu cum ai calculat ca iti lipsesc atat? Si eu am primit mult mai putin ca lunile anterioare dar asta pentru ca am avut doar 23 zile de postnatal ramase diferenta o sa o primesc cand intra indemnizatia ca nu mai are angajatorul treaba cu restul de zile.

sau oare am presupus eu gresit ca din cauza asta mi-au intrat asa putini? uff sunt curioasa si ce salariu o sa am cand o sa ma intorc din cic Crazy

Cred ca ai presupus gresit :) adica posibil sa primesti si in indemnizatie restul dar ai calculat bine zilele lucratoare pe ianuarie?
Suntem afectate de legea aia oug 3 parca din februarie, adica afecteaza mamicile care din ianuarie anul asta iau pre/post natal si implicit o sa le afecteze la suma de indemnizatie pt ca pre natalul o sa fie mai mic decat ar fi fost anul trecut..

Eu cand am intrat in concediu mi-a calculat de la firma cat e suma pe zi lucratoare si calculul e: suma aceea * nr de zile lucratoare din luna * 85% - CAS (care inainte era -115 lei iar acum e -25%).. incearca sa iti calculezi sa vezi daca asa e. Daca nu stii suma pe zi, poti calcula dupa formula de mai sus cu cat ai incasat pe dec de ex, CAS 115 lei, 18 zile lucratoare si faci invers si afli suma pe zi.
Pe ianuarie eu am 13 zile pt ca pe 22 am iesit din concediu si 1 si 2 ian au fost libere. Din nou, daca am fi stiut din timp cum mi se pare normal, nu sa fie asa retroactiv, as fi luat alta decizie..

La mine la firma salariile sunt aceleasi, nu s-au scazut.. au modificat brutul.
MaryPoppins
Scris: Thursday, February 15, 2018 8:25 PM
Nivel

Inregistrat: 9/20/2017
Andreea06 wrote:

Cred ca ai presupus gresit :) adica posibil sa primesti si in indemnizatie restul dar ai calculat bine zilele lucratoare pe ianuarie?
Suntem afectate de legea aia oug 3 parca din februarie, adica afecteaza mamicile care din ianuarie anul asta iau pre/post natal si implicit o sa le afecteze la suma de indemnizatie pt ca pre natalul o sa fie mai mic decat ar fi fost anul trecut..

Eu cand am intrat in concediu mi-a calculat de la firma cat e suma pe zi lucratoare si calculul e: suma aceea * nr de zile lucratoare din luna * 85% - CAS (care inainte era -115 lei iar acum e -25%).. incearca sa iti calculezi sa vezi daca asa e. Daca nu stii suma pe zi, poti calcula dupa formula de mai sus cu cat ai incasat pe dec de ex, CAS 115 lei, 18 zile lucratoare si faci invers si afli suma pe zi.
Pe ianuarie eu am 13 zile pt ca pe 22 am iesit din concediu si 1 si 2 ian au fost libere. Din nou, daca am fi stiut din timp cum mi se pare normal, nu sa fie asa retroactiv, as fi luat alta decizie..

La mine la firma salariile sunt aceleasi, nu s-au scazut.. au modificat brutul.

Da, e o prostie mare cat casa, sa aplici 25% la cuantumul indemnizatiei, indemnizatie care are la baza calculul pe salariile brute vechi si nu pe cele noi. Eu intru in prenatal la 1 martie, deci doar ian si feb intra in calcul cu brutul nou, restul de 4 luni sunt cu brutul vechi. Iar astia de au gandit cu picioarele imi iau 25% CAS banghead o sa vad in aprilie cat iau pe martie, daca cumva o sa fie mai putin decat salariul atunci nu pastrez decat minimul dupa nastere si intru in CIC direct. Eu mai am un contract de munca part time care mi se incheie la sfarsitul lui feb, deci nu iau concediu prenatal din doua locuri, insa indemnizatia de crestere a copilului va fi clar mai mare decat salariul de la jobul principal, unde o sa intru in prenatal. Bine ca ai scris, Andreea, citisem si eu despre modificarile astea dar parca nu imi venea sa cred ca e asa de nasola situatia.

LE: am gasit si 2 stiri recente pe tema asta:
https://www.wall-street.ro/articol/Social/218056/indemnizatia-pentru-mame-redusa-din-ianuarie.html
http://www.economica.net/o-noua-modificare-surpriza-facuta-de-guvern--concediul-medical-sau-cel-postnatal-iti-scad-salariul-net_149922.html

Cica astazi trebuiau sa discute chestiunea in sedinta de guvern, o sa cau sa vad daca gasesc ceva.
alina89
Scris: Friday, February 16, 2018 12:23 AM
Nivel

Inregistrat: 3/21/2017
Intrebare administrativa Lol

Seara la culcare schimati bebeii de hainele in care au stat pe timpul zilei? Cum ar veni ziua in haine de casa, afara in haine de bune si noaptea pijamalute ras eu nu prea am facut diferente si ma intrebam daca ar trebui Lol
Andreea06
Scris: Friday, February 16, 2018 1:12 AM
Nivel

alina89 wrote:

Seara la culcare schimati bebeii de hainele in care au stat pe timpul zilei? Cum ar veni ziua in haine de casa, afara in haine de bune si noaptea pijamalute ras eu nu prea am facut diferente si ma intrebam daca ar trebui Lol

Nu, doar la baita il schimb de haine si in rest dupa nevoie daca pateaza, varsa lapte si e ud, daca iesim undeva..
Andreea06
Scris: Friday, February 16, 2018 1:24 AM
Nivel

Mary in articolele de la tine unul zice ca s-ar putea aplica legea retroactiv si celalalt mai recent adica zice ca nu e asa si ca e de la 1 febr. Eu stiu ca e retroactiv drept pt care am si primit mai putin..
despre sedinta de azi nu gasesc nimic daca au decis sa schimbe.
Dana_
Scris: Friday, February 16, 2018 2:27 AM
Nivel

Inregistrat: 2/23/2017
alina89 wrote:

Nu il schimb decat atunci cand e nevoie ,iar cum al meu scoate laptic des si se murdareste il schimb uneori si de 2-3 ori pe zi
Dana_
Scris: Friday, February 16, 2018 2:43 AM
Nivel

AriaM wrote:
Mersi Andreea. Imi doresc foarte mult sa o alaptez, dar deocamdata alaptatul in spital a fost o experienta frustranta si traumatizanta pt mine. Sper ca acasa sa mearga mai bine.

Si pt mine a fost greu in primele zile dar dupa ce am ajuns acasa mi-a fost mai bine . Ai ragade? Mie mi-a zis cineva sa fierb apa si sa pun otet iar apoi sa dau pe rani , in 2 zile nu mai aveam nimic
O sa fie bine , daca ai lapti eu zic sa nu renunti
Dana_
Scris: Friday, February 16, 2018 2:49 AM
Nivel

laura513 wrote:
Homemade "baby nest" Lol

E bun si homemade ,dupa cum se vede ii place micutei acolo Cheek Kiss
alexutza_88
Scris: Friday, February 16, 2018 5:04 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 1/16/2017
alina89 wrote:

Eu o schimb pe bebelina. Cam de 1 luna aproximativ. Nu cred ca e musai sa il schimbi, dupa cum vrei. La noi momentan e o placere schimbatul, si de aceea profit cat pot. sic
Anelise
Scris: Friday, February 16, 2018 9:26 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.