Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 6/18/2018 Mesaje: 355
|
Uite, Laura, î?i pun o fotografie cu prima pagina a carnetului cu vaccinari, pentru ca ziceai ca nu ?tii schema. Mai e ?i o a 2-a pagina. Fetita ta e o dragala?a. Sa creasca mare ?i sanatoasa. Ziceai ca ai început diversificarea. Laura are 5 luni?e ?i parerea medicilor este ca e un pic prea devreme pentru mâncarica ?i asta pentru ca stomacul ei, dar ?i alte organe, înca nu sunt pregatite pentru mâncare solida. Ar fi trebuit sa înceapa cu mâncarica solida de la 6 luni, dar, daca tot ai început, tine cont ca are nevoie ca ceea ce manânca sa fie cât de natural se poate, deci cât mai sanatos. Se zice ca cel mai bine e sa se înceapa cu legumele - facute piure, deci pasate,fara adaugare de sare!!! Asta pentru ca bebeii trebuie sa înve?e gustul lor, dar ?i sa beneficieze de numeroasele beneficii ale legumelor. Asta timp de vreo 2 saptamâni, în care po?i jongla cu diverse legume, îmbinate. Apoi se poate adauga pu?ina carnita, apoi ou, branzica.... Toate asta doar la masa de prânz în prima luna. Apoi, din a 2_a po?i introduce ?i fructele, dar la masa de diminea?a. Pentru ca sunt dulci. Daca prime?te bebe în prima luna ?i fructe ?i legume, se poate sa vrea doar fructe. Fructele, e bine sa le primeasca în stare cruda. Bineîn?eles laptele ii baza. În primele luni cred ca bebeii sunt doar curio?i ?i nu manânca pana sa se sature. Daca tu ai început sa-i dai mâncarica de care mânca?i voi, se poate sa fie asta motivul pentru care este constipata. Ai întrebat de laptic, cât papa bebe.... Papa la fel ca înainte sa înceapa sa guste din mâncare solida. Se prea poate sa ii placa mâncarea pe care o pregate?ti pe trupul voi to?i dar sa ?tii ca nu este ?i sanatos pentru micu?a. ?i, scumpa, fa tu cu mânu?a ta un piure de câte o leguma, decât sa-i cumperi tâmpenii de la magazin, ca o sa fie mult mai bine. Are timp de prostiile de prin comer? când o fi mai mare. Îmi pare rau ca e aiurea cu tatal copilului. Tu vezi-ti de ale tale ?i ignora altele. Pupici.
https://ibb.co/pL3Rpyz |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| Nela, eu am inceput diversificarea chiar cu fructe tocmai pentru a-i starni interesul pentru mancare, daca incepi cu morcov, patrunjel, pastarnac etc cum e schema veche in afara de constipatie e posibil sa nu ii placa nici gustul. Eu i-am dat si carne si ou si iaurt, branza si alergeni de la inceput. E un mit chestia cu legumele intai pentru ca fructele sunt dulci si refuza apoi legumele, si morcovul, cartoful dulce si alte legume sunt dulci. Cred ca pana la urma tine de fiecare mamica cum vrea sa faca, trebuie doar sa ne informam inainte in legatura cu tot ce exista despre diversificare, sa cerem sfatul unui pediatru si sa le oferim alimente cat mai sanatoase, sare nu se adauga pentru ca rinichii lor nu sunt capabili sa filtreze sodiul in exces si apar probleme de sanatate |
|

Inregistrat: 4/22/2017 Mesaje: 1080
| MaryPoppins wrote:Mersi, Andreea, ma pun pe studiat :)
Noi avem antilop si centurile le-am aruncat, citisem ca nu e bine sa fie restrictionat copilul ca sa poti interveni rapid in caz de inec. Oricum n-ar fi impiedicat-o sa evadeze centurile alea, am incercat pe la restaurante si is cam degeaba :))
Ai noi avem antilop dar nu reu?e?te sa iasa din el, sta fix pentru ca are si la spate acea protec?ie moale in caz ca are nervi si se arunca pe spate . Daca are protec?ia aia nu mai se poate ridica, noi de asta an trecut la antilop, aveam peg perego înainte... |
|

| Iulia13 wrote:Ce frumusete si ce bine seamana cu tine ! Si a mea bebelina seamana destul de bine cu mine cand eram mica ,mai rau de sot cand primeste intrebari si sugestii de genul "Unde ai fost cand ati conceput-o ?" , " trebuie sa mai faci unul ca sa semene si cu tine " . Ma amuz la greu pe seama asta
A mea semna cu el la inceout, avea ochii verzi, era blinda. Doar gura si nasul meu, în rest era toata taicaso, acum, nu mai are nimic de la el.. |
|

| AlexandraRr wrote:Nela, eu am inceput diversificarea chiar cu fructe tocmai pentru a-i starni interesul pentru mancare, daca incepi cu morcov, patrunjel, pastarnac etc cum e schema veche in afara de constipatie e posibil sa nu ii placa nici gustul. Eu i-am dat si carne si ou si iaurt, branza si alergeni de la inceput. E un mit chestia cu legumele intai pentru ca fructele sunt dulci si refuza apoi legumele, si morcovul, cartoful dulce si alte legume sunt dulci. Cred ca pana la urma tine de fiecare mamica cum vrea sa faca, trebuie doar sa ne informam inainte in legatura cu tot ce exista despre diversificare, sa cerem sfatul unui pediatru si sa le oferim alimente cat mai sanatoase, sare nu se adauga pentru ca rinichii lor nu sunt capabili sa filtreze sodiul in exces si apar probleme de sanatate
Pai schema veche in Italia de ex era cu fructe de la 4 luni, apoi de lab6 aubzis ca fructe, iar schema noua e cu legume. Noi am început cu legume, a refuzat tot timp de 2 luni (am început la 8 luni jumate diversificarea, 5 luni corectate, deci nu ne.am grabit) pana nu i.am dat carne buca?i nu a mâncat, apoi legume buca?i(la abur) fructe si acum refuza... Deci chiar de începeam cu fructe nu ajuta la nimic, niciodata nu a vrut fructe... |
|

| Mul?umesc frumos fetele, pentru complimente legate de Alessia. Spre sa am mai mult timp de acum pentru voi, greu mi.a mai fost pana "sa o vad mare".... Terapii, controale... A fost greu, dar s.a meritat. |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 5/16/2019 Mesaje: 662
| Buna fetelor, scuzati absenta. Am avut o perioada mai dificila cu fata cu dureri de burtica foarte mari, analize ..vroiam sa va intreb un lucru, ca mi s-a atras atentia si m-a pus pe ganduri.. Stiu ca e fff important contactul fizic cu bebele cat e mic,fetita are abia 7 sapt, dar faptul ca o tin in brate mare parte din zi, o va face sa se invete asa? Ea plange destul de mult, si o consolez plimband-o in brate f mult. Si de adormit/dormit tot pe mine. Noaptea o pun usor in pat si eu alaturi de ea..dar a inceput destul de des adica mai mereu sa planga/tipe daca incerc sa o las jos cat e treaza sau daca adoarme imediat se trezeste si plange si urla ca din gura de sarpe Nu mai pot face mai nimic asa:( Cele cu mai multa experienta, un sfat va rog sa stiu daca procedez corect:( |
|

Inregistrat: 9/20/2017 Mesaje: 2868
| Of, Mirela, sper ca nu ai primit sfaturi de la "binevoitori"... asta cu invatatul in brate e cea mai mare prostie. Pai unde altundeva sa stea copilul, daca nu la mama/parinti in brate? Ce e rau in a vrea si a sta in brate? Eu am purtat-o in brate, am dormit cu ea in brate, am mancat cu ea un brate. Sincer nici acum nu ma mai satur sa o tin in brate, desi ea sta tot mai putin. Pana la 1 an petreceam amandoi cam 4-5 ore pe zi cu ea in sistem ca sa-si faca somnurile, fara sa numaram celelalte "tinuturi in brate". Cand am decis ca vrem un copil ne-am asumat si tinutul in brate, oricat ar fi avut ea nevoie. Eu asta am zis la cine mai comenta. Si citeste te rog despre al patrulea trimestru de sarcina si de ce e absolut logic stea bebelusii numai in brate. Poate te ajuta un pic si sa intelegi mai bine comportamentul ei. |
|

| MirelaD wrote: Nu mai pot face mai nimic asa:(
Nu mai spune asta, cum sa nu faci mai nimic? Faci cea importanta si minunata chestie de pe lumea asta, ea are nevoie de tine si tu de ea. Stiu ca ca poate fi greu si coplesitor, dar sa stii ca trec toate. Recitind mesajul tau vad ca ti s-a "atras atentia". Ei, spune-le celor din jur sa te ajute, sa te sprijine, ca de asta ai nevoie acum, nu sa ti se atraga atentia. Sistem ai? Ca nu mai retin. Asa o poti tine in brate is mai poti face si altceva, dar repet, in momentul astea toate pot astepta. Curetenie, mancare si alte treburi gospodaresti. Tine-o in brate in sistem si asa mai poti face si altceva, dar pentru tine. Sa mananci, sa te uiti la un film, sa asculti muzica, sa te plimbi. Mameloane de silicon mai folosesti? Atasarea cum e? N-o sa obosesc sa repet tot timpul ca aerul inghitit in timpul hranirii (fie supt la san, fie din biberon) e responsabil pt colici. Pe partea asta trebuie lucrat. Si chiar daca nu se poate rezolva suta la suta, momentan, cu timpul va trece. Iti spuneam mai sus sa citesti si despre al patrulea trimestru de sarcina. Sa stii ca se poate, atunci cand s-au eliminat alte cauze (colici, puseu, salt mental, probleme de natura medicala), sa fie vorba despre o adaptare mai grea la viata extrauterina. Unii bebelusi pur si simplu asa sunt. Insa din nou, trece si asta. Nu te descuraja |
|
| MaryPoppins wrote:Of, Mirela, sper ca nu ai primit sfaturi de la "binevoitori"... asta cu invatatul in brate e cea mai mare prostie. Pai unde altundeva sa stea copilul, daca nu la mama/parinti in brate? Ce e rau in a vrea si a sta in brate? Eu am purtat-o in brate, am dormit cu ea in brate, am mancat cu ea un brate. Sincer nici acum nu ma mai satur sa o tin in brate, desi ea sta tot mai putin. Pana la 1 an petreceam amandoi cam 4-5 ore pe zi cu ea in sistem ca sa-si faca somnurile, fara sa numaram celelalte "tinuturi in brate". Cand am decis ca vrem un copil ne-am asumat si tinutul in brate, oricat ar fi avut ea nevoie. Eu asta am zis la cine mai comenta. Si citeste te rog despre al patrulea trimestru de sarcina si de ce e absolut logic stea bebelusii numai in brate. Poate te ajuta un pic si sa intelegi mai bine comportamentul ei.
Am citit despre al 4lea trimestru sarcina, chiar ieri ii ziceam sotului despre el. Ador sa imi simt fetita la piept, sa o miros, sa o pup, sa ii simt rasuflarea calda si fata senina cand rade in somn. Ma simt cea mai implinita cand o tin in brate..off:( cred ca oboseala m-a facut sa plec urechea si sa ma indoiesc de mine:( stiu ca are cea mai mare nevoie de mine acum si ii voi acorda tot timpul necesar ca sa ii fac tranzitia cat mai lina.
Multumesc pt vorbe , aveam nevoie sa le aud |
|
| MaryPoppins wrote:Nu mai spune asta, cum sa nu faci mai nimic? Faci cea importanta si minunata chestie de pe lumea asta, ea are nevoie de tine si tu de ea. Stiu ca ca poate fi greu si coplesitor, dar sa stii ca trec toate. Recitind mesajul tau vad ca ti s-a "atras atentia". Ei, spune-le celor din jur sa te ajute, sa te sprijine, ca de asta ai nevoie acum, nu sa ti se atraga atentia. Sistem ai? Ca nu mai retin. Asa o poti tine in brate is mai poti face si altceva, dar repet, in momentul astea toate pot astepta. Curetenie, mancare si alte treburi gospodaresti. Tine-o in brate in sistem si asa mai poti face si altceva, dar pentru tine. Sa mananci, sa te uiti la un film, sa asculti muzica, sa te plimbi. Mameloane de silicon mai folosesti? Atasarea cum e? N-o sa obosesc sa repet tot timpul ca aerul inghitit in timpul hranirii (fie supt la san, fie din biberon) e responsabil pt colici. Pe partea asta trebuie lucrat. Si chiar daca nu se poate rezolva suta la suta, momentan, cu timpul va trece. Iti spuneam mai sus sa citesti si despre al patrulea trimestru de sarcina. Sa stii ca se poate, atunci cand s-au eliminat alte cauze (colici, puseu, salt mental, probleme de natura medicala), sa fie vorba despre o adaptare mai grea la viata extrauterina. Unii bebelusi pur si simplu asa sunt. Insa din nou, trece si asta. Nu te descuraja
Multumesc inca o data ca ti-ai luat din timp sa imi scrii asa detaliat. Din pacate nu are cine sa ma ajute cu treburile, sunt singurica aici in iasi. Iar sotul iese seara de la munca deci mare lucru nu are timp sa faca. Si oboseala se aduna din pacate:(
Ziceam ca nu am timp sa mai fac nimic pt casa si am ajuns sa o zic cu voce tare pt ca pe tema asta am primit reprosuri( e o intreaga batalie in sufletul meu):(
Ca sistem, am un sling cu inel, dar tot nu reusesc sa il reglez dupa ce pun bebele, sa simt ca e confortabil:( o sa mai insist:( dar e greu cand plange mereu. Cu atasarea si cu aerul insist f mult am tot citit aici cat de important e,mereu masaj, bicicleta cu piciorusele, scos aer dupa masa.
Mameloane nu am folosit mult timp, in spital doar si acasa destul de putin pana s-au vindecat ranile..acum incerc sa gestionez fluxul mare de laptic la unul din sani, tasneste cu putere si o enerveaza destul de tare si nu o condamn.
Nu o sa mai plec urechea in stanga si in dreapta si o sa fac exact ce spune sufletul meu adica sa ii dau fetei toata atentia care o cere, sa o tin in brate atata timp cat are nevoie.
Apreciez mult tot ce mi-ai zis |
|

| Mirela, aveti grup de babywearing si biblioteca de sisteme in Iasi. ParentIS - Babywearing Iasi se numeste grupul. Adera la grup si vezi cand mai fac intalniri, poti merge cu cea mica sa te ajute cu reglajele la sling si puteti incerca si altceva. Ana de ex n-a fost fan sling cand era mica, abia acum dupa 1 an l-a acceptat.
Pt gestionat fluxul puternic la sanul ala, incearca pozitii de tip laid back - exact asa poti cauta pe youtube (laid back nursing positions). In pozitia culcat iarasi nu curge laptele asa tare.
Si vorbeste cu sotul tau, prietene, familie, spune cu voce tare ce ai pe suflet, scrie aici. In singuratate toate ni se par mai apasatoare. Eu intru mai rar, dar tot timpul sunt alte fete care sa ajute cu o vorba buna |
|

Inregistrat: 7/29/2013 Mesaje: 2799
| Mary, ai scris fix pe placul meu aceste mesaje! Fix asa gândesc si eu: singurul care conteaza e copilul! Primele trei luni mi s-au parut grele, dar frumoase! Nici acum nu e usor, dar sunt eu mai linistita. Absolut orice altceva poate fi amanat/ignorat. Traim într-o epoca în care avem alternative pt gatit/menaj/îngrijire personala etc, dar un copil doar acum îl formezi. Peste ani, nu va conta ca ai avut treburile casei puse la punct, ci ca ai crescut un copil echilibrat! Pe asta trebuie sa ne axam! |
|

Inregistrat: 1/11/2018 Mesaje: 1211
| Citind ultimele mesaje mi-am amintit de un video pe care s-a intamplat sa il vad in primele mele saptamani de "mamicie", mie mi-a prins bine sa il vad asa va las link: https://www.mother.ly/child/i-was-going-to-fold-the-clothes-but-instead-i-held-you
|
|
Inregistrat: 2/21/2019 Mesaje: 1779
| Mirela, lasa treburile casei si tine fata in brate cat vrea ea. Treburile se fac..mai greu dar se fac..stiu cum e cu reprosurile si te inteleg ff bine, si mie mi s a zis chiar azi ca stau cu ea in brate dar cand o sa calc, spal, fac mancare daca o invat asa ? I am zis ca fata e bebelusa doar acum, timpul asta n o sa se untoarca si vreau sa fac tot ce pot eu ca sa cresc un copil echilibrat. Peste ani o sa ne amintim momentele astea, nu casa care sclipea sau frigiderul plin de nu stiu ce mancaruri. Si a mea a inceput sa faca la fel, vrea mai mult in brate. Este f agitata si plange si se linisteste instant cand o luam in brate. In sistem nu sta deloc..asa ca n am ce face. Bratele s sfinte. Mai nou ma bate cand o pun la san uneori..ma tem sa nu pierd laptele, pt ca cedez si ii dau lp cand e asa nervoasa. Mergem inainte :) mi e dor de mor deja de ea cand abia o nascusem, mi se pare ca a crescut asa de repede.. |
|
|