Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
|
Suntem multe gravidute pe ultima suta de metri anul asta si multe mamici proaspete, poate mamici pentru prima oara.. E o perioada frumoasa dar si plina de muuuulte intrebari si lucrusoare de impartasit. M-am gandit ca aici ar fi un start bun de povesti, ca sa nu umplem clubul de gravidute si dupa nastere sau doar cu intrebari despre viata de mamica si nu despre sarcina. |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/8/2017 Mesaje: 816
| Era nevoie de asa ceva Hihi... Inca suntem burtici dar acusi ne intersectam pe aici cu bebeii in brate |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/9/2016 Mesaje: 3775
| Buna, burtici si mamici! Sa stiti ca exista deja clubul mamicilor deschis de Anelise sau kali, doar ca nu au prea scris mamicile pe acolo! |
|

Inregistrat: 2/23/2017 Mesaje: 1400
| carlita wrote:Buna, burtici si mamici! Sa stiti ca exista deja clubul mamicilor deschis de Anelise sau kali, doar ca nu au prea scris mamicile pe acolo!
Stim ca exista ...dar au trecut multi ani si bate vantul acolo Ma bucur ca a deschis Andreea acest club , cu siguranta ne va fi de folos
|
|

| Mamici, cat de repede se taie unghiutele la nou nascuti? Le taie la spital sau noi acasa dupa o perioada?
Am vazut poze cu bebei nascuti acuma si unii au asa lungi unghiutele... eu le-as taia in cateva zile, ma gandesc ca poate tre lasate un pic.. parca nu il pot lasa prea mult cu ele asa |
|
Inregistrat: 9/21/2017 Mesaje: 771
| Andreea06 wrote:Mamici, cat de repede se taie unghiutele la nou nascuti? Le taie la spital sau noi acasa dupa o perioada? Am vazut poze cu bebei nascuti acuma si unii au asa lungi unghiutele... eu le-as taia in cateva zile, ma gandesc ca poate tre lasate un pic.. parca nu il pot lasa prea mult cu ele asa Andreea, se nasc cu niste unghiute luuungi, si e de preferat sa le tai pentru ca au tendinta sa isi dea cu mainile peste fata si se zgarie destul de rau. Baietelului meu nu i-au taiat unghiutele si eu am cam amanat treaba asta pentru ca mi se parea misiune imposibila, drept urmare s-a ales piciulica cu niste zgarieturi cam nasoale ... Exista manusi din alea mititele tocmai pentru treaba asta, dar sa sti ca mai evadeaza manutele de acolo. Pupici |
|

| Sorina_85 wrote:Andreea, se nasc cu niste unghiute luuungi, si e de preferat sa le tai pentru ca au tendinta sa isi dea cu mainile peste fata si se zgarie destul de rau. Baietelului meu nu i-au taiat unghiutele si eu am cam amanat treaba asta pentru ca mi se parea misiune imposibila, drept urmare s-a ales piciulica cu niste zgarieturi cam nasoale ...  Exista manusi din alea mititele tocmai pentru treaba asta, dar sa sti ca mai evadeaza manutele de acolo. Pupici
Da, asta ma gandesc si eu ca sigur mai cad manuselele, iar la noi nu prea se gasesc body-uri cu manecuta asa intoarsa in care poti pune manuta.. Ma gandeam sa nu fie vreo regula sa nu tai in primele zile/sapt din ceva motiv.. o sa ma chinui sa i le fac, cand doarme profund, sper sa imi iasa
Citisem ca dupa ceva saptamani se intaresc, initial sunt f moi si cresc si repede pana se intaresc. |
|

Inregistrat: 11/14/2016 Mesaje: 1525
| In spital nu au taiat unghiutele, asistenta mi-a zis ca ele nu fac asta. Eu am cumparat forfecuta cu varf bont pt bebelusi dar nu mi se pare usor, incerc de fiecare data sa nu tai prea mult din unghie. De ex zilele astea tot cu manusi pe maini l-am tinut ca efectiv nu am apucat sha i le tai si s-a zgariat pe nas
|
|

| Inawar wrote:In spital nu au taiat unghiutele, asistenta mi-a zis ca ele nu fac asta. Eu am cumparat forfecuta cu varf bont pt bebelusi dar nu mi se pare usor, incerc de fiecare data sa nu tai prea mult din unghie. De ex zilele astea tot cu manusi pe maini l-am tinut ca efectiv nu am apucat sha i le tai si s-a zgariat pe nas
Mie mi se pare groase forfecutele alea pentru copii, cu varf rotund.. nu sunt ca cea pe care o am eu pt mine, cred ca daca doarme profund si vad ca nu se trezeste o sa ma misc mai usor si mai bine cu una ca a mea, decat cea groasa a lor. N-as face cu unghiera la inceput.. dar o sa vad pe moment mai exact, poate ma insel.. |
|
| Andreea06 wrote:
Mie mi se pare groase forfecutele alea pentru copii, cu varf rotund.. nu sunt ca cea pe care o am eu pt mine, cred ca daca doarme profund si vad ca nu se trezeste o sa ma misc mai usor si mai bine cu una ca a mea, decat cea groasa a lor. N-as face cu unghiera la inceput.. dar o sa vad pe moment mai exact, poate ma insel..
Am luat si eu forfecuta din aia dar mie mi s-a parut mai practica unghiera, depinde cum te simti comfortabil cu taiatul, am prietene care folosesc doar forfecuta(e un pic mai silentioasa si mai toate mamicile actioneaza cand dorm copiii ). Cu sau fara unghii taiate al meu flacau avea un mare talent de a se zgaria pe fata, in special pe nas... |
|

Inregistrat: 3/23/2015 Mesaje: 3407
| Andreea06 wrote:
Mie mi se pare groase forfecutele alea pentru copii, cu varf rotund.. nu sunt ca cea pe care o am eu pt mine, cred ca daca doarme profund si vad ca nu se trezeste o sa ma misc mai usor si mai bine cu una ca a mea, decat cea groasa a lor. N-as face cu unghiera la inceput.. dar o sa vad pe moment mai exact, poate ma insel..
Eu am luat set cu unghiera si forfecuta ptr bebelusi si cu unghiera e mai greu...cu forfecuta e ok...la inceput ii taiam unghile in somn acum nu mai merge ca simte si se trezeste din somn ii stric somnu...si cand e treaz il pacalesc cu ceva ii dau ceva ce stiu ca il incanta sa se joace si pac tac il pacalesc |
|

| Mamici, voua ce v-a recomandat neonatologul sau pediatru legat de primele iesiri ale lui bebe? Adica dupa ce ajunge acasa, e bine sa fie izolat o perioada, desi are vaccinul acela primul din maternitate? Sau puteti iesi in prima luna in lume asa? Nu zic la o plimbare pe langa casa, ca ma gandesc ca aia e ok sa ia aer putin 2 min, dar cumparaturi, iesiri intr-un weekend la munte? Ma gandesc ca vine craciunul si o sa am de luat cadouri si una alta.. |
|

Inregistrat: 3/23/2015 Mesaje: 3407
| Andreea06 wrote:Mamici, voua ce v-a recomandat neonatologul sau pediatru legat de primele iesiri ale lui bebe? Adica dupa ce ajunge acasa, e bine sa fie izolat o perioada, desi are vaccinul acela primul din maternitate? Sau puteti iesi in prima luna in lume asa? Nu zic la o plimbare pe langa casa, ca ma gandesc ca aia e ok sa ia aer putin 2 min, dar cumparaturi, iesiri intr-un weekend la munte? Ma gandesc ca vine craciunul si o sa am de luat cadouri si una alta.. Mie pediatra mi.a recomandat sa il scot afara dupa 3s dar nu la cumparaturi sau la mall fix asa sa exprimat sa iesim la plimbare pe langa casa la aer jumatate de ora pe zi. . in februarie am nascut si cand am iesit in martie era totusi rece afara si il scotam cand vedeam o zi mai placuta sa nu il racesc.de multe ori il duceam in alta canera aeriseam bine camera si apoi il aduceam inapoi.. |
|
| Andreea06 wrote:Mamici, voua ce v-a recomandat neonatologul sau pediatru legat de primele iesiri ale lui bebe? Adica dupa ce ajunge acasa, e bine sa fie izolat o perioada, desi are vaccinul acela primul din maternitate? Sau puteti iesi in prima luna in lume asa? Nu zic la o plimbare pe langa casa, ca ma gandesc ca aia e ok sa ia aer putin 2 min, dar cumparaturi, iesiri intr-un weekend la munte? Ma gandesc ca vine craciunul si o sa am de luat cadouri si una alta.. Mie mi-a recomandat sa il scot progresiv, inca de la inceput. Piciulica s-a nascut in februarie si era frig dar din a ....... treia zi parca, pffff, am si uitam, am inceput sa il scot 5 min la inceput, apoi 10 a doua tura, 15 min urmatoarea si tot asa. Dupa o sapt l-am scos afara cat doream. Copilul scos afara zilnic o sa fie un copil sanatos, chiar daca e iarna sau vara. Cu iesitul in mall nu stiu ce sa zic, probabil ca l-as fi scos, nu am avut treaba in perioada aia, doar mici cumparaturi. M-am impacat tare bine cu un wrap elastic pana pe la 2 luni jumate dupa aia am trecut pe Manduca, o binecuvantare pentru noi, am folosit-o pana am facut-o franjuri , arata saraca de parca ar fi fost in razboi.
|
|

| O sa vad ce imi recomanda si mie.. asa voi scoate si eu treptat cate putin in curte/prin complex, am un sling cu inele, dar aproape de craciun o sa aiba o luna si ma gandeam la cumparaturi.. dar cred ca il las pe sot cu el in masina, sa se plimbe prin oras (ca la sot ii plaaace maxim sa conduca si sper bebe sa stea in scaun ok..) si fac eu repede cadourile. Ca mi-e groaza de atata lume intr-adevar..
Nici eu nu cred ca tre izolat, chit ca e iarna, e bine sa se caleasca asa usor usor.. sper sa prind niste zile cu soare sa ii bata pe piele un picut, obrajori, fatuca. |
|
|