Clubul mamicilor incepatoare - 9
Subiectul anterior · Subiectul urmator
LAURA0202
Scris: Sunday, August 4, 2019 3:55 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/1/2016
Nicole2018 wrote:
Citind ultimele mesaje mi-am amintit de un video pe care s-a intamplat sa il vad in primele mele saptamani de "mamicie", mie mi-a prins bine sa il vad asa va las link:
https://www.mother.ly/child/i-was-going-to-fold-the-clothes-but-instead-i-held-you

Cheek Kiss chiar ii super misto video Lol
noi doua, chiar dormim amadoua , pe canapeaua din camera de zi. e in forma le L si pe ea o pun la coltul unde se intalnesc cele doua parti si eu is langa ea , ca nu cumva sa cada , chiar daca dorm cateodata rau, chiar nu conteaza asta , pt ca o am pe ea.in somnicul ei,ma cauta cu manuta ei mica si chiar am patit cand am deschis ochii sa fim nas in nas amandoua Lol chiar daca seara cand adoarme e peste tot intinsa si ea ma ghemui acolo,intr un locuosr,cat sa nu cad jos de pe canapea eu Blushing
fiecare dimineata e minunata , cand deschizi ochii si vezi ca ti zambeste cieva care tocami ce a facut si ea ochisori Hilar n am cuvinte indeajuns ca sa descriu senzatia . dormeam inainte cu tati in camera dar cand vedeam ca tot plange, o luam cu mine n camera de zi sa o linistesc si uite asa, se intampla sa mai dormim in camera de zi.mergem si n camera nostra,in patut, in timpul zilei dar si atunci, eu daca nu o vad si nu o aud 2 secunde, mi se pare ca mi lipsete ceva....ea,minunea mea. NuStiu computerlove campfire
LAURA0202
Scris: Sunday, August 4, 2019 4:02 AM
Nivel

Iulia13 wrote:
Buna ziua ,dragi mamici. V-o prezint si eu pe Simona-Ioana hearts
Ma topesc dupa ea ,astazi am fost la eco la sold, totul este bine de acum sapt viitoare mergem la vaccin cu mari ,mari emotii.

https://ibb.co/t8G0J4G

Cheek Kiss ce frumusica ai tu acolo ....
sa ti traisca si sa fie mare si sanatoasa.
ma bucur ca totul e ok DistanceKiss
LAURA0202
Scris: Sunday, August 4, 2019 4:32 AM
Nivel

laura513 wrote:
LAURA0202 ... tot citesc ce scrii despre copil si logodnic si mi se zbarleste carnea pe mine... pentru ca stiu EXACT ce zici. Am trecut prin toate astea, am fost criticata si facuta de nimic. Si eu am fost comparata cu toate acele femei care fac si copii, si mancare, au si serviciu si castiga bani buni, sunt si leoaice in pat etc etc. Evident ca eu nu eram nimic din cele de mai sus. (Oare unde or fi acele femei? Sunt la fel de omniprezente precum unicornii.)

Nu as vrea sa spun cate mi-a facut, dar cert e ca am trait intr-o relatie abuziva. Cand era Ami mica si plecat de acasa cu saptamanile, si-a vazut de ale lui, s-a bazat pe faptul ca sunt cu maica-sa acasa sa ma ajute (nu ii reprosez nimic femeii, nu am nimic cu ea, chiar ii sunt recunoscatoare, dar nu cu ea am facut copilul si nu de la ea aveam pretentii de ajutor). Cand maica-sa pleca la lucru cate 2-4 saptamani, eram doar eu cu el si fetita si nu ma ajuta cu nimic. Ii spuneam uneori ”Tine-o si tu 10 minute sa mananc si eu linistita"... Asta dupa ce imi pregateam cu ea in scoica un mic-dejun rapid. Iar el imi raspundea "Ia-o cu tine, ca urla". Sec. Mancam cu ea la san, alaptam si mancam, asa cum puteam. Uneori mai facea cate ceva de mancare si facea titlu de glorie din asta, imi scotea pe ochi ca el le face pe toate in timp ce eu STAU.
Cat era el acasa simteam ca am 2 copii, dintre care unul foarte usor de crescut (Amelia) si unul pe care iti vine sa-l dai afara cu bagajele facute. Dar nu puteam asta, pentru ca eram in CASA LUI (care era de fapt a maica-sii).

Am plecat. Din noiembrie am plecat din casa aia blestemata si mi-am vazut de viata. Aveam vreo 43 de kg cand am ajuns la ai mei, in decembrie (la 1.68 e destul de putin). Aveam niste cearcane si o figura de om bolnav, dupa cate am tras cu el si tot stresul in care am stat. Am avut prietene care m-au sustinut si asta m-a ajutat enorm in momentele de cadere (mai ales Andreea06, de cate ori nu m-a calmat cand eram la pamant, ii sunt recunoscatoare pe vecie hearts ) Astazi sunt intr-un oras nou, doar eu cu fetita mea, suntem mai bine ca niciodata si ne bucuram de viata si de toate lucrurile frumoase. Mi-am mai revenit si fizic, si psihic. Cu el incerc sa pastrez o relatie cat mai ok pentru copil, pentru ca da, de cand am plecat si-a adus aminte ca are fetita si ca vai ce tatic perfect e el (si evident ca e vina mea ca nu o vede). Suntem in plin proces de divort, in octombrie am termen, asa ca mai am niste hopuri de trecut.

Dar pe cealalta parte, am locul meu si simt ca lucrurile se aseaza frumos, am inceput sa lucrez part-time la o cresa si imi place grozav ce fac, si da, le fac pe toate singura si cand nu mai pot, pur si simplu nu mai fac nimic si nu e nimeni sa ma critice si sa-mi arate cat sunt de incapabila. E doar fetita mea minunata care se bucura de mine si ma iubeste neconditionat.

Am scris aici toate astea cu speranta ca vor inspira persoanele care sunt in situatia in care am fost eu si ca sa se vada ca exista mereu speranta ca lucrurile pot fi mai bune. Viata ne duce in directia buna, trebuie doar sa avem curaj si incredere. Tu ai cel mai de pret cadou al vietii, minunea ta, pe care toate de pe forum stim cat ai dorit-o. Mi-au dat mie lacrimile de fericire cand am vazut ca esti gravida si m-am bucurat din tot sufletul. Fetita ta e cea care va da sens vietii tale, mai presus de toate problemele, si care iti va aduce fericire infinita in suflet mereu. Esti o mama adevarata, esti iubire si putere si cu siguranta cand te vei simti pregatita vei face ce e mai bine pentru voi, indiferent ce va insemna asta.

Va imbratisez, Laura si Laurica!
Daca te pot ajuta, astept mesaj pe privat, dar sa stii ca raspund greut :)

iubita, Cheek Kiss iti multumesc din suflet pt cuvintele scrise. mi au dat lacrimile jur.
stiu ca minunea mea, este totul pt mine si orice fac sau orice am , apartamentul de la petrosani este deja al ei Blushing ea,imi da forta sa merg mai departe si sa nu bag in seama toate certurile sau reprosurile. singura chestie care as face o imediat, fara sa ma uit in urma ar fi sa plec in Italia si sa mi o cresc singura dar nu se poate pt ca este pe numele lui. asa patesti cand esti proasta si crezi ca totul va fi bine cand vom fi 3, dar n a fost asa deloc.
trebe sa am o disvutie cu el , discitie serioasa si tre sa aleaga si el una din variantele care i le propun pt ca nu mai pot merge asa inainte. ma doare cel mai tare, ex: plang ca ma cert cu el si dupa tre sa merg la fata,... ma spal pe fata si s toata un zambet pt ea , si ea chiar reuseste sa ma faca sa zambesc din adevaratul sufletului meu-nu mi pare rau ca in final , mi s a dat ocazia sa fiu mama. chiar nu ma intereseaza fazele cu alte mame pot si tu nu, eu sunt eu, si fata mea, ii fata mea punct. vom vedea cum decurg lucrurile zilele astea, pt ca plaeaca si ma sa de aici si dureaza cateva zile pana revenim la normal. pt ca , pana sa vina ea, mai imi comenta ca de mancare ce am facut, ca n am avut timp sa fac curatenie acolo si acolo .....dar erau doar reprosuri si dintr o data, e cerata in adevaratul sens al cuvantului, mai ales ca ma mai intelegea , ca s obosita ca vede si el multe faze dar parca ii dracu n casa cand vine ma sa jur. tre sa se hotarasca si el ce face. mi a aratat usa ma sa cand m am cerat cu ea, fiind el la munca. i am zis clar, ca o sa plec cand o sa ma scoata fiu so afara din casa,nu ca vrea ea. cand m am certat cu el, continuarea la ce incepusem cu ma sa, cand plangea fata, m am dus la ea si i am spus,mami i aici,nu pleaca niciunde fara tine,stai linistita. el de acolo,fiind ametit\baut , ceva de genul ca o sa plec ori cu buna ori cu raul, nu mai stiuy exact cum a zis. ce barbat e ala? care e ok cand suntem noi doi,trei acuma,mai exista cearta ca n orice familie dar cum vine ma sa si i spune si una si alta....parca numai ea are dreptate. ????? nu era asa inainte, nu stiu sa nu i fi facut ceva vraji, ca se cam are cu umblatul la de aia care chiar fac chestii de genul ala. eu una nu cred, nici macar in blestemele ei, pt ca spun clar: Dumnezeu nu se uita n gura la orice prost
cand o sa mai am si eu putin timp, o sa ti trimit mesaj in privat.
inca odata iti multumesc din suflet pt cuvintele tale. pupici la cea mica Cheek Kiss DistanceKiss computerlove
Andreea06
Scris: Sunday, August 4, 2019 9:57 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
Laura, de ce locuiti cu mama lui? Nu isi luase casa si erati acolo? Cel mai bine e sa fiti singuri si daca si atunci apar asa discutii dese, salut. Cu fata pe numele lui rezolvi tu, ca de fel copiii raman cu mamica. Si de vrei in italia, poate se poate stabili o clauza sa vii in tara de x ori pe luna/an sa o vada si el.
Andreea06
Scris: Sunday, August 4, 2019 10:03 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
Laura513 coeur computerlove
MirelaD
Scris: Sunday, August 4, 2019 10:39 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 5/16/2019
Ella30 wrote:
Am facut si noi controlul la dr Straticiuc. Soldul e f bine, spatele la fel..totul bine mai putin piciorusele, pediatra a avut dreptate, doar ca acum stim cum se cheama ce are: metatarsus adductus.
Avem si de la el recomandare pt kinetoterapie si control peste o luna. Daca nu vede nici o imbunatatire ne da ghetute..problema e ca la kineto am prins loc abia pe 26..si nu stiu cand sa fac programarea de control la el. Peste o luna, cand a zis, sau peste 2, dupa ce facem kineto? Intre timp ne a aratat si cum sa i facem noi acasa masajul. Voi cum ati proceda in cazul asta?

Imi pare rau ca aveti probleme cu picioruselepale dar sunt sigura ca se vor rezolva. Eu cand am fost la control mi-a dat carticica aceea si a zis ca pot suna la nr de tel de pe spate daca am intrebari. In caz ca ai nevoie iti pot da numarul sa suni si sa intrebi, ca sa stai linistitaCheek Kiss
MirelaD
Scris: Sunday, August 4, 2019 10:40 AM
Nivel

Iulia, superba mogaldeataCheek Kiss sa va traiasca si sa va aduca numai bucuriihearts
MirelaD
Scris: Sunday, August 4, 2019 10:41 AM
Nivel

Ps; toti bebelusii a caror poze le-ati postat sunt minunatigrup nu am mai scris la fiecare din lipsa de timpCheek Kiss
MirelaD
Scris: Sunday, August 4, 2019 10:54 AM
Nivel

laura513 wrote:

Nu Mirela draga, nu ”se invata” copilul nicicum :) Tine-o in brate cat are nevoie (si inca o secunda, hihi) si veti avea amandoua cele mai mari beneficii. E greu in perioada asta, dar va deveni tot mai usor, pe masura ce creste.

Eu am dormit cu Amelia pe piept din prima noapte la maternitate. Toata lumea ma pisa la cap sa nu mai dorm cu ea asa, ca ”se invata” asa si nu va mai dormi altfel. Ei bine, pe la vreo 2 luni am inceput sa o pun langa mine dupa ce adormea si acolo ramanea cam toata noaptea :) Imi era foarte usor asa, fiindca alaptam culcat si astfel reuseam si eu sa ma odihnesc. Ziua in schimb, nu dormea niciodata pusa pe pat, ”ca sa mai fac si eu cate ceva prin casa”. Daca voiam sa trebaluiesc, trebuia musai sa o pun in wrap si asa mai reuseam inclusiv sa gatesc cate ceva. Lasa treburile casnice pentru mai tarziu, acum cat e mica-mica stai cu ea si incearca sa delegi alti membri ai familiei sa te ajute, mai comanda mancare, incearca sa te odihnesti cat poti etc. Cand va incepe sa fie interesata de jucarii, va fi mai usor. O pui pe un covoras de spuma din aia moale cu jucarioare si tu iti vezi de ale tale.

Legat de plans, la noi ce mai functiona foarte bine cand plangea neconsolat era muzica data tare. O luam in brate, dadeam muzica tare si dansam cu ea si 2-3 ore pe seara :)) Vecinii m-or fi injurat, dar cui ii pasa? Ea se calma si eu eram fericita.

Asa e perioada asta, ea are NEVOIE de tine si de bratele tale. Se va desprinde cand va fi pregatita. Dar sa stii ca nu e un moft, ci o nevoie. Fi-mea a beneficiat maxim de tinut in brate si purtat in sistem etc, iar astazi la 1 an si 8 luni fetele de la cresa spun ca e un copil echilibrat si independent si ca se vede de la o posta ca e descurcareata. Si azi gatim impreuna (ea imi curata ceapa si imi gusta legumele Lol ) si in tot ce fac incearca si ea sa se implice.

Nu as schimba nimic din ce a fost, poate doar.. as tine-o cat simt eu in brate fara sa aud macar parerile celorlalti, pentru ca pe moment m-au pus pe ganduri daca nu cumva fac ceva gresit. Astazi stiu ca inima de mama stie mai bine :)

Te imbratisez! Putere multa!

Laura, multumesc pt vorbele frumoase si puterea care mi-ai transmis-o prin eleCheek Kiss
E greu, foarte greu, dar se merita. Cum ziceam, cred ca oboseala m-a facut sa ma indoiesc pt o secunda ca as face ceva gresitpale dar ii voi da tot timpul necesar si tot tinutul in brate de care are nevoie pt un start bunCheek Kiss
delia.c.yaya
Scris: Sunday, August 4, 2019 11:29 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
LAURA0202 wrote:

Cheek Kiss mersi mult Nella. si a ta e o scumpica- sa ti traiasca si sa devina mare si sanatoasa Cheek Kiss
nu am inceput diversificarea inca 100% .... i am dat cate putin sa vad ce reactie are pt ca mi au spus mai multi ca pot incepe de la 4 luni sa i dau si, inclusiv moasa de la dr de familie care e mai invarsta si are mai multa experienta, daca ii sa o luam asa.
cand i am dat 2-3 lingurite de zeama de la tocanita de rosii cu oua.. chiar m am mirat ...
o dulcica...n a dat un gram pe afara sau sa mi dea semne ca nu i place dar oricum, am mai avea o luna pana cand am incepe diversificarea. mie mi se pare ca nu prea se mai satura cu lp si i am pus in ombinatie si putin de lapte zu zu-1.5 grasimi -ca ala ii mai digeribil. n a avut nici o reactie ciudata.
si al meu si ma sa , insistau ca sa incep sa i dau mancarica dar eu am decis clar,inca o luna doar laptic si dupa aceea o sa incep sa i dau legume dar cica 1 aliment pe saptamana-mf zice asa, voi, tot asa stiti sau alta varianta?
a mea ii o fomista, din calea fara ras seamana pe tac so hohot cand i foame ....tre sa i dai imediat ,nu peste 1 minut sau cateva secunde hohot urla de numa numa Hilar
n am reusit sa vad a doua poza cu vaccinurile. n am gasit nici un buton cum ca ar mai fi di alta poza NuStiu astea le am facut si noi pana acum si , inclusiv ala de 11 luni stiam si chiar am intrebat daca se mai face altul intre timp sau de ce asa la distanta, si mi a raspuns ca tre sa treaca 7 luni distanta dintre vaccinuri ca sa fie ok.
legat de tata so ............. asta este..... sti cum se numeste cand faci tu cate ceva ?
lucru manual ....mi am facut o cu mana mea hohot
inca nu realizeaza ca are o minune de fetita. o sa si dea seama , daca o sa si dea seama ca a pierdut primele luni de viata a fetitei sale ..... si pe langa si pe mine putin mai mult pt ca aveam si eu nevoie de un pic de ajutor . poate face parte din barbatii aia care realizeaza ca au un ciìopil putin mai tarziu si in timpul ala...is gelosi, pt ca nu le mai oferi atentia doar lor hohot
Singurul meu motiv -este minunea mea, chiar daca mai am si puncte moarte...adica cand ne certam,plang si zic vrute si nevrute ras ...trec peste toate pt minunea mea. singura chestie care mi pare rau, nu chiar 100% convinsa, ii ca i am trecut fata pe numele lui, atat,nimik mai mult. ca daca era pe numele meu.....de mult scria pe ea Petrosani sau Italia-Verona mai excat dar asa .......... prea tarziu
DistanceKiss computerlove

Aoleuuu.. Dar lp cu zuzu, scuzama, dar asta chiar nu e ok deloc. Copii pana in 6l au nevoie doar de san sau lp facut conform a ceea ce scrie pe cutie. Nu lp amestecat cu ceai sau alte bazaconii, nu apa, nu ceai, nu nimic. E normal sa para ca nu se satura daca lp nu il dai facut corect, plus ca la pusee normal ca mananca mult mai mult si pe masura ce creste bea mai mult lp. Giuli la pusee manca si 1l de lp pe zi. Pana la 6l na murit doar cu lp.
Sfatul meu, schimba mf ala.
Un doctor cu studiile la zi nu recomanda diversificarea inainte de 6l fara un motiv medical.
Ella30
Scris: Sunday, August 4, 2019 11:30 AM
Nivel

Inregistrat: 2/21/2019
MirelaD wrote:

Imi pare rau ca aveti probleme cu picioruselepale dar sunt sigura ca se vor rezolva. Eu cand am fost la control mi-a dat carticica aceea si a zis ca pot suna la nr de tel de pe spate daca am intrebari. In caz ca ai nevoie iti pot da numarul sa suni si sa intrebi, ca sa stai linistitaCheek Kiss

Ne a dat si noua 3 carticele , una pt noi si cate una pt pediatra si mf(nu cred ca se vor uita la ele)Cheek Kiss
A zis ca nu i grav,ca e o forma usoara, sper ca n a zis o doar ca sa ma calmeze pe mine, desi la cat e de direct n as crede ca nu mi ar fi zis de era ceva mai rauLol
GeorgianaB
Scris: Sunday, August 4, 2019 12:41 PM
Nivel

Inregistrat: 6/15/2018
delia.c.yaya wrote:

Aoleuuu.. Dar lp cu zuzu, scuzama, dar asta chiar nu e ok deloc. Copii pana in 6l au nevoie doar de san sau lp facut conform a ceea ce scrie pe cutie. Nu lp amestecat cu ceai sau alte bazaconii, nu apa, nu ceai, nu nimic. E normal sa para ca nu se satura daca lp nu il dai facut corect, plus ca la pusee normal ca mananca mult mai mult si pe masura ce creste bea mai mult lp. Giuli la pusee manca si 1l de lp pe zi. Pana la 6l na murit doar cu lp.
Sfatul meu, schimba mf ala.
Un doctor cu studiile la zi nu recomanda diversificarea inainte de 6l fara un motiv medical.

Eu nu cred ca MF a recomandat sa se combine lp cu lapte zuzu, ceai etc
Cand avem acces atat de usor la informatie este pacat sa facem experimente pe copii, inteleg ca Laura este coplesita de situatia de acasa si ii este greu sa si citeasca despre diversificare.
Se poate incepe diversificarea intre 4-6 luni fara repercusiuni asupra copilului, bineinteles cu recomandarea pediatru lui, chiar in OMS scrie 4-6 luni. Apoi pe langa OMS mai exista ghiduri europene, americane in care este specificat acelasi lucru, sunt studii facute pe multe generatii ai din punctul meu de vedere au mai multa credibilitate decat ce scriu mamicile pe net.
delia.c.yaya
Scris: Sunday, August 4, 2019 1:12 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
In ultimul ghid, din 2016 parca, sa schimbat de la 4-6 l, la fix 6l,cu specificatia ca diversificarea se poate incepe de la 4l numai daca copilul reprezinta probleme de sanatate confirmate prin analize sau nu ia in greutate. Acelasi lucru mil confirmase si pediatra de aici din IT.
Parca daca imi amintesc bine mai specificase si alta mamica anul trecut de aceasta schimbare.
Plus, ca sa incepi diversificarea copilul trebuie sa prezinte interes, sa stea in fundulet cat de cat pentru a nu ne trezi cu surprize de înec etc
In fine, sunt multe de zis despre asta.
Si intradevar problema la ea, e ca da Zuzu cu lp. Daca ea tot da lp in doua cu ceai si alte bazaconii, normal ca fetitei ii este foame mereu. Mai intai sq rezolve problema asta, si dupa sa se gândeasca la diversificare. Nu stiu de ce se grabe?te. Are tot timpul din lume sa manance dupa 6l.
AlexandraRr
Scris: Sunday, August 4, 2019 2:48 PM
Nivel

Inregistrat: 5/13/2017
Eu stiu ca este cum zice Delia, 6 luni varsta recomandata de oms pentru inceperea diversificarii, nu mai este intervalul 4-6luni. Si chiar de se incepe mai devreme (mai devreme cu mult fata de intevalul recomamdat, nu cu 2-3 zile) trebuie cu acordul unui pediatru si respectate anumite reguli (introducerea unui aliment nou la o masa de exemplu, nu legume amestecate cu oupale ). Daca nu este timp pentru informare se poate merge la un medic pediatru, am mai spus, ei exista si pentru a cere sfaturi si recomandari, nu doar sa mergem cand avem copiii bolnavi si afli in 1 ora toate informatiile necesare. Eu am incercat sa o ajut de mai multe ori pe Laura cu sfaturi dar mereu a avut o atitudine agresiva vis a vis de sfaturi asa ca nu insist, fiecare creste copilul cum vrea :)
fluturash26
Scris: Sunday, August 4, 2019 3:11 PM
Nivel

Inregistrat: 9/9/2017
Eu stiu ca se incepe diversificarea indiferent de lp sau matern la 6 luni. Noi am avut probleme medicale si am inceput la 5 luni jumatate pentru ca nu lua in greutate si avea si reflux destul de sever. A fost ok pentru noi sa incepem asa si chiar ne-a mers mai bine. Dar pentru ceilalti care nu au probleme laptele este de ajuns pana la 6 luni. Eu nu mai zic nimic altceva pentru ca Laura oricum face ce vrea. Eu cred ca nu are timp sa citeasca de pe google poate, dar noi i-am zis si macar atat putea sa ia in calcul. Nu are rost daca nu baga in seama sa ne irosim timpul si sa ii scriem noi povesti despre cum ar trebui. Fiecare face cum vrea si cum crede de cuviinta.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.