Clubul mamicilor incepatoare - 9
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Irinan
Scris: Monday, July 22, 2019 11:48 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 9/20/2018
Ella30 wrote:

Si la mine din aceeasi cauza e asa, ca nu a avut loc in burtica (desi cred ca stiu toste fetele ce burtoi am avut)..
Intre timp m am mai linistit un pic multumita voua.
Mi se pare ca tratamentul dat ii agraveaza colicii..sau sa fie coincidenta ? Ieri l am inceput. Pana aseara fata mea n a urlat de durere..n am putut sa o alin cu nimic. Nu i as mai da baby guardul care cica poate sa constipe dar i l a dat pt fontanela si ochisori..nu stiu ce sa fac si mi se rupe sufletul ca nu stiu cum sa o ajut

Din fericire nu am problema asta, mai plange si a mea dar reusesc mereu sa o linistesc .. pana in prezent am intervenit numai cu espumisan..sper nici sa nu apara colici mai agresivi.. chiar nu stiu cum sa te ajut, fiecare bebelus e diferit si ce e ok pt unul pt altul nici pe departe..
MirelaD
Scris: Monday, July 22, 2019 11:58 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 5/16/2019
Ella30 wrote:

Si la mine din aceeasi cauza e asa, ca nu a avut loc in burtica (desi cred ca stiu toste fetele ce burtoi am avut)..
Intre timp m am mai linistit un pic multumita voua.
Mi se pare ca tratamentul dat ii agraveaza colicii..sau sa fie coincidenta ? Ieri l am inceput. Pana aseara fata mea n a urlat de durere..n am putut sa o alin cu nimic. Nu i as mai da baby guardul care cica poate sa constipe dar i l a dat pt fontanela si ochisori..nu stiu ce sa fac si mi se rupe sufletul ca nu stiu cum sa o ajut

Te referi la colidep? Ii mai dai si altceva pt colici? Noi cat am facut tratam cu o cutie de colidep nu am vazut mare lucru. Daca ii dai si protectis sa ai grija ca ambele au acelasi probiotic. Si eu am fost avertizata de aspectul acesta. Asa ca dupa ce am terminat colidep am trecut inapoi pe protectis.
E tare greu cu colicii astia:( te inteleg f bine. Inca nu am gasit vreun remediu care sa pot spune ca ne-a ajutat:(
Am inteles ca si colief e bun. Eventual poti alterna. Si eu vreau sa il incerc curand
MirelaD
Scris: Monday, July 22, 2019 12:00 PM
Nivel

Mamici cate ati facut echo de sold la bebelusi, e tarziu sa o fac la 8 sapt? Doar atunci am gasit loc liber la doctorul recomandat.
Andreea06
Scris: Monday, July 22, 2019 12:38 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
MirelaD wrote:
Mamici cate ati facut echo de sold la bebelusi, e tarziu sa o fac la 8 sapt? Doar atunci am gasit loc liber la doctorul recomandat.

Nu e tarziu, se recomanda intre 6-8 sapt dar se poate si apoi. Si tu la 8 te incadrezi in perioada optima
AlexandraRr
Scris: Monday, July 22, 2019 1:07 PM
Nivel

Inregistrat: 5/13/2017
MirelaD wrote:

Cel mai bine este sa se faca ecografia intre 4-6 saptamani pentru ca se poate trata usor o eventuala displazie de sold, dupa aceasta varsta este mai dificil. Ea se poate realiza pana la 6 luni, dupa aceasta varsta este deja osificat capul femurului si trebuie deja diagnostica displazia de sold radiografic, este cu totul alt tratament etc
MirelaD
Scris: Monday, July 22, 2019 1:17 PM
Nivel

AlexandraRr wrote:

Cel mai bine este sa se faca ecografia intre 4-6 saptamani pentru ca se poate trata usor o eventuala displazie de sold, dupa aceasta varsta este mai dificil. Ea se poate realiza pana la 6 luni, dupa aceasta varsta este deja osificat capul femurului si trebuie deja diagnostica displazia de sold radiografic, este cu totul alt tratament etc

Eu abia am gasit disponibil pe 6 august la arcadia, la dr straticiuc. Iar pe 7 implineste 8 saptamani.
Pediatra a zis sa ii facem intre 6-8 sapt,. Daca stiam ii faceam mai repede:(
Sper sa fie ok si sa nu avem probleme
AlexandraRr
Scris: Monday, July 22, 2019 1:18 PM
Nivel

Inregistrat: 5/13/2017
Ella, si eu te sfatuiesc sa cauti alt pediatru. In primul rand (cum zicea si Mary) nu se recomanda intreruperea brusca a suplimentului de lapte praf. Trebuie redus treptat, in paralel cu cresterea lactatiei. Nu te lasa impresionata de faptul ca a masurat-o si cantarit-o, la mf nostru de familie asta face asistenta Lol

suflul cardiac e posibil sa dispara, sunt anumite defecte care se inchid spontan insa chiar si asa trebuie sa faci ecocardiografie pentru a vedea cauza si trebuie urmarit (sa nu afecteze functia cardiaca, sa nu creasca in dimensiuni etc).

Vitamina D eu ii dau Vigantol, daca vezi ca se constipa intreaba pediatrul de alternative.

Strabismul e normal la nou nascuti, la 3 luni a disparut la noi, ei nu au musculatura oculara dezvoltata, o poti ajuta cu un carusel muzical la patut, jucarii pe care sa le misti in fara ei, exercitii de genul

Pentru piciorute iti va spune ortopedul ce sa faci, e un medic foarte bun.

Colicile e posibil sa se suprapuna peste tratament, sa fie o coincidenta, noi am avut colici de la 1 luna pana la 4 luni.

Pentru a creste lactatia pana reduci suplimentarea cu lapte praf poti folosi sns, la noi a functionat, iti dau mai multe detalii cand ajung acasa pupici
AriaM
Scris: Monday, July 22, 2019 2:05 PM
Nivel

Inregistrat: 10/1/2017
wow Ana mananca deja la restaurant si nu se umple pe ea si toti cei din jur cu mancare?! pfff sunt invidoasa!!!

pare foarte fain acolo unde ati fost, pajiste langa apa...hmmm de vis. noi urmeaza sa plecam, intai la rockstadt unde am ceva emotii pt ca vom avea 5 zile de stat la cort, apoi in septembrie mareeeeee la lido di ostia.

K la masuratori e cam ca Ana ta, 80 cm, 11 kile, doar 6 dinti. e o fetita vesela,iar eu sunt codita ei.Lol are un vocabular bogat de 4 cuvinte: tata - sunt toti barbatii inclusiv al meu, mama -eu si restul femeilor, apa - apa si restul obiectelor, baba - toti bebeii si copiii. ii place sa exploreze, sa se bage in toate gaurile, sa cante si sa citeasca. cu mancatul are perioade si perioade: uneori mananca de ma mir unde incape atata in ea, alteori traieste doar cu apa si san. si ma titileste intr-una: cand se plictiseste,cand ii e somn, cand vrea sa fie aproape de mine,cand ii e sete sau foame.inca nu a fost niciodata departe de noi, nici macar 5 minute, mereu suntem impreuna. sa vedem cum va fi la anul cand va merge la gradi. e tare faina perioada asta, nu as vrea sa se termine...

MaryPoppins wrote:

Cheek Kiss hai ca pun si niste poze sic

https://ibb.co/RCmzWBz
https://ibb.co/YTFh9wG
https://ibb.co/271MM22
https://ibb.co/8gFPG8X
https://ibb.co/JcJ00Pt
https://ibb.co/7Y2hm85
https://ibb.co/wcyRmW8

Foarte fain a fost, ne-am balacit, bronzat - noi ars, mai mult :)) o surpriza foarte placuta Macedonia, si lacul si orasul Ohrid is superbe. Si ieftin ca braga! Dar scurt mi s-a parut o saptamana. Oh, eu tot intr-o visare traiesc, numai prin vacante ma poarta gandurile :)) si pana in septembrie mi se pare ca mai e asa muuult :D

Voi, ati fost sau urmeaza sa mergeti in vacanta? Ca nu mai retin :D Mai poveste-ne si despre Karin cand ai timp love
MaryPoppins
Scris: Monday, July 22, 2019 2:46 PM
Nivel

Inregistrat: 9/20/2017
Aria, m-ai facut sa rad :)) ma bucur ca sunteti bine Cheek Kiss asa e, tare faina e perioada asta. Se transforma in niste mici omuleti, fascinant cum se schimba de la o zi la alta coeur noi acum suntem in etapa cataract, tare imi e frica ca intr-o zi o gasesc pe dulap. Ca pe birou se urca deja Crazy

Cu cortul suna tare fain, am si eu in plan sa-mi fac curaj pt o experienta de genul asta :D sa ne povestesti cum a fost, in special logistica ma intereseaza!

Si da, pe Ana a invatat-o ma-sa de mica cu restaurantele Lol nu de alta, dar sa putem manca si noi linistiti. Cu mancare se umple numai pe ea, dar asta pt ca isi perfectioneaza manuitul tacamurilor - furculite si linguri for now, evident :))
fluturash26
Scris: Monday, July 22, 2019 3:09 PM
Nivel

Inregistrat: 9/9/2017
Ella30 wrote:

Cu cea cu flux mediu si a mea s a inecat, acum avem cu flux scazut marimea s.
Eram curioasa ce tip de sticlute ar fi mai bune pt ei , presupun ca cele de sticla ? pupici
Avent n am incercat dar ma bate gandul

Eu stiu ca cele de sticla is cele mai bune si igienice.
fluturash26
Scris: Monday, July 22, 2019 3:12 PM
Nivel

Inregistrat: 9/9/2017
MirelaD wrote:

Eu am facut la 6 saptamani si ne-a rechemat la 8 saptamani deci nu e tarziu.
Bella_Tm
Scris: Monday, July 22, 2019 4:55 PM
Nivel

Inregistrat: 2/23/2018
Noi am fost la eco de sold la 4 luni, atunci ne-a recomandat neonatologul si pediatrul lui.
Baby guard in mod normal nu ar trebui sa influenteze colicii in vreun fel. Eu tot varianta DHA ii dau dau si nu am sesizat vreo diferenta. Poti sa incerci vit D de la Secom sau Vigantol ( desi am inteles ca e mai greu de gasit) care contine acelasi lucru, dupa ce te consulti cu un pediatru.
Sticle eu am Avent, Tommee Tippe si Chicco (nu am sesizat vreo diferenta in perioada colicilor). Am inteles ca cele mai bune pt colici ar fi de la Dr. Brown.
Ella30
Scris: Monday, July 22, 2019 5:24 PM
Nivel

Inregistrat: 2/21/2019
Irinan wrote:

Din fericire nu am problema asta, mai plange si a mea dar reusesc mereu sa o linistesc .. pana in prezent am intervenit numai cu espumisan..sper nici sa nu apara colici mai agresivi.. chiar nu stiu cum sa te ajut, fiecare bebelus e diferit si ce e ok pt unul pt altul nici pe departe..

Multumesc oricum pt sustinere pupici
Ella30
Scris: Monday, July 22, 2019 5:27 PM
Nivel

MirelaD wrote:

Te referi la colidep? Ii mai dai si altceva pt colici? Noi cat am facut tratam cu o cutie de colidep nu am vazut mare lucru. Daca ii dai si protectis sa ai grija ca ambele au acelasi probiotic. Si eu am fost avertizata de aspectul acesta. Asa ca dupa ce am terminat colidep am trecut inapoi pe protectis.
E tare greu cu colicii astia:( te inteleg f bine. Inca nu am gasit vreun remediu care sa pot spune ca ne-a ajutat:(
Am inteles ca si colief e bun. Eventual poti alterna. Si eu vreau sa il incerc curand

doar colidep ne a datalcool n a zis nimic de alternative..
Ella30
Scris: Monday, July 22, 2019 5:39 PM
Nivel

AlexandraRr wrote:
Ella, si eu te sfatuiesc sa cauti alt pediatru. In primul rand (cum zicea si Mary) nu se recomanda intreruperea brusca a suplimentului de lapte praf. Trebuie redus treptat, in paralel cu cresterea lactatiei. Nu te lasa impresionata de faptul ca a masurat-o si cantarit-o, la mf nostru de familie asta face asistenta Lol

suflul cardiac e posibil sa dispara, sunt anumite defecte care se inchid spontan insa chiar si asa trebuie sa faci ecocardiografie pentru a vedea cauza si trebuie urmarit (sa nu afecteze functia cardiaca, sa nu creasca in dimensiuni etc).

Vitamina D eu ii dau Vigantol, daca vezi ca se constipa intreaba pediatrul de alternative.

Strabismul e normal la nou nascuti, la 3 luni a disparut la noi, ei nu au musculatura oculara dezvoltata, o poti ajuta cu un carusel muzical la patut, jucarii pe care sa le misti in fara ei, exercitii de genul

Pentru piciorute iti va spune ortopedul ce sa faci, e un medic foarte bun.

Colicile e posibil sa se suprapuna peste tratament, sa fie o coincidenta, noi am avut colici de la 1 luna pana la 4 luni.

Pentru a creste lactatia pana reduci suplimentarea cu lapte praf poti folosi sns, la noi a functionat, iti dau mai multe detalii cand ajung acasa pupici

Deci clar o schimb. Acum sa caut referinte iar despre alti pediatri, daca nu putem ajunge la siminiceanu.
Nu a zis nimic de ecocardiografie, ca ar fi necesara. Si ma intreb cu de pana acum nimeni n a auzit suflul, de la nastere pana acum.
In loc de vigantol ea ne a dat baby guard care cica s ar asimila mult mai bine. Acum..cine stie..
Ii voi pune jucarii / carusel ca inca nu i am pus nimic la patut. Am observat ca in landou se uita crucis tare si nu inteleg de ce. Nu l am mai folosit de cand am vazut asta.
Lp ii dau in continuare pt ca uneori chiar nu se satura si sunt si eu epuizata, sau oboseste si adoarme. Cred ca laptic este acum (am luat galactogil) pt ca noaptea curg sanii singuri..ea doarme acum de la 23 pana la 4 si incep sa curga singuri in intervalul asta. n am avut asa ceva pana acum.
Dilema mea acum e daca sa continui ce mi a dat ea sau sa incetez. Ceva rau nu cred ca a dat, calciul e homeopat, iar d3 la fel, e mai natural .
Consultantul din pacate trebuie sa il amanam pt ca daca ajungem la kinetoterapie va fi tare greu cu banutii..

Astept detaliile cu interes, multumesc mult pt sustinere pupici
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.