Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/1/2016 Mesaje: 3498
| Nela wrote:La mul?i ani, copila?i! Sa va fie viata numai cu zâmbete! ?i apropo de zâmbete..... Se întâmpla ceva la 4 luni cu bebe? De 3 zile s-a schimbat într-o plangacioasa mare!! ?i parca azi e mai rau ca ieri ?i alaltaieri. Diminea?a e ok pana la a 2-a masa. Dupa ce manânca plânge de rupe pana adoarme. Doarme pu?in, se treze?te ?i vreo jumatate de ora am cu cine "vorbi", apoi iar plâns pana doarme. Câteodata se schimba, manânca, plânge, nu doarme, mai sta treaza ?i nu plânge, ca apoi sa plânga dupa vreo jumate de ora. Or fi din?ii deja? Ea e cu degetele prin gura, dar e de multi?or timp.... Înca o data la mul?i ani puiu?ilor no?tri!
La multi ani copilasilor vostrii !!! Nela, sa sti ca noi de cateva saptamani....e jale cu noi.... plange din orice si a mea, o schimb,ii dau sa mananace si daca se calmeaza 2 sec si dupa aceea se pune pe un plans care devine urlet si tremura toata, ii tremura si vocea sarcuta de ea pe o parte dar eu pe partea aialalta .,...o iau razna incet incet. se calmeaza rar daca o iau in brate. ii place sa facem km prin casa pt ea nu conteaza ca i ora 1-2-3-4 dimineata ...tot cam asa face... ieri si alaltaieri, am picat ca n front.seara, cand a ajuns logodniculn meu de la munca, m a vazut ca dedabia stateam in picioare sa i dau lapte si\sau sa o schimb, plus ca simteam ca mi explodeaza capul de durere....am luat nurrofen si la un moment dat mi au dat lacrimile pt ca nu mai puteam ....am calmat o pe a mea si m am intins si eu langa ea,pe canapea in camera de zi, n a durat 2 min si am si adormit astaseara la fel, ... ma mir ca am rfezistat 3 luni asa ....pt ca nu prea a avut cine sa ma ajute... rareori mergem in camera la tv unde ii si patutul ei pt ca ... trebe sa l lasam pe tati sa se odihneasa pt ca dimineata el pleaca la munca. intr o noapte, am reusit sa adormim amandoua, la 5.45-5.50 ....deci dezastru.... para lucreaza schimbul de noapte sii eu tre sa i ti companie Tinte tare Nela, trecem peste toate pt bebelasii nostrii eu , spre exemplu, chiar daca noptile mele s toate albe si de multe ori nu stiu ce sa i mai fac, dimineata, dupa 2-3 orec de somn de ale ei, cand deschide ochisorii aia mari si mi trage cate un zambet ma face sa uit de toate. sper ca sa treaca si faza asta si incet incet sa putem dori mai bine amandoua, pt ca mie una nu mi ajunge 1-2-3 ore de somn .... in 24\48 de ore |
|
| Nela wrote: Aoleu! Oare asa o sa-mi petrec ?i eu urmatoarele zile, saptamâni???? Asa ?i a mea plânge, tare, tare, tare,mult,mult.
iti trebe multa multa rabdare Nela pt un eu una simt ca nu mai pot dar incerc sa merg inainte pt ea-minunea mea, iubirea mea , pe care am ajuns sa o cunosc la 35 de ani noi, la 00-00.30 , atunci ne apuca ora de vorbit , gangurim si punem tara la cale , de obicei , ma apuca 3-3.30, 5, alteori aproape 6 dimineata si eu n am inchis un ochii dar un zambet de al ei, ma face sa uit totul si oboseala ,.....n ar trebui sa o mai simt dar .... asta este. mergem inainte |
|
Inregistrat: 5/13/2018 Mesaje: 1731
| Merci Andreea, Bonnisan ii dau si eu, dupa ce am in decat Espumisan fara rezultat. Nu plânge exagerat, dar ?i cand o face mi se rupe sufletul. Ma gândeam ca poate mai pot face ceva sa-l ajut. La masaj nu sta nici dupa baita mai insistam cand stiu ca-i odihnit. |
|
Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| Nela wrote: Aoleu! Oare asa o sa-mi petrec ?i eu urmatoarele zile, saptamâni???? Asa ?i a mea plânge, tare, tare, tare,mult,mult.
Poate ai noroc si nu va tine mult perioada asta. Eu am pierdut multe lucruri importante din viata ei de bebelus pentru ca plangea mereu mereu si nu stiam cum sa o calmez. Parca abia acum dupa 5 luni am inceput sa ma bucur de ea mai mult si pot sa realizez cat de mare e. |
|
| Nela wrote: Ce sentiment placut!... Sa-?i vezi puiul în picioare, ca asa a vrut el, sa se ridice. ?i a mea ma striga cu "a" scurt ?i ?ipat când merg sa-i pregatesc laptele. ?i mai nou, de câteva zile râde cu hohote când o gâdil din talpi pana sus la gat.
Da, nu voi uita niciodata primul ei ras in hohote care a fost cu mine. E un sentiment minunat. Pana acum toate achizitiile ei le-am observat eu prima
|
|
| GeorgianaB wrote:Nela, ca o incurajare sa zic asa, cu timpul devine mai greu, privind in urma mi se pare parfum prima perioada cand era mai mic. Pe masura ce cresc devin temperamentali, le erup dintii, devin mai activi din punct de vedere fizic. Luca nu sta o clipa linistit, nu stiu de unde are atat de multa energie uneori, am reusit sa nu il mai adorm leganat dar dureaza ceva pana pica, sare in pat ca un ied si parca vrea sa sara si din pat, acum cateva zile a si cazut pe tura mea evident, eu ii pusesem perne de jur imprejur si s-a dus cu tot cu perna, am lipsit un minut pt a apasa pe un buton la bucatarie. Sunt recunoscatoare pentru ca sta in carucior si chiar doarme, cat il va tine si asta :)) Diversificarea merge bine, am ales sa mergem pe modul clasic in general pentru ca el ar manca dar lasa du-l singur mai mult se joaca si se plictiseste, imi plangea la masa, s-a linistit cand I-am dat si eu cu lingurita. Pentru noi este o varianta buna momentan intrucat este foarte lacom, vorbaret la masa si chiar daca am facut curs de primul ajutor nu vreau sa fortez norocul, plus ca sta 6 ore cu bona cat eu sunt plecata la serviciu si doamna chiar daca are experienta se simte mai impacata sa ii dea sa manance cu lingurita. De cand cu difersificarea aproape ca s-a intarcat, mai suge inainte de somn, nu a fost vreodata fan san lucru care nu pot spune ca imi displace. Intoarcerea la serviciu a fost in cele din urma un lucru super chiar daca initial aveam remuscari, in perioada de acomodare cu bona aveam zilnic migrene dar am avut noroc sa gasim o persoana minunata care cu siguranta va fi parte din familie. Le uram tuturor copiilor de aici la multi ani cu sanatate si voie buna, sa auzim numai de bine https://ibb.co/wSQrBpYhttps://ibb.co/rGn3pLshttps://ibb.co/vjcGwWF Da, sa stii ca privind in urma parca si mie mi se pare din ce in ce mai greu. Super ca ati gasit o bona buna si suntem multumiti, conteaza foarte mult dpdv psihic sa stai linistit si sa iti poti face treaba linistita stiind ca bebe e in siguranta. Nici a mea nu prea mai suge la san, alaltaieri doar seara a vrut. Ziua intre mese nu. Are zile si zile dar mai mult doar seara mai sta la san. In rest asa o gura si gata. Ce frumoos! |
|
| LAURA0202 wrote:La multi ani copilasilor vostrii !!! Nela, sa sti ca noi de cateva saptamani....e jale cu noi.... plange din orice si a mea, o schimb,ii dau sa mananace si daca se calmeaza 2 sec si dupa aceea se pune pe un plans care devine urlet si tremura toata, ii tremura si vocea sarcuta de ea pe o parte dar eu pe partea aialalta .,...o iau razna incet incet. se calmeaza rar daca o iau in brate. ii place sa facem km prin casa pt ea nu conteaza ca i ora 1-2-3-4 dimineata ...tot cam asa face... ieri si alaltaieri, am picat ca n front.seara, cand a ajuns logodniculn meu de la munca, m a vazut ca dedabia stateam in picioare sa i dau lapte si\sau sa o schimb, plus ca simteam ca mi explodeaza capul de durere....am luat nurrofen si la un moment dat mi au dat lacrimile pt ca nu mai puteam ....am calmat o pe a mea si m am intins si eu langa ea,pe canapea in camera de zi, n a durat 2 min si am si adormit astaseara la fel, ... ma mir ca am rfezistat 3 luni asa ....pt ca nu prea a avut cine sa ma ajute... rareori mergem in camera la tv unde ii si patutul ei pt ca ... trebe sa l lasam pe tati sa se odihneasa pt ca dimineata el pleaca la munca. intr o noapte, am reusit sa adormim amandoua, la 5.45-5.50 ....deci dezastru.... para lucreaza schimbul de noapte sii eu tre sa i ti companie Tinte tare Nela, trecem peste toate pt bebelasii nostrii eu , spre exemplu, chiar daca noptile mele s toate albe si de multe ori nu stiu ce sa i mai fac, dimineata, dupa 2-3 orec de somn de ale ei, cand deschide ochisorii aia mari si mi trage cate un zambet ma face sa uit de toate. sper ca sa treaca si faza asta si incet incet sa putem dori mai bine amandoua, pt ca mie una nu mi ajunge 1-2-3 ore de somn .... in 24\48 de ore Parerea mea e ca ar trebui sa incerci sa lucrezi putin pe partea cu adormitul, sa iti dai seama cand ii e somn si sa o pui sa doarma pentru ca poate plange atat de mult si sa stea treaza datorita suprasolicitarii. A mea in jur de 2 luni s-a reglat cu somnul. Bine, se schimba multe in timp dar in mare poti incepe de acum sa ii faci tu sa zic un fel de program. Urmareste cand se trezeste si incearca sa o pui la somn dupa 90 min de cand s-a trezit, sa stii ca am testat si de multe ori a adormit. Ei nu pot rezista mai mult de atat trezi la varsta aceasta, poate doar rareori. Incearca sa iti dai seama. Eu de exemplu in jur de 2 luni cum am mai spus la ora 8-9 o puneam in pat la somn si stateam cu ea pana adormea bine bine. Ori o adormeam in brate, ori la san. Dupa aia o puneam pe pat daca era in brate si mai stateam un pic sa doarma bine si plecam. In camera aveam doar o lumina de veghe ca sa o pot vedea seara cand ii dadeam san sau prin pat. Daca se mai trezea seara si avea chef de stat de vorba sa zic asa sau invartit nu o bagam in seama, nu ziceam nici pas. Nu aprindeam becul sau o luam in brate decat daca urla in rest nu. Incearca de acum sa ii reglezi somnul ca sa nu ramai cu ea asa treaza noptile mult timp inainte. Care e programul vostru de nu reuseste sa doarma noaptea?? |
|
Inregistrat: 6/8/2017 Mesaje: 1169
| Alle.p wrote:Mamici, Stiu ca erau printre voi mamici care au renun?at o perioada la lactate, dar nu mai stiu în ce context si daca a ajutat. Pe noi ne chinuie colicii si ma gandesc ca poate l-ar ajuta. Eu manânc normal, fara a face abuz de nici o grupa de alimente. Pana Si in maternitate ne dadeau la masa iaurt, branzica, orez sau gris cu lapte, de?i cica trebuie evitate in alaptare. Dar studiile pe care le-am citit spuneam ca doar în 3-4% din cazurile în care s-a renun?at la lactate s-a observat o îmbunata?ire. La multi ani copilasilor
Buna Alle, eu am renuntat la lactate tot din cauza colicilor...dar fara efect. Pe noi doar Bonnisan ne-a ajutat. Nu ai ce face pana nu isi fac damblaua colicii. Eu am incercat sa beau si ceai de chimen dar degeaba. |
|
Inregistrat: 7/29/2013 Mesaje: 2806
| fluturash26 wrote: Parerea mea e ca ar trebui sa incerci sa lucrezi putin pe partea cu adormitul, sa iti dai seama cand ii e somn si sa o pui sa doarma pentru ca poate plange atat de mult si sa stea treaza datorita suprasolicitarii. A mea in jur de 2 luni s-a reglat cu somnul. Bine, se schimba multe in timp dar in mare poti incepe de acum sa ii faci tu sa zic un fel de program. Urmareste cand se trezeste si incearca sa o pui la somn dupa 90 min de cand s-a trezit, sa stii ca am testat si de multe ori a adormit. Ei nu pot rezista mai mult de atat trezi la varsta aceasta, poate doar rareori. Incearca sa iti dai seama. Eu de exemplu in jur de 2 luni cum am mai spus la ora 8-9 o puneam in pat la somn si stateam cu ea pana adormea bine bine. Ori o adormeam in brate, ori la san. Dupa aia o puneam pe pat daca era in brate si mai stateam un pic sa doarma bine si plecam. In camera aveam doar o lumina de veghe ca sa o pot vedea seara cand ii dadeam san sau prin pat. Daca se mai trezea seara si avea chef de stat de vorba sa zic asa sau invartit nu o bagam in seama, nu ziceam nici pas. Nu aprindeam becul sau o luam in brate decat daca urla in rest nu. Incearca de acum sa ii reglezi somnul ca sa nu ramai cu ea asa treaza noptile mult timp inainte. Care e programul vostru de nu reuseste sa doarma noaptea??
Regula celor 90 de minute functioneaza de minune si în cazul Anei! Daca trec 90 de minute de la ultimul somn, devine agitata si trebuie sa treaca înca o serie de 90 de minute ca sa o adorm. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 6/18/2018 Mesaje: 355
| Ce ochi?ori frumosi are Luca! E un scump. Mul?umesc de incurajare. Ma gândeam eu ca e prea frumos sa fie asa cu Maia. Nu-i bai. Trecem noi cumva ?i peste. E lini?titor ca ai dat peste o persoana asa buna pentru a avea grija de baiat.
|
|
Inregistrat: 6/18/2018 Mesaje: 355
| LAURA0202 wrote: iti trebe multa multa rabdare Nela pt un eu una simt ca nu mai pot dar incerc sa merg inainte pt ea-minunea mea, iubirea mea , pe care am ajuns sa o cunosc la 35 de ani Laura, la mine a fost un oarecare soc, e prea mult spus, dar nu gasesc alt cuvânt acum,deoarece Maia mea a fost o cumin?ica pana acum. ?i de la adormit imediat, chiar ?i când faceam mâncare ?i tocam, la adormit leganat în brate, ridicata sus, jos, plimbata prin camere ?i alte alea, e o diferen?a. Sa vad azi cum va fi, caci am scos-o afara. Sa vedem daca a fost din cauza vremii, ca a stat în casa. Azi ma uit ?i pe la gingii. Daca nici una, nici alta, înseamna ca e doar suparici ?i vrea sa ma ajute ?i pe mine sa mai dau kg jos. |
|
| fluturash26 wrote: Parerea mea e ca ar trebui sa incerci sa lucrezi putin pe partea cu adormitul, sa iti dai seama cand ii e somn si sa o pui sa doarma pentru ca poate plange atat de mult si sa stea treaza datorita suprasolicitarii. A mea in jur de 2 luni s-a reglat cu somnul. Bine, se schimba multe in timp dar in mare poti incepe de acum sa ii faci tu sa zic un fel de program. Urmareste cand se trezeste si incearca sa o pui la somn dupa 90 min de cand s-a trezit, sa stii ca am testat si de multe ori a adormit. Ei nu pot rezista mai mult de atat trezi la varsta aceasta, poate doar rareori. Incearca sa iti dai seama. Eu de exemplu in jur de 2 luni cum am mai spus la ora 8-9 o puneam in pat la somn si stateam cu ea pana adormea bine bine. Ori o adormeam in brate, ori la san. Dupa aia o puneam pe pat daca era in brate si mai stateam un pic sa doarma bine si plecam. In camera aveam doar o lumina de veghe ca sa o pot vedea seara cand ii dadeam san sau prin pat. Daca se mai trezea seara si avea chef de stat de vorba sa zic asa sau invartit nu o bagam in seama, nu ziceam nici pas. Nu aprindeam becul sau o luam in brate decat daca urla in rest nu. Incearca de acum sa ii reglezi somnul ca sa nu ramai cu ea asa treaza noptile mult timp inainte. Care e programul vostru de nu reuseste sa doarma noaptea??
Mul?umesc de sfaturi. O sa încerc di eu varianta cu ce le 90 de minute , sa vedem daca functioneaza si la noi. Logodnicul meu lucreaza,pleaca diminea?a la 7 fara si ajunge seara tarziu , 7-8 9, depinde de cat are de lucru . Eu, doar cu ea, casa, curatenie si mâncare. Deja , au fost 2 zile in care eu am picat rupta de oboseala dar trag de mine ca sa merg înainte Azi am fost plecati cu ea in Arad dupa-amiaza , am facut 3 lunite. E obosita si doarme. Sa vedem pana la cat .
https://ibb.co/cNZsq2K
😍
LAURA0202 attached the following image(s):
|
|
Inregistrat: 11/11/2017 Mesaje: 477
| Buna, vreau sa le rog si eu pe fetele din Bucuresti daca imi pot recomanda unde sa merg cu baiatul pentru ecografia de sold, ecografie cord, screening auditiv si controlul oftalmologic, pt asta cred ca mai avem timp ca scrie ca s ar face la 3 luni. Eu am nascut la sanador si nu i le a facut in spital, mi au scris pe biletul de externare la recomandari si au indicat ei medicii de la sanador, dar avem pentru toate bilete de trimitere si as vrea sa stiu unde le am putea face gratuit. Daca stiti cumva si vreun medic anume si aveti si vreun telefon pt programare ar fi super. Multumesc mult !! |
|
Inregistrat: 4/26/2018 Mesaje: 495
| Nela wrote:Laura, la mine a fost un oarecare soc, e prea mult spus, dar nu gasesc alt cuvânt acum,deoarece Maia mea a fost o cumin?ica pana acum. ?i de la adormit imediat, chiar ?i când faceam mâncare ?i tocam, la adormit leganat în brate, ridicata sus, jos, plimbata prin camere ?i alte alea, e o diferen?a. Sa vad azi cum va fi, caci am scos-o afara. Sa vedem daca a fost din cauza vremii, ca a stat în casa. Azi ma uit ?i pe la gingii. Daca nici una, nici alta, înseamna ca e doar suparici ?i vrea sa ma ajute ?i pe mine sa mai dau kg jos.
E doar o perioada, Nela. Stai lini?tita. ?i a mea la 4 luni începuse sa plânga tare, e un salt mental/puseu. Sfatul meu e sa ai rabdare ?i sa nu ii schimbi rutina de dinainte de perioada asta. Eu am încercat mult sa nu încep sa o adorm im brate sau pe picioare pentru ca i-a? fi schimbat ritmul. Singurul lucru e cantatul, daca înainte adormea singura, de când cu plansetele e musai sa cant sau sa pun sunete de feon ca sa adoarma. Doar daca se nimere?te dupa vreo masa atunci adoarme singurica fara nimic. Asa ca nu te panica, ei plâng pentru ca se dezvolta, cresc ?i se frustreaza pentru ca nu pot exprima altfel prin ce trec ei. La noi plansetele astea inexplicabile au ?inut vreo 10 zile parca. Oricum asa cum au venit, asa s-au dus. Dar au lasat râsete în hohote, cantat cu mami , rostogoliri ?i glorioasa cazatura din pat. |
|
Inregistrat: 4/26/2018 Mesaje: 495
| Cata123 wrote:Buna, vreau sa le rog si eu pe fetele din Bucuresti daca imi pot recomanda unde sa merg cu baiatul pentru ecografia de sold, ecografie cord, screening auditiv si controlul oftalmologic, pt asta cred ca mai avem timp ca scrie ca s ar face la 3 luni. Eu am nascut la sanador si nu i le a facut in spital, mi au scris pe biletul de externare la recomandari si au indicat ei medicii de la sanador, dar avem pentru toate bilete de trimitere si as vrea sa stiu unde le am putea face gratuit. Daca stiti cumva si vreun medic anume si aveti si vreun telefon pt programare ar fi super. Multumesc mult !!
Buna, Cata! Eu ecografiile le-am facut la Medlife la dr. Stamate. E foarte bun ?i profi. Screening auditiv nu am facut pt ca pe a mea au testat-o din maternitate, e obligatoriu conform legii sa faca acest test. Iar la ochi nici nu ?tiam ca trebuie sa mearga asa de mica.... Vezi daca la eco la Medlife primesc ?i cu trimitere. |
|
|