Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| MirelaD wrote:
Multumesc de raspuns. Dar oare faptul ca au manutele libere si piciorusele, nu ii fac sa fie mai agitati? Fetita mea are unghiute si reuseste sa isi scoata manutele din pelincuta si tot numai la fata le duce, are mereu semne rosii:( O sa insist cu elimarea aerului.
da, eu stiu ca aerul trebuie scos chiar daca e lm sau lp. Se sperie de manute dar asta va fi asa cam pana pe la 4 luni din ce imi aduc eu aminte. Nu as recomanda sa o tii infasata. Noua medicul pediatru plus ala de la eco de sold a zis ca nu este bine sa ii tinem infasati ca pe timpuri. Deci eu zic sa ii dai hainute doar.
|
|
| MirelaD wrote:
Chiar am in casa o cutie de baby drink, ne-a dat din maternitate. Prpblema e ca medicul meu de fam, care o va lua pe fetita in evidenta, e in co sapt asta si abia de luni incolo o putem contacta. Oare as putea sa incerc sa ii dau chiar si asa? Mai ales ca ni s-a dat din maternitate...
Nu recomand ceaiuri poti cauta pe internet de ce nu sunt recomandate. Din spital se dau multe doar de reclama, au ei parteneriate. Acum, fiecare face ce vrea dar nu is ok deloc. Poti incerca cu bonnisan sau colidep ca is mai naturale dar doar daca are colici. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/17/2017 Mesaje: 450
| Mirela sa iti traiasca bebelina!
Eu am tinut-o pe Sofia doar în body cu maneca scurta toata vara. La noi în casa erau cam 25 de grade. Nu o trezeam niciodata pentru mâncare, nici ziua, nici noaptea, ii dadeam când se trezea ea. Daca uda 5-6 scutece pe zi, are scaun fara mucus si ia în greutate nu ai motive sa o trezesti. Pana la 6 luni pediatra ne-a zis sa nu ii dam nimic în afara de lapte. Pentru colici poti încerca espumisan, colief, bonisan.. Noi am folosit foarte putin espumisan. Fetita mea nu prea a avut colici. Legat de scosul aerului pot sa iti zic ca eu de foarte putine ori reuseam sa ii scot aerul ziua. O tineam ridicata pe umar si o bateam usor pe spate. Noaptea o adormeam la san asa ca nu am trezit-o niciodata sa ii scot aerul. O puneam direct în pat si ma culcam si eu. |
|
Inregistrat: 6/18/2018 Mesaje: 355
| diana.ng wrote:Doamne...si ziua dupa ce suge 5 minute, incepe sa planga, efectiv nu mai inteleg nimic, e greu asa iar inainte de somn, maraiala maxim si plans asa isteric vreo 5-10 minute (cateodata mai mult) pana cade lata, ca am ajuns sa-mi fie cumva groaza de momentul adormirii Tocmai ce am adus aminte de perioada de la 4 luni, când vorbeam cu Fluturash. Maia nu a fost alaptata exclusiv, probabil este cu mult mai dificil, dar chiar ?i asa crizele ei de plâns când trebuia sa doarma erau uneori epuizante. ?i-a schimbat cu totul somnicul ?i nu mai pune gurita pe titi ziua. Plânge când o apropii de san, doar noaptea mai bea pu?in. Cam cu astea s-a schimbat ea. Sper sa trece?i repede. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| MirelaD wrote:
Chiar am in casa o cutie de baby drink, ne-a dat din maternitate. Prpblema e ca medicul meu de fam, care o va lua pe fetita in evidenta, e in co sapt asta si abia de luni incolo o putem contacta. Oare as putea sa incerc sa ii dau chiar si asa? Mai ales ca ni s-a dat din maternitate...
Eu nu iti recomand ceaiurile pt bebei, nu e nevoie de ele, astea sunt si indulcite cu zahar care clar nu are nevoie pana la 1-2 ani.. pt colici daca e sa le aiba sunt picaturi speciale, nu ceaiuri. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 5/16/2019 Mesaje: 662
| AlexandraRr wrote:Mirela, in haine cat mAI subtiri si cat mai putine si in casa si afara, taie-i unghiile cand doarme, eu nu am folosit manusi niciodata si nici infasata nu am tinut-o, la inceput au reflexul moro si de asta tresar cand dorm, exista ceva sisteme de infasat insa mi se pare cald sa tii fetita asa. Las-o si ziua sa doarma cat vrea, nu doar noaptea, daca nu are o problema de sanatate si are scutece ude si creste nu are rost sa o trezesti. Iti recomand sa ii scoti aerul dupa masa, eu ma plimbam cu ea prin casa si jumatate de ora ziua ca sa fiu sigura ca iese tot, altfel poti agrava mai acus colicile si ii va provoca disconfort. Daca observi mucus in scaun sau manifestari digestive ai grija si la ce mananci tu, eu am tinut prima luna un regim mai strict (fara citrice, fructe exotice, legume care provoca gaze-varza, fasole-) apoi treptat am ajuns la o alimentatie normala, vezi cum reusesti si tu sa mananci. Nu as da copilului nici un ceai sau baby drink sau apa sau alte asemenea lucruri. Ei au nevoie doar de lapte in primele 6 luni de viata. Pentru colici sunt o multime de picaturi si siropuri (e nevoie de cateva picaturi date/puse in lapte). Noi am folosit cu succes espumisan si colief dar mai sunt o groaza de alte medicamente, as incerca asa in loc de ceai. Poti incepe sa ii dai protectis, e un probiotic care o ajuta, 5 picaturi pe zi. Din maternitate poti primi o groaza de mostre si materiale insa nu sunt mereu ok pentru copil, ei ofera ce primesc si trebuie mereu sa ne informam inainte sa dam ceva copilului :* https://alapteaza.com/2013/12/02/pericolele-ceaiului-la-bebelusi/
Alexandra,
Multumesc mult de sfaturi. Sincer si eu vreau sa o tin in bodyuri la cat de cald e:( doar ca observasem cat de agitata e cu manutele si picioarele cand "evadeaza" din pelincuta. Parca e ca un tremurici si repede de duce cu manutele la fatuca si apasa f tare dar voit, nu din greseala:( De protectis am auzit si as vrea sa incep sa ii dau. Ma ingrozesc numai cand ma gandesc la perioada colicilor daca as putea as tine tot regimul din lume ca sa stiu ca nu sufera:( O sa insist si cu ragaitul. Idee e ca dupa supt mai mereu adoarme repede, chiar la san si ma gandesc sa nu o trezesc di eventual sa inceapa sa planga si sa nu stiu ce sa ii dac stiu, sunt f panicoasa |
|
| Va multumesc din suflet tuturor pt sfaturi Poate intrebarile puse nu sunt din cele mai grave, dar pt o mama la inceput de drum, chiar si cu ce sa se imbrace e important. Am retinut. Astept sa se trezeasca si o sa ii pun un body. O sa cumpar maine protectis si o sa incep sa ii dau. In rest somn de voie si papa cand vrea. Eu incerc alaptare exclusiva..sper sa reusesc |
|
Inregistrat: 1/11/2018 Mesaje: 1211
| fluturash26 wrote:Cine ma poate lamuri si pe mine cu regresia de la 8 luni? Pana acum fetita mea adormea frumos pe pat fara plans dupa cateva ture de ridicat in fund sau mers prin pat. De ieri de la primul somn si la toate celelalte inclusiv azi urla de tot cand o pun pe pat. Termina de mancat in caz de vrea san si se ridica in fund, vrea sa treaca peste picioarele mele sa se arunce jos. Sfarseste urland din.toti plamanii. Ieri am adormit-o in brate si am pus-o in carut ca era ft obosita si eram in oras la.amiaza. azi a trebuit sa o adorm in balcon in brate altfel in casa nu aveam cum. Si in fiecare dimineata e cu ochii in tavan la 5:40 dupa aia se foieste non stop pana se trezeste ori la 6 ori la 7 maxim. Banuiesc ca ar fi regresie dar nu stiu, la cea de la 4 luni tot asa a facut si a dormit ft putin ziua cate 30 min. Ea acum dormea minim 1 h pe somn si de ieri e tot pe maxim 1 ora.
Si la noi de vreo 2 zile adoarme mai greu, nu stiu daca e de la regresie, daca e de la salt .... si pana la urma nici nu conteaza...am rabdare si ma tin cat se poate de programul nostru si de rutina noastra. Si exact cum descrie Georigiana, si Iris, daca nu intervin sa o ajut sa adoarma, se foiesete, se ridica in picioare nu mai are stare...dar inca reusim sa o culcam pana la 20:30. Curaj ca trece si asta! |
|
| diana.ng wrote:Doamne...si ziua dupa ce suge 5 minute, incepe sa planga, efectiv nu mai inteleg nimic, e greu asa iar inainte de somn, maraiala maxim si plans asa isteric vreo 5-10 minute (cateodata mai mult) pana cade lata, ca am ajuns sa-mi fie cumva groaza de momentul adormirii
Off mamica draga... asa e mai greut uneori, incearca sa accepti si sa te gandesti ca trece si asta si va fi tot mai bine, si eu am mai avut momente de astea...dar apoi ma gandeam cum as putea oare sa imi ajut puiul sa se linisteasca daca eu ma simt asa...gandul asta mereu ma mobiliza sa ma linistesc si sa imi schimb perspectiva, sa fiu calma si increzatoare, sa pot sa fiu suport si alinare pentru bebelusa mea. |
|
| Felicitari si bun venit, Iulia si Mirela! Sa va fie bebelusii sanatosi, mancaciosi si iubitori de somn. Iar voi mamici, sa fiti rabdatoare si blande cu voi ca le veti invata treptat pe toate.
|
|
Inregistrat: 10/1/2016 Mesaje: 3498
| MirelaD wrote:
Laura multumesc, eu de regula o pun pe-o parte sa doarma, mai alternez evident cand pe stg cand pe drm , ea se mai intoarce si pe spate. Pelincuta e patratelul acela de bumbac in care se infasa ca o sarmaluta:) O sa incerc sa o tin doar in body sa vad cum reactioneaza.
aaaaaaaa. ok. acuma inteleg. sincer, a mea a stat doar la spital in pelincuta aia ca acasa .....nu .... dormea foarte bine si fara sa fie legata am avut si eu o bucata de bumbac pt ca sa o leg acasa dar n a mai fost nevoie si acum , o folosim la carucior ca sa ne apere de soare si\sau de tantari. i o pu pe cula\landou la piicoruse dar nu prea sta, deact cand doarme pt ca in rest ....da din picioruse de numa ...zici ca i la maraton minunea mea unghiutele trebe sa i le tai sau cumparati manusi ca sa nu se zgarie pe fata, noi asa am avut. au fost de bumbac si am avut si mai grosute, ca doar a fost iarna cand am venit noi pe lume o seara buna tuturor.
|
|
Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| Nicole2018 wrote:Si la noi de vreo 2 zile adoarme mai greu, nu stiu daca e de la regresie, daca e de la salt .... si pana la urma nici nu conteaza...am rabdare si ma tin cat se poate de programul nostru si de rutina noastra. Si exact cum descrie Georigiana, si Iris, daca nu intervin sa o ajut sa adoarma, se foiesete, se ridica in picioare nu mai are stare...dar inca reusim sa o culcam pana la 20:30. Curaj ca trece si asta!
La multe luni lui Iris
Luca a adormit la 23:20. Azi s-a tot foit, ridicat in picioare, dar nu are stabilitate bineinteles, eu aveam inima cat un purice... Am fost la terasa cu niste prieteni, nici in brate nu mai voia, se impingea vrand pe jos, greu l-am controlat :)) 4 persoane si un bebelus. Acasa l-a ajutat sotul meu sustinanadu-l si a inceput sa faca pasi prin casa, nu se mai satura. Eu eram cu treaba prin bucatarie si efectiv nu am stiut ce reactie sa am, m-am bucurat dar nu prea amintindu-mi cat de mic si de inofensiv era acum 3 luni cand se trezea, facea ochii mari si doar ma cauta cu privirea, se bucura si atat, nu sarea ca un iepure.
|
|
| Nicole2018 wrote:Si la noi de vreo 2 zile adoarme mai greu, nu stiu daca e de la regresie, daca e de la salt .... si pana la urma nici nu conteaza...am rabdare si ma tin cat se poate de programul nostru si de rutina noastra. Si exact cum descrie Georigiana, si Iris, daca nu intervin sa o ajut sa adoarma, se foiesete, se ridica in picioare nu mai are stare...dar inca reusim sa o culcam pana la 20:30. Curaj ca trece si asta! vad ca la noi e a doua zi cad seara adoarme ok dar problema e ziua. Urla cat poate de mult mai ales cand vreau sa o pun la san sau cand vreau sa o pun la somb. Jale, sper sa treaca rapud perioada asta. |
|
| Neata fetelor,
Noapte tare lunga Vroiam sa va intreb, de unde as putea sa ma informez in leg cu ce alimente sa evit pt ca bebe , macar din acest pct de vedere, sa nu sufere asa mult la colici? Vreau sa stiu ca tot ceea ce sta in putinta mea sa fac..pt ca tot gasesc info contradictorii ba e ok cafeaua ba nu e, ba merele/fructele sunt ok ba nu..nu mai stiu ce sa cred adica stiu asa in mare alim gen fasole mazare crucifere..dar nici nu am apucat sa pap de astea inca:( Cred ca mom are doar probleme cu gazele, nu cred ca s-a ajuns la colici, are abia 7 zile..off dar tare ma doare cand vad cat se chinuie si in brate nu vrea, san nu vrea:( f grele momentele cand nu stii ce sa mai incerci |
|
Inregistrat: 1/5/2018 Mesaje: 433
| Neata,mie dr mi a zis ca pot manca orice,dar moderat...aaa, doar lapte dulce mi a zis sa evit...de cafea nush ce sa ?i zic,ca n am întrebat,eu neconsumand.... |
|
|