Clubul mamicilor incepatoare - 9
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Iulia13
Scris: Sunday, June 16, 2019 2:12 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/8/2017
Nela wrote:

Bun gasit, Iulia. Eu cam în a 2-a (parca)saptamâna de viata a Maiei am inceput sa-mi notez ?i perioadele de somn ale ei, pe lânga orele de mese ?i cantitatea. Crazy La un moment dat dormea cam 10 ore în 24 ore ?i la prima vizita la pediatru i-am zis ca doarme prea pu?in.... Mi-a zis zâmbind "Copilul doarme cât are nevoie." Dupa pu?in timp de la vizita de la pediatru am încetat sa-mi notez. Cred ca trebuie lucrat la programul de papa dupa 1 luna. Da-i sa pape când vrea, cât vrea, doarme cât ii trebuie. Defapt.... asa am facut eu. Poate e bine asa.

Multumesc de raspuns Nela ,asa ma gândeam si eu sa o las sa doarma cat are ea somnul si sa nu ma apuc eu a o trezi din 3 in 3 ore mai ales ca a luat 400 g pana acum..ma gandesc ca dupa ar lua si mai mult
fluturash26
Scris: Sunday, June 16, 2019 5:19 PM
Nivel

Inregistrat: 9/9/2017
Nela wrote:

De notat : la 8 luni Maia se va comporta cum s-a întâmplat la implinirea a 4 luni. hohot
Poate uita pana atunci sau se razgânde?te. Lol Dar asa s-a întâmplat ?i la ea la 4 luni. Va ziceam, doar.

Da, noi la 4 luni am zis ca o luam razna, a avut si greva suptului, tare interesante perioade, o iei razna. Sper sa treaca rapid.
LAURA0202
Scris: Monday, June 17, 2019 1:45 AM
Nivel

Inregistrat: 10/1/2016
Iulia13 wrote:
Cata, Georgiana va multumesc frumos pentru raspunsuri pupici m-am mai linistit ..au fost persoane care m-au îndrumat sa o trezesc in ideea ca ar putea scade in greutate si nu e ok sa doarma asa mult.

Bine ai venit Iulia . Nu o trezi doar ca sa i dai sa manânce. Eu, n am trezit o deloc noaptea
E ceva de genul ca sa ma trezeasca pe mine doar ca sa manânc angry tunete Doamne feri ..
Sincer
Daca i este foame, se treze?te singura
Eu , în prima luna, nici n am simtit ca am copil in casa ras Dar ?i a scos parleala dupa hohot
Colicile... saracuta..
Mi aduc aminte ca intr o noapte .
...... am adormit pe la 5.45 - 5
50 , a fost cea mai lunga noapte plans Multa sanatate la toate mamicile ?i la bebelu?ii no?tri topai Angel computerlove
diana.ng
Scris: Monday, June 17, 2019 8:40 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 10/26/2017
neata fete!
cam de 1 saptamana, Patri, sta la san noaptea aproape non stop, in conditiile in care inainte se trezea de 2 ori sa pape si statea maxim 20 min si somn inapoi...spuneti-mi va rog ca e doar o perioada si ca nu isi formeaza un obicei!! efectiv nu stiu ce sa fac, suzeta nu o accepta, se trezeste din jumate in jumate de ora si cauta tzitzi si daca nu ii dau se apuca de plans, sunt terminata dupa noaptea ce a trecut, va inchipuiti cum am dormit... uff
Andreea06
Scris: Monday, June 17, 2019 9:25 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
diana.ng wrote:
neata fete!
cam de 1 saptamana, Patri, sta la san noaptea aproape non stop, in conditiile in care inainte se trezea de 2 ori sa pape si statea maxim 20 min si somn inapoi...spuneti-mi va rog ca e doar o perioada si ca nu isi formeaza un obicei!! efectiv nu stiu ce sa fac, suzeta nu o accepta, se trezeste din jumate in jumate de ora si cauta tzitzi si daca nu ii dau se apuca de plans, sunt terminata dupa noaptea ce a trecut, va inchipuiti cum am dormit... uff

E o perioada, la pusee de crestere papa mai mult, au dureri fizice de la crestere si probabil asa gasesc ei alinare. Si eu am avut perioade de treziri deeese, foieli care uneori se linistea singurel, alteori trebuia titi. Incearca sa dormi cu sanii la vedere sa ii poata accesa :)) vor fi mai scurte foielile, dar nah tot somn intrerupt e
diana.ng
Scris: Monday, June 17, 2019 10:29 AM
Nivel

Inregistrat: 10/26/2017
Andreea06 wrote:

E o perioada, la pusee de crestere papa mai mult, au dureri fizice de la crestere si probabil asa gasesc ei alinare. Si eu am avut perioade de treziri deeese, foieli care uneori se linistea singurel, alteori trebuia titi. Incearca sa dormi cu sanii la vedere sa ii poata accesa :)) vor fi mai scurte foielile, dar nah tot somn intrerupt e

Doamne...si ziua dupa ce suge 5 minute, incepe sa planga, efectiv nu mai inteleg nimic, e greu asa Cray
iar inainte de somn, maraiala maxim si plans asa isteric vreo 5-10 minute (cateodata mai mult) pana cade lata, ca am ajuns sa-mi fie cumva groaza de momentul adormirii
MirelaD
Scris: Monday, June 17, 2019 10:51 AM
Nivel

Inregistrat: 5/16/2019
Buna fetelor,

Numele meu este Mirela si sunt o proaspata mamica din Iasi. Ieri a fost prima zi in casuta noastra in formula noua. Am nascut prin cezariana o fetita de 3430g pe 12 iunie.
Sunt sigura ca voi avea multe intrebari sa va pun iar in limita timpului disponibil care acum pare zero, la cat de obosita si deprivata de somn sunt cat am stat in spital, voi incerca sa mai citesc din paginile anterioare.
Postasem niste intrebari dincolo la gravidute:

cum tineti copilasii imbracati, ca in maternitate cu pelincute sau cu hainute ? Eu am incercat pelincuta aseeara dar la mn e ff cald si nu am aer conditionat, trece de 27 grade am vazit:( si bebe e rosu si transpirat si evident agitat. Mai inchid/deschid geamul dar stand la bld am tot traficul posibil in casa inclusiv se aud trenurile si e greu sa se odihneasca..
De asemenea de cate ori sa o hranesc noaptea? I-am dat la un mom la 12 apoi a inceput sa se foiasca pe la 3 si ceva dar nu suficiebt, asa ca a papat pe la 4 si ceva. La 6 iarasi a supt putin, acum e 7 si 15 si vad ca incepe sa dea semne ca e trezeste. Sa o trezesc eu noaptea, sau sa o las pe ea sa inceapa sa planga pana sa o pun la san?
E asa greu cand nu ai control exact a lucrurilor care trebuiesc facute:( mi-e frica sa nu fac ceva gresit:(
Dupa fiecare masa voi o bateti pe spate pt a scoate aerul? Eu nu reisesc mereu, si o pun asa in pat. Oare gresec tare?uff

MirelaD
Scris: Monday, June 17, 2019 11:11 AM
Nivel

Si inca un aspect care ma sperieuff de fiecare data inainte sa faca caca+partz, suna ca si cum ar face diaree, plange f tare se inroseste si se ghemuieste parcaplans mi se rupe sufletul cand o vad...apoi se linisteste. Fac eu ceva gresit? Mananc ceva ce nu ar trebui? Nici nu stiu cum se manifesta colicii. Va rog un sfatplans
fluturash26
Scris: Monday, June 17, 2019 11:26 AM
Nivel

Inregistrat: 9/9/2017
MirelaD wrote:
Buna fetelor,

Numele meu este Mirela si sunt o proaspata mamica din Iasi. Ieri a fost prima zi in casuta noastra in formula noua. Am nascut prin cezariana o fetita de 3430g pe 12 iunie.
Sunt sigura ca voi avea multe intrebari sa va pun iar in limita timpului disponibil care acum pare zero, la cat de obosita si deprivata de somn sunt cat am stat in spital, voi incerca sa mai citesc din paginile anterioare.

cum tineti copilasii imbracati, ca in maternitate cu pelincute sau cu hainute ? Eu am incercat pelincuta aseeara dar la mn e ff cald si nu am aer conditionat, trece de 27 grade am vazit:( si bebe e rosu si transpirat si evident agitat. Mai inchid/deschid geamul dar stand la bld am tot traficul posibil in casa inclusiv se aud trenurile si e greu sa se odihneasca..
De asemenea de cate ori sa o hranesc noaptea? I-am dat la un mom la 12 apoi a inceput sa se foiasca pe la 3 si ceva dar nu suficiebt, asa ca a papat pe la 4 si ceva. La 6 iarasi a supt putin, acum e 7 si 15 si vad ca incepe sa dea semne ca e trezeste. Sa o trezesc eu noaptea, sau sa o las pe ea sa inceapa sa planga pana sa o pun la san?
E asa greu cand nu ai control exact a lucrurilor care trebuiesc facute:( mi-e frica sa nu fac ceva gresit:(
Dupa fiecare masa voi o bateti pe spate pt a scoate aerul? Eu nu reisesc mereu, si o pun asa in pat. Oare gresec tare?uff

Bine ai venit. Sa ai parte de o babelina cuminte si sa creasca mare.
Eu nu am trezit-o niciodata, se trezea ea sa manance mereu.
As recomanda in cazul in care is 27 grade salopeta scurta sau doar body cu maneca scurta. Si eu am la fel in casa..sa nu ii apara bubite de la caldura.
Ei la inceput oricum fac acneea bebelusului care trece de la sine.
La ragait ar trebui sa o pui mereu, eu noaptea nu o puneam ca adormea la san si nu vroiam sa o trezesc mai ales ca a mea a avut colici si urla groaznic.
LAURA0202
Scris: Monday, June 17, 2019 11:30 AM
Nivel

MirelaD wrote:
Buna fetelor,

Bine ai venitMirela. sa ti traisca si sa creasca mare si frumoasa dar mai important e sa fie sanatoasa.nu stiu exact ce este pelincuta aia de care spui tu. Lau a mea , are 3 luni jumatee. eu de cand am adus o acasa , am imbrcat o mereu cu haine mai grosute, ca a fost iarna si acuma vara, avem si momente cand stam doar in pampers....de multe ori fara nimika,nici pampers,nici hainute, doar o aleza\traversa dedesubt Blushing
eu, de cand ne a dat drumul acasa, ziua ii cam dadeam sa pape la 2-3-4 ore,depinde cum ii era fomita dar noaptea nu o trezeam, o lalsam sa doarma si se trezea ea cand ii era fomita.de schimbat , noi papam lp pt ca mi s a tras laptele inapoi si cum ne am nascut la 2580 gr, micuta si slabita, asistentele si dr de la spital, mi au spus sa nu incerc sa o fortez si uite asa , bine ca am stat vreo 7-8 zile in spital -din cauza icterului care nu i trecea,... a mostenit rh ul lu tata so si de aia bounce
faza cu batutul pe spate....cam tac din gura, cica ii o chestie ce ne a intrat noua n cap-asa zic uniii doctori hohot , tine o putin ridicata dupa ce mananca, si o sa vezi ca ragaie. daca nu reusesti sau nu ai cum, incearca sa o pui intr o parte, pt ca sa nu cumva sa se inece cu lapticul \surplusul care l da ea afara.
prea multe sfaturi nu prea pot sa ti dau -pt ca e primul bobo si la mine si .... ce deja stiu, imi pot da cu parerea dar este o treaba, fiecare copil e diferit-aia ii clar si poate la unii se manifesta intr un fel si la altii in alt fel. aici , pe forum ne sfatuim si mai povestim cam ce si cum fac minunile noastre . computerlove
LAURA0202
Scris: Monday, June 17, 2019 11:39 AM
Nivel

MirelaD wrote:
Si inca un aspect care ma sperieuff de fiecare data inainte sa faca caca+partz, suna ca si cum ar face diaree, plange f tare se inroseste si se ghemuieste parcaplans mi se rupe sufletul cand o vad...apoi se linisteste. Fac eu ceva gresit? Mananc ceva ce nu ar trebui? Nici nu stiu cum se manifesta colicii. Va rog un sfatplans

si noi cam pateam si mai patim inca acelasi lucru. vezi ce te sfatuieste medicul\pediatrul.
noi, am incercat tot felul de variante picaturi\ceaiuri\siropuri ...pt colici dar la noi a avut efect cel mai bine baby drink. nu happy drink. una ii cu cutie portocalie si nu e indulcit ceaiul-ca asta am citit eu -ii cu portocaliu. asta, spre exempplu, fata mea , nu il bea gol\simplu ci doar amestecat cu laptic. in schimb baby drink-cea roz, ii si putin dulce, si mi l bea si simplu. regleaza totul , are si ceai de musetel - si ala o calmeaza. eu, iti zic , ce a fost cel mai bun la noi. la noi , s a intamplat odata, atata s a scremut, era rosie si devenise aproape neagra, plangea saracuta, a facut o cachita mica , cat unghia mea mica dar tare ca o pietricica ,Doamne , ce rau imi parea de sufletelul meu, mai ales ca nu puteam sa i fac nimika-te inteleg pt ca si noi am trecut prin asta. vezi si la voi, cam ce s ar potrivi.DistanceKiss computerlove
MirelaD
Scris: Monday, June 17, 2019 11:56 AM
Nivel

fluturash26 wrote:

Bine ai venit. Sa ai parte de o babelina cuminte si sa creasca mare.
Eu nu am trezit-o niciodata, se trezea ea sa manance mereu.
As recomanda in cazul in care is 27 grade salopeta scurta sau doar body cu maneca scurta. Si eu am la fel in casa..sa nu ii apara bubite de la caldura.
Ei la inceput oricum fac acneea bebelusului care trece de la sine.
La ragait ar trebui sa o pui mereu, eu noaptea nu o puneam ca adormea la san si nu vroiam sa o trezesc mai ales ca a mea a avut colici si urla groaznic.

Multumesc de raspuns. Dar oare faptul ca au manutele libere si piciorusele, nu ii fac sa fie mai agitati? Fetita mea are unghiute si reuseste sa isi scoata manutele din pelincuta si tot numai la fata le duce, are mereu semne rosii:(
O sa insist cu elimarea aerului.
MirelaD
Scris: Monday, June 17, 2019 12:00 PM
Nivel

LAURA0202 wrote:

Bine ai venitMirela. sa ti traisca si sa creasca mare si frumoasa dar mai important e sa fie sanatoasa.nu stiu exact ce este pelincuta aia de care spui tu. Lau a mea , are 3 luni jumatee. eu de cand am adus o acasa , am imbrcat o mereu cu haine mai grosute, ca a fost iarna si acuma vara, avem si momente cand stam doar in pampers....de multe ori fara nimika,nici pampers,nici hainute, doar o aleza\traversa dedesubt Blushing
eu, de cand ne a dat drumul acasa, ziua ii cam dadeam sa pape la 2-3-4 ore,depinde cum ii era fomita dar noaptea nu o trezeam, o lalsam sa doarma si se trezea ea cand ii era fomita.de schimbat , noi papam lp pt ca mi s a tras laptele inapoi si cum ne am nascut la 2580 gr, micuta si slabita, asistentele si dr de la spital, mi au spus sa nu incerc sa o fortez si uite asa , bine ca am stat vreo 7-8 zile in spital -din cauza icterului care nu i trecea,... a mostenit rh ul lu tata so si de aia bounce
faza cu batutul pe spate....cam tac din gura, cica ii o chestie ce ne a intrat noua n cap-asa zic uniii doctori hohot , tine o putin ridicata dupa ce mananca, si o sa vezi ca ragaie. daca nu reusesti sau nu ai cum, incearca sa o pui intr o parte, pt ca sa nu cumva sa se inece cu lapticul \surplusul care l da ea afara.
prea multe sfaturi nu prea pot sa ti dau -pt ca e primul bobo si la mine si .... ce deja stiu, imi pot da cu parerea dar este o treaba, fiecare copil e diferit-aia ii clar si poate la unii se manifesta intr un fel si la altii in alt fel. aici , pe forum ne sfatuim si mai povestim cam ce si cum fac minunile noastre . computerlove

Laura multumesc, eu de regula o pun pe-o parte sa doarma, mai alternez evident cand pe stg cand pe drm , ea se mai intoarce si pe spate. Pelincuta e patratelul acela de bumbac in care se infasa ca o sarmaluta:)
O sa incerc sa o tin doar in body sa vad cum reactioneaza.
MirelaD
Scris: Monday, June 17, 2019 12:10 PM
Nivel

LAURA0202 wrote:

si noi cam pateam si mai patim inca acelasi lucru. vezi ce te sfatuieste medicul\pediatrul.
noi, am incercat tot felul de variante picaturi\ceaiuri\siropuri ...pt colici dar la noi a avut efect cel mai bine baby drink. nu happy drink. una ii cu cutie portocalie si nu e indulcit ceaiul-ca asta am citit eu -ii cu portocaliu. asta, spre exempplu, fata mea , nu il bea gol\simplu ci doar amestecat cu laptic. in schimb baby drink-cea roz, ii si putin dulce, si mi l bea si simplu. regleaza totul , are si ceai de musetel - si ala o calmeaza. eu, iti zic , ce a fost cel mai bun la noi. la noi , s a intamplat odata, atata s a scremut, era rosie si devenise aproape neagra, plangea saracuta, a facut o cachita mica , cat unghia mea mica dar tare ca o pietricica ,Doamne , ce rau imi parea de sufletelul meu, mai ales ca nu puteam sa i fac nimika-te inteleg pt ca si noi am trecut prin asta. vezi si la voi, cam ce s ar potrivi.DistanceKiss computerlove

Chiar am in casa o cutie de baby drink, ne-a dat din maternitate. Prpblema e ca medicul meu de fam, care o va lua pe fetita in evidenta, e in co sapt asta si abia de luni incolo o putem contacta. Oare as putea sa incerc sa ii dau chiar si asa? Mai ales ca ni s-a dat din maternitate...
AlexandraRr
Scris: Monday, June 17, 2019 12:33 PM
Nivel

Inregistrat: 5/13/2017
Mirela, in haine cat mAI subtiri si cat mai putine si in casa si afara, taie-i unghiile cand doarme, eu nu am folosit manusi niciodata si nici infasata nu am tinut-o, la inceput au reflexul moro si de asta tresar cand dorm, exista ceva sisteme de infasat insa mi se pare cald sa tii fetita asa.

Las-o si ziua sa doarma cat vrea, nu doar noaptea, daca nu are o problema de sanatate si are scutece ude si creste nu are rost sa o trezesti.

Iti recomand sa ii scoti aerul dupa masa, eu ma plimbam cu ea prin casa si jumatate de ora ziua ca sa fiu sigura ca iese tot, altfel poti agrava mai acus colicile si ii va provoca disconfort. Daca observi mucus in scaun sau manifestari digestive ai grija si la ce mananci tu, eu am tinut prima luna un regim mai strict (fara citrice, fructe exotice, legume care provoca gaze-varza, fasole-) apoi treptat am ajuns la o alimentatie normala, vezi cum reusesti si tu sa mananci.

Nu as da copilului nici un ceai sau baby drink sau apa sau alte asemenea lucruri. Ei au nevoie doar de lapte in primele 6 luni de viata. Pentru colici sunt o multime de picaturi si siropuri (e nevoie de cateva picaturi date/puse in lapte). Noi am folosit cu succes espumisan si colief dar mai sunt o groaza de alte medicamente, as incerca asa in loc de ceai. Poti incepe sa ii dai protectis, e un probiotic care o ajuta, 5 picaturi pe zi.

Din maternitate poti primi o groaza de mostre si materiale insa nu sunt mereu ok pentru copil, ei ofera ce primesc si trebuie mereu sa ne informam inainte sa dam ceva copilului :*

https://alapteaza.com/2013/12/02/pericolele-ceaiului-la-bebelusi/
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.