Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| E ok, Ella, las-o pe ea sa ceara cand ii e foame, nu o trezi :* |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 5/16/2019 Mesaje: 662
| Ella30 wrote:Buna, ne primiti si pe noi in casuta voastra ? Ne am nascut pe 13 iunie si am avut 3000 gr. As vrea sa va intreb la cat timp trebuie sa manance un nou nascut? In spital mi s a zis la 3 ore sa o trezesc (papa mai mult lapte praf decat san). Acum, acasa, papa mai mult san, lapte praf primeste completare doar o data sau de 2 ori pe zi. Ideea este ca ea nu se trezeste ceas, la 3 ore..uneori poate dura o ora pana sa ceara, alteori 4.. cum sa procedez? Scutece uda, dar spre ex azi nu a avut scaun. Am citit ca ar fi ok, in conditiile in care primeste mai mult san.
Buna, chiar ma gandeam ce faceti:) sunteti bine? Mie fetele mi-au recomandat sa nu o trezesc special pt papa. Se va trezi ea singurica. Si asa procedez si eu, si ziua si noaptea. S-a intamplat sa se trezeasca si dupa 3-4 ore sa pape, la fel cum de ex a papat de 2 ori in decurs de o ora si ceva. Mergem pe principiul cerere oferta:) Exact asta constatasem si eu, nu a avut scaun azi.pana acum a avut zilnic. Ieri a fost prima data cand a avut diaree i-as spune eu, ca si-a murdarit saracuta si spatele si body-ul poate o fi si de la picaturile astea care le ia..mai monitorizam |
|
Inregistrat: 2/21/2019 Mesaje: 1779
| AlexandraRr wrote:E ok, Ella, las-o pe ea sa ceara cand ii e foame, nu o trezi :*
multumesc :* uneori ma sperie, daca o las doarme si mai mult de 4 ore si ma intrebam daca e ok |
|
| MirelaD wrote:Buna, chiar ma gandeam ce faceti:) sunteti bine? Mie fetele mi-au recomandat sa nu o trezesc special pt papa. Se va trezi ea singurica. Si asa procedez si eu, si ziua si noaptea. S-a intamplat sa se trezeasca si dupa 3-4 ore sa pape, la fel cum de ex a papat de 2 ori in decurs de o ora si ceva. Mergem pe principiul cerere oferta:) Exact asta constatasem si eu, nu a avut scaun azi.pana acum a avut zilnic. Ieri a fost prima data cand a avut diaree i-as spune eu, ca si-a murdarit saracuta si spatele si body-ul poate o fi si de la picaturile astea care le ia..mai monitorizam
Suntem bine, eu inca ma lupt sa nu intru in depresie, au observat si ai mei starea mea si ca sa nu i ingrijorez le am spus ca ma mai doare operatia si de asta sunt asa. Si dr mi a zis azi ca nu i place cum sunt. Nici macar nu stiu sa mi explic de la ce ma simt asa. Eu daca o las sa doarma sigur doarme mult si bine, pana acum am trezit o mereu dar de acum o voi lasa sa ceara ea papa. Scaun a avut zilnic, ba chiar de 3-4 ori pe zi cate putin, dar azi nimic.. |
|
Inregistrat: 10/1/2016 Mesaje: 3498
| Nela wrote: În legatura cu cap?orul.... ?i mie mi s-a spus ca Maia îl are aplatizat la spate ?i de la 4 luni tot încerc sa o culc pe par?i. Dar, nu-mi iese pasa de cele mai multe ori. Doar somnul din timpul zilei îl pot controla în propor?ie de 60 %. În schimb, la plimbari o scot doar în marsupiu. Vezi ce zice ?i medicul tau..... Ai întrebat de vaccinuri. Nu ai carnetul pentru vaccinuri a fetei? La început scrie ?i când trebuie facute ?i care sunt.
Mersi iubita de raspuns. Nici la mine nu prea mi iasa pt ca eu o pun pe partea stânga, cum ar fi bun in cazul nostru, cu perna/prosop la spate dar degeaba ... O sa o intreb pe dr de familie mar?i cand ne vom întoarce de la Petro?ani/Petrila. Curiozitatea ii mare si am mai cautat pe net dar nu i neaparat cauza dormitul pe o parte... Ar fi lipsa de calciu...Cum a stat în burtica la mami... Torcicolo....ceva de mu?chiul de la gatut. ... Multe ciuda?enii pot spune dar cica la Bucure?ti, se face ceva casca speciala în func?ie de nevoile fiecarui bebelu? in parte si cica trebe purtat in primul an de viata ca sa ajunga la forma normala a cspusorului.... Hmmmmmm pana n ajung la dr o sa încerc sa o ?in doar pe partea interesata de mine ca sa si revina capusorul la normalitate Legat de vaccinare, o sa urmez sfatul dr de familie ca n am ce face deocamdata. Mersi mult înca odata. Multa sanatate ?ie si la Maya |
|
| Ella30 wrote:
Suntem bine, eu inca ma lupt sa nu intru in depresie, au observat si ai mei starea mea si ca sa nu i ingrijorez le am spus ca ma mai doare operatia si de asta sunt asa. Si dr mi a zis azi ca nu i place cum sunt. Nici macar nu stiu sa mi explic de la ce ma simt asa. Eu daca o las sa doarma sigur doarme mult si bine, pana acum am trezit o mereu dar de acum o voi lasa sa ceara ea papa. Scaun a avut zilnic, ba chiar de 3-4 ori pe zi cate putin, dar azi nimic..
Si eu ma simt ciudat, ieri am inceput sa plang fara un motiv concret, vorbeam cu sotul cand a venit in pauza de masa acasa. Am ajuns sa simt cumva ca ma depaseste totul si nu stiu cum am sa fac fata singura. Aproape ca i-am reprosat sotului ca numai eu stau cu fata, si ca el abia interactioneaza cu ea. Dar sincer el iese pe la 6 si ceva de la serviciu apoi merge dupa cumparaturi sau ce mai zic eu ca am nevoie...si asa se face noapte..si e normal ca el sa se odihneasca noaptea cat de cat sa poata fi activ la serviciu. Plus ca nici cu sanatatea nu e f ok, se chinuie sa treaca peste o raceala+alte lucruri..cred ca la mn si oboseala s-a acumulat f mult, nu am mai dormit cateva ore cumulate de cand m-am internat, de pe 11 iunie..ma simt depasita de situatie uneori..azi noapte de la 3 iarasi am avut noapte alba cu fata. Plangea asa tare si nu o consola nimic a atipit intr-un final mititica, si eu la fel pe la 6:03 si m-am trezit la 6:18 plangand ca mi-am visat tatal decedat in aprilie anul asta. Si am.plans asa infundat vreun sfert de ora, de teama sa nu o trezesc pe fata.acum nici ora 8 dimineata nu e si eu sunt franta am baut o cafea si incerc sa ma adun sa fac fata si zilei de astazi... Poate fi asa greu uneori |
|
| Ella, tu ai fost sa iti scoti atele de la operatie? Sunt curioasa daca ti-a recomandat vreo crema ceva sa te dai. Sau cum vei ingriji ulterior cicatricea? |
|
Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| Ella30 wrote:
Suntem bine, eu inca ma lupt sa nu intru in depresie, au observat si ai mei starea mea si ca sa nu i ingrijorez le am spus ca ma mai doare operatia si de asta sunt asa. Si dr mi a zis azi ca nu i place cum sunt. Nici macar nu stiu sa mi explic de la ce ma simt asa. Eu daca o las sa doarma sigur doarme mult si bine, pana acum am trezit o mereu dar de acum o voi lasa sa ceara ea papa. Scaun a avut zilnic, ba chiar de 3-4 ori pe zi cate putin, dar azi nimic..
Nu e bai daca nu are scaun zilnic, a mea cand am venit din spital avea si la 7 zile fiind alaptata si nu am ajutat-o niciodata. Si cand facea dupa 5-7 zile facea normal. Nu ai ajutor sau de ce zici ca intri in depresie? E greu dar nu trebuie sa te gandesti mereu doar la ce e rau. Sotul te ajuta? |
|
| MirelaD wrote:Si eu ma simt ciudat, ieri am inceput sa plang fara un motiv concret, vorbeam cu sotul cand a venit in pauza de masa acasa. Am ajuns sa simt cumva ca ma depaseste totul si nu stiu cum am sa fac fata singura. Aproape ca i-am reprosat sotului ca numai eu stau cu fata, si ca el abia interactioneaza cu ea. Dar sincer el iese pe la 6 si ceva de la serviciu apoi merge dupa cumparaturi sau ce mai zic eu ca am nevoie...si asa se face noapte..si e normal ca el sa se odihneasca noaptea cat de cat sa poata fi activ la serviciu. Plus ca nici cu sanatatea nu e f ok, se chinuie sa treaca peste o raceala+alte lucruri..cred ca la mn si oboseala s-a acumulat f mult, nu am mai dormit cateva ore cumulate de cand m-am internat, de pe 11 iunie..ma simt depasita de situatie uneori..azi noapte de la 3 iarasi am avut noapte alba cu fata. Plangea asa tare si nu o consola nimic a atipit intr-un final mititica, si eu la fel pe la 6:03 si m-am trezit la 6:18 plangand ca mi-am visat tatal decedat in aprilie anul asta. Si am.plans asa infundat vreun sfert de ora, de teama sa nu o trezesc pe fata.acum nici ora 8 dimineata nu e si eu sunt franta am baut o cafea si incerc sa ma adun sa fac fata si zilei de astazi... Poate fi asa greu uneori Nu vreau sa te descurajez si mai tare dar la noi a tinut greul asta pana la 6 luni, de atunci pot spune ca e mai ok. De la 3 luni au inceput sa se regleze lucrurile dar ea e mai plangacioasa asa, nici acum nu sta mult fara mine sa fac ceva. Tot timpul o iau dupa mine, inca acum e mai ok ca mai vine ea de-a busilea. Trebuie sa fii tare ca in timp te vei descurca din ce in ce mai bine. Am avut si eu n dati in care am clacat dar au trecut. Acum avem alta problema ca nu vrea sa stea la san. Cum vede sanul arunca capul pe spate, se enerveaza si da din picioare.
|
|
| Fetele, help! A mea fooooarte rar mananca ziua dar nu stiu cat mananca ca mai mult ar suzeta la san. Deci ea de maxim 2 ori pe zi sta sa o pun la san intr'un cax fericit uneori pe timp de zi nu vrea deloc. Cand vede ca scot sanu isi arunca capul pe spate si urla da din.picioare. Intr-un cuvant jale. Mancare sa zic ca mananca, nu asa bine dar mananca. Seara daca ar fi dupa ea nu s-ar trezi nici atuncisa manance lapte. Poate doar o singura data. Ieri de exemplu a stat la san la 14 si pana azi dimi la 4 deloc nu a vrut. E normal? Stiuca ei au nevoie de lapte mai mult decat mancare sau ma insel? Apa nu bea nici apa asa mult nu se va deshidrata? Alexandra ai fost la medic? Ce ti-a zis? Avem o saptamana asa. E greu tare. E posibil sa se intarce? Daca continua asa o sa mai am lapte sau scade lactatia? |
|
Inregistrat: 11/8/2017 Mesaje: 1158
| MirelaD wrote:Si eu ma simt ciudat, ieri am inceput sa plang fara un motiv concret, vorbeam cu sotul cand a venit in pauza de masa acasa. Am ajuns sa simt cumva ca ma depaseste totul si nu stiu cum am sa fac fata singura. Aproape ca i-am reprosat sotului ca numai eu stau cu fata, si ca el abia interactioneaza cu ea. Dar sincer el iese pe la 6 si ceva de la serviciu apoi merge dupa cumparaturi sau ce mai zic eu ca am nevoie...si asa se face noapte..si e normal ca el sa se odihneasca noaptea cat de cat sa poata fi activ la serviciu. Plus ca nici cu sanatatea nu e f ok, se chinuie sa treaca peste o raceala+alte lucruri..cred ca la mn si oboseala s-a acumulat f mult, nu am mai dormit cateva ore cumulate de cand m-am internat, de pe 11 iunie..ma simt depasita de situatie uneori..azi noapte de la 3 iarasi am avut noapte alba cu fata. Plangea asa tare si nu o consola nimic a atipit intr-un final mititica, si eu la fel pe la 6:03 si m-am trezit la 6:18 plangand ca mi-am visat tatal decedat in aprilie anul asta. Si am.plans asa infundat vreun sfert de ora, de teama sa nu o trezesc pe fata.acum nici ora 8 dimineata nu e si eu sunt franta am baut o cafea si incerc sa ma adun sa fac fata si zilei de astazi... Poate fi asa greu uneori
Fetelor ,eu inca nu ma confrunt cu vreo stare negativa sau ceva de genu si sper sa nu am pe viitor asa ceva caci am auzit de depresia post-natala,am avut ocazia sa vad si pe cineva din familie care a avut si nu imi doresc asa ceva ..la mine so?ul e mai mult plecat ,deci sunt mai mult singurica cu cea mica ,mai am noroc ca vine mama in vizita zilnic . Si am scos-o afara si pe cea mica si imi face tare bine ,caci daca as sta in casa zilnic as lua-o razna încerca?i sa vorbi?i cu cineva care va este mai aproape , cu so?ul cand este timp ,sa iesiti un pic caci va va face bine sunt sigura |
|
| fluturash26 wrote: Nu vreau sa te descurajez si mai tare dar la noi a tinut greul asta pana la 6 luni, de atunci pot spune ca e mai ok. De la 3 luni au inceput sa se regleze lucrurile dar ea e mai plangacioasa asa, nici acum nu sta mult fara mine sa fac ceva. Tot timpul o iau dupa mine, inca acum e mai ok ca mai vine ea de-a busilea. Trebuie sa fii tare ca in timp te vei descurca din ce in ce mai bine. Am avut si eu n dati in care am clacat dar au trecut. Acum avem alta problema ca nu vrea sa stea la san. Cum vede sanul arunca capul pe spate, se enerveaza si da din picioare.
Da, imi imaginez ca va dura ceva timp toata aceasta perioada sper sa o trec cu bine.. Legat de alaptare, din pacate nu stiu ce sfat sa iti dau:( poate fetele cu experienta mai multa te pot ajuta. |
|
| Iulia13 wrote:Fetelor ,eu inca nu ma confrunt cu vreo stare negativa sau ceva de genu si sper sa nu am pe viitor asa ceva caci am auzit de depresia post-natala,am avut ocazia sa vad si pe cineva din familie care a avut si nu imi doresc asa ceva ..la mine so?ul e mai mult plecat ,deci sunt mai mult singurica cu cea mica ,mai am noroc ca vine mama in vizita zilnic . Si am scos-o afara si pe cea mica si imi face tare bine ,caci daca as sta in casa zilnic as lua-o razna încerca?i sa vorbi?i cu cineva care va este mai aproape , cu so?ul cand este timp ,sa iesiti un pic caci va va face bine sunt sigura
Eu am cam stat in casa pana acum, sigur si asta contribuie la starea mea As iesi la plimbare cu carutul, dar e prea greu si nu am voie sa ridic greutati mai mari ca bebe. Ma gandeam sa cumpar un sistem din acela de purtat. Dar oare se preteaza pt varste ada mici, de cca 1 sapt? Voi aveti? Daca da, ce imi recomandati?
|
|
| MirelaD wrote:Ella, tu ai fost sa iti scoti atele de la operatie? Sunt curioasa daca ti-a recomandat vreo crema ceva sa te dai. Sau cum vei ingriji ulterior cicatricea?
Le am scos ieri, a zis sa las plasturele pana luni si de luni sa il scot, dar burtiera sa o port o luna de zile. Nu trebuie sa ma dau cu nimic. Am uitat insa sa intreb cum sa port burtiera peste operatie asa.....iar acum nu mai am pe cine sa intreb , ca dr a intrat in co. Cat despre oboseala, incearca sa atipesti cand doarme fata, cat de putin conteaza. |
|
| fluturash26 wrote: Nu e bai daca nu are scaun zilnic, a mea cand am venit din spital avea si la 7 zile fiind alaptata si nu am ajutat-o niciodata. Si cand facea dupa 5-7 zile facea normal. Nu ai ajutor sau de ce zici ca intri in depresie? E greu dar nu trebuie sa te gandesti mereu doar la ce e rau. Sotul te ajuta?
Pana acum a avut si 4 scaune mici pe zi, de asta m am panicat. Am ajutor, soacra si sotul, dar am o stare urata tare, si nici macar nu stiu de ce. Imi doresc tare mult sa fie bine, si cand o vad ca doarme atat de mult parca ma cufund si mai tare in starea asta.. Am avut si eun episod mai urat legat de somnul ei in spital si cred casi de asta am ramas cu sechele. |
|
|