Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| MirelaD wrote:Neata fetelor, Multumesc inca o data si pt sfaturile primite ulterior. Am incercat pana acum masajul pe burtica, prosopel cald pus, si plimbat mult in brate..parca a fost mai bine+ protectis si espumisan. Vreau sa incep si sa o scot la plimbarica dimineata mai pe racoare.. Fetele care ati facut cezariana, dupa ce vi s-au scos atele, v-ati dat cu o crema ceva? Mie mi-a recomandat doctorul o crema de 10g care costa aproape 200 ron..cam scump dar daca o sa trebuiasca, asta e...as fi preferat de banutii astia sa mai iau ceva pt fata... eu doar cu betadina. |
|
Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| Cata, de obicei cand are colici copilul se inroseste brisc la fata si se ghemuieste, eu asa imi dadeam seama ca sunt colici. Eu espumisan ii dadeam 15 picaturi seara, in rest 4 picaturi la fiecare masa de colief, asta a fost bun pentru noi |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 5/16/2019 Mesaje: 662
| AlexandraRr wrote:Mirela, eu nu m-am dat cu nimic, am facut pur si simplu dus, acasa nu am mai avut pansament. Poate la tine nu se cicatrizeaza corect, ce ti-a zis medicul? Care e motivul pentru care trebuie sa folosesti crema?
Picioarele si-au revenit dupa o luna. Ma ajuta sa stau cu ele ridicate pe o perna cand stateam in pat, mers mult pe jos (mers, nu stat in picioare) si ciorapi cu compresie (acum fiind vara nu cred ca poti suporta). Poti incerca si unguente dar nu te astepta la efecte extraordinare sau imediate
Nu mi-a mentionat nimic cum ca nu s-ar cicatriza corect. Ieri cand a scos atele a zis sa mai las pansamentul 2 zile si apoi sa ma dau cu crema asta..din cate am mai cititse formeaza ca un film subtire peste operatie, ceva pe baza de siliconi , care ar ajuta si la o vindecare frumoasa fara cicatrice urata. O luna? Asa mult? off abia imi mai vine vreo pereche incaltaminte |
|
| Cata123 wrote:
Buna, eu am mai folosit endolex gel ca de la lioton am facut alergie.. jos la glezna unde aveam niste firicele vad ca s-a mai imbunatatit aspectul desi nu m-am tinut de treaba, trebuie dat de 3 ori pe zi. Ai putea sa incerci un masaj cand dai gelul, de jos in sus. Am facut si miscare, mers mult pe jos cu carutul, o fi contat si asta.
O sa incerc si endolex, nu am folosit pana acum. Poate totusi va ameliora cumva problema. Multumesc
|
|
| Cata123 wrote:Baiatul meu a tinut-o intr-un urlet de ieri dupa masa pana seara cand i-am facut baie. Ma gandesc sa nu fie colici.. i-am pus pe tableta sunet de feon si asa a mai adormit. De aseara ii dau inainte de fiecare masa 10 picaturi de espumisan si bonisan cica s-ar da de 3 ori pe zi cate 10 picaturi, fara legatura cu masa. E ok asa? Au un efect vizibil ? Deja ma gandesc cu groaza ca o sa vina seara si sunt singura pana maine dupa masa..
Cata, te inteleg. Si eu sunt in aceeasi situatie. De putin timp ii dau si eu espumisan 7/8 pic inainte de masa si protectis 5pic/zi. Inca e prea dvrm sa ma pronunt de eficacitatea lor, dat cred ca sunt ok Si eu sunt singura cu bebe, sotul pleaca dim si ajunge seara pe la 6 si ceva. Dar noaptea tot eu am grija in mare de fata. Si la mn au fost crize de plans de regula seara/noaptea. Din pacate mare lucru nu avem ce face decat sa ii alinam cum stim |
|
Inregistrat: 7/29/2013 Mesaje: 2806
| MirelaD wrote:Neata fetelor, Multumesc inca o data si pt sfaturile primite ulterior. Am incercat pana acum masajul pe burtica, prosopel cald pus, si plimbat mult in brate..parca a fost mai bine+ protectis si espumisan. Vreau sa incep si sa o scot la plimbarica dimineata mai pe racoare.. Fetele care ati facut cezariana, dupa ce vi s-au scos atele, v-ati dat cu o crema ceva? Mie mi-a recomandat doctorul o crema de 10g care costa aproape 200 ron..cam scump dar daca o sa trebuiasca, asta e...as fi preferat de banutii astia sa mai iau ceva pt fata... Medicul meu mi-a recomandat sa curat cu spirt si sa aplic Baneocin pudra. Mi-a pomenit si de Stratamed, dar mi-a zis ca nu face minuni, asa ca nu am cumparat. La 4 luni de la opera?ie, am o linie ffff fina, roz, de 7 cm lungime. Am fost norocoasa si m-am recuperat repede si frumos. |
|
Inregistrat: 5/13/2018 Mesaje: 1731
| Cata123 wrote:Baiatul meu a tinut-o intr-un urlet de ieri dupa masa pana seara cand i-am facut baie. Ma gandesc sa nu fie colici.. i-am pus pe tableta sunet de feon si asa a mai adormit. De aseara ii dau inainte de fiecare masa 10 picaturi de espumisan si bonisan cica s-ar da de 3 ori pe zi cate 10 picaturi, fara legatura cu masa. E ok asa? Au un efect vizibil ? Deja ma gandesc cu groaza ca o sa vina seara si sunt singura pana maine dupa masa.. Al meu are de 2-3 zile crampe puternice. Se strânge saracutul ca un covrigel, iar uneori nici nu reuseste sa pape de durere, plus ca de la atata scremut mai da afara pana acum ii dadeam Bonisan la 8 ore, cate 7-10 picaturi, inainte de masa( nu il trezeam la fix 8 ore sa i le dau) iar de 2 zile ii dau la celelalte mese si Espumisan 5-10 picaturi. Sper sa nu mai tina mult colicii caci mi se rupe sufletul cand urla |
|
Inregistrat: 9/11/2017 Mesaje: 946
| O cunosc pe bunica fetitei, clienta de a noastra si nu este nici o stire oficiala, a fost inmormantata ieri fetita...atat a zis ca a fost vaccinata, a mers acasa a facut febra, dimineata ii s-a facut rau si au dus-o la Timisoara, a intrat in coma si au tinuto asa aproape 2 saptamani, sperau la o minune dar a fost tot mai rau...doctorii spun ca s-ar fi putut sa aiba ceva boala autoimuna de care nu stia nimeni, mai multe nu stiu...oricum te ingrozesti cand auzi astefel de vesti si vedeam frecvent poze cu fetita mereu vesela si zambareata...ti se rupe sufletul. |
|
| maria2013 wrote: Medicul meu mi-a recomandat sa curat cu spirt si sa aplic Baneocin pudra. Mi-a pomenit si de Stratamed, dar mi-a zis ca nu face minuni, asa ca nu am cumparat. La 4 luni de la opera?ie, am o linie ffff fina, roz, de 7 cm lungime. Am fost norocoasa si m-am recuperat repede si frumos.
Stratamed mi-a recomandat si mie, e f scump :( nu stiu daca o sa il achizitionez. Poate are contract cu acest furnizor, majoritatea au. Sincer, nici nu stiu cum arata operatia pana acum, am asa o retinere, dar cand voi da jos pansamentul o sa trebuiasca sa vad ce si cum. Te-ai dat in fiecare zi cu spirt+baneocin sau la un anumit interval? |
|
Inregistrat: 10/1/2017 Mesaje: 1155
| Mamici, ce parere aveti de hainele cu UPF? Am asa o retinere fata de ele... Am o palarie de soare cu protectie antiuv si materialul e horror. Parca nu imi vine sa o imbrac pe K cu haine din materialul acela. Se aproprie concediul la mare si chiar nu stiu ce sa fac. |
|
Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| AriaM wrote:Mamici, ce parere aveti de hainele cu UPF? Am asa o retinere fata de ele... Am o palarie de soare cu protectie antiuv si materialul e horror. Parca nu imi vine sa o imbrac pe K cu haine din materialul acela. Se aproprie concediul la mare si chiar nu stiu ce sa fac.
Chiar azi am luat o hotarare in privinta acestui aspect. Nu voi achizitiona pentru ca nu cred in ele, asta dupa discutii cu medici si alte mamici. Razele uv sunt peste tot, oricat de acoperir ar fi caruciorul sau alt mijloc de purtat copiii tot ajung sa cada pe piele, ca doar nu ies cu scafandrul pe strada :))) o crema de protectie si plimbarile la orele permis plus palariute, umbrele sunt suficiente. |
|
Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| Nici noi nu folosim, Aria. Peste doua saptamani mergem si noi la mare. Eu si acum o dau in fiecare dimineata cu crema cu fps 50, ii pun palarie normala din bumbac si plimbarile sunt intre 8-10 si 19-21 si la fel voi face si in concediu :* |
|
| MirelaD wrote:
Stratamed mi-a recomandat si mie, e f scump :( nu stiu daca o sa il achizitionez. Poate are contract cu acest furnizor, majoritatea au. Sincer, nici nu stiu cum arata operatia pana acum, am asa o retinere, dar cand voi da jos pansamentul o sa trebuiasca sa vad ce si cum. Te-ai dat in fiecare zi cu spirt+baneocin sau la un anumit interval?
În ziua externarii (la vreo 48-50 de ore de la cezariana) mi-au dat jos plasturele ?i altul nu am mai pus. Am fost externata vineri ?i, pana mar?i, când mi-a scos atele, la dus aveam grija sa nu ud (prea tare) zona operatiei. Dupa fiecare dus, dimineata si seara, curatam zona cu spirt si pudra cu baneocin, stateam putin cat sa se aseze pudra, apoi îmi vedeam de activitatile mele obisnuite. Am procedat asa pana când nu am mai avut rana (pana s-au desprins cojile acelea), apoi am mai curatat câteva zile doar cu spirt. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/11/2017 Mesaje: 477
| Alle.p wrote:Al meu are de 2-3 zile crampe puternice. Se strânge saracutul ca un covrigel, iar uneori nici nu reuseste sa pape de durere, plus ca de la atata scremut mai da afara pana acum ii dadeam Bonisan la 8 ore, cate 7-10 picaturi, inainte de masa( nu il trezeam la fix 8 ore sa i le dau) iar de 2 zile ii dau la celelalte mese si Espumisan 5-10 picaturi. Sper sa nu mai tina mult colicii caci mi se rupe sufletul cand urla
Eu nu stiu daca al meu are colici ca doar ieri a facut asa. De mancat mananca bine, cere mai des de 3 ore. Dar m-am speriat sa nu o tina asa saptamani la rand ca nu stiu cum as rezista. Chestia e ca de aseara de la 22 doarme intr-una, doar cu pauze de masa si juma de ora privit la carusel. O fi obosit de la circul de ieri. Mi-e si frica sa plec la o plimbare mai lunga cu el sa nu il apuce pe strada, eventual in marsupiu diseara ca in ala a dormit mereu. Multa sanatate !!!! |
|
| AriaM wrote:Mamici, ce parere aveti de hainele cu UPF? Am asa o retinere fata de ele... Am o palarie de soare cu protectie antiuv si materialul e horror. Parca nu imi vine sa o imbrac pe K cu haine din materialul acela. Se aproprie concediul la mare si chiar nu stiu ce sa fac. Eu sunt de parere ca asta e doar o strategie de marketing. Poate ma insel eu, dar...asta consider. Prefer sa evit, pe cat posibil, iesirile când e soarele puternic. Iesim dimineata f devreme sau seara. Când e posibil, mergem la mama, la curte, unde e umbra data de bolta de vita de vie si de pomi, dar nici acolo nu stam afara la amiaza. În rest....o îmbrac cu haine usoare, doar de bumbac/in, ii acopar capul cu palarii de pânza usoara, o dau cat de des pot cu spray cu apa termala (asta o încânta grozav si o face sa rada, pe lânga efectul racoritor pe care-l are). Nici crema de protectie solara nu îndraznesc sa aplic pe pielea ei fina, desi am cumparat doua tipuri pt copii (La Roche Posay - Anthelios dermo-pediatrics ?i Avene Lait Enfant). Am o retinere vizavi de toate chimicalele... Repet, e doar parerea mea (sau piticul meu, ii puteti zice si asa) |
|
|