Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| MirelaD wrote:Alexandra, multumesc  abia astept ziua de miercuri. Oare o sa fie necesar sa introduc si eu lapte praf? Ma refer ca schema de tratament, e posibil ca lp sa fie un element? Orice ar fi, pt fetita fac totul..lactate vaca tot nu am mancat. La un mom dat mai mult de suparare ca nici regimul meu nu o ajuta pe cat as vrea, mi-am luat un iaurt dar si acum sta nedesfacut in frigider.. Chiar am nevoie sa ma linistesc, sa fie fata bine si sa ma pot bucura si eu de ea Daca ea creste armonios si tu ai lapte suficient sunt sigura ca nu va fi nevoie sa ii dai lapte praf. Eu am specificat doar pentru ca o alaptez exclusiv de la varsta de 4,5 luni, pana atunci am hranit-o mixt si ii dadeam lapte praf normal ca si completare si a fost nevoie sa trecem pe formula hipoalergenica in acelasi timp cu tratamentul primit :* E suficient sa tii regimul cu lactatele de vaca, in rest trebuie sa te alimentezi si tu cumva, poti incersa sa iti faci mai des fructele compot si legumele gatite mai mult decat crude dar nici eu nu cred ca are legatura alimentatia cu durerile de burta ale piticilor insa stiu cum din disperare vrei sa incerci orice |
|

| fluturash26 wrote: Si laptele praf are lactoza, deci... Alergia la proteinele din laptele de vaca este diferita de intoleranta la lactoza. Lactoza se gaseste si in laptele matern insa proteine din laptele de vaca doar daca mama consuma lactate din aceasta categorie. Este o alergie foarte comuna la bebelusi si ajuta de multe ori regimul mamei, ea dispare de obicei pana la varsta de 6ani la majoritatea copiilor. Noi avem asa ceva si stiu foarte bine asta, nici acum nu ii pot da lactate de vaca, folosesc doar capra si bivolita si tin si eu inca regim :) Sunt notiuni diferite, se pot confunda usor :* |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/23/2018 Mesaje: 506
| Fetelor eu sunt foarte confuza. Situatia sta cam asa: Bebe a papat lp Nan Confortis + lm muls cam o luna jumate, scaunul era galben mustar. - dupa ce a inceput sa pape doar Nan Confortis treptat i s-a schimbat scaunul in verde inchis. -am anuntat pediatra, dupa tot felul de probiotice si fara nicio schimbare ne-a spus sa trecem direct pe NAN HA. Dupa 2 luni de NAN HA, scaunul tot verde inchis. In acest timp ne-a spus sa ii facem coprocultura, hemoragii oculte in materia fecala, antigen rotavirus si adenovirus - toate i-au iesit bune. - din 22 iulie ne-a spus sa ii dam Topfer fara lactoza. Treptat a inceput sa i se faca iar scaunul galben mustar. - dupa ce aproape am terminat cutia, am hotarat eu singura sa incerc totusi si Topfer 1 simplu sa vad daca nu cumva scaunul verde era de la fierul din NAN. Scaunul a continuat sa fie galben cateva zile, apoi a inceput sa i se mai deschida la culoare si acum la a doua cutie de Topfer 1 vad ca incepe iar sa se inverzeasca. Problema este ca a scazut in greutate. In 3 iulie avea 7300 g la vaccinul de 3 luni (Rotarix - optional) si azi l-am cantarit acasa si are 6600g.  (L.E. are 8000g, nu stiu ce a avut cantarul prima data). Maine trebuie sa mergem la vaccinul de 4 luni si o sa vb din nou cu pediatra. Nici nu stiu ce sa fac, nici nu as vrea sa ii dau lp fara lactoza fara sa fiu sigura ca bebe chiar are intoleranta, mai ales ca am citit pe el ca nu se da sub 6 luni daca poate avea si alergie la proteina din lapte de vaca. Ei bine, eu nu stiu daca e alergic si la asta sau nu. Imi vine sa imi iau campii. |
|

| Bella, scaunul verde inchis e de la fierul din laptele praf, asa am avut si noi pana am inceput sa ii dau colief, daca ai facut toate analizele si au fost bune inseamna ca asta a fost cauza dar eu una nu as schimba niciodata laptele praf daca nu e neaparat nevoie.
Cantarirea fa-o mereu cu acelasi cantar! La mine acasa imi da alta greutate decat la pediatru asa ca ma ghidez doar dupa unul singur. Nu te speria pana nu stii sigur daca asa este apoi daca e cazul cautati impreuna cu medicul solutii :*
L e: medicamentul colief poate schimba culoarea scaunului in galben, nu neaparat ca avea intoleranta la lactoza si a tratat-o. Eu pana am terminat colieful am ajuns la alaptare exclusiva deci se poate daca ii dadeam in continuare lapte praf sa fi fost tot verde scaunul, pediatrul meu nu mi-a dat sa fac analize :) |
|

Inregistrat: 2/23/2018 Mesaje: 506
| L-am recantarit de 2 ori acum, are 8 kg. Pff nu stiu ce am gresit prima data dar m-am speriat teribil. Am facut o programare si la alta pediatra sa vad ce ne sfatuieste. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Si giuli pana la 6l avea scaunul verzui. Dar pediatra a zis ca e ceva absolut normal la copii hrani?i cu lp, ca ei elimina surplusul de fier. Zicea ca e un semn bun, ca are fier destul in corp de si elimina. Sa schimbat culoarea si textura o data cu diversificarea. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Andreea06 wrote:Mamici, vin vremuri mai bune. De ex eu acum sunt la cinema, de una singura  m-a trimis sotul sa vad fast and furious ca el l-a vazut ieri si e fain, sa ma relaxez si eu.  dupa ce ajung acasa fac casuta noua. Amr 3 sapt pana incep munca
Ce bine de tine. Vizionare placuta 
3 saptamâni?! Wow, ce repedw trece timpul.. |
|
Inregistrat: 5/16/2019 Mesaje: 662
| fluturash26 wrote: Noi am trecut exact prin ceea ce descrii tu cred daca nu si mai rau. A mea a fost o plangacioasa, eu banuiam fel si fel de boli de chestii. Ma gandeam in fel si chip, am facut analize de toate si nu are nimic. Ea e mai atasata asa de noi si chiar si acum daca o las jos in camera singura de cele mai multe ori incepe si urla de mama focului. Doar ca acum stiu de ce urla. La ei se vede personalitatea de mici doar ca noi nu ne dam seama. Sunt unii copii mai nervosi, mai agitati dar nu e bai. Eu am invatat ca trebuie sa ii fiu aproape mereu, o tin dupa mine. Cand sta o las singurica, bine ca mai si urla asta e partea a doua dar incerc sa ma dau dupa ea... Sper sa fie la fel si la voi si nu sa aiba nimic micuta, eu tind sa cred ca doar asa e ea.
Off din suflet imi doresc sa nu aibe nimic numai sa stiu, sa exclud orice altceva..si apoi doar va trebui sa accept situatia..e tare greu cand o vad asa, si tot ce imi doresc e sa treaca mai repede |
|
Inregistrat: 5/16/2019 Mesaje: 662
| Ella30 wrote:
Intreaba miercuri pediatra , cel mai bine. Desi eu cred ca daca ai laptic suficient nu exista nici un motiv sa i dai lp. La cine mergi? Ma gandesc poate daca ai apela la un consultant in alaptare nu te ar ajuta ? Poate ceva nu e ok..poate nu se mufeaza bine si scapa lapticul (a mea asa face fara protectii..)..poate..poate..chiar si pediatra cred ca te poate ajuta in privinta asta, pe mine m a pus sa o alaptez sa vada cum se ataseaza ea la san si cum papa.
La dr siminiceanu am facut programare. Destul de greu am gasit. Nu ma gandesc sa ii dau lp, deocamdata ia bn in greutate doar cu lapticul meu. O intrebam pe Alexandra daca lp exista ca recomandare intr-o schema de tratament pt un anumit diagnostic, eram curiosa de calitatile sale. Ca si cum ar actiona ca un medicament, sau ar potenta activitatea celuilalt..nu stiu daca m-am exprimat cat sa ma intelegi..sunt nauca de cap cu o durere care de fapt cred ca e migrena Pe mine nu m-a pus nimeni sa alaptez sa vada atasarea..ar fi foarte bine daca s-ar intampla asta..vom vedea. Sper ca miercuri sa capat raspuns si solutii pe cat posibil.. |
|

Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| AlexandraRr wrote: Alergia la proteinele din laptele de vaca este diferita de intoleranta la lactoza. Lactoza se gaseste si in laptele matern insa proteine din laptele de vaca doar daca mama consuma lactate din aceasta categorie. Este o alergie foarte comuna la bebelusi si ajuta de multe ori regimul mamei, ea dispare de obicei pana la varsta de 6ani la majoritatea copiilor. Noi avem asa ceva si stiu foarte bine asta, nici acum nu ii pot da lactate de vaca, folosesc doar capra si bivolita si tin si eu inca regim :) Sunt notiuni diferite, se pot confunda usor :* Asta nu stiam, nu am aprofundat ca nu a fost cazul dar am incurcat eu deci. |
|
Inregistrat: 2/21/2019 Mesaje: 1779
| MirelaD wrote:La dr siminiceanu am facut programare. Destul de greu am gasit. Nu ma gandesc sa ii dau lp, deocamdata ia bn in greutate doar cu lapticul meu. O intrebam pe Alexandra daca lp exista ca recomandare intr-o schema de tratament pt un anumit diagnostic, eram curiosa de calitatile sale. Ca si cum ar actiona ca un medicament, sau ar potenta activitatea celuilalt..nu stiu daca m-am exprimat cat sa ma intelegi..sunt nauca de cap cu o durere care de fapt cred ca e migrena Pe mine nu m-a pus nimeni sa alaptez sa vada atasarea..ar fi foarte bine daca s-ar intampla asta..vom vedea. Sper ca miercuri sa capat raspuns si solutii pe cat posibil..
Am inteles ce vrei sa zici de siminiceanu am auzit numai de bine , stiu o mamica pe care a pus o zilnic sa o sune sa i spuna cum se simte bebe cand avea o problema sau o suna chiar ea sa o intrebe. |
|
| AlexandraRr wrote:Bella, scaunul verde inchis e de la fierul din laptele praf, asa am avut si noi pana am inceput sa ii dau colief, daca ai facut toate analizele si au fost bune inseamna ca asta a fost cauza dar eu una nu as schimba niciodata laptele praf daca nu e neaparat nevoie.
Cantarirea fa-o mereu cu acelasi cantar! La mine acasa imi da alta greutate decat la pediatru asa ca ma ghidez doar dupa unul singur. Nu te speria pana nu stii sigur daca asa este apoi daca e cazul cautati impreuna cu medicul solutii :*
L e: medicamentul colief poate schimba culoarea scaunului in galben, nu neaparat ca avea intoleranta la lactoza si a tratat-o. Eu pana am terminat colieful am ajuns la alaptare exclusiva deci se poate daca ii dadeam in continuare lapte praf sa fi fost tot verde scaunul, pediatrul meu nu mi-a dat sa fac analize :)
Si daca sunt 2 valori diferite la cantar (acasa si pediatru de ex), dupa care te iei ? Cel cu valoarea mai mica sau cel cu valoarea mai mare ? |
|
| Andreea06 wrote:Mamici, vin vremuri mai bune. De ex eu acum sunt la cinema, de una singura  m-a trimis sotul sa vad fast and furious ca el l-a vazut ieri si e fain, sa ma relaxez si eu.  dupa ce ajung acasa fac casuta noua. Amr 3 sapt pana incep munca
Ce fain, cred ca te ai relaxat Ce simti cand stii ca acusi incepi munca ? Is curioasa
Multumesc pt topicul cu papa eu deja imi iau notite, imi place sa incerc mancarici de bebei momentan sunt fana ciocolata bebelusului, am incercat o in sarcina , as manca non stop acum ma gandesc la diversificare ca la bau bau de teama inecului, dar vom trece peste cu ajutorul vostru, sunt sigura |
|

Inregistrat: 9/11/2017 Mesaje: 946
| Andreea06 wrote:Mamici, vin vremuri mai bune. De ex eu acum sunt la cinema, de una singura  m-a trimis sotul sa vad fast and furious ca el l-a vazut ieri si e fain, sa ma relaxez si eu.  dupa ce ajung acasa fac casuta noua. Amr 3 sapt pana incep munca Foarte bine!! Si pe mine ma mai trimite sotul in oras sau sa ies cu fetele fara bebe nu am mai fost la film de cand eram gravida...mergem si noi miercuri seara la concert stradivarius la castelul Corvinilor dar fara Stefan Imediat la servici...chiar a zburat timpul...si bebe 2 cand? Eu voi incepe din noiembrie serviciul ca sta soacramea cu el altfel stateam si eu 2 ani...dar oricum ne gandim la bebe 2 si macar sa imi intru in mana plus ca mi-e dor sa practic :)
|
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Ella30 wrote:Ce fain, cred ca te ai relaxat Ce simti cand stii ca acusi incepi munca ? Is curioasa Multumesc pt topicul cu papa  eu deja imi iau notite, imi place sa incerc mancarici de bebei  momentan sunt fana ciocolata bebelusului, am incercat o in sarcina , as manca non stop  acum ma gandesc la diversificare ca la bau bau de teama inecului, dar vom trece peste cu ajutorul vostru, sunt sigura
Eram f stresata, dar m-am linistit dupa ce am vorbit de proiect, sediu, imi place unde ma voi intoarce si ca proiect si ca sediu (firma are mai multe sedii in oras), o sa fiu aproape de sot la o strada distanta. Matti are o perioada mai agitata, regresia somnului, iar asta m-a pregatit sa imi doresc sa revin la lucru ca sunt cam extenuata acum cu el acasa.
O sa fie bine la diversificare, ai grija sa le gatesti bine si de mergi pe bucati, ca sa le poata strivi. |
|
|