Clubul mamicilor incepatoare - 9
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Andreea06
Scris: Tuesday, August 6, 2019 12:28 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
lore.t. wrote:

Foarte bine!! Si pe mine ma mai trimite sotul in oras sau sa ies cu fetele fara bebe ras nu am mai fost la film de cand eram gravida...mergem si noi miercuri seara la concert stradivarius la castelul Corvinilor dar fara Stefan ras
Imediat la servici...chiar a zburat timpul...si bebe 2 cand?
Eu voi incepe din noiembrie serviciul ca sta soacramea cu el altfel stateam si eu 2 ani...dar oricum ne gandim la bebe 2 si macar sa imi intru in mana plus ca mi-e dor sa practic :)

Bebe2 vom incepe undeva prin iarna ‘preselectiile’ Lol ca sa prind un an la lucru daca e sa raman imediat. Daca nu s-a prins de iarna trecuta, nah, acum mai asteptam ca nu am vrut sa revin la lucru doar 2-3 luni.
Ella30
Scris: Tuesday, August 6, 2019 12:55 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/21/2019
Andreea06 wrote:

Eram f stresata, dar m-am linistit dupa ce am vorbit de proiect, sediu, imi place unde ma voi intoarce si ca proiect si ca sediu (firma are mai multe sedii in oras), o sa fiu aproape de sot la o strada distanta. Matti are o perioada mai agitata, regresia somnului, iar asta m-a pregatit sa imi doresc sa revin la lucru ca sunt cam extenuata acum cu el acasa.

O sa fie bine la diversificare, ai grija sa le gatesti bine si de mergi pe bucati, ca sa le poata strivi. hainoroc

Tre sa fie interesant gandul ca te intorci la ceea ce ti place , dar in acelasi timp sa stii sa acasa o sa te astepte o mogaldeata Hilar

Multumesc pt incurajaricomputerlove
LAURA0202
Scris: Tuesday, August 6, 2019 1:30 AM
Nivel

Inregistrat: 10/1/2016
Andreea, nu locuim cu mama lui. Si a luat el casa, la Vinga-Arad dar mai vine si ma sa ca “sa si vada si ea nepoata “ cica….. dar pe langa numai Dumnezeu stie ce iasa sincer. Asta,nu m a vrut deloc cu fiu so,de cand eram in Italia dar pana la urma tot impreuna am ramas si am\avem o fetita minunata. Nu sunt prea sigura de faza cu faptul ca , copii raman cu mamica lor, eu nu lucrez in tara. ce mai imi intra mie bani, is de pe muncile mele de pe net dar nu i ceva lunar sau suma fixa. exe,plu, in aprilie, mi au intrat 3248 de euro din care am avut un botez minunat. Nu sunt sigura de faza asta si …. am o zicala: da i timp timpului, caci timpul le rezolva pe toate. mai ajung si eu la finalul rabdarii mele,in special cand isi baga aia “coada” dar dupa aceea, incet incet, revine situatia ok intre noi. chiar sunt curioasa acuma pt ca a plecat ma sa si nu vreau sa zic nimika dar ii da atentie mai multa la Lau,mai ii si zicala aia ca , orice minune,nu tine mai mult de 3 zile.
Delia, n am ce sa aleg aici in sat. is doar 2 medici de familie si cu dr aialalta nu mi a cazut bine de la inceput, de cand eram gravida eu si eram asigurata,tocmai de aceea, am ales o pe astalalta. nu i amestec lp cu zu zu . i am dat separat si a fost ok. lp i l fac corect.doar mai demult am incercat sa fac mai slab oarecum ….dar am vazut ca nu functioneaza asa ca am lasat o balta. la fel cum , n a functionat, nici faza ca sa i dau de mancare la 3 ore ca la spital …
Georgiana, mf mi a recomandat ceaiul si ca o paranteza, nu i ca i dau ceai in fiecare zi, dar ce am observat e ca o si ajuta sa faca cachita cand ii constipata. nu e ca am inceput diversificarea propriu. 2-3 lingurite de zeama de la tocanita i am dat pt ca manacam cu ea n brate si imi parea ca mi cere si ea ( ;-) ) dar atata a fost-nimik mai mult. am vrut sa vad si reactia ei, dar n a avut nici una, chiar i a placut, fiind doar lichid

Delia, nu m ati inteles. nu amestec lp cu zu zu. i am dat separat. atata, am amestecat lp cu ceaiul pt coloci cand avea colici, nefiind dulce,nu vroia sa mi l bea.
mf , imi spusese ca pot sa incep diversificarea mai repede de 6 luni, ea avand in mana cartela mea clinica, mai exact de la nastere,ca cica dupa dr de atunci era prematura dar a fost doar zile mai repede . recunosc ca era foarte micuta, ea avand 2580 la nastere.

Alexandra, chiar nu am avut nici o reactie agresiva la vreun sfat pe care mi l ati oferit.imi pare rau ca gandesti asa. asa este, fiecare mama, isi creste copilul cum vrea. n am inceput diversificarea, o repet iara.

Fluturas,chiar ascult\citesc parerile vostre,le gandesc si aleg ceea ce cred eu ca i vine bine si la Lau a mea…

Ilinca, chiar nu trebuia sa fi si ironica pe deasupra sincer, cu faza cu sarea si piperul ….

Mary, a mea,sta n fundulet cat de cat si mai exact ar lua o la fuga daca ar putea … DistanceKiss la Ana AngelNot

Inawar, ai dreptate, trageam de el sa vina bebe, intre “” de rigoare. el, venea tot timpul obosit de la munca, asta asa e pt ca dupa munca , mai facea si ciubuc pe deasupra ca sa avem tot ce ne trebuie…(fiind stati cativa ani in Italia, eram obisnuiti sa avem tot ce ne trebuia sau tot ce vroiam…) mai este si varianta cealalta de barbati, mai aud si eu una alta de la oameni mai invarsta ca mine … tati, in general ,se simt dati la o parte pt ca mama e doar pt bebe … si incet va digera si se va obisnui cu viata in 3 …

Nicole, ai perfecta dreptate, nimika de zis in ceea ce mi ai spus. am pus si eu punct pe ceea ce simte copilul, chiar daca nu intelege inca dar simte tensiunea … pe o parte, imi vine sa l omor-ca nu ma ajuta cand vreau eu si pe de alta, imi vine sa i mananc pe amandoi , cand ii vad cum unul vorbeste si cealalta zambeste \gangureste cu el ….timpul le rezolva pe toate-mai imi trebuie putina rabdare cateodata…
campfire computerlove
MirelaD
Scris: Tuesday, August 6, 2019 8:29 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 5/16/2019
Ella30 wrote:

Ce fain, cred ca te ai relaxat bounce
Ce simti cand stii ca acusi incepi munca ? Is curioasa Lol

Multumesc pt topicul cu papa bounce eu deja imi iau notite, imi place sa incerc mancarici de bebeiLol Lol momentan sunt fana ciocolata bebelusului, am incercat o in sarcina , as manca non stop topai acum ma gandesc la diversificare ca la bau bau de teama inecului, dar vom trece peste cu ajutorul vostru, sunt siguracomputerlove

Cum e reteta de ciocolata? Suna f bine:)
MirelaD
Scris: Tuesday, August 6, 2019 8:45 AM
Nivel

Inregistrat: 5/16/2019
Andreea06 wrote:
Mamici, vin vremuri mai bune. De ex eu acum sunt la cinema, de una singura Lol m-a trimis sotul sa vad fast and furious ca el l-a vazut ieri si e fain, sa ma relaxez si eu. hearts dupa ce ajung acasa fac casuta noua.

Amr 3 sapt pana incep munca Hilar

Pff suna basm ce spui tu acolo, in perioada astaalcool dar sunt sigura ca va fi mai bine. Fiecare dintre voi, mamicile cu bebelusi mai marisori, ne-ati asigurat ca VA FI MAI BINE odata cu trecerea timpului si multumesc inca o data pt incurajaregrup

Extrem de util topicul cu papa pt bebe, numai bine pana trecem cu Eva la diversificare prin decembrie va fi plin cu retete delicioase, evident prin bunavointa mamicilor care vor postaCheek Kiss

Mult succes la munca, e f imp sa te duci cu placereCheek Kiss
Ella30
Scris: Tuesday, August 6, 2019 8:56 AM
Nivel

MirelaD wrote:

Cum e reteta de ciocolata? Suna f bine:)

O postez dincolo, ca sa nu poluez topicul aiciLol
AlexandraRr
Scris: Tuesday, August 6, 2019 9:16 AM
Nivel

Inregistrat: 5/13/2017
Ella30 wrote:

Si daca sunt 2 valori diferite la cantar (acasa si pediatru de ex), dupa care te iei ? Cel cu valoarea mai mica sau cel cu valoarea mai mare ?alcool

Eu m-am orientat dupa cel de acasa. Am cantarit-o cand am ajuns de la spital si era aceeasi greutate apoi la mf arata cu cateva grame mai putin iar cand am mers la un pediatru arata cu aproape 600g mai putin ;)) asa ca am ramas fidela cantarului nostru. Ieri am mers la vaccin si a fost aceeasi greutate ca si acasa, tind sa cred ca e ok cantarul nostru. Daca nu aveti cantar acasa cred ca cel mai bine e sa va orientati dupa cantarirea medicului de familie pentru ca acolo mergeti lunar la inceput, la pediatru mai rar :*
Ella30
Scris: Tuesday, August 6, 2019 9:21 AM
Nivel

AlexandraRr wrote:

Eu m-am orientat dupa cel de acasa. Am cantarit-o cand am ajuns de la spital si era aceeasi greutate apoi la mf arata cu cateva grame mai putin iar cand am mers la un pediatru arata cu aproape 600g mai putin ;)) asa ca am ramas fidela cantarului nostru. Ieri am mers la vaccin si a fost aceeasi greutate ca si acasa, tind sa cred ca e ok cantarul nostru. Daca nu aveti cantar acasa cred ca cel mai bine e sa va orientati dupa cantarirea medicului de familie pentru ca acolo mergeti lunar la inceput, la pediatru mai rar :*

Multumescpupici acasa am cantarit o cu cantarul nostru, adica urcam cu ea si apoi ma cantaream eu si faceam diferenta. Dar seamana cu ce a cantarit mf. La pediatra avea mai mult cu 300g, de asta eram curioasapupici vom merge pe cantarul mfpupici
delia.c.yaya
Scris: Tuesday, August 6, 2019 9:48 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
LAURA0202 wrote:
Andreea, nu locuim cu mama lui. Si a luat el casa, la Vinga-Arad dar mai vine si ma sa ca “sa si vada si ea nepoata “ cica….. dar pe langa numai Dumnezeu stie ce iasa sincer. Asta,nu m a vrut deloc cu fiu so,de cand eram in Italia dar pana la urma tot impreuna am ramas si am\avem o fetita minunata. Nu sunt prea sigura de faza cu faptul ca , copii raman cu mamica lor, eu nu lucrez in tara. ce mai imi intra mie bani, is de pe muncile mele de pe net dar nu i ceva lunar sau suma fixa. exe,plu, in aprilie, mi au intrat 3248 de euro din care am avut un botez minunat. Nu sunt sigura de faza asta si …. am o zicala: da i timp timpului, caci timpul le rezolva pe toate. mai ajung si eu la finalul rabdarii mele,in special cand isi baga aia “coada” dar dupa aceea, incet incet, revine situatia ok intre noi. chiar sunt curioasa acuma pt ca a plecat ma sa si nu vreau sa zic nimika dar ii da atentie mai multa la Lau,mai ii si zicala aia ca , orice minune,nu tine mai mult de 3 zile.
Delia, n am ce sa aleg aici in sat. is doar 2 medici de familie si cu dr aialalta nu mi a cazut bine de la inceput, de cand eram gravida eu si eram asigurata,tocmai de aceea, am ales o pe astalalta. nu i amestec lp cu zu zu . i am dat separat si a fost ok. lp i l fac corect.doar mai demult am incercat sa fac mai slab oarecum ….dar am vazut ca nu functioneaza asa ca am lasat o balta. la fel cum , n a functionat, nici faza ca sa i dau de mancare la 3 ore ca la spital …
Georgiana, mf mi a recomandat ceaiul si ca o paranteza, nu i ca i dau ceai in fiecare zi, dar ce am observat e ca o si ajuta sa faca cachita cand ii constipata. nu e ca am inceput diversificarea propriu. 2-3 lingurite de zeama de la tocanita i am dat pt ca manacam cu ea n brate si imi parea ca mi cere si ea ( ;-) ) dar atata a fost-nimik mai mult. am vrut sa vad si reactia ei, dar n a avut nici una, chiar i a placut, fiind doar lichid

Delia, nu m ati inteles. nu amestec lp cu zu zu. i am dat separat. atata, am amestecat lp cu ceaiul pt coloci cand avea colici, nefiind dulce,nu vroia sa mi l bea.
mf , imi spusese ca pot sa incep diversificarea mai repede de 6 luni, ea avand in mana cartela mea clinica, mai exact de la nastere,ca cica dupa dr de atunci era prematura dar a fost doar zile mai repede . recunosc ca era foarte micuta, ea avand 2580 la nastere.

Alexandra, chiar nu am avut nici o reactie agresiva la vreun sfat pe care mi l ati oferit.imi pare rau ca gandesti asa. asa este, fiecare mama, isi creste copilul cum vrea. n am inceput diversificarea, o repet iara.

Fluturas,chiar ascult\citesc parerile vostre,le gandesc si aleg ceea ce cred eu ca i vine bine si la Lau a mea…

Ilinca, chiar nu trebuia sa fi si ironica pe deasupra sincer, cu faza cu sarea si piperul ….

Mary, a mea,sta n fundulet cat de cat si mai exact ar lua o la fuga daca ar putea … DistanceKiss la Ana AngelNot

Inawar, ai dreptate, trageam de el sa vina bebe, intre “” de rigoare. el, venea tot timpul obosit de la munca, asta asa e pt ca dupa munca , mai facea si ciubuc pe deasupra ca sa avem tot ce ne trebuie…(fiind stati cativa ani in Italia, eram obisnuiti sa avem tot ce ne trebuia sau tot ce vroiam…) mai este si varianta cealalta de barbati, mai aud si eu una alta de la oameni mai invarsta ca mine … tati, in general ,se simt dati la o parte pt ca mama e doar pt bebe … si incet va digera si se va obisnui cu viata in 3 …

Nicole, ai perfecta dreptate, nimika de zis in ceea ce mi ai spus. am pus si eu punct pe ceea ce simte copilul, chiar daca nu intelege inca dar simte tensiunea … pe o parte, imi vine sa l omor-ca nu ma ajuta cand vreau eu si pe de alta, imi vine sa i mananc pe amandoi , cand ii vad cum unul vorbeste si cealalta zambeste \gangureste cu el ….timpul le rezolva pe toate-mai imi trebuie putina rabdare cateodata…
campfire computerlove

Inseamna ca nu mai stim limba romana.
Tu singura ai zis ca i lai dat amestecat, iar toate noi nu mai stim sa citim.
Ai zis clar ca i lai combinat "se pare ca nu prea se mai satura cu lp si i am pus in ombinatie si putin de lapte zu zu-1.5 grasimi -ca ala ii mai digeribil". Oricum ar fi, zuzu combinat sau nu, nu are ce sa caute in alimentatia unui bebe la varsta asta, mai ales de 1.5.
Si chiar daca mf recomanda sai dai un copan de pui la varsta asta ii dai?! Normal ca nu. Zici ca el, faci ca tine. Orice ar zice un mf mai intai te gânde?ti daca zice bine, pentru ca multi au îmbatrânit si nu au studiile la zi.
In fine, tu faci cum crezi, numai sa faci ceea ce e bine pentru copilul tau. Ca oricum se parr ca sfaturile noastre se duc pe geam.
lore.t.
Scris: Tuesday, August 6, 2019 10:05 AM
Nivel

Inregistrat: 9/11/2017
Andreea06 wrote:

Bebe2 vom incepe undeva prin iarna ‘preselectiile’ Lol ca sa prind un an la lucru daca e sa raman imediat. Daca nu s-a prins de iarna trecuta, nah, acum mai asteptam ca nu am vrut sa revin la lucru doar 2-3 luni.

Exact asa m-am gandit si eu...sa merg un 1 an la servici si cu burtica daca va fi :)) prin iarna vrem si noi sa incepem ras
Andreea06
Scris: Tuesday, August 6, 2019 11:27 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.