Clubul mamicilor incepatoare - 9
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Elena7
Scris: Wednesday, April 17, 2019 9:58 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 2/2/2015
maria2013 wrote:
Elena, la multi ani! Azi e ziua Elisei!

Multumimcoeur
Elena7
Scris: Wednesday, April 17, 2019 9:59 AM
Nivel

Inregistrat: 2/2/2015
Andreea06 wrote:
La multe lunite Elisa! Foarte frumos numele!

Ma bucur sa va am pe listuta, mamici! grup Cheek Kiss

Multumimhearts
Nela
Scris: Wednesday, April 17, 2019 10:16 AM
Nivel

Inregistrat: 6/18/2018
MaryPoppins wrote:

A inceput si ea sa-mi arate/dea chestii, dar de obicei alea inofensive hohot chestiile scarboase/periculoase le haleste instantaneu. Cu asta e problema, ieri de ex baga nisip in gura cu pumnul si culegea toate chistoacele de tigari si toti rahatii de pasari. Vreau sa mergem si noi in parc sa ne jucam ca oamenii Lol

hohot ce haios!!!! Zic eu acum ca a mea înca e cu mult prea mica sa-mi închipui ca o sa ne vina rândul.
CrisM
Scris: Wednesday, April 17, 2019 11:08 AM
Nivel

Inregistrat: 11/17/2017
MaryPoppins wrote:

Nu stiu daca e de la dinti, ea are 8 si acum ies maselele, luni ne-a zis dr ca una e cu colturile pe afara. Dar stai, ca pe langa gustat/molfait/inghitit/ros are si o placere deosebita in a-si testa rezistenta dintilor, prinde cu ei de haine sau ate/cabluri si trage cat poate de tare. Ma si mir cum de nu o doare...

Exact asa face si Sofia!!! A mâncat motul la toate caciulileCrazy aseara tragea cu dintii de castile mele de la telefon, dar tragea asa cu ura. Sper sa nu isi rupa dintii. Momentan ea are 6 si sunt pe drum ?i urmatorii doi.
CrisM
Scris: Wednesday, April 17, 2019 11:10 AM
Nivel

Inregistrat: 11/17/2017
Ana si Matthias sunt tare scumpi! hearts

Tot urmaresc si eu jucariile de pe Câte un luna ?i-n stele. O sa ii comand un antemergator din lemn 6 în 1 parca era. Cu o multime de activitati
GeorgianaB
Scris: Wednesday, April 17, 2019 11:17 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 6/15/2018
Laura, tot incerc sa iti raspund in privat dar primesc 9 eroare asa ca las mesajul aici, scuze pentru off topic fetelor.

Buna, Laura! Nici vorba de deranj, hai ca am mai scris o data dar mi-a dat o eroare si nu s-a trimis mesajul, mai am si telefon nou si abia scriu :))
Eu nu recomand administratea fluorului pe cale generala, este inutil, dintii se formeaza din viata intrauterina, tesuturile dentare sunt complet maturizate si daca exista anomalii de structura, adica deficit de minerale, nu putem interveni decat dun exterior, adica periaj dupa fiecare masa, verificat daca mai sunt dintii murdari si corectat daca este cazul, evitate dulciurile procesate mai ales cele lipicioase, control la 6 luni cu periaj profesional si fluorizare externa, dar este cam mica acum Ami, nu stiu daca sta. Ai putea sa o familiarizezi cu ideea de cabinet si sa vada totul ca pe o joaca de acum, ramane in felul acesta cu o impresie buna si nu prinde fobie. Pentru asta trebuie sa gasesti un medic bun pe ramura axata pe copii. Pasta de dinti de la GC este foarte buna, o recomand, o poti folosi cu incredere.
Mare grija cu axel punct, trebuie monitorizat, in cazul copiilor cariile au deschidere punctiforma si in interior se dezvolta rapid, au tesuturile mai moi, permeabile comparativ cu dintii permanenti.

Sper sa se trimita mesajul :D
Ma poti intreba daca mai ai nelamuriri, curiozitati.

Zi frumoasa si linistita Cheek Kiss
AriaM
Scris: Wednesday, April 17, 2019 11:54 AM
Nivel

Inregistrat: 10/1/2017
Deloc offtopic Cheek Kiss, dintii de lapte sunt f importanti in viata noastra pana pe la cei 6 ani ai copilului. Am vazut la gravidute ca spuneai ca esti stomatolog, de atunci tot coc o intrebare pt tine si profit de ocazie sa te intreb: muscatura adanca se mosteneste? Este posibil sa apara deja de la dintii de lapte? K are 5 dinti in total, incisivii centrali si un incisiv lateral sus. Mie mi se pare ca dintii ei se cam incaleca. Scuze daca e o intreabre proasta, dar desi sufar de muscatura adanca nu mi-am pus problema pana acum, cand si cum apare si daca se poate face ceva pt a preveni. Mi-as dori tare sa nu sufere asta mica de asa ceva...

Momentan la noi e razboi cu orice seamana cu periuta de dinti/degetare/etc, deocamdata o spal cu king fisher pe degetul meu, stiu ca nu inlocuieste un periaj corect facut, dar deocamdata cu asta defilam. Si sper sa ajungem in curand si noi la un stomatolog pediatru...

GeorgianaB wrote:
Laura, tot incerc sa iti raspund in privat dar primesc 9 eroare asa ca las mesajul aici, scuze pentru off topic fetelor.

Buna, Laura! Nici vorba de deranj, hai ca am mai scris o data dar mi-a dat o eroare si nu s-a trimis mesajul, mai am si telefon nou si abia scriu :))
Eu nu recomand administratea fluorului pe cale generala, este inutil, dintii se formeaza din viata intrauterina, tesuturile dentare sunt complet maturizate si daca exista anomalii de structura, adica deficit de minerale, nu putem interveni decat dun exterior, adica periaj dupa fiecare masa, verificat daca mai sunt dintii murdari si corectat daca este cazul, evitate dulciurile procesate mai ales cele lipicioase, control la 6 luni cu periaj profesional si fluorizare externa, dar este cam mica acum Ami, nu stiu daca sta. Ai putea sa o familiarizezi cu ideea de cabinet si sa vada totul ca pe o joaca de acum, ramane in felul acesta cu o impresie buna si nu prinde fobie. Pentru asta trebuie sa gasesti un medic bun pe ramura axata pe copii. Pasta de dinti de la GC este foarte buna, o recomand, o poti folosi cu incredere.
Mare grija cu axel punct, trebuie monitorizat, in cazul copiilor cariile au deschidere punctiforma si in interior se dezvolta rapid, au tesuturile mai moi, permeabile comparativ cu dintii permanenti.

Sper sa se trimita mesajul :D
Ma poti intreba daca mai ai nelamuriri, curiozitati.

Zi frumoasa si linistita Cheek Kiss
GeorgianaB
Scris: Wednesday, April 17, 2019 12:42 PM
Nivel

Inregistrat: 6/15/2018
AriaM wrote:
Deloc offtopic Cheek Kiss, dintii de lapte sunt f importanti in viata noastra pana pe la cei 6 ani ai copilului. Am vazut la gravidute ca spuneai ca esti stomatolog, de atunci tot coc o intrebare pt tine si profit de ocazie sa te intreb: muscatura adanca se mosteneste? Este posibil sa apara deja de la dintii de lapte? K are 5 dinti in total, incisivii centrali si un incisiv lateral sus. Mie mi se pare ca dintii ei se cam incaleca. Scuze daca e o intreabre proasta, dar desi sufar de muscatura adanca nu mi-am pus problema pana acum, cand si cum apare si daca se poate face ceva pt a preveni. Mi-as dori tare sa nu sufere asta mica de asa ceva...

Momentan la noi e razboi cu orice seamana cu periuta de dinti/degetare/etc, deocamdata o spal cu king fisher pe degetul meu, stiu ca nu inlocuieste un periaj corect facut, dar deocamdata cu asta defilam. Si sper sa ajungem in curand si noi la un stomatolog pediatru...

Momentan nu ai cum sa previi, doar sa astepti sa erupa mai multi dinti si abia apoi poate sa o vada un ortodont. Faptul ca dintii sunt inghesuiti, cei de lapte, nu este un semn bun,ar trebui sa aiba mici spatii intre ei, acestea sunt rezerve de spatiu pentru cei permanent care sunt mai voluminous decat cei temporari. Sunt multe variable, inclusiv mostenirea genetic de care nu prea scapa copiii.
Nu trebuie sa iti fie teama daca vor aparea probleme in viitor, exista solutii din fericire, iar tratamentele sunt din ce in ce mai blande.

Razboiul cu periuta nu are o solutie, oricum este micuta si acum este normal sa riposteze, ideea este sa se acomodeze cu acest obicei, puteti sa va spalat toti 3 pe dinti si cu rabdare va depinde periajul,ideea este sa nu cedezi... Dar nici sa o fortezi, trebuie sa ai nervii tari dar merita din multe puncte de vedere mai ales cand ne gandim cum un copil poate face orice din noi daca ii cedam o data, de doua ori ras
diana.ng
Scris: Wednesday, April 17, 2019 12:44 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 10/26/2017
maria2013 wrote:
De la o zi la alta e tot mai activa, mai vesela, mai constienta de ce e în jurul ei! Singurul moment dificil din zi e cel când o scoatem din cadita, seara, la baie. Se lasa cu plansete si cu suparari mari... Sfaturi? :)

Maria, sa stii ca exact asa face si Patri a mea, de vreo 3 sapt incoace, nu stiu ce s-a intamplat, la baie ii place f mult, dupa ce o pun in prosop incepe show-ul...am descoperit ca daca o pun repede la san, se potoleste, dar pe urma la imbracat, reincepe...la inceput era groaznic, nu puteam sa o potolesc, acum de vreo saptamana parca reusesc cat de cat sa o calmez asa dupa vreo 15 minute, dar plange atat de tare de se schimba la culoare...
Andreea06
Scris: Wednesday, April 17, 2019 12:58 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
AriaM wrote:

Aria, mie Matti nu imi accepta degetarul acela deloc.. si nici cele manuale de sunt set de 3 forme diferite, de cauciuc (sau ce e).. i-am comandat o periuta electrica pe amazon, dar fix azi am vazut-o la mall la un stand cu produse stomatologice, deci poate o gasesti la noi. Vibreaza usor, are capul micut (sunt 2 capete in pachet) si lumineaza! Ii place maxim si desi initial o baga prin gura asa, nu neaparat pe dinti in fata cum se spala de fel, treptat s-a invatat. Il las pe el sa incerce, apoi fac si eu 20 sec sa ma asigur Lol
Brush-Baby Baby Sonic Electric Toothbrush-color may vary https://www.amazon.co.uk/dp/B00FGUUW16/ref=cm_sw_r_cp_api_i_-HVTCbHJY26MA

Tre doar supravegheat sa nu rupa cumva capul acela ca e de plastic/acrilic ceva. Nu am patit.
diana.ng
Scris: Wednesday, April 17, 2019 1:38 PM
Nivel

Andreea06 wrote:

Intri pe lilypie.com si alegi birthday pt ticker, urmezi instructiunile acolo ca la tickerul de sarcina.. si copiezi codul bbcode la final, in semnatura aici (sus la Profilul meu)

multumesc topai
maria2013
Scris: Wednesday, April 17, 2019 1:46 PM
Nivel

Inregistrat: 7/29/2013
diana.ng wrote:

Maria, sa stii ca exact asa face si Patri a mea, de vreo 3 sapt incoace, nu stiu ce s-a intamplat, la baie ii place f mult, dupa ce o pun in prosop incepe show-ul...am descoperit ca daca o pun repede la san, se potoleste, dar pe urma la imbracat, reincepe...la inceput era groaznic, nu puteam sa o potolesc, acum de vreo saptamana parca reusesc cat de cat sa o calmez asa dupa vreo 15 minute, dar plange atat de tare de se schimba la culoare...

Aseara a fost chiar ok. Am crescut temperatura cu înca un grad înainte de baita (erau 25,2), am infasurat-o repede in prosop, am alaptat-o, am cântat, m-am maimutarit si...macar pt o seara am avut liniste. Sa vedem azi! Azi e si tati acasa când e ora de baita. Oricum, ar fi nedrept sa ma plâng de Ana. Are si ea momentul asta seara si se mai foieste dimineata când se trezeste si se agita un pic pana o schimb/hranesc/dragalesc. În rest, e foarte cuminte!
laura513
Scris: Wednesday, April 17, 2019 2:40 PM
Nivel

Inregistrat: 2/8/2017
GeorgianaB multumesc din suflet! Cheek Kiss Sa stii ca am primit raspunsul si pe privat, de 3 ori :)) probabil e ceva eroare, dar pana la urma se trimit se pare.

Ramane sa ma consult cu tatal ei legat de asta, sa vedem daca ii dam sau nu, nu va fi doar decizia mea, ci va trebui sa ajungem la un consens. NuImiPasa

O sa fie distractiv... uff

Pupici! pupici pupici
diana.ng
Scris: Wednesday, April 17, 2019 3:10 PM
Nivel

maria2013 wrote:

Aseara a fost chiar ok. Am crescut temperatura cu înca un grad înainte de baita (erau 25,2), am infasurat-o repede in prosop, am alaptat-o, am cântat, m-am maimutarit si...macar pt o seara am avut liniste. Sa vedem azi! Azi e si tati acasa când e ora de baita. Oricum, ar fi nedrept sa ma plâng de Ana. Are si ea momentul asta seara si se mai foieste dimineata când se trezeste si se agita un pic pana o schimb/hranesc/dragalesc. În rest, e foarte cuminte!

Atunci sa te bucuri! La noi colicii isi fac de cap, plange si se agita si se foieste foarte tare, iar de somn...nici nu mai stiu ce sa zic...doarme foarte putin! ma necajesc foarte tare...dar sper ca vor trece! cateodata sunt cu nervii la pamant Cray
maria2013
Scris: Wednesday, April 17, 2019 4:06 PM
Nivel

Inregistrat: 7/29/2013
diana.ng wrote:

Atunci sa te bucuri! La noi colicii isi fac de cap, plange si se agita si se foieste foarte tare, iar de somn...nici nu mai stiu ce sa zic...doarme foarte putin! ma necajesc foarte tare...dar sper ca vor trece! cateodata sunt cu nervii la pamant Cray

Am si eu muuulte momente când simt ca e greu, dar ma motiveaza foarte mult gândul ca sunt doar etape si ca, atat timp cat copilul e sanatos, nu trebuie sa ma sperii. Uite, ma ajuta si sa vad cum evolueaza copiii mai mari de aici, de pe forum! Ei sunt dovada ca toate trec! Ma bucur de momentele când Ana zâmbeste, sau când invata ceva nou! Ieri, de exemplu, a gangurit diferit, a început sa zica "MÎ". Caut sa ma încânt la fiecare lucru nou pe care-l face ?i astfel trec mai usor zilele!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.