Clubul mamicilor incepatoare - 9
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Cata123
Scris: Thursday, June 20, 2019 2:27 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/11/2017
AlexandraRr wrote:
Cata, de obicei cand are colici copilul se inroseste brisc la fata si se ghemuieste, eu asa imi dadeam seama ca sunt colici. Eu espumisan ii dadeam 15 picaturi seara, in rest 4 picaturi la fiecare masa de colief, asta a fost bun pentru noi

O sa fiu mai atenta daca se inroseste asa cum zici, culoarea si-o schimba ca na, plange dar de ghemuit nu. Doar da din maini si din picioare cu ele intinse, cum face si cand ii e foame. Si imediat ce a terminat biberonul a inceput sa planga, cand de obicei e fr linistit si gata de somn..
Multumesc !!!!
Iulia13
Scris: Thursday, June 20, 2019 2:53 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/8/2017
MirelaD wrote:

Nu mi-a mentionat nimic cum ca nu s-ar cicatriza corect. Ieri cand a scos atele a zis sa mai las pansamentul 2 zile si apoi sa ma dau cu crema asta..din cate am mai cititse formeaza ca un film subtire peste operatie, ceva pe baza de siliconi , care ar ajuta si la o vindecare frumoasa fara cicatrice urata.
O luna? Asa mult? uff off abia imi mai vine vreo pereche incaltaminte

Mirela eu am firele scoase de o sapt, deja operatia nu se mai vede fata de cum era ..doar o dunga si doctorul nu mi-a dat nimic sa ma dau ,nu mi-a zis nimic înafara de faptul sa imi pun gheata caci s-a intarit pu?in zona in partea stanga..
Nicole2018
Scris: Thursday, June 20, 2019 3:15 PM
Nivel

Inregistrat: 1/11/2018
MirelaD wrote:

Stratamed mi-a recomandat si mie, e f scump :( nu stiu daca o sa il achizitionez. Poate are contract cu acest furnizor, majoritatea au.
Sincer, nici nu stiu cum arata operatia pana acum, am asa o retinere, dar cand voi da jos pansamentul o sa trebuiasca sa vad ce si cum.
Te-ai dat in fiecare zi cu spirt+baneocin sau la un anumit interval?

Buna, dupa o interventie chirurgicala intr-o zona "la vedere" si mie mi-a recomandat medicul sa aplic stratamed.
Mi-a dat insa atunci si o varianta mai ieftina (alta formula) contratubex se numeste.
A spus ca nici un gel nu e miraculos si ca ce conteaza foarte mult este cat de consecvent aplici crema.
Nicole2018
Scris: Thursday, June 20, 2019 3:29 PM
Nivel

Alexis21 wrote:
Buna! La Ana mea a functionat foarte bine miscarea aceea cand te lasi brusc din genunchi si apoi te ridici si tot asa. Ca o jumatate de genoflexiune.O calma imediat.

Si pe noi ne ajuta sa ii ducem genuchii catre piept sau sa facem bicicleta, faceam asta cand observam ca muncea cu gazele, sau se pregatea sa faca caca.
GeorgianaB
Scris: Thursday, June 20, 2019 3:34 PM
Nivel

Inregistrat: 6/15/2018
Nicole2018 wrote:

Buna, dupa o interventie chirurgicala intr-o zona "la vedere" si mie mi-a recomandat medicul sa aplic stratamed.
Mi-a dat insa atunci si o varianta mai ieftina (alta formula) contratubex se numeste.
A spus ca nici un gel nu e miraculos si ca ce conteaza foarte mult este cat de consecvent aplici crema.

In plus fiecare medic are viziunea lui in privinta recomandarilor postoperatorii, iar cazurile sunt diferite, nu trebuie sa va raportati la ce sfaturi primesc altii.
MirelaD
Scris: Thursday, June 20, 2019 3:44 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 5/16/2019
Nicole2018 wrote:

Daca nu sunt indiscreta, ce ai ales sa folosesti pana la urma? Rezultatele au fost multumitoare?
Nicole2018
Scris: Thursday, June 20, 2019 4:14 PM
Nivel

MirelaD wrote:

Daca nu sunt indiscreta, ce ai ales sa folosesti pana la urma? Rezultatele au fost multumitoare?

Eu am ales sa le folosesc pe amandoua motivata fiind sa scad sansele unei cicatrici foarte urate, cicatricea in cazul meu era vizibila in zona decolteului si nici nu a fost doar taiat si cusut ci a fost mai mult tesut eliminat si apoi pielea intinsa si cusuta, deci nu se compara situatia.

Desi interventia a fost facuta de un chirurg plastician cu multa experienta care a cusut foarte fin, arata ca o zgarietura fina, in primul an dupa interventie s-a format o cicatrice destul de vizibila care acum se tot estompeaza.
Eu am folosit cateva luni cremele insa recunosc ca mai erau si zile in care uitam.
Deci si cu creme m-am ales cu cicatrice, nu stiu insa cum ar fi aratat daca nu foloseam nimic.
Din ce stiu unele persoane au predispozitie pentru a face cicatrici mai inestetice, cred ca si eu sunt asa, am antecedente din copilarie.

Intentia mesajului meu era sa iti zic ca exista si alte creme pe langa stratamed mai accesibile la pret, deci daca e un efort financiar prea mare sa cumperi stratamed si vrei totusi sa te dai cu ceva poate merita sa intrebi medicul de alternative.
Eu daca as fi facut cezariana, pentru linistea mea as fi ales sa ma dau si cu o crema care sa ajute la cicatrizare.

AlexandraRr
Scris: Thursday, June 20, 2019 4:15 PM
Nivel

Inregistrat: 5/13/2017
maria2013 wrote:

Eu sunt de parere ca asta e doar o strategie de marketing. Poate ma insel eu, dar...asta consider. Prefer sa evit, pe cat posibil, iesirile când e soarele puternic. Iesim dimineata f devreme sau seara. Când e posibil, mergem la mama, la curte, unde e umbra data de bolta de vita de vie si de pomi, dar nici acolo nu stam afara la amiaza. În rest....o îmbrac cu haine usoare, doar de bumbac/in, ii acopar capul cu palarii de pânza usoara, o dau cat de des pot cu spray cu apa termala (asta o încânta grozav si o face sa rada, pe lânga efectul racoritor pe care-l are). Nici crema de protectie solara nu îndraznesc sa aplic pe pielea ei fina, desi am cumparat doua tipuri pt copii (La Roche Posay - Anthelios dermo-pediatrics ?i Avene Lait Enfant). Am o retinere vizavi de toate chimicalele... Repet, e doar parerea mea (sau piticul meu, ii puteti zice si asa)

Mare grija sa aveti, pana la varsta de doi ani pielea copiilor nu are melanina si expusi fara protectie pot face cancer de piele in viata adulta. In general cand indexul uv este sub 3 nu exista riscuri, dar eu am prins cateva zile in care la ora 9 era deja indexul uv 4, de asta aplic crema in fiecare zi, sa fiu sigura ca e protejata. Eu am luat weleda si chiar daca are factor de protectie 30 pare mai naturala la ingrediente fata de anthelios (pe astea le am eu si le-am putut compara). :*
https://www.google.com/amp/s/www.huffpost.com/entry/health-risks-baby-sun_n_873149/amp
Nicole2018
Scris: Thursday, June 20, 2019 5:14 PM
Nivel

GeorgianaB wrote:

La multe luni lui Iris Cheek Kiss

Luca a adormit la 23:20. Azi s-a tot foit, ridicat in picioare, dar nu are stabilitate bineinteles, eu aveam inima cat un purice... Am fost la terasa cu niste prieteni, nici in brate nu mai voia, se impingea vrand pe jos, greu l-am controlat :)) 4 persoane si un bebelus. Acasa l-a ajutat sotul meu sustinanadu-l si a inceput sa faca pasi prin casa, nu se mai satura. Eu eram cu treaba prin bucatarie si efectiv nu am stiut ce reactie sa am, m-am bucurat dar nu prea amintindu-mi cat de mic si de inofensiv era acum 3 luni cand se trezea, facea ochii mari si doar ma cauta cu privirea, se bucura si atat, nu sarea ca un iepure.

Multumim, Georgiana! La multe lunite si lui Luca, maine vad ca face si el 8 luni. DistanceKiss

Te inteleg perfect, si eu ma bucur de fiecare progres si de fiecare transformare a ei insa mereu am si un mic regret ca parca prea repede creste si ma gandesc cu nostalgie la cum era cand era mai micuta...si ma tem uneori sa nu uit toate clipele astea...noroc ca acum e asa simplu sa facem poze si videouri.

Pana acum nu am zis niciodata abia astept sa ajungem la etapa x sau abia astept sa trecem de etapa y... le-am savurat pe toate cu toate greutatile si bucuriile aferente, toate au farmecul lor si e pacat sa nu ne bucuram de ele ca tare repede trece perioada asta de bebelusenie...coeur

Nicole2018
Scris: Thursday, June 20, 2019 5:27 PM
Nivel

Am si eu o intrebare in legatura cu doza suplimentara de ROR de la 9 luni.
Ultima oara medicul nostru de familie ne-a zis ca ne vedem la 11 luni...si eu am intrebat..pai nu facem si ROR la 9 luni?...si a zis mirata...aa daca vreti facem...
Mi-a zis sa anunt eu cu o luna inainte ca il vrem ca sa comande.

Intreband in stanga si in drepta..am auzit ca si alti medici de familie tind sa nu mai faca doza de la 9 luni.

Si asa vaccinul ROR e un soi de bau bau cu multe legende in preajma lui..
m-a pus pe ganduri sa aud ca sunt medici de familie care sar peste el desi e in schema, e drept ca masura temporara.

Care a fost experienta voastra?
Ati facut sau urmeaza sa il faceti?
Ce recomandari ati primit?
delia.c.yaya
Scris: Thursday, June 20, 2019 5:46 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Salutare mamici.
Cam am tras chiulul pe aiciras
Giuli ma solicita maxim, e un mic duracel.
Au ie?it ?i caninii de jos, oficial avem 16 din?isori. Am în?eles ca ar trebui sa fie o pauza pana încep ?i celelalte masele sa iasa.

In rest, ma înnebune?te toata ziua cu mama, tata, baba, Bubu, pipi, Bibi sau ce-o mai zice ea, ca vorbe?te o gramada în legea ei. Am vazut ?i un psiholog in legatura ca starile ei nervoase, e ok, doar parin?i nebuni ce suntem noi. E doar un copil care sa dezvoltat foarte rapid ?i e foarte curioasa, iar tantrumul e deja normal în cazul ei.
Asa manânca foarte bine, doar cu caldurile astea mai face mofturi ?i ii dau lp mai mult, cu apa e cam certatahohot

Slava domnului, nu a avut nici o reac?ie la ROR. Mai avem un vaccin in iulie ?i gata pana la 6 ani.

Mamici cu bebei mai mari, ce activita?i mai face?i cu piticii?! Idei de lucruri pe care sa le facem împreuna?? Ca giuli prefera sa se joace mai mult singura. Cu mingea se joaca cu noi cel mai mult.

Mary, a ta a scapat de obiceiul de a baga în gura orice?? Zau, ca nu ?tiu cum so fac sa nu mai duca la gura toate prostiile, afara e cel mai raupale
GeorgianaB
Scris: Thursday, June 20, 2019 7:29 PM
Nivel

Inregistrat: 6/15/2018
Nicole2018 wrote:
Am si eu o intrebare in legatura cu doza suplimentara de ROR de la 9 luni.
Ultima oara medicul nostru de familie ne-a zis ca ne vedem la 11 luni...si eu am intrebat..pai nu facem si ROR la 9 luni?...si a zis mirata...aa daca vreti facem...
Mi-a zis sa anunt eu cu o luna inainte ca il vrem ca sa comande.

Intreband in stanga si in drepta..am auzit ca si alti medici de familie tind sa nu mai faca doza de la 9 luni.

Si asa vaccinul ROR e un soi de bau bau cu multe legende in preajma lui..
m-a pus pe ganduri sa aud ca sunt medici de familie care sar peste el desi e in schema, e drept ca masura temporara.

Care a fost experienta voastra?
Ati facut sau urmeaza sa il faceti?
Ce recomandari ati primit?

Noi nu am primit recomandare pentru doza suplimentara de ROR, ii voi solicita eu doamnei doctor sa i-o faca. Am ales sa nu plec urechea la tot felul de povesti melodramatice care au ca singur scop dezinformarea.
Nu sunt promotoare a vaccinurilor, medicamentelor dar imi este greu sa inteleg cum sunt atat de multi oameni, unii foarte informati in acest sens, chiar medici, care sustin cu ardoare ca un vaccin ar putea cauza tot felul de morbiditati. Bineinteles ca fiecare doza contine si tot felul de balarii ca orice lucru cu care venim in contact, dar pana la urma beneficiile sunt net superioare.
Cred ca sunt putini acei copii care fac forme urate de boala daca ar lua contact cu cineva infectat dar nu sunt dispusa sa imi asum acest risc, asta ca argument la doleanta mea de a face doza suplimentara de ROR.
AlexandraRr
Scris: Thursday, June 20, 2019 8:22 PM
Nivel

Nicole, noi la 6 luni cand am mers la medicul de familie ne-a spus direct ca ne vedem la 9 luni la vaccinare. Eu am ales sa o vaccinez cu toate vaccinurile existente, incluzandu-le si pe cele optionale (vorbesc aici si de cele viitoate).
Nicole2018
Scris: Thursday, June 20, 2019 8:43 PM
Nivel

Si noi la fel ne-am propus, sa o vaccinam cu tot ce e in schema + cateva care nu sunt in schema.
M-am uitat si la documentele oficiale cu privire la cazurile de rujeola, chiar luna aceasta au fost raportate cateva cazuri in Brasov, nu la fel de multe ca in alte judete dar sunt si aici... in plus in ziua e azi oamenii sunt asa de mobili incat nu mai conteaza doar care e situatia la tine in oras...

Ma uimeste insa si ma pune pe ganduri asa mare diferenta de abordare de la un medic de familie la altul, practic, daca eu nu eram informata, medicul nostru de familie nici nu ar fi pomenit de acea doza, pe cand alti medici isi suna pacientii sa ii cheme si la doza de la 9 luni.
AlexandraRr
Scris: Thursday, June 20, 2019 8:50 PM
Nivel

Din pacate sistemul nostru sanitar nu are la baza protocoale, fiecare medic face cum stie/vrea, sa nu te mire diferentele. Eu am lucrat cu mai multi medici la acelasi spital, cu aceeasi specializare si pentru aceeasi boala dadeau tratamente si indicatii diferite. Suntem mult in urma si vor trece multi ani pana sa ajungem la un "normal".
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.