Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/21/2019 Mesaje: 1779
| Cata123 wrote:
Da, si asta vreau sa vad, cat ia in greutate ca in 2 luni a luat 2 kg, sa vedem acum cat ia. Iar scaun, cu nan era verde fr inchis iar acum s a facut mai spre galben.. daca nu ii convenea laptele ma gandesc ca ar fi plans, dar nu are nicio treaba.
Cata din putina mea experienta la fel zic si eu, ca daca nu iar fi placut nu l ar fi acceptat. Sofia a primit in spital topfer ha si intr adevar constipa. Doar ca eu la inceput de drum desi am intrebat asistentele "de treaba" n am primit nici o rezolvare. Acasa i am luat pre cu care ne intelegem bine, scaunul e galben mustar (eu asa stiu ca tre sa fie..), desi si acum are si 4 zile cand nu iese afara. Cred ca e si genetica problema. Cert e ca peste tot, cu cine am discutat, ne au recomandat topfer, am inteles ca ar fi in top 3 lp. In prima luna a luat de la 2850 la 3650. Peste linca o saptamana avea 3950. Eu ii fac cat scrie pe cutie pt varsta ei, adica 90 ml apa (100 ml lp). Cateodata papa tot, cateodata doar jumatate sau un pic mai mult de jumatate..depinde de cat san suge.
Ps: apropo de trecerea la alt lp. Desi in spital a primit topfer ha mi s a zis ca acasa pot sa i dau orice vreau eu, pur si simplu, fara nici o trecere. Am intrebat 2 dr neonato si ambele mi au zis la fel. Poate asa r la cuza voda.. |
|

Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| Cata, daca persista varsaturile inseamna ca nu il tolereaza, asta e principalul semn de intoleranta. Daca nu aveai probleme cu celalalt lapte poate ca poti ramane cu el, formulele de lapte nu sunt asa diferite pe cat le prezinta ei. Topfer era candva cel mai bun in germania dar eu cunosc pediatri de acolo si nu il mai recomanda, milupa e la ei cel mai recomandat de pediatrii germani.
Din experienta mea iti spun ca depinde de copil, eu am folosit topfer pre in maternitate si nu ii placea gustul, se stramba si abia o convingeam sa manance, acasa am luat nan si se constipa de la el, am luat apoi aptamil si nu il tolera (varsa mult si o agita mult), am luat apoi topfer normal dar varsa mult si am trecut apoi pe topfer ha si nu am mai avut probleme si nici constipatie. Ei sunt atat de diferiti incat nu conteaza ce experienta au avut alte mame cu laptele praf, daca era bine cu nan nu are sens sa il schimbi.
Ella, nu se recomanda trecerea treptata la inceput pentru ca a primit cateva zile, se poate trece direct la alta formula, dupa aceea trebuie schimbat treptat, nu ti-au zis gresit in maternitate :* |
|

Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| Iulia13 wrote:Buna ziua ,dragi mamici. V-o prezint si eu pe Simona-Ioana Ma topesc dupa ea ,astazi am fost la eco la sold, totul este bine de acum sapt viitoare mergem la vaccin cu mari ,mari emotii. https://ibb.co/t8G0J4G Frumoasa minunea ta!?? |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 6/18/2018 Mesaje: 355
| Iulia13 wrote:Buna ziua ,dragi mamici. V-o prezint si eu pe Simona-Ioana Ma topesc dupa ea ,astazi am fost la eco la sold, totul este bine de acum sapt viitoare mergem la vaccin cu mari ,mari emotii. https://ibb.co/t8G0J4G Ce buzisoare are, draga de ea! ?i are ?i cercelu?i..... Sa fie sanatoasa. |
|
| AlexandraRr wrote:
Ella, nu se recomanda trecerea treptata la inceput pentru ca a primit cateva zile, se poate trece direct la alta formula, dupa aceea trebuie schimbat treptat, nu ti-au zis gresit in maternitate :*
Aha, deci asta era explicatia :d :*
|
|
| Iulia sa va aduca numai bucurii papusa asta frumoasa:* |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/11/2017 Mesaje: 477
| Alexandra, pe noi ne deranja si ca nan ha nu se gaseste decat la 400 gr, celalalt nan optipro parca ii zice se gaseste si la 800 gr dar am zis ca na, sa incercam cu topfer daca asa a zis si doctora. Asta are putin mai mult, 600 gr. O fi mai bine oare nan simplu decat topfer ?? |
|
| Am facut si noi controlul la dr Straticiuc. Soldul e f bine, spatele la fel..totul bine mai putin piciorusele, pediatra a avut dreptate, doar ca acum stim cum se cheama ce are: metatarsus adductus. Avem si de la el recomandare pt kinetoterapie si control peste o luna. Daca nu vede nici o imbunatatire ne da ghetute..problema e ca la kineto am prins loc abia pe 26..si nu stiu cand sa fac programarea de control la el. Peste o luna, cand a zis, sau peste 2, dupa ce facem kineto? Intre timp ne a aratat si cum sa i facem noi acasa masajul. Voi cum ati proceda in cazul asta?
|
|

Inregistrat: 10/1/2016 Mesaje: 3498
| Nela wrote:Uite, Laura, î?i pun o fotografie cu prima pagina a carnetului cu vaccinari, pentru ca ziceai ca nu ?tii schema. Mai e ?i o a 2-a pagina. Fetita ta e o dragala?a.  Sa creasca mare ?i sanatoasa. Ziceai ca ai început diversificarea. Laura are 5 luni?e ?i parerea medicilor este ca e un pic prea devreme pentru mâncarica ?i asta pentru ca stomacul ei, dar ?i alte organe, înca nu sunt pregatite pentru mâncare solida. Ar fi trebuit sa înceapa cu mâncarica solida de la 6 luni, dar, daca tot ai început, tine cont ca are nevoie ca ceea ce manânca sa fie cât de natural se poate, deci cât mai sanatos. Se zice ca cel mai bine e sa se înceapa cu legumele - facute piure, deci pasate,fara adaugare de sare!!! Asta pentru ca bebeii trebuie sa înve?e gustul lor, dar ?i sa beneficieze de numeroasele beneficii ale legumelor. Asta timp de vreo 2 saptamâni, în care po?i jongla cu diverse legume, îmbinate. Apoi se poate adauga pu?ina carnita, apoi ou, branzica.... Toate asta doar la masa de prânz în prima luna. Apoi, din a 2_a po?i introduce ?i fructele, dar la masa de diminea?a. Pentru ca sunt dulci. Daca prime?te bebe în prima luna ?i fructe ?i legume, se poate sa vrea doar fructe. Fructele, e bine sa le primeasca în stare cruda. Bineîn?eles laptele ii baza. În primele luni cred ca bebeii sunt doar curio?i ?i nu manânca pana sa se sature. Daca tu ai început sa-i dai mâncarica de care mânca?i voi, se poate sa fie asta motivul pentru care este constipata. Ai întrebat de laptic, cât papa bebe.... Papa la fel ca înainte sa înceapa sa guste din mâncare solida. Se prea poate sa ii placa mâncarea pe care o pregate?ti pe trupul voi to?i dar sa ?tii ca nu este ?i sanatos pentru micu?a. ?i, scumpa, fa tu cu mânu?a ta un piure de câte o leguma, decât sa-i cumperi tâmpenii de la magazin, ca o sa fie mult mai bine. Are timp de prostiile de prin comer? când o fi mai mare. Îmi pare rau ca e aiurea cu tatal copilului. Tu vezi-ti de ale tale ?i ignora altele. Pupici. https://ibb.co/pL3Rpyz
mersi mult Nella. si a ta e o scumpica- sa ti traiasca si sa devina mare si sanatoasa nu am inceput diversificarea inca 100% .... i am dat cate putin sa vad ce reactie are pt ca mi au spus mai multi ca pot incepe de la 4 luni sa i dau si, inclusiv moasa de la dr de familie care e mai invarsta si are mai multa experienta, daca ii sa o luam asa. cand i am dat 2-3 lingurite de zeama de la tocanita de rosii cu oua.. chiar m am mirat ... o dulcica...n a dat un gram pe afara sau sa mi dea semne ca nu i place dar oricum, am mai avea o luna pana cand am incepe diversificarea. mie mi se pare ca nu prea se mai satura cu lp si i am pus in ombinatie si putin de lapte zu zu-1.5 grasimi -ca ala ii mai digeribil. n a avut nici o reactie ciudata. si al meu si ma sa , insistau ca sa incep sa i dau mancarica dar eu am decis clar,inca o luna doar laptic si dupa aceea o sa incep sa i dau legume dar cica 1 aliment pe saptamana-mf zice asa, voi, tot asa stiti sau alta varianta? a mea ii o fomista, din calea fara seamana pe tac so cand i foame ....tre sa i dai imediat ,nu peste 1 minut sau cateva secunde urla de numa numa n am reusit sa vad a doua poza cu vaccinurile. n am gasit nici un buton cum ca ar mai fi di alta poza astea le am facut si noi pana acum si , inclusiv ala de 11 luni stiam si chiar am intrebat daca se mai face altul intre timp sau de ce asa la distanta, si mi a raspuns ca tre sa treaca 7 luni distanta dintre vaccinuri ca sa fie ok. legat de tata so ............. asta este..... sti cum se numeste cand faci tu cate ceva ? lucru manual ....mi am facut o cu mana mea inca nu realizeaza ca are o minune de fetita. o sa si dea seama , daca o sa si dea seama ca a pierdut primele luni de viata a fetitei sale ..... si pe langa si pe mine putin mai mult pt ca aveam si eu nevoie de un pic de ajutor . poate face parte din barbatii aia care realizeaza ca au un ciìopil putin mai tarziu si in timpul ala...is gelosi, pt ca nu le mai oferi atentia doar lor Singurul meu motiv -este minunea mea, chiar daca mai am si puncte moarte...adica cand ne certam,plang si zic vrute si nevrute ...trec peste toate pt minunea mea. singura chestie care mi pare rau, nu chiar 100% convinsa, ii ca i am trecut fata pe numele lui, atat,nimik mai mult. ca daca era pe numele meu.....de mult scria pe ea Petrosani sau Italia-Verona mai excat dar asa .......... prea tarziu
LAURA0202 attached the following image(s):

|
|

| MaryPoppins wrote:Of, Mirela, sper ca nu ai primit sfaturi de la "binevoitori"... asta cu invatatul in brate e cea mai mare prostie. Pai unde altundeva sa stea copilul, daca nu la mama/parinti in brate? Ce e rau in a vrea si a sta in brate? Eu am purtat-o in brate, am dormit cu ea in brate, am mancat cu ea un brate. Sincer nici acum nu ma mai satur sa o tin in brate, desi ea sta tot mai putin. Pana la 1 an petreceam amandoi cam 4-5 ore pe zi cu ea in sistem ca sa-si faca somnurile, fara sa numaram celelalte "tinuturi in brate". Cand am decis ca vrem un copil ne-am asumat si tinutul in brate, oricat ar fi avut ea nevoie. Eu asta am zis la cine mai comenta. Si citeste te rog despre al patrulea trimestru de sarcina si de ce e absolut logic stea bebelusii numai in brate. Poate te ajuta un pic si sa intelegi mai bine comportamentul ei.
Mary, m ai facut curioasa cu al patrulea trimestru de sarcina=chiar nu auzisem de asta pana la tine paranteza, eu sunt pe ideea ca un bebelus nu plange asa doar ca sa se afle n treaba , are ceva ce nu i convine sau il doare ceva -parerea mea. pe Lau, eu nu o las sa planga nici macar 1 minut, sar la orice semn de al ei care imi arata ca urmeaza ca sa planga cica "gresesc " dupa sora mea care are 2 fete,principesa mea de 11 anisori si buburuza mea de aproapte 4 anisori. imi spune si sora mea si altii ca o cocolesc prea mult dar nu ma intereseaza, nu o cocolesc prea mult, fac tot ce m i sta in putere ca sa ii fie bine si sa evit sa o aud ca plange , ca are tot restul vietii ei , momente in care chiar o sa planga ...din pacate -asta este cursul vietii. faza cu invatatul in brate, nici eu n am luat o prea bine , spusa de la altii, inclusiv tac so si buna sa din partea lui .... majoritatea chestiilor care le am citit in al 4 lea trimestru, chiar le fac, adica i le spun si la tac so ca sa priceapa ca e ceva nou pt ea totul ; am de frescut 3 dintr un foc, adica: fie mia, tac so si catelul lui care e e aceeasi varsta cu fetita oarecum ce mai face Ana? parca din ce mi aduc aminte , si tu stai tot undeva la sat, "la tara" cum zic eu,gresesc? noi stam in Vinga, ca n Timisoara nu se putea sa ia casa, ca erau si mai scumpe si nu prea stim noi satele din zona,daca nu usuntem de aici... mi ar face placere sa ne intalnim, sa ti o vad pe Ana a ta, ii marisoara acuma si o sa ajungem si noi incet incet |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/8/2017 Mesaje: 816
| MadaMadalyna wrote:Cum tot întru rar sa va mai spun despre noi, alessia are 84cm, 9500g si e un titirez. ?tie sa faca diferen?a intre "a mea" "a ta". Pune întrebari "ai azit" (ai auzit?) daca cere ceva si nu e bagata in seama. Are câteva cuvinte ce le spune super amuzant "palatoni - pantaloni" "Ochiali - ochelari" "pasiana- sprânceana" "mizeie - mizerie" "cutenie-curatenie" "spala - speletel" "teletel - telefon" "iosie - rosie" . Spune orice, orice, ma în?eleg cu ea dar si cei din jur deoarece vb destul de clar. La controlul neurologic ni s.a spus ca mintal are o dezvoltare de 2-3 ani iar fizic e in parametri vârstei. Ce pot sa mai vreau de la un bebe nascut la 28s cu 1140g?
Doamne Madalina, imi amintesc cand era un bot de om si faceai naveta zilnic la spital... Draga de ea, ce frumos a crescut O minune de fetita frumoasa si isteata. Sa fie sanatoasa si sa va bucurati de familia frumoasa pe care o aveti! Ma bucur enorm pentru voi |
|

| MirelaD wrote:Buna fetelor, scuzati absenta. Am avut o perioada mai dificila cu fata cu dureri de burtica foarte mari, analize ..vroiam sa va intreb un lucru, ca mi s-a atras atentia si m-a pus pe ganduri.. Stiu ca e fff important contactul fizic cu bebele cat e mic,fetita are abia 7 sapt, dar faptul ca o tin in brate mare parte din zi, o va face sa se invete asa? Ea plange destul de mult, si o consolez plimband-o in brate f mult. Si de adormit/dormit tot pe mine. Noaptea o pun usor in pat si eu alaturi de ea..dar a inceput destul de des adica mai mereu sa planga/tipe daca incerc sa o las jos cat e treaza sau daca adoarme imediat se trezeste si plange si urla ca din gura de sarpe Nu mai pot face mai nimic asa:( Cele cu mai multa experienta, un sfat va rog sa stiu daca procedez corect:(
Nu Mirela draga, nu ”se invata” copilul nicicum :) Tine-o in brate cat are nevoie (si inca o secunda, hihi) si veti avea amandoua cele mai mari beneficii. E greu in perioada asta, dar va deveni tot mai usor, pe masura ce creste.
Eu am dormit cu Amelia pe piept din prima noapte la maternitate. Toata lumea ma pisa la cap sa nu mai dorm cu ea asa, ca ”se invata” asa si nu va mai dormi altfel. Ei bine, pe la vreo 2 luni am inceput sa o pun langa mine dupa ce adormea si acolo ramanea cam toata noaptea :) Imi era foarte usor asa, fiindca alaptam culcat si astfel reuseam si eu sa ma odihnesc. Ziua in schimb, nu dormea niciodata pusa pe pat, ”ca sa mai fac si eu cate ceva prin casa”. Daca voiam sa trebaluiesc, trebuia musai sa o pun in wrap si asa mai reuseam inclusiv sa gatesc cate ceva. Lasa treburile casnice pentru mai tarziu, acum cat e mica-mica stai cu ea si incearca sa delegi alti membri ai familiei sa te ajute, mai comanda mancare, incearca sa te odihnesti cat poti etc. Cand va incepe sa fie interesata de jucarii, va fi mai usor. O pui pe un covoras de spuma din aia moale cu jucarioare si tu iti vezi de ale tale.
Legat de plans, la noi ce mai functiona foarte bine cand plangea neconsolat era muzica data tare. O luam in brate, dadeam muzica tare si dansam cu ea si 2-3 ore pe seara :)) Vecinii m-or fi injurat, dar cui ii pasa? Ea se calma si eu eram fericita.
Asa e perioada asta, ea are NEVOIE de tine si de bratele tale. Se va desprinde cand va fi pregatita. Dar sa stii ca nu e un moft, ci o nevoie. Fi-mea a beneficiat maxim de tinut in brate si purtat in sistem etc, iar astazi la 1 an si 8 luni fetele de la cresa spun ca e un copil echilibrat si independent si ca se vede de la o posta ca e descurcareata. Si azi gatim impreuna (ea imi curata ceapa si imi gusta legumele ) si in tot ce fac incearca si ea sa se implice.
Nu as schimba nimic din ce a fost, poate doar.. as tine-o cat simt eu in brate fara sa aud macar parerile celorlalti, pentru ca pe moment m-au pus pe ganduri daca nu cumva fac ceva gresit. Astazi stiu ca inima de mama stie mai bine :)
Te imbratisez! Putere multa! |
|

| [quote=MaryPoppins]
Nu mai spune asta, cum sa nu faci mai nimic? Faci cea importanta si minunata chestie de pe lumea asta, ea are nevoie de tine si tu de ea. Stiu ca ca poate fi greu si coplesitor, dar sa stii ca trec toate. Recitind mesajul tau vad ca ti s-a "atras atentia". Ei, spune-le celor din jur sa te ajute, sa te sprijine, ca de asta ai nevoie acum, nu sa ti se atraga atentia.
mama mia iubita , cata dreptate ai cu ceea ce spui si mie mi s a atras atentia de nspe mii de ori , n certuri pe faza asta, si n final , eu chiar n am pe nimeni. inclusiv faza care cam de fiecare data mi o spune al meu: cum naiba fac alte femei si mancare si curatenie si cresc si copii pe deasupra? eu : pe langa dracii care i am , Lau ii a mea si i diferita,poate ca daca mi ai tine o si tu pana fac eu cate ceva in casa, ar fi mai ok dar .... ii tv-meciurile de fotbal si jocurile de pe fb, luale ar dracu sincer pt ca , un simplu exemplu: dormeau amandoi, el in camera noastra,unde mai nou doarme singur fata in camera de zi,unde s eu 24 din 24, a adormit si a mea intre timp ca sa nu fac galagie, sa i las sa doarma pe amandoi linistiti,profit de situatie si ma duc la baie , la oglinda sa ma pensez,(.... nici timp de mine nu mai am dar ....) ma faceam la ochiul drept, am auzit o ca facea ceva , zicea ceva sau dadea semne si m am dus la ea repede,cum fac de obicei, intre timp se trezeste si al meu,vine n camera de zi , am avzut ca fata i ok, i am zis : vezi ca s la baie, termin si eu sa ma pensez, ca n am mai facut o de multisor,m uita te de fata, vezi ce are daca cumva se trezeste si incepe sa planga el -ok am plecat la baie si am facut un ochii,adica m am pensat la dreptul dar o aud pe a mea ca urla ca din gura de sarpe.... cand intru eu pe usa, ....atunci se ridica si al meu de la calc ca sa mearga la ea uffffffaaaaaaaaaaaaa ce draci pe mine.....pai era un joc mai important decat fata lui? da-am priceput o asta . la fel cum e si meciul important pt el-noi nu suntem,mai exact, eu si cand ii el acasa si acnd nu i ...mi e tot una sincer, ba din contra chiar,mi e mai usor doar cu fata chiar daca de multe ori nu stiu ce sa i mai fac, pana la urma tot o rezolv eu cumva cumva. ma cert cu el de o gramada de ori pt fazele astea dar chiar i am zis ultima oara ca daca ma sa , a putut sa l creasca singura, ca murise tatal sau...asta i problema lui si a ei-nu a mea.... si de altele care si cresc copii singure,chiar nu ma intereseaza pt ca fata lui, nu i ca alti copii si poate are nevoie de mai multa atentie. ca sa nu mai spun,ca fie sa, e fata lui si nu ii la fel ca alti copii,toti suntem diferiti. nici macar un sprijin moral n am din partea lui.... acuma sunt doar eu si fetita\minunea mea -atata, ca el e tot numai ca ma sa. si are 41 de ani deja dar ..... de asta eu n am vrut baiat, nu vreau sa stea n curu meu,cum vine vorba pana la adanci batraeti. la unii barbati, sincer, li se taie cordonul ombelical la nastere dar ....la un punct x , parca li r innoada inapoi asa a fost cazul cu al meu,adica a lu ma sa....pana la 29 de ani, cand a avut si el accidentul,parca i a facut nod cu cordonuln ombelical iara -jur ar fi multe exemple dar n au nici un farmec aici pe forum, ca subiectul sunt bebeii nostri nu tatii lor ar fi misto sa existe ceva facut pt barbati, ca sa se poata face glume pe seama lor
azi , adica ieri, mai exact am dormit 3 ore noaptea,de la 5 la 8 si pe zi inca 3 ore,am dormit impreuna cu fetita mea 6 ore in 24 de ore ii de ajuns nu? sau poate ii prea mult |
|

| MirelaD wrote:Am citit despre al 4lea trimestru sarcina, chiar ieri ii ziceam sotului despre el. Ador sa imi simt fetita la piept, sa o miros, sa o pup, sa ii simt rasuflarea calda si fata senina cand rade in somn. Ma simt cea mai implinita cand o tin in brate..off:( cred ca oboseala m-a facut sa plec urechea si sa ma indoiesc de mine:( stiu ca are cea mai mare nevoie de mine acum si ii voi acorda tot timpul necesar ca sa ii fac tranzitia cat mai lina. Multumesc pt vorbe , aveam nevoie sa le aud
Mirela, hai sa ti zic cazul meu,asa ca sa vezi\sa citesti niste chestii amuzante pe o parte: pe mine, de cand o am pe Lau-minunea mea, chiar nu ma mai intereseaza de nimika. mai tot timpul am cearta pe faze de genul asta cu al meu, de ce? pt ca eu,acuma fac totul pt ea: dimineata cand se trezeste ea , cand da sa inceapa sa planga sau sa rada, incep sa o pupacesc de numa numa, asta ii un ritual de al meu si i place si ei pt ca atunci cand ma opresc din pupacit,face ob fetisoara la mine,ceva de genul: de ce te ai oprit mami?ca mie mi placea... o pupacesc de cate ori am chef , spre exemplu,dupa ce on schimb, eu cand sunt in casa, de fate ori face pachetel, o sterg putin si fuguta la baie cu ea, o spal cu apa si sampon de al ei. cand vin inpoi cu ea sa o imbarc, iara o iau la pupacit nu m as mai satura de ea -jur si ea cand imi trage cate un zambet de ala frumos de al ei ...ma inmoi toata vreau sa nu pierd 1 minut din viata fetitei mele, cel putin pana o sa o dau la gradinita. i am spus clar la al meu ca nici nu ma gandesc sa merg la munca repede pt ca vreau sa ma bucur de ea, primii ei anisori din viata sunyt importanti si nu te mai intalnesti cu ei niciodata. in cazul meu, cand ii spune masa cate ceva, .... il intoarce de tot contra mea -asa mi pare cel putin mie si faza cea mai tare ii, adica m a durut putin dar acuma nu ma mai intereseaza, faza ca fetita lui, cand ramane singura cu el, pare ca ii cu un strain.... asa se comporta fata,plange de nu mai stie ce sa i faca ca sa taca... imi pare rau dar nu i vina mea chiar deloc. el vine obosit de la munca,il inteleg dar inloc sa stea la tv sau la calc, ar putea sa stea cu fata, asa n ar mai simti nici ea ca ramane cu unstain cand pleaca mami de acasa m am certat si cu ma sa ...cand nu era el acasa, el fiind la munca si dupa aceea cand a venit el, am mai coninuat si cu el cearta, ca doar ii tinea partea lu mamicuta lui-fir ar a naibii sa fie .... dar nu ma interesaeza -ma doare pt ca stiu ca n au dreptate , plang,imi sterg lacrimile si merg mai departe pt minunea mea, ea mi da putere sa trec peste orice. ( cand eram in Italia, el a reusit cumva cumva sa ne tina pe amandoua, pt ca era tot aceeasi situatie oarecum dar alte circumstante,numai ca acuma,pe mine m a pierdut pe drum, adica eu , merg pe strada mea mai departe dar doar pt fata-nu si pt el -imi pare rau sa o spun dar si o facut o cu mana lui9 |
|

| LAURA0202 ... tot citesc ce scrii despre copil si logodnic si mi se zbarleste carnea pe mine... pentru ca stiu EXACT ce zici. Am trecut prin toate astea, am fost criticata si facuta de nimic. Si eu am fost comparata cu toate acele femei care fac si copii, si mancare, au si serviciu si castiga bani buni, sunt si leoaice in pat etc etc. Evident ca eu nu eram nimic din cele de mai sus. (Oare unde or fi acele femei? Sunt la fel de omniprezente precum unicornii.)
Nu as vrea sa spun cate mi-a facut, dar cert e ca am trait intr-o relatie abuziva. Cand era Ami mica si plecat de acasa cu saptamanile, si-a vazut de ale lui, s-a bazat pe faptul ca sunt cu maica-sa acasa sa ma ajute (nu ii reprosez nimic femeii, nu am nimic cu ea, chiar ii sunt recunoscatoare, dar nu cu ea am facut copilul si nu de la ea aveam pretentii de ajutor). Cand maica-sa pleca la lucru cate 2-4 saptamani, eram doar eu cu el si fetita si nu ma ajuta cu nimic. Ii spuneam uneori ”Tine-o si tu 10 minute sa mananc si eu linistita"... Asta dupa ce imi pregateam cu ea in scoica un mic-dejun rapid. Iar el imi raspundea "Ia-o cu tine, ca urla". Sec. Mancam cu ea la san, alaptam si mancam, asa cum puteam. Uneori mai facea cate ceva de mancare si facea titlu de glorie din asta, imi scotea pe ochi ca el le face pe toate in timp ce eu STAU. Cat era el acasa simteam ca am 2 copii, dintre care unul foarte usor de crescut (Amelia) si unul pe care iti vine sa-l dai afara cu bagajele facute. Dar nu puteam asta, pentru ca eram in CASA LUI (care era de fapt a maica-sii).
Am plecat. Din noiembrie am plecat din casa aia blestemata si mi-am vazut de viata. Aveam vreo 43 de kg cand am ajuns la ai mei, in decembrie (la 1.68 e destul de putin). Aveam niste cearcane si o figura de om bolnav, dupa cate am tras cu el si tot stresul in care am stat. Am avut prietene care m-au sustinut si asta m-a ajutat enorm in momentele de cadere (mai ales Andreea06, de cate ori nu m-a calmat cand eram la pamant, ii sunt recunoscatoare pe vecie ) Astazi sunt intr-un oras nou, doar eu cu fetita mea, suntem mai bine ca niciodata si ne bucuram de viata si de toate lucrurile frumoase. Mi-am mai revenit si fizic, si psihic. Cu el incerc sa pastrez o relatie cat mai ok pentru copil, pentru ca da, de cand am plecat si-a adus aminte ca are fetita si ca vai ce tatic perfect e el (si evident ca e vina mea ca nu o vede). Suntem in plin proces de divort, in octombrie am termen, asa ca mai am niste hopuri de trecut.
Dar pe cealalta parte, am locul meu si simt ca lucrurile se aseaza frumos, am inceput sa lucrez part-time la o cresa si imi place grozav ce fac, si da, le fac pe toate singura si cand nu mai pot, pur si simplu nu mai fac nimic si nu e nimeni sa ma critice si sa-mi arate cat sunt de incapabila. E doar fetita mea minunata care se bucura de mine si ma iubeste neconditionat.
Am scris aici toate astea cu speranta ca vor inspira persoanele care sunt in situatia in care am fost eu si ca sa se vada ca exista mereu speranta ca lucrurile pot fi mai bune. Viata ne duce in directia buna, trebuie doar sa avem curaj si incredere. Tu ai cel mai de pret cadou al vietii, minunea ta, pe care toate de pe forum stim cat ai dorit-o. Mi-au dat mie lacrimile de fericire cand am vazut ca esti gravida si m-am bucurat din tot sufletul. Fetita ta e cea care va da sens vietii tale, mai presus de toate problemele, si care iti va aduce fericire infinita in suflet mereu. Esti o mama adevarata, esti iubire si putere si cu siguranta cand te vei simti pregatita vei face ce e mai bine pentru voi, indiferent ce va insemna asta.
Va imbratisez, Laura si Laurica! Daca te pot ajuta, astept mesaj pe privat, dar sa stii ca raspund greut :) |
|
|