Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/21/2019 Mesaje: 1779
| AlexandraRr wrote:Daca nu e disponibila (nu era cand am avut eu nevoie) iti pot recomanda eu pe cineva care a fost si la noi si a diagnosticat frenul, stiu si orl-ist bun pentru sectionare (doar daca va fi cazul). Suptul la san este cu totul diferit fata de cel din bineron, si a mea manca normal din biberon dar in afara de anatomie, consistenta sanului vs tetina, laptele matern vine in fluxuri pe cand din biberon curge continuu fara mare efort si nu oboseste asa repede. Asta doar daca vrei sa alaptezi exclusiv, daca iti e ok asa poti apela daca vrei la consultant doar ca sa-ti spuna daca e necesara sectionarea sau nu (unele dau probleme de vorbire, probleme cand incepe diversificarea si nu-si poate folosi corect limba pentru ca mobilitatea e limitata etc), macar sa fii cu inima impacata. Asta ar trebuit facut la nastere, daca exista fren cu cat e sectionat mai tarziu cu atat e mai dificila vindecarea si se poate vindeca vicios. Noi din pacate la 3luni l-am descoperit insa nu s-a reatasat si este ok, dar iti recomand cat de devreme poti sa verifici
Daca vrei imi poti da numele lor, te rog, eu inca astept raspuns pana una alta dam completare maj des decat pana acum si e mult mai bine, aseara nu a mai plans deloc. |
|
| Nela wrote:Buna, mamici. O întrebare, poate voi ?ti?i mai bine. Ce parere ave?i despre produsele resigilabile de pe emag? As vrea sa cumpar un robot de bucatarie ?i am vazut ca sunt cele resigilabile ?i cu - 100 lei. E bun asa, sau e cam la risc?
Chiar despre asta vorbeam cu sotul ieri cand am decis sa luam alta masina de spalat. Noi ne am gandit ca resigilatele sunt de fapt retururi, ca altfel n au de unde sa aiba atatea buc cu diferite defecte (la unele scrie urme de folosire, deci de unde folosire ? ) si n am luat resigilat. |
|
| Mgeorgiana85 wrote: Si soacra mea la fel este dar ii inchid gura, vine si spune: vai, dar nu ii este rece la picioruse? Su eu raspund, copilul e f bine. Eu nu dau multe explicatii...sincer. mi se rupe de parerea ei. Asa si cu mersul pe gresie, ii spu ea copilului meu ca nu este voi pe gresie...si eu ii spuneam: ii voie mami, mergi linistit ca sunt 30 de grade afara. Si am intrebat-o ea de ce sta desculta? Nu a mai zis nimic. Am spus ca ce se intampla se intampla pe raspunderea mea. Mai bine sa stea suparata pe tine decat sa-ti mai faci tu nervi. Ii spui verde in fata ca ti esti mama copilului si punct. Ce atatea explicatii
Eu is si mai timida de fel si altruista si las de la mine numai sa fie ceilalti multumiti. Dar am explodat azi si asa de bine ma simt ! Eu nu las pe nimeni sa pupe fata pe fata sau pe maini, oare e ceva rau in asta ? Le ofer cu drag parul ei sa l pupe cat vor ca are o gramada |
|
| MirelaD wrote:Mamici, fetita mea a inceput sa vomite in jet de cateva ori si incepe sa ma sperie:( chiar acum a vomitat o data asa. Era f agitata ca o durerea burtica si se chinuia sa scoata gazele si nu putea. Plangea cu sanul in gurita, dar nu ii dadea drumul. Sa merg cu ea urgent la medic? Pana acum vomita/regurgita dar usor asa, pe langa gurita si pe obrajori. Acum e altceva
Si la mine a inceput sa faca asa. Noi mergem la pediatru sa intrebam ce e de facut. |
|

Inregistrat: 11/8/2017 Mesaje: 1158
| Ella30 wrote:
Si la mine a inceput sa faca asa. Noi mergem la pediatru sa intrebam ce e de facut.
La mine de doua ori mi-a facut asa ,pe la început ?i acum 2 sapt cam asa. S-a întâmplat cand i-am dat tot biberonul deodata ,deobicei daca ii fac 90 ml ii dau jumatate, o ridic sa eructeze si dupa ii dau cealalta jumtatae de biberon. |
|
| Iulia13 wrote:
La mine de doua ori mi-a facut asa ,pe la început ?i acum 2 sapt cam asa. S-a întâmplat cand i-am dat tot biberonul deodata ,deobicei daca ii fac 90 ml ii dau jumatate, o ridic sa eructeze si dupa ii dau cealalta jumtatae de biberon.
90 ml papa la tine ? La noi portia e de 100ml. Difera in functie de laptic oare ? Pot sa te intreb de unde stii cat sa ii dai ? Am observat si eu ca dupa ce reusim sa ragaim (ce mi place cum suna ) nu mai varsam.
Ps: are momemnte cand dupa ce papa se agita foarte tare, si atunci varsa. |
|

Inregistrat: 11/8/2017 Mesaje: 1158
| Ella30 wrote:90 ml papa la tine ? La noi portia e de 100ml. Difera in functie de laptic oare ? Pot sa te intreb de unde stii cat sa ii dai ? Am observat si eu ca dupa ce reusim sa ragaim (ce mi place cum suna  ) nu mai varsam. Ps: are momemnte cand dupa ce papa se agita foarte tare, si atunci varsa.
Pai papa la san prima data si dupa ii fac completarea de 90ml. Si se satura , caci de la san nu imi ia foarte mult. Daca i-as face 60 sigur mai vrea caci am incercat si varianta asta crezând ca de la san ia mai mult. Acum ea papa 120 ml/masa (so?ul cand sta cu ea seara ,ii face 120 de sapt trecuta si papa tot). Eu am schimbat pe Topfer acum de la Nan Comfortis. Stiam si am mai auzit pareri bune despre Topfer ,am zis sa ii fac trecerea de la un lp la altul si vad ca e ok . |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 5/16/2019 Mesaje: 662
| Ella30 wrote:
Si la mine a inceput sa faca asa. Noi mergem la pediatru sa intrebam ce e de facut.
Te-ai hotarat pana la urma pt un pediatru? Sau tot la cel care are cabinet aproape de tine? Si eu trebuie sa ajung, aseara a fost asa de rau:( s-a chinuit mititica cu durerile de burta, se strangea asa tare:( pe la 3 dim a reusit sa faca caca, cam moale ca a patat si body-ul dar banuiesc ca si de la cat si-a foit/tras la piept piciorusele. Nu a reusit sa adoarma nici acum si e 7:( cum da sa atipeasca cum plange de durere:( sanii imi sunt plini si tari ca piatra:( i-am dat la 3 sa pape dar a vomitat si nu a mai vrut :(
Mamici cate ati folosit infacol, ati observat sa ii fie mai rau lui bebe de la el? Mie mi se terminase espumisanul si am zis sa alternez cu el, ca doar tot simeticona are. Poate e o coincidenta, dar durerile ei devin din ce in ce mai mari, nu se mai odihneste, papa si apoi vomita:( Pediatra la care am fost la inceputul lui iulie mi-a zis si de debridat sau colief, in caz ca nu ne ajuta aceste pic pt gaze+regimul meu alimentar. Cred ca azi o sa schimb directia de actiune si incerc una din cele 2. De colief am auzit lucruri bine, si de debridat, dar iarasi mecanismul lot de actiune e diferit. O sa mentin regimul in continuare, chiar daca a zis sa incerc 2 sapt. Offf mamici mi se rupe sufletul |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 5/16/2019 Mesaje: 662
| Ella30 wrote:90 ml papa la tine ? La noi portia e de 100ml. Difera in functie de laptic oare ? Pot sa te intreb de unde stii cat sa ii dai ? Am observat si eu ca dupa ce reusim sa ragaim (ce mi place cum suna  ) nu mai varsam. Ps: are momemnte cand dupa ce papa se agita foarte tare, si atunci varsa.
La mine cand o ridic sa ragaie, atunci vomita cu/fara ragait:(. Si totusi se poate ca din cauza ca o doare asa tate burtica, se agita, strange piciorusele si astfel contracta stomacelul si iese lapticul nu? Mie sincer mi-e teama ca daca tot vomita asa nu stiu ce ii mai ramane in burtica si sa nu ii fie foame;( si nici nu stiu cat de repede ar trebui sa ii dau din nou papa:( De obicei dupa ce manca, aciteam aerul si adormea destul de repede si in cele mai multe cazuri. In ultimile zile nu a mai fost asa, nu mai adoarme mititica:( |
|
| Iulia13 wrote:
Pai papa la san prima data si dupa ii fac completarea de 90ml. Si se satura , caci de la san nu imi ia foarte mult. Daca i-as face 60 sigur mai vrea caci am incercat si varianta asta crezând ca de la san ia mai mult. Acum ea papa 120 ml/masa (so?ul cand sta cu ea seara ,ii face 120 de sapt trecuta si papa tot). Eu am schimbat pe Topfer acum de la Nan Comfortis. Stiam si am mai auzit pareri bune despre Topfer ,am zis sa ii fac trecerea de la un lp la altul si vad ca e ok .
Acum am inteles ce e cu cei 90 ml pe cutie scrie 90 ml apa si cu lp ul ajungi in final la 100 ml de aici confuzia mea Topfer papam si noi , varianta pre |
|
| Iulia13 wrote:
Pai papa la san prima data si dupa ii fac completarea de 90ml. Si se satura , caci de la san nu imi ia foarte mult. Daca i-as face 60 sigur mai vrea caci am incercat si varianta asta crezând ca de la san ia mai mult. Acum ea papa 120 ml/masa (so?ul cand sta cu ea seara ,ii face 120 de sapt trecuta si papa tot). Eu am schimbat pe Topfer acum de la Nan Comfortis. Stiam si am mai auzit pareri bune despre Topfer ,am zis sa ii fac trecerea de la un lp la altul si vad ca e ok .
Acum am inteles ce e cu cei 90 ml pe cutie scrie 90 ml apa si cu lp ul ajungi in final la 100 ml de aici confuzia mea Topfer papam si noi , varianta pre |
|
| MirelaD wrote:Te-ai hotarat pana la urma pt un pediatru? Sau tot la cel care are cabinet aproape de tine? Si eu trebuie sa ajung, aseara a fost asa de rau:( s-a chinuit mititica cu durerile de burta, se strangea asa tare:( pe la 3 dim a reusit sa faca caca, cam moale ca a patat si body-ul dar banuiesc ca si de la cat si-a foit/tras la piept piciorusele. Nu a reusit sa adoarma nici acum si e 7:( cum da sa atipeasca cum plange de durere:( sanii imi sunt plini si tari ca piatra:( i-am dat la 3 sa pape dar a vomitat si nu a mai vrut :( Mamici cate ati folosit infacol, ati observat sa ii fie mai rau lui bebe de la el? Mie mi se terminase espumisanul si am zis sa alternez cu el, ca doar tot simeticona are. Poate e o coincidenta, dar durerile ei devin din ce in ce mai mari, nu se mai odihneste, papa si apoi vomita:( Pediatra la care am fost la inceputul lui iulie mi-a zis si de debridat sau colief, in caz ca nu ne ajuta aceste pic pt gaze+regimul meu alimentar. Cred ca azi o sa schimb directia de actiune si incerc una din cele 2. De colief am auzit lucruri bine, si de debridat, dar iarasi mecanismul lot de actiune e diferit. O sa mentin regimul in continuare, chiar daca a zis sa incerc 2 sapt. Offf mamici mi se rupe sufletul
Te cred. Imi pare asa de rau ca nu stiu sa te ajut.. Deocamdata mergem la cea de langa noi pt ca a fost singura care ne a putut primi cel mai repede. Avem si recomandari de pediatri buni, dar ei nu ne puteau primi atat de repede pe cat am fi vrut noi. |
|
| MirelaD wrote:
La mine cand o ridic sa ragaie, atunci vomita cu/fara ragait:(. Si totusi se poate ca din cauza ca o doare asa tate burtica, se agita, strange piciorusele si astfel contracta stomacelul si iese lapticul nu? Mie sincer mi-e teama ca daca tot vomita asa nu stiu ce ii mai ramane in burtica si sa nu ii fie foame;( si nici nu stiu cat de repede ar trebui sa ii dau din nou papa:( De obicei dupa ce manca, aciteam aerul si adormea destul de repede si in cele mai multe cazuri. In ultimile zile nu a mai fost asa, nu mai adoarme mititica:(
Eu asa am observat, ca daca se agita varsa..acum daca n am dreptate sa ma contrazica fetele. Dar varsa mult ? Ma gandesc ca daca i ar fi foame ai sti dupa manutele pe care si le papa..sau caputul intors stanga dreapta.. Sper sa scapati de colicii astia odata ca aveti ceva timp de cand va chinuie |
|

Inregistrat: 1/24/2014 Mesaje: 1178
| delia.c.yaya wrote:Noi oficial am avut ieri ultimul vaccin (a4a doza de bexsero), pana la 6 ani pa  deja scena obi?nuita ieri febra ?i somn toata ziua. Parca erau mamici care au facut antigripalul la bebei?! E absolut necesar?! Ca pediatra a zis ca daca no dau într-un colectiv nu are rost s-o intep degeaba, dar asta e cam proasta. Deja am facut cerere so schimb. buna, de unde ai luat bexsero?se gaseste in ro sau il confund cu nimenrix?thx |
|

Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| Ella30 wrote:Eu asa am observat, ca daca se agita varsa..acum daca n am dreptate sa ma contrazica fetele. Dar varsa mult ? Ma gandesc ca daca i ar fi foame ai sti dupa manutele pe care si le papa..sau caputul intors stanga dreapta.. Sper sa scapati de colicii astia odata ca aveti ceva timp de cand va chinuie semnele de foame sunt inselatoare toate. Daca isi baga mainile in gura nu inseamna neaparat ca ii e foame..si le descopera si tot le tin asa..a mea si acum e cu ele prin gura.si chiar nu are nici o legatura cu mancarea. |
|
|