Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| LAURA0202 wrote:Referitor la fierberea apei, eu, personal va spun ca fierb apa,oridecare ar fi ea. ori ca ii de la izvor(imi aduce logodnicul meu de acasa mai multe bidoane , de pe langa Boli-imi place gustul si de aceea ), fie ca i imbuteliata , eu pt siguranta mea si a fetitei mele o fierb intotdeauna. am primit cadou de ziua mea un fierbator, si atunci, pun 1.8 l, la 100 de grade, cat sa fiarba , sa omoare toti microbii\bacterii sau ce o mai fi pe acolo, si mai apoi, o las sa se raceasca si cand ii e fomita la a mea, pregatesc separat in sticluta ei gradata doar cat ii fac pt moment. apropo, referitor la cantitatea care o mananca un bebelus, voi va luati dupa graficele de pe net?sora si mama mea mi au spus ca i dau sa manance mult si ca sa nu o fac sa devina obeza, ca, cineva din Italia, la fel a facut si fata ei ii cam obeza si mi a tot dat o ca exemplu... si pe partea cealalta,acuma sincer vorbind, mie,noua credeti ca ne dadeau gradat\cu masura \o anumita cantitate sa mancam cand eram mici? eu am 35 de ani si nu cred ca au facut chestia asta, sau pe partae cealalta, cele care alaptau,cum faceau sa masoare cat mananca copilul? mi se pare o aberatie sincer-scuzati ma dar asa gandesc eu. copilul mananca cand si cat ii trebuie. fie ca i la 1,2,3,4,5 ore diferenta. nu mai stau ca la spital, sa fie in program, la 2-3 ore o masa. a mea mananca cateodata 30-40 ml, alta data 90,alta tura 120 ml ....-asta depinde de ea, nu de mine si sincer doar n oi pune o de mica la dieta sau sa i iau biberonul de la gura,ca dupa aia tinte bine la ce plamani are,la cum urla
Laura eu nu sunt de acord cu ce zici. Informatia e la un click distanta acum, din surse credibile, daca vrei sa cauti si sa procedezi altfel fata de cum era acum 35 de ani. Ti se pare ca noi de generatiile astea de 30-35 ani suntem ok ca metabolism? Daca mancam mamaliga cu lapte la 4 luni?
Apa minerala (adica si cea plata, are minerale in ea) nu se fierbe tocmai din cauza mineralelor. Daca vrei tu sa fierbi atunci da-i doar apa de la robinet fiarta. In rest da, copilul mananca cat va vrea, tu ar trebui sa ii oferi cand cere ea sau dupa un program asa la 3h dar ca si cantitate nu poti sti, cutia de lp iti recomanda cam cat e portia pt varsta ei dar ea poate sa bea atunci atat sau mai putin.. na poate e risipa dar ori faci portia intreaga ori faci juma si apoi daca termina mai faci repede juma.. mi se pare bataie de cap dar tu stii mai bine cum iti mananca. Nu exista la varsta asa mica sa manance prea mult sau sa vorbim de dieta. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/20/2017 Mesaje: 2868
| AriaM wrote:E metoda ei de a exprima frustrarea ca nu va poate comunica ce vrea. O sa ii treaca...
Subscriu.
Delia, si Ana isi da palme sau se trage de par cand o limitez, sau ii sare tandara cand nu ii reuseste ceva. Pe mine ma amuza si nu intervin decat daca se loveste foarte tare. Pana nu de mult se arunca pe spate si batea din picioare. Ea nu merge inca singura, dar ma astept si la trantit in fund, in curand :)) "Nu" si "nu-i voie" noi evitam sa le folosim. Ii distragem atentia prin joaca/ii explicam etc. Doar daca e pe cale sa faca o chestie ultra periculoasa sau scarboasa o atentionez mai ferm si se opreste, observ ca pricepe multe din tonul vocii. Soacra-ta mai e cumva la voi? |
|
Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| fluturash26 wrote:Ah, super, bine ca e ok si s-a obianuit cu doamna. Bine cai gasit pe cineva ok, e cunostinta sau ceva? Tare faza cu masinile prima zi Si a mea cu somnurile de peste zi sta cam prost. Tot asa cam 30-40 min, raaar cand ajunge la o ora. Dar e vioaie dupa somnu asta. Da, a fost dadaca copiior nasilor, e ok dar si Carina e cooperanta, de luni de zile nu am auzit-o plangand, e un copil vesel, cu ea sta mult afara, in casa doar ii schimba scutecul si mananca, am cautat si pe cineva fara vicii care sa aiba grija de ea, sa stiu ca nu o lasa sa planga ca sa mearga sa fumeze este bine momentan :)
Si a mea e vioaie dupa juma de ora de somn, parca ar fi dormit 8 ore :)) |
|
| Ne-a venit si noua astazi caruciorul sport si il pregatim pentru plimbareee (am ales gb qbit plus) https://ibb.co/QdZ1yL3 |
|
| Laura, a raspuns Andreea si nu mai scriu acelasi lucru. Daca nu stii ce sa faci decat sa asculti parerile vecinilor sau persoanelor neavizate mai bine mergi si cere sfaturi medicului. Contrar parerilor oamenilor (majoritatea, nu generalizez) se poate merge la medic si pentru a cere recomandari, nu doar cand suntem bolnavi sau avem probleme.
Apa de ce vrei sa ii dai? Eu am oferit apa la 6 luni, cand am inceput diversificarea, altfel ei nu au nevoie de apa, indiferent ca sunt alaptati sau hraniti cu formula. Eu nu i-as da nici baby drink si nici o alta bautua pentru bebelusi si nici ceai.
Espumisan nu da constipatie, chiar ajuta in constipatie si balonare. Bebelusii hraniti cu lapte praf au tendinta la constipatie, probabi asta e cauza, noi am schimbat de 4 ori laptele praf pentru aceeasi problema dar la fel, discuta cu un pediatru sa vedeti solutiile
Pentru pozitie de somn deja e mare, nu mai sta sigur cum o pui tu, asta era pentru nou nascuti :D |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| AriaM wrote:E metoda ei de a exprima frustrarea ca nu va poate comunica ce vrea. O sa ii treaca...
Sper sa fie asta. Vai, abia a?tept sa înceapa sa vorbeasca |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| MaryPoppins wrote:
Subscriu.
Delia, si Ana isi da palme sau se trage de par cand o limitez, sau ii sare tandara cand nu ii reuseste ceva. Pe mine ma amuza si nu intervin decat daca se loveste foarte tare. Pana nu de mult se arunca pe spate si batea din picioare. Ea nu merge inca singura, dar ma astept si la trantit in fund, in curand :)) "Nu" si "nu-i voie" noi evitam sa le folosim. Ii distragem atentia prin joaca/ii explicam etc. Doar daca e pe cale sa faca o chestie ultra periculoasa sau scarboasa o atentionez mai ferm si se opreste, observ ca pricepe multe din tonul vocii. Soacra-ta mai e cumva la voi?
A mea tinde spre cât mai multe lucruri periculoase.. Dar când ii zic nu sau nui voie, urla, ma love?te sau se love?te ?i continua sa faca ce voia.. ?i daca o ?in pea mea, ?i ea se trânte?te la pamânt ?i gata e. Cu orice as distrageo ziua e stricata, urla dupa din nimic. Nam crezut ca poate unu asa mic sa aiba ni?te nervi asa mari Acuma nu ?tiu, poate are stari de nervi ?i ca ii ies caninii?!?! A?tept sa treaca perioada asta, poate o sa înceapa mai încolo sa ma mai în?eleaga. ?i vad ca iar are o perioada de când nu mai zice nimic, nici mama, nici tata, nimic. Degetul ala mic îl mananc |
|
Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| AlexandraRr wrote:Ne-a venit si noua astazi caruciorul sport si il pregatim pentru plimbareee (am ales gb qbit plus) https://ibb.co/QdZ1yL3
Ce fericita este Carina Sa aveti parte de cele mai frumoase plimbari! Poate scrii un review dupa ce il follsesti, vrem si noi sa il cumparam. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 6/18/2018 Mesaje: 355
| AlexandraRr wrote:Ne-a venit si noua astazi caruciorul sport si il pregatim pentru plimbareee (am ales gb qbit plus) https://ibb.co/QdZ1yL3 Câta fericire pe chipul ei! Se pare ca-i place mult. |
|
Inregistrat: 1/11/2018 Mesaje: 1211
| AlexandraRr wrote:Ne-a venit si noua astazi caruciorul sport si il pregatim pentru plimbareee (am ales gb qbit plus) https://ibb.co/QdZ1yL3
Se pare ca micuta este incantata de achizitie :) Este o scumpa si o dulcica! Sa fie mereu la fel de vesela!
|
|
| GeorgianaB wrote:Bucura-te ca doarme mult noaptea, Luca doarme ziua dar sincer as prefera sa doarma pana mai tarziu dimineata, plus ca ne mai face surprize noaptea si se trezeste la 4 cu chef de vorba, se pune in 4 labe, face gimnastica
rad pentru ca ma regasesc in ultima parte...si noi mai avem parte de surprize de astea din cand in cand... |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/11/2017 Mesaje: 946
| Andreea06 wrote:Un pic mai bine cred.. inca doare dar nu e nimic rosu sau tare, am masat cu ulei de cocos sa alunece mana ca altfel nu indrazneam prea mult. Febra inca nu am facut azi.. acum stau cu varza acolo, urasc mirosul (varza cu cocos, no fun) Nici la mine nu era tare dar era rosie zona si a tinut asa multe zile dar dupa 3 zile nu m-a mai durut si nu am mai avut treaba...da, e bine ca ai masat cu ulei, eu la dus masam mai mult sub apa fierbinte...sa te faci bine repede!! |
|
| AlexandraRr wrote:Ne-a venit si noua astazi caruciorul sport si il pregatim pentru plimbareee (am ales gb qbit plus) https://ibb.co/QdZ1yL3 E super!! Sa il folositi sanatoase!! E o scumpa Carina |
|
| LAURA0202 wrote:La multi ani si sa creasca mare si sanatos ca asta ii cel mai important. scuze de intarziere Multumim!! Si noi va dorim multa sanatate si fericire alaturi de micuta crestina! Am vazut ca ati facut botezul, foarte frumos! |
|
| Lore.t, la multi ani puiului tau! Sa fie sanatos si voios si voi niste parinti fericiti si impliniti. Nu am fost pe faza de ziua lui, insa zic ca un baietel asa frumos si dragalas ca el merita felicitat si sarbatorit cel putin o saptamana!
Fluturash, ma bucur ca analizele au iesit bine si ca nu mai sunteti ingrjorati in privinta rahitismului. Iar despre greutate, nu are sens sa va comparati cu alti copii, mai ales ca analizele sunt bune si ca micuta voastra nu da nici un semn de boala, fiecare copil are ritmul lui.
Laura, felicitari pentru botez! Sa va traiasca printesa!
Andreea06, sper ca esti mai bine. Am patit si eu de 3 ori insa nu asa de grav, doar aveam cate o zona in san care ramanea mereu tare si era dureroasa, nu am ajuns insa sa am febra, frisoane etc. Pe langa caldura si masaj/vibratii, cand puneam bebelina la san, in timp ce manca eu masam continuu zona tare. Foarte fain v-a iesit turnul de invatare! Apreciez ca impartasesti cu noi activitatile voastre.
Mary, sa stii ca si eu am observat similitudini intre fetele noastre :) Ma bucur ca s-a simplificat somnul de zi la voi si nu mai e nevoie sa folositi sistemul. Se mai intampla sa planga la adormire acum, sa se lupte cu somnul?
|
|
|