Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/21/2019 Mesaje: 1779
| Bella_Tm wrote:Noi am fost la eco de sold la 4 luni, atunci ne-a recomandat neonatologul si pediatrul lui. Baby guard in mod normal nu ar trebui sa influenteze colicii in vreun fel. Eu tot varianta DHA ii dau dau si nu am sesizat vreo diferenta. Poti sa incerci vit D de la Secom sau Vigantol ( desi am inteles ca e mai greu de gasit) care contine acelasi lucru, dupa ce te consulti cu un pediatru. Sticle eu am Avent, Tommee Tippe si Chicco (nu am sesizat vreo diferenta in perioada colicilor). Am inteles ca cele mai bune pt colici ar fi de la Dr. Brown.
Secom parca e mai greu de administrat, i am dat de la iesirea din spital. Nu prea nimeream picaturile la fel.. Vigantol am mai cautat si n am gasit prin cartier pe unde am ajuns eu (nu prea departe, insa). Dr brown deci. Notat, merci fain
Ps : o sa ma bateti la cat va bat la cap dar asa reactionez eu la stres si nici nu cunosc alte proaspete mamici.. |
|

Inregistrat: 10/1/2017 Mesaje: 1155
| Ella, eu am trecut de la vigantol la baby guard. nu stiu daca se asimileaza mai bine,dar cu siguranta se administreaza muuuult mai usor,.
Ella30 wrote:Deci clar o schimb. Acum sa caut referinte iar despre alti pediatri, daca nu putem ajunge la siminiceanu. Nu a zis nimic de ecocardiografie, ca ar fi necesara. Si ma intreb cu de pana acum nimeni n a auzit suflul, de la nastere pana acum. In loc de vigantol ea ne a dat baby guard care cica s ar asimila mult mai bine. Acum..cine stie.. Ii voi pune jucarii / carusel ca inca nu i am pus nimic la patut. Am observat ca in landou se uita crucis tare si nu inteleg de ce. Nu l am mai folosit de cand am vazut asta. Lp ii dau in continuare pt ca uneori chiar nu se satura si sunt si eu epuizata, sau oboseste si adoarme. Cred ca laptic este acum (am luat galactogil) pt ca noaptea curg sanii singuri..ea doarme acum de la 23 pana la 4 si incep sa curga singuri in intervalul asta. n am avut asa ceva pana acum. Dilema mea acum e daca sa continui ce mi a dat ea sau sa incetez. Ceva rau nu cred ca a dat, calciul e homeopat, iar d3 la fel, e mai natural . Consultantul din pacate trebuie sa il amanam pt ca daca ajungem la kinetoterapie va fi tare greu cu banutii.. Astept detaliile cu interes, multumesc mult pt sustinere |
|
| AriaM wrote:Ella, eu am trecut de la vigantol la baby guard. nu stiu daca se asimileaza mai bine,dar cu siguranta se administreaza muuuult mai usor,.
Confirm, chiar daca miroase a peste de mi muta nasul fata il ia singurica ,ba chiar deschide gurita sa ii mai dau |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 5/16/2019 Mesaje: 662
| Mamici, din experienta voastra, care sunt factorii care ar putea agrava colicii la bebe? Azi noapte iar s-a chinuit de la 2 pana dimineata inspre 7:( saracuta se chinuia sa adoarma dar imediat se strangea de burtica, si plangea:( nici san nu vroia:( nu mai inteleg nimic:( Am analizat ce am facut eu in plus fata de celelalte zile cand nu avea crize chiar asa, si singurele modif au fost ca am baut niste fanta de grapefruit:( da stiu, nu a fost cea mai buna alegere dar imi era pofta si aia a fost:( si mai pe seara o mana de curmale si 150g iaurt ca simteam ca ma lasa bateriile si aveam nevoie de ceva dulce. Am zis sa reintroduc usor lactatele de vaca sa vad care e efectul, ca de la inceputul lunii le-am scos si nu am vazut imbunatatiri majore. Am introdus oare prea devreme? Fac ce fac si tot la alimentatie revin:( voi tot asa stricte ati fost? Am ajuns sa fiu asa stresata cu chestia asta ...off Si somnul asta fragmentat, care nu prea e somn de fapt, ma ajunge din urma |
|

Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| Mirela, eu nici acum nu mananc lactate de vaca, te-as sfatui sa nu le reintroduci pana nu discuti cu pediatrul, el stie cel mai bine sa te sfatuiasca, exista alternative, lactate de capra, bivolita etc Iar despre colici la fel, tot la pediatru trebuie mers, exclus un eventual reflux sever si incercat alta medicatie. Eu una nu cred in homeopatie de aceea am ales sa ii dau copilului medicamente (simeticona -espumisan,infacol- si colief care are enzima lactaza), nu cred in combinatii de plante si altele. Colicile sunt agravate si de aerul inghitit in timpul mesei, vezi si aici daca trebuie corectat ceva :* Cred ca e timpul sa consultati un medic, te chinui te ceva timp
|
|

Inregistrat: 5/13/2018 Mesaje: 1731
| Mirela, eu am fost aseara cu Patrick la urgente pt ca plângea(urla de fapt) de mai bine de 3 ore ?i nu reu?eam nici cum sa il calmez. El a fost racit saptamana trecuta si i-am dat antibiotic pana duminica si am zis ca poate nu i-a trecut. O sa mergem astazi sau mâine si la orl sa excludem o otita, dar dr a zis ca cel mai probabil burtica il deranjeaza. A zis sa-i dau in continuare colief, infacol si sa continui si cu eubiotic câteva zile ?i sa am rabdare. Nu exista formula magica pt colici, din pacate. Dupa ce o saptamâna a fost mult mai ok, aseara au revenit si la noi în for?a. Acum iar se strânge mititelul si se chinuie sa faca. Nu ne ramâne decât sa avem rabdare, vor trece.... |
|

| Ella, eu am mers la 6 medici pana sa vada unul din ei ca are fren lingual restrictiv si era vizibil rau, sa nu te mire ca ai aflat lucruri noi
Uite aici informatii despre sns https://www.google.com/amp/s/alapteaza.com/2015/03/30/ce-este-si-cum-se-foloseste-un-sns/amp/
Si mai poti incerca si asta dar cu grija sa nu dai in supraproductie mai ales ca iei si suplimente pentru cresterea lactatiei https://www.google.com/amp/s/alapteaza.com/2018/04/02/pomparea-in-regim-intensiv-power-pumping/amp/ |
|
| MirelaD wrote:Mamici, din experienta voastra, care sunt factorii care ar putea agrava colicii la bebe? Azi noapte iar s-a chinuit de la 2 pana dimineata inspre 7:( saracuta se chinuia sa adoarma dar imediat se strangea de burtica, si plangea:( nici san nu vroia:( nu mai inteleg nimic:( Am analizat ce am facut eu in plus fata de celelalte zile cand nu avea crize chiar asa, si singurele modif au fost ca am baut niste fanta de grapefruit:( da stiu, nu a fost cea mai buna alegere dar imi era pofta si aia a fost:( si mai pe seara o mana de curmale si 150g iaurt ca simteam ca ma lasa bateriile si aveam nevoie de ceva dulce. Am zis sa reintroduc usor lactatele de vaca sa vad care e efectul, ca de la inceputul lunii le-am scos si nu am vazut imbunatatiri majore. Am introdus oare prea devreme? Fac ce fac si tot la alimentatie revin:( voi tot asa stricte ati fost? Am ajuns sa fiu asa stresata cu chestia asta ...off Si somnul asta fragmentat, care nu prea e somn de fapt, ma ajunge din urma Mirela mie mi s a zis sa mananc de toate, dar sa nu exagerez. In legatura cu lactatele mi s a zis ca daca nu trec colicii intr o luna sa renunt la vaca si sa trec pe capra , oaie, bivolita. Nu are cine sa stea cu fata o ora -doua , ca sa te odihnesti un pic ? Eu as mai cere o parere dea inca un pediatru..alexandra are dreptate, va chinuiti de prea mult timp.. |
|
|
Dr asta a verificat o si a zis ca nu are fren , dar ca are varful limbii prea scurt sincer chiar ma miram, ce ti e si cu medicina..e adevarat ca nu toti is facuti pt asa ceva. Multumesc pt linkuri, ma apuc acum de citit |
|

| Ella30 wrote:Dr asta a verificat o si a zis ca nu are fren , dar ca are varful limbii prea scurt  sincer chiar ma miram, ce ti e si cu medicina..e adevarat ca nu toti is facuti pt asa ceva. Multumesc pt linkuri, ma apuc acum de citit Si pe a mea au verificat-o toti si mi-au zis ca nu are fren si cand am ajuns la orl sa il sectionez s-a mirat dr cum de l-au omis ceilalti. Nu e suficient sa se uite la limba copilului, multi medici nu stiu sa verifice, poate fi un fren posterior si atunci nu se vede cu ochiul liber, trebuie facute anumite manevre. Daca nu reusiti sa va vedeti cu un consultant acreditat poti merge la dr siminiceanu, ea e si neonatolog si pediatru si stie sa verifice Spor la citit, daca ai ceva intrebari eu am incercat ambele metode, poate reusesc sa te ajut |
|
| AlexandraRr wrote:Mirela, eu nici acum nu mananc lactate de vaca, te-as sfatui sa nu le reintroduci pana nu discuti cu pediatrul, el stie cel mai bine sa te sfatuiasca, exista alternative, lactate de capra, bivolita etc Iar despre colici la fel, tot la pediatru trebuie mers, exclus un eventual reflux sever si incercat alta medicatie. Eu una nu cred in homeopatie de aceea am ales sa ii dau copilului medicamente (simeticona -espumisan,infacol- si colief care are enzima lactaza), nu cred in combinatii de plante si altele. Colicile sunt agravate si de aerul inghitit in timpul mesei, vezi si aici daca trebuie corectat ceva :* Cred ca e timpul sa consultati un medic, te chinui te ceva timp
Pai aceeasi pediatra a zis sa le exclud pt 2 sapt si daca nu e nimic schimbat sa le reintroduc trrptat.De asta mi-am permis 150g iaurt. Cat de vinovata ma simt acum:( Medicamente ii dau si eu. Espumisan, infacol-dar l-am oprit si am ramas la espumisan, protectis si de cateva zile debridat. Si vit d3. Off aerul inghitit e o problema dar ori e agitata ori plange, scuipa sanul iar il apuca. E greu sa pastrez atasarea:( nu mereu face asa, dar si cand face parca se aduna toate deodata:(
|
|
| Alle.p wrote:Mirela, eu am fost aseara cu Patrick la urgente pt ca plângea(urla de fapt) de mai bine de 3 ore ?i nu reu?eam nici cum sa il calmez. El a fost racit saptamana trecuta si i-am dat antibiotic pana duminica si am zis ca poate nu i-a trecut. O sa mergem astazi sau mâine si la orl sa excludem o otita, dar dr a zis ca cel mai probabil burtica il deranjeaza. A zis sa-i dau in continuare colief, infacol si sa continui si cu eubiotic câteva zile ?i sa am rabdare. Nu exista formula magica pt colici, din pacate. Dupa ce o saptamâna a fost mult mai ok, aseara au revenit si la noi în for?a. Acum iar se strânge mititelul si se chinuie sa faca. Nu ne ramâne decât sa avem rabdare, vor trece....
Exact, parca o perioada era mai gestionabila situatia si la noi,cat de cat si deodata se schimba 180gr situatia:( Off f greu imi este..mai ales ca sunt 95% din timp singura cu fata:( |
|
| Ella30 wrote: Mirela mie mi s a zis sa mananc de toate, dar sa nu exagerez. In legatura cu lactatele mi s a zis ca daca nu trec colicii intr o luna sa renunt la vaca si sa trec pe capra , oaie, bivolita. Nu are cine sa stea cu fata o ora -doua , ca sa te odihnesti un pic ? Eu as mai cere o parere dea inca un pediatru..alexandra are dreptate, va chinuiti de prea mult timp..
Nu are cine sa stea cu fata, suntem singuri aici in iasi, fara rude. Doar cunostinte..:(
Voi cere alta parere cu siguranta. Mi se rupe sufletul cand vad prin ce trece:(( |
|

Inregistrat: 10/26/2017 Mesaje: 518
| Mirela, cu white noise ai incercat? pe fetita mea o calma de multe ori |
|

Inregistrat: 9/11/2017 Mesaje: 946
| Ce ma bucur ca ati scris fetele cu bebei mai mari, eu nu prea sunt panicata de fel dar soacramea tot ca nu vorbeste Stefan mai nimic, ca ar fi trebuit sa Zica mai multe...el zice mama-doar mie, tata- doar la taicasau si in rest baba, titi, papa, nunu, plus sunete, arata cu degetul orice vrea, mie mi se pare chiar ok, ce pretentii de la un copil de 1 an si 2 luni?! In rest ca toti copilasii, nu sta o secunda, cade de n ori pe zi dar nu este plangacios deloc, foarte sociabil, se ataseaza imediat de persoane si mai ales de cele de sex feminin ( asociaza cu mama?? Nu stiu, e mai retinut cu barbatii. Nu imi inaginam ca va fi asa dragostos..., pur si simplu ma topesc cand vine si imi ia fata cu manutele lui si ma pupa...va pun cateva poze cu flacaul, ca e mare deja 11 kg, 78 cm inaltime
https://ibb.co/FxZWKch
https://ibb.co/GsZ9GDq
https://ibb.co/6s9vx7D
https://ibb.co/Nn3Lmbw
https://ibb.co/JFrWnRL
|
|
|