Clubul mamicilor incepatoare - 9
Subiectul anterior · Subiectul urmator
MaryPoppins
Scris: Sunday, August 4, 2019 4:46 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 9/20/2017
Ghidul "Complementary feeding" al OMS, din anul 2000, vorbea de inceperea diversificarii in perioada 4-6 luni. Politica actualizata a OMS zice "around the age of 6 months": https://www.who.int/en/news-room/fact-sheets/detail/infant-and-young-child-feeding . Asta poate fi 5 luni jumate, 6 luni fara cateva zile, 6 luni fix, 6 luni jumate etc. Deci nu prea devreme, nu prea tarziu.

Acum, dincolo de orice recomandari si pareri, sunt 3 chestii de bun simt/logica pe care trebuie sa le aiba in vedere orice medic sau parinte:

- bebe sa stea in fundulet, sustinut sau nesustinut (asta nu e musai, contrar a ceea ce se promoveaza pe unele grupuri). Esentiala deci pozitia lui bebe in timpul hranirii, pentru a reduce riscurile de inec.

- sa dispara reflexul de proturziune a limbii. Asta se intampla de obicei in jurul varstei de 6 luni

- sa aiba coordonare ochi-mana-gura. Pt ca da, indiferent de ce metoda de diversificare alegem, ideal e sa lasam bebelusul sa se hraneasca si singur, chiar de la inceput.

Restul e can-can, cum s-ar spune Lol
Ilinca003
Scris: Sunday, August 4, 2019 5:59 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 1/5/2018
Buna.Mai fetelor eu nu ?tiu de ce va tot obositi sa scrieti atat...puteti voi sa ?i desenati,ea oricum va face fix cum crede...da, copilul moare de foame daca nu i se da mancare pâna la 6 luni...eu i as pune si putina sare,eventual si niste delicat,sa aiba gust...in concluzie,fiecare e liber sa creasca copilul cum dore?te..
Inawar
Scris: Sunday, August 4, 2019 6:13 PM
Nivel

Inregistrat: 11/14/2016
LAURA0202 wrote:

Cheek Kiss mersi mult Nella. si a ta e o scumpica- sa ti traiasca si sa devina mare si sanatoasa Cheek Kiss
nu am inceput diversificarea inca 100% .... i am dat cate putin sa vad ce reactie are pt ca mi au spus mai multi ca pot incepe de la 4 luni sa i dau si, inclusiv moasa de la dr de familie care e mai invarsta si are mai multa experienta, daca ii sa o luam asa.
cand i am dat 2-3 lingurite de zeama de la tocanita de rosii cu oua.. chiar m am mirat ...
o dulcica...n a dat un gram pe afara sau sa mi dea semne ca nu i place dar oricum, am mai avea o luna pana cand am incepe diversificarea. mie mi se pare ca nu prea se mai satura cu lp si i am pus in ombinatie si putin de lapte zu zu-1.5 grasimi -ca ala ii mai digeribil. n a avut nici o reactie ciudata.
si al meu si ma sa , insistau ca sa incep sa i dau mancarica dar eu am decis clar,inca o luna doar laptic si dupa aceea o sa incep sa i dau legume dar cica 1 aliment pe saptamana-mf zice asa, voi, tot asa stiti sau alta varianta?
a mea ii o fomista, din calea fara ras seamana pe tac so hohot cand i foame ....tre sa i dai imediat ,nu peste 1 minut sau cateva secunde hohot urla de numa numa Hilar
n am reusit sa vad a doua poza cu vaccinurile. n am gasit nici un buton cum ca ar mai fi di alta poza NuStiu astea le am facut si noi pana acum si , inclusiv ala de 11 luni stiam si chiar am intrebat daca se mai face altul intre timp sau de ce asa la distanta, si mi a raspuns ca tre sa treaca 7 luni distanta dintre vaccinuri ca sa fie ok.
legat de tata so ............. asta este..... sti cum se numeste cand faci tu cate ceva ?
lucru manual ....mi am facut o cu mana mea hohot
inca nu realizeaza ca are o minune de fetita. o sa si dea seama , daca o sa si dea seama ca a pierdut primele luni de viata a fetitei sale ..... si pe langa si pe mine putin mai mult pt ca aveam si eu nevoie de un pic de ajutor . poate face parte din barbatii aia care realizeaza ca au un ciìopil putin mai tarziu si in timpul ala...is gelosi, pt ca nu le mai oferi atentia doar lor hohot
Singurul meu motiv -este minunea mea, chiar daca mai am si puncte moarte...adica cand ne certam,plang si zic vrute si nevrute ras ...trec peste toate pt minunea mea. singura chestie care mi pare rau, nu chiar 100% convinsa, ii ca i am trecut fata pe numele lui, atat,nimik mai mult. ca daca era pe numele meu.....de mult scria pe ea Petrosani sau Italia-Verona mai excat dar asa .......... prea tarziu
DistanceKiss computerlove

Laura cum au scris si celelalte fete, legat de diversificare e bine sa nu te grabesti. Ai o bebelusa tare frumusica, se vede cat de implicata esti sa fii langa ea, e pacat sa nu te gandesti la stomacelul ei cand ii dau tot felul de combinatii... lp cu zuzu?! ... tocanita de rosii.. Eu rosii am dat pe la 7-8 luni in ideea ca sunt mai acide si sa nu-l deranjez la stomac. Laptele praf are specificatii clare pe cutie sa se respecte modul de preparare, cu apa la un anumit nr de lingurite.
Tu esti MAMA si esti singura care decide ce e mai bun pt minunea ei, deci gandeste-te bine ce alegi pt sanatatea ei in primul rand, pt ca tu esti responsabila de ceea ce se intampla cu ea.
Logodnicul tau zici ca nu prea se implica, imi aduc aminte ca mereu ai tras de el de cand erai la aspirante, el venea obosit si tu vroiai bebe Lol ... acum tragi de el sa te ajute, daca asa e el probabil ca nu se mai schimba, ori il accepti asa cum e ori faci o schimbare.
Nicole2018
Scris: Sunday, August 4, 2019 8:01 PM
Nivel

Inregistrat: 1/11/2018
Yna, tocmai citeam si eu pe forum si am observat ca esti online. Ce mai faceti, cum mai e micuta ta?
Ella30
Scris: Sunday, August 4, 2019 8:10 PM
Nivel

Inregistrat: 2/21/2019
Fetelor, ajutor ! Ati patit sa descoperiti un nodul la san? Eu azi am observat ca mi a aparut unul la sanul din care nu prea papa pt ca..nu stiu sa zic de ce. Se agita f tare cand o pun la el. Nodulul e cam cat o boaba de strugure din aia mare..nu doare. Ma tem sa caut info despre....
La gineco ajung abia miercuri iar mf n as deranja o ca si asa e pe sistemul lasa ma sa te las..

Va tot citeam cum vorbiti despre diversificare..mi se pare atat de dificil totulCray sper ca pediatra sa ne indrume si sa luam deciziile cele mai bune pt sofia. Nu as vrea sa mi reproseze mai tarziu ca din cauza mea are ceva..

Ne am hotarat ce facem si cu piciorusele. Masaj mult, la jumatatea lunii tre sa ne vada pediatra, la sfarsitul lunii incepem kineto si la jumatatea lui septembrie -dupa botez- mergem la straticiuc din nou. Sper ca am gandit bineuff
Nicole2018
Scris: Sunday, August 4, 2019 8:33 PM
Nivel

Laura513, felicitari pentru ca ai gasit in tine puterea si curajul sa inchei o relatie defectuasa.
Ma bucur ca ai ajuns sa fii bine, linistita si fericita alaturi de fetita ta si sper sa fiti asa in continuare si poate candva o sa intalnesti un barbat care va sti sa va pretuiasca.

LAURA0202, imi pare rau ca ai asa probleme cu logdnicul tau si ca asta iti umbreste fericiea de proaspata mamica.
Fiecare persoana are propriile limitele, tu stii mai bine ce poti tolera si ce nu de la partener, insa de acum este nevoie sa te gandesti si la micuta ta, la mediul si la atmosfera de familie in care vrei sa creasca...toate certurile si tensiunile astea sunt resimtite si ii afecteaza si pe copii mai mult decat ne imaginam.
Sper sa reusesti sa gasesti solutii astfel incat sa va fie mai bine, meritati sa fiti linistite si fericite.
Nicole2018
Scris: Sunday, August 4, 2019 9:05 PM
Nivel

Ella30 wrote:
Fetelor, ajutor ! Ati patit sa descoperiti un nodul la san? Eu azi am observat ca mi a aparut unul la sanul din care nu prea papa pt ca..nu stiu sa zic de ce. Se agita f tare cand o pun la el. Nodulul e cam cat o boaba de strugure din aia mare..nu doare. Ma tem sa caut info despre....
La gineco ajung abia miercuri iar mf n as deranja o ca si asa e pe sistemul lasa ma sa te las..

Va tot citeam cum vorbiti despre diversificare..mi se pare atat de dificil totulCray sper ca pediatra sa ne indrume si sa luam deciziile cele mai bune pt sofia. Nu as vrea sa mi reproseze mai tarziu ca din cauza mea are ceva..

Ne am hotarat ce facem si cu piciorusele. Masaj mult, la jumatatea lunii tre sa ne vada pediatra, la sfarsitul lunii incepem kineto si la jumatatea lui septembrie -dupa botez- mergem la straticiuc din nou. Sper ca am gandit bineuff

Nu pot sa imi dau cu parerea cu privire la ce ai tu acum la san.
Insa pot sa iti spun ca eu am simtit asa cate o zona tare ca un nodul cand am avut canal infundat, de vreo 3 ori mi s-a intamplat, prima oara mi-am dat seama doar cand am inceput sa resimt durere cand miscam bratul si atunci la palpare am descoperit zona tare si dureroasa. Urmatoarele dati am depistat mult mai repede, pana sa apara durerea, simteam doar usor disconfort cand il masam.

Nu e asa de complicat cu diversificarea asta precum pare, eu zic ca necesita documentare ca sa intelegi diferitele abordari si apoi vei face alegerea care e cea mai potrivita pentru voi si probabil va veti da seama ce vi se potriveste cel mai bine doar experimentand.
Iniferent de abordarea aleasa este util sa cunosti nevoile nutritionale ale bebelusilor, restrictiile, sa cunosti principalele alimente alergene + cum e recomandat sa le introduci si sa cunosti manevre de prim ajutor in caz de inec.
Daca te documentezi si abordezi totul cu calm si rabdare o sa fie simplu si placut, de multe ori noi facem lucrurile sa para mai complicate decat sunt in realitate.
Nicole2018
Scris: Sunday, August 4, 2019 9:25 PM
Nivel

AlexandraRr wrote:
Eu stiu ca este cum zice Delia, 6 luni varsta recomandata de oms pentru inceperea diversificarii, nu mai este intervalul 4-6luni. Si chiar de se incepe mai devreme (mai devreme cu mult fata de intevalul recomamdat, nu cu 2-3 zile) trebuie cu acordul unui pediatru si respectate anumite reguli (introducerea unui aliment nou la o masa de exemplu, nu legume amestecate cu oupale ). Daca nu este timp pentru informare se poate merge la un medic pediatru, am mai spus, ei exista si pentru a cere sfaturi si recomandari, nu doar sa mergem cand avem copiii bolnavi si afli in 1 ora toate informatiile necesare. Eu am incercat sa o ajut de mai multe ori pe Laura cu sfaturi dar mereu a avut o atitudine agresiva vis a vis de sfaturi asa ca nu insist, fiecare creste copilul cum vrea :)

AlexandraRr, eu va admir, pe tine si pe celelate fete mai vechi, ca sunteti active si le ajutati pe mamicile mai noi, eu nu prea m-am mai mobilizat sa scriu atat de des.
Asa este, fiecare mamica alege ce face pentru puiul ei. Desi nu am citit tot ce s-a scris, as vrea sa cred ca Laura doar a ales sa mearga pe alte recomandari fara sa fi avut intentia sa fie agresiva, de multe ori comunicarea asta in scris poate fi foarte inselatoare si lasa loc de multe interpretari.

laura513
Scris: Sunday, August 4, 2019 9:38 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 2/8/2017
Nicole2018 wrote:
Laura513, felicitari pentru ca ai gasit in tine puterea si curajul sa inchei o relatie defectuasa.
Ma bucur ca ai ajuns sa fii bine, linistita si fericita alaturi de fetita ta si sper sa fiti asa in continuare si poate candva o sa intalnesti un barbat care va stii sa va pretuiasca.

Multumesc din suflet! Doamne ajuta! Multe imbratisari! Cheek Kiss pupici
Ella30
Scris: Monday, August 5, 2019 12:21 AM
Nivel

Inregistrat: 2/21/2019
Nicole2018 wrote:

Nu pot sa imi dau cu parerea cu privire la ce ai tu acum la san.
Insa pot sa iti spun ca eu am simtit asa cate o zona tare ca un nodul cand am avut canal infundat, de vreo 3 ori mi s-a intamplat, prima oara mi-am dat seama doar cand am inceput sa resimt durere cand miscam bratul si atunci la palpare am descoperit zona tare si dureroasa. Urmatoarele dati am depistat mult mai repede, pana sa apara durerea, simteam doar usor disconfort cand il masam.

Nu e asa de complicat cu diversificarea asta precum pare, eu zic ca necesita documentare ca sa intelegi diferitele abordari si apoi vei face alegerea care e cea mai potrivita pentru voi si probabil va veti da seama ce vi se potriveste cel mai bine doar experimentand.
Iniferent de abordarea aleasa este util sa cunosti nevoile nutritionale ale bebelusilor, restrictiile, sa cunosti principalele alimente alergene + cum e recomandat sa le introduci si sa cunosti manevre de prim ajutor in caz de inec.
Daca te documentezi si abordezi totul cu calm si rabdare o sa fie simplu si placut, de multe ori noi facem lucrurile sa para mai complicate decat sunt in realitate.

Multumesc pt raspuns pupici ma rog si eu sa fie un canal infundat. Pana miercuri mi se pare ca mai e asa de mult..

La cat sunt de panicoasa cred ca voi amana cat mai mult inceputul diversificarii. Asta daca nu mi zice pediatra sa incepemalcool Exact de asta ma tem, sa nu se inece sau sa nu care cumva sa i dau ceva ce nu ii prieste. Deh..mama exagerata, ce sa fac..eu si acum sar ca arsa cand se ineaca, si se intampla destul de des la san..
maria2013
Scris: Monday, August 5, 2019 3:01 AM
Nivel

Inregistrat: 7/29/2013
Fetelor, noi am început de aproape doua saptamâni diversificarea, la sfatul pediatrei. Eu am asteptat cu drag si cu nerabdare etapa asta si va asigur ca are un farmec aparte! Nu va speriati, ci luati totul firesc! Ma gândeam sa ii propun Andreei sa creeze un topic nou despre meniuri bebelusesti, poate asa vor prinde si curaj si drag mamicile!
diana.ng
Scris: Monday, August 5, 2019 9:06 AM
Nivel

Inregistrat: 10/26/2017
maria2013 wrote:
Fetelor, noi am început de aproape doua saptamâni diversificarea, la sfatul pediatrei. Eu am asteptat cu drag si cu nerabdare etapa asta si va asigur ca are un farmec aparte! Nu va speriati, ci luati totul firesc! Ma gândeam sa ii propun Andreei sa creeze un topic nou despre meniuri bebelusesti, poate asa vor prinde si curaj si drag mamicile!

Maria, cum ati inceput? bucati sau pasat? si noi vom incepe cam in 2-3 sapt, am emotii! Crazy azi mergem la pediatra, abia astept sa vad ce ne mai spune ras
MirelaD
Scris: Monday, August 5, 2019 9:19 AM
Nivel

Inregistrat: 5/16/2019
Ella30 wrote:

Nu stiu ce sa zic de nodul, dar eu am tot asa probleme cu sanul la care fluxul e prea puternic. Am pus in aplicare sfaturile primite aici si sper sa fie mai bn cu timpul. La mn, se umple ff repede sanul e umflat, dureros, cu zone mai tari si dureroase, parca simt ca fierbe asa..si azi noapte fata nu prea a mancat, poate o data dar si atunci superficial si nu a tras lapticul eficient:( a avut o criza de colici sau se chinuia sa elimine gaze/ caca, ca sincer nici nu mai stiu sa fac diferenta, a fost horror:( sol de moment si sigur nu una inspirata a fost sa ii pun jum de supozitor poate o mai linisteste:(
Am reusit sa ii fac program pe miercuri la o dna pediatru la care dorim sa ajungem de ceva timp..poate o va ajuta cumva pe micuta:(
Si culmea e ca tocmai acum cand o sa fiu singura de vineri pana duminica seara, starea ei se mai rea:( si mi-e teama ca nu ma voi putea descurca singurauff

Si da, si mie mi se pare dificila diversificarea, dar cred ca nu se compara cu perioada prin care trecem acumuff uff

Cred ca ai organizat bine totul. Si noi avem botezul in septembrie, pe 14:)grup
maria2013
Scris: Monday, August 5, 2019 9:51 AM
Nivel

Inregistrat: 7/29/2013
diana.ng wrote:

Maria, cum ati inceput? bucati sau pasat? si noi vom incepe cam in 2-3 sapt, am emotii! Crazy azi mergem la pediatra, abia astept sa vad ce ne mai spune ras

Cele mai multe alimente i le dau pasate cu furculita, dar au fost si zile când am pasat cu blenderul (când i-am dat broccoli si un piure cu dovlecel pe care nu stiu de ce nu îl voia pasat cu furculita în ziua aia). Am noroc ca Ana e mâncacioasa de felul ei. Poate a contat si ca eu abia asteptam diversificarea si tot citisem despre asta, ma uitam pe grupuri de diversificare sa vad ce gatesc alte femei etc. Eu una, abia asteptam acordul pediatrei!
Succes azi la medic!
Andreea06
Scris: Monday, August 5, 2019 9:52 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
maria2013 wrote:

Buna idee Maria! Postez si va astept cu idei acolo, de unde luati retete, poze, impresii. Am si eu o groaza incercate.

Le: aici e: http://forum.7p.ro/meniuri-bebelusesti.aspx?g=posts&m=1068603&goto
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.