|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/8/2017 Mesaje: 816
| alina89 wrote:Neata! Voi ati actualizat livretul de familie? Unde si ce acte ati avut nevoie ? Ma uitam pe lista cu ce imi trebuie pt dosar de alocatie si indemnizatie si cica e obligatoriu sa fie completat si asta..
Cand a fost tati sa ii faca certificatul de nastere i-am dat si livretul. La primarie la starea civila a fost.
Apropo de fetele cu gemenei, ia uitati ce fac ele
https://www.facebook.com/NTDFunniest/videos/2057456914543799/ |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 1/12/2015 Mesaje: 620
| buna dimineata mamici cele care aveti bebei mai mari de 6 luni cu ce ati inceput diversificarea? noi am inceput cu legume la amiaza mi-a papat cateva lingurite ii place ce meniu aveti voi? |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Mamici la voi au micutii ticuri asa adica miscari repetitive? De exemplu isi misca uneori mana, parca da cu cotul asa in spate, de vreo 4 ori la fel. Ma gandesc ca e normal pana incepe sa isi controleze manutele mai bine asa, dar sa intreb si la voi cum e. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 12/4/2016 Mesaje: 470
| Andreea06 wrote:Mamici la voi au micutii ticuri asa adica miscari repetitive? De exemplu isi misca uneori mana, parca da cu cotul asa in spate, de vreo 4 ori la fel. Ma gandesc ca e normal pana incepe sa isi controleze manutele mai bine asa, dar sa intreb si la voi cum e. Da andreea cred ca este normal. A mea are ce are cu piciorul îl îndoaie si împinge cu el de zici ca are motor . |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/14/2016 Mesaje: 1525
| Andreea06 wrote:Mamici la voi au micutii ticuri asa adica miscari repetitive? De exemplu isi misca uneori mana, parca da cu cotul asa in spate, de vreo 4 ori la fel. Ma gandesc ca e normal pana incepe sa isi controleze manutele mai bine asa, dar sa intreb si la voi cum e. Da, avea asa dupa care a trecut la faza de prins in maini un obiect. Adica il tine in mana cateva minute bune, dar chestii usoare. I-am dat un ambalaj de la ciocolata si ii place maxim, e usor in mana, fosneste si il indoaie pe toate partile. Cu piciorul face inca miscari repetitive, cand devine agitat sau incepe sa planga parca apasa pedala la nesfarsit. Sosetele nu prea ii stau in picioare iar pe la inceput ramanea fara pantaloni, vorbesc de aia cu tot cu piciorus, ii alunecau efectiv. |
|
| Haha ce comic, la mine ii stau pantalonii si sosetele am unele care stau si altele care nu. Din h&m am primit recent unele grosute si f ok, stau bine pe piciorus. Sunt cele din poza chiar.
Diana, sunt in priza micutii.. tre sa se invete cumva cu miscarile, intai involuntar, necontrolat si apoi usor usor le dau ei comenzi.
Al meu vad ca deja duce manutele facute pumnisor la ochi cand vrea sa se frece, alteori imi da mie cate una peste fata.. si deja daca imi prinde parul desprins pe umeri, pac o suvita in pumnisorul lui.
Inawar wrote: Da, avea asa dupa care a trecut la faza de prins in maini un obiect. Adica il tine in mana cateva minute bune, dar chestii usoare. I-am dat un ambalaj de la ciocolata si ii place maxim, e usor in mana, fosneste si il indoaie pe toate partile. Cu piciorul face inca miscari repetitive, cand devine agitat sau incepe sa planga parca apasa pedala la nesfarsit. Sosetele nu prea ii stau in picioare iar pe la inceput ramanea fara pantaloni, vorbesc de aia cu tot cu piciorus, ii alunecau efectiv.
|
|
Inregistrat: 9/20/2017 Mesaje: 2868
| Fetelor, cum ati procedat cu concediul de odihna ramas neefectuat la intrarea in conceduiul de maternitate? Il lasati pt cand va intoarceti la serviciu dupa CIC sau ati luat/vreti sa luati inainte de CIC? Eu vreau sa intru in concediu de maternitate la 1 martie si nu stiu cum sa imi impart concediul de odihna inainte si dupa maternitate, parca nu as lasa nimic pt cand ma intorc la serviciu Am 9 zile ramase de anul trecut plus zilele ce o sa imi revina anul asta (calculate proportional pana la 4 iulie cand se termina concediul de maternitate - am 25 zile CO anual prin contract). Initial voiam sa fac pe eroina si sa merg toata luna februarie la serviciu, dar in momentul asta nu mai sunt asa de convinsa ca o sa pot si o sa vreau mi-as lua deci si in februarie inainte de maternitate si in iulie dupa maternitate, inainte de intrarea propriu-zisa in CIC. Trebuie sa cer la HR sa-mi dea o situatie clara cu zilele care mi se cuvin pe anul asta (calculate pana la 4 iulie), ca ar fi fain sa iau de ex si in iulie salariul intreg, in loc de 85% indemnizatie
P.S: in caz ca se intreaba cineva - da, dupa maternitate nu e obligatoriu sa intrii direct in CIC, poti lua concediu de odihna si abia apoi suspenda contractul de munca pt intrarea in CIC. |
|
| Mary, la mine nu se putea decat sa ramana pe dupa ce ma intorc zilele extra pana la finalul anului. Asa era politica firmei pe ideea ca nu toate isi iau 126 zile cele pre/post natal, e variabila data cand intri in ccc. M-a deranjat dar asta e :) am intrat in prenatal in s29 oricum :D |
|
| Eu am luat toate zilele de concediu de odihna care erau de luat inainte sa intru in prenatal. Am vrut sa fiu sigura ca ma folosesc de ele desi mi s-a spus ca le pot lua si la intoarcere dupa 2 ani. Ideea e ca am vrut sa ma odihnesc cat mai mult si nu prea mai vroiam sa ma trezesc dimineata sa merg la servici asa cu burta mare. Uneori asa as mai fi dormit dar suna ceasul... in plus era vara si decat in birou la lucru mai bine ma bucuram de o terasa :) |
|
| Andreea, intr-adevar ciudatica politica asta la tine la firma, probabil mizeaza pe faptul ca ramane la mica intelegere cu angajatul. Si daca iti iei minimul de lauzie, vezi cand se termina cum stai cu zilele de CO si ti le iei inainte de CIC daca ai chef. Eu am 9 de anul trecut plus vreo 13 (tre sa confirme HR) ce mi se cuvin pe anul asta, doar ca ma omoara matematica . As vrea si sa bag CO toata luna iulie, dar parca nici n-as mai lucra de pe la mijlocul lui februarie
Si voi cum va distrati la Praga? Daca ai timp, hai treci pe la calatorii si mai fa-ne un update |
|
| Inawar, ce nu spun toti angajatorii e ca se pot lua si inainte de CIC, dupa terminarea concediului de maternitate. Dar nah, ar insemna sa mai plateasca salariu in plus cand de fapt angajata nu le mai produce nimic, de asta prefera ei sa intrii din maternitate direct in CIC.
Sa le iei pe toate inainte de prenatal e ideal, dar eu tare prost mi-am facut calculele (si promisiunile!), altfel zau ca de maine as ramane acasa |
|
| MaryPoppins wrote:Inawar, ce nu spun toti angajatorii e ca se pot lua si inainte de CIC, dupa terminarea concediului de maternitate. Dar nah, ar insemna sa mai plateasca salariu in plus cand de fapt angajata nu le mai produce nimic, de asta prefera ei sa intrii din maternitate direct in CIC. Sa le iei pe toate inainte de prenatal e ideal, dar eu tare prost mi-am facut calculele (si promisiunile!), altfel zau ca de maine as ramane acasa Poate mai negociezi promisiunile, te vaiti putin ca e tot mai greu pt tine sa lucri. Nu stiu ce presupune la tine jobul dar daca trebuie sa stai pe scaun 8 ore chiar e greu pe masura ce burta creste tot mai mare. Eu mai alternam, cand pe scaun la birou cand ma plimbam putin, dar tot nu e ca si acasa cand te poti intinde de cate ori simti nevoia. |
|
| As putea si de maine sa raman acasa, dar sunt o maniaca careia ii e foarte greu sa spuna nu cand vine vorba de lucru oamenii is foarte ok la firma unde am jobul principal, nu si-ar permite nimeni sa-mi chestioneze deciziile. Dar clientul meu va fi preluat de catre o colega care se intoarce din maternitate la 1 Feb si macar 2 saptamani sa stau cu ea sa-i predau toate cele. Si da, e job de birou cu stat tzeapana pe scaun pana uit de mine - is la program de 6 ore de la 16s, dar mai am un job part time pt care lucrez de acasa, deci ma ridic de pe un scaun si ma proptesc pe altul |
|
Inregistrat: 4/22/2017 Mesaje: 1080
| Fetita mea de 3 zile e in patut, f am scaoat de incubator, are 1.800g cam doarme cu biberonul in gura si nu reusesc sa o trezesc deloc, speram ca intr.o saotamana sa mearga acasa... |
|
| Bravo, Mada, ce veste buna mai pune-ne poze cu pitica cand ai timp |
|
|