Clubul mamicilor incepatoare - 9
Subiectul anterior · Subiectul urmator
GeorgianaB
Scris: Wednesday, June 5, 2019 3:28 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 6/15/2018
Cata123 wrote:
Buna fetelor, va anunt ca lui Bogdan i-a cazut buricul azi de dimineata, acum pot sa stea cunoscutii mei linistiti ca prea erau preocupati in exces de asta... si evident nu mai trebuie sa raspund zilnic la intrebarea daca i a cazut buricul.. Lol
Ii mai dau cu baneocin pudra cateva zile apoi gata, il lasam in pace.

Vreau sa mai intreb ceva in legatura cu laptele praf. El a primit in spital Nan H.A. si am continuat si acasa tot cu el. Acum vreau sa schimb cu Topfer, mi-a explicat medicul cum sa fac treptat trecerea, dar vreau sa ma asigur ca nu cumva sa fie sanse sa faca colici de la schimbarea laptelui ca pana acum am fost scutiti de asta. Prefer sa il las tot pe Nan daca exista vreo sansa de colici din cauza schimbarii laptelui.

De ce vrei sa ii schimbi laptele? Este la indicatia medicului? Altfel nu vad de ce, daca merge bine cu Nan nu trebuie sa il schimbi. Colici poate sa faca si de la o luna, au perioade si perioade. Ar fi super sa aveti noroc si sa nu il deranjeze burtica.
AlexandraRr
Scris: Wednesday, June 5, 2019 3:43 PM
Nivel

Inregistrat: 5/13/2017
Mamici, voi de unde cumparati cirese? Vreau sa ii dau Carinei si cum nu cunosc pe nimeni care sa-mi spuna ca nu le-a stropit sunt nevoita sa cumpar din supermarket/aprozar/piata etc Am luat de cateva ori dar oricat le-am spalat nu m-am indurat sa-i dau si ei.

Cata, daca nu sunt probleme eu n-as schimba laptele. Eu cand am trecut pe alta formula i-am facut trecerea treptat: in 90ml puneam 2 masuri din laptele vechi+una din cel nou, apoi 1 masura din cel vechi si doua din formula noua si tot asa. Eu am schimbat de 3 ori laptele praf dar din cauza constipatiei, agitatiei si a alergiei la proteina laptelui de vaca in final :)) nu cred ca exista legatura intre formula de lapte si colici, la noi la fel a fost cu toate formulele, mai importanta este cantitatea de aer inghitita
GeorgianaB
Scris: Wednesday, June 5, 2019 4:14 PM
Nivel

AlexandraRr wrote:
Mamici, voi de unde cumparati cirese? Vreau sa ii dau Carinei si cum nu cunosc pe nimeni care sa-mi spuna ca nu le-a stropit sunt nevoita sa cumpar din supermarket/aprozar/piata etc Am luat de cateva ori dar oricat le-am spalat nu m-am indurat sa-i dau si ei.

Cata, daca nu sunt probleme eu n-as schimba laptele. Eu cand am trecut pe alta formula i-am facut trecerea treptat: in 90ml puneam 2 masuri din laptele vechi+una din cel nou, apoi 1 masura din cel vechi si doua din formula noua si tot asa. Eu am schimbat de 3 ori laptele praf dar din cauza constipatiei, agitatiei si a alergiei la proteina laptelui de vaca in final :)) nu cred ca exista legatura intre formula de lapte si colici, la noi la fel a fost cu toate formulele, mai importanta este cantitatea de aer inghitita

Prin viu grai poti afla multe :)) eu am intrebat in stanga, dreapta si m-am orientat de unde sa cumpar. Noi cirese, capsune avem de acasa, in ceea ce priveste restul legumelor chiar daca de multe ori cumparam din raionul bio am mari dubii in privinta felului in care sunt crescute. Din piata aleg sa cumpar de la tarani mai amarati care le aduc din gradinile proprii. Eu am vecini care au tarabe in piata si stiu cum procedeaza din pacate..
Oricum nu o sa iti spuna nimeni ca isi stropeste legumele, pomii. Dupa ei toate sunt proaspete, bio, cele mai bune, cele mai dulci :)))
AlexandraRr
Scris: Wednesday, June 5, 2019 4:38 PM
Nivel

GeorgianaB wrote:

Prin viu grai poti afla multe :)) eu am intrebat in stanga, dreapta si m-am orientat de unde sa cumpar. Noi cirese, capsune avem de acasa, in ceea ce priveste restul legumelor chiar daca de multe ori cumparam din raionul bio am mari dubii in privinta felului in care sunt crescute. Din piata aleg sa cumpar de la tarani mai amarati care le aduc din gradinile proprii. Eu am vecini care au tarabe in piata si stiu cum procedeaza din pacate..
Oricum nu o sa iti spuna nimeni ca isi stropeste legumele, pomii. Dupa ei toate sunt proaspete, bio, cele mai bune, cele mai dulci :)))

Cine mai are incredere in ce spun ei? Eu am gasit surse sigure pentru lactate si carne insa pentru fructe si legume e mai greu se pare :)) tot de la raionul bio luam si noi din supermarket dar tare ma indoiesc ca respecta standardele, suntem in Romania :)) iar cand iau de la aprozar sau piata le mai scot coaja dar la cirese e mai dificil :))
Cata123
Scris: Wednesday, June 5, 2019 8:35 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/11/2017
GeorgianaB wrote:

De ce vrei sa ii schimbi laptele? Este la indicatia medicului? Altfel nu vad de ce, daca merge bine cu Nan nu trebuie sa il schimbi. Colici poate sa faca si de la o luna, au perioade si perioade. Ar fi super sa aveti noroc si sa nu il deranjeze burtica.

Ne gandeam sa il schimbam pt ca mai multa lume spune de Nan ca e mai nu stiu cum si de topfer ca e cel mai bun. Apoi la pediatru cand am mers si a auzit ca ii dau Nan a strambat din nas si a zis si ea tot de topfer. Alte motive nu am sincer. A si pediatrul a zis ca Nan H.A. ar fi antialergic iar el nu are probleme si produce si constipatie. Asta cu constipatia o vad ca face o data la 2 zile, cand am venit de la spital a facut de vreo 4 ori in ziua aia apoi au trecut 3 zile pana sa faca iar..
Cata123
Scris: Thursday, June 6, 2019 6:24 PM
Nivel

Inregistrat: 11/11/2017
AlexandraRr wrote:

Da asa mi-a zis si mie sa fac trecerea, dar acum m-ati pus pe ganduri si parca nu imi mai vine sa il schimb. Adevarul e ca ii merge bine cu laptele asta, in 2 sapt si ceva a luat vreo 320 gr in greutate. Ma gandeam doar ca o fi mai bun topfer, atata tot.
Nela
Scris: Friday, June 7, 2019 1:44 PM
Nivel

Inregistrat: 6/18/2018
Buna gasit, fetelor! Am fost azi la MF pentru vaccinurile de la 4 luni. Mi-a zis ca are capul aplatizat ?i ca trebuie neaparat sa o culc pe par?i caci daca nu, va ramâne asa. Ea doar prima luna a dormit pe par?i, apoi doar pe spate. ?i pediatra mi-a zis la fel când am fost la control la 3 luni, dar nu parea chiar asa îngrijorata.... De atunci tot o pun pe o parte, dar nu reu?esc sa o ?in mult timp asa pentru ca se agita pana o las pe spate. Acum, când am adormit-o, am intors-o pe o parte ?i i-am pus plapuioara la spate. Ziua voi fi lânga ea, cât timp doarme, dar noaptea, daca da sa se întoarca, nu reu?e?te ?i cade pe burta, pe nasuc. ?tiu, suna a "daca va cadea drobul de sare", dar voi cum a?i proceda?
AlexandraRr
Scris: Friday, June 7, 2019 2:06 PM
Nivel

Nela
Scris: Friday, June 7, 2019 2:17 PM
Nivel

Inregistrat: 6/18/2018
AlexandraRr wrote:
Nela, noi nu ne-am confruntat cu problema asta dar poti cumpara o perna speciala pentru formarea capului, ceva de genul ( https://m.emag.ro/perna-pentru-formarea-capului-cu-spuma-memory-my-little-one-242082-31106010004-0/pd/D6JY99BBM/ ) si ziua incearca sa o tii ridicata, sa o porti in marsupiu pentru a nu sta permanent culcata :*

Î?i mul?umesc pentru recomandare, Alexandra. De azi schimb foaia cu ea in privin?a pozi?iei de somn ?i, asa cum ai zis, o sa renun? la plimbarile lungi în scoica,o sa o mai ?in în brate, ?i o sa mergem si cu marsupiu. O sa protesteze ea, dar încet, încet poate o sa devina obi?nuin?a. Ma refer la pozi?ia de somn ?i relaxare, caci ea oricum de ceva timp când ie?im la plimbare în scoica, vrea sus. Poate renun?am la scoica ?i stam în caru?.... Mul?umesc de raspuns. Cheek Kiss
GeorgianaB
Scris: Friday, June 7, 2019 5:33 PM
Nivel

Nela wrote:
Buna gasit, fetelor! Am fost azi la MF pentru vaccinurile de la 4 luni. Mi-a zis ca are capul aplatizat ?i ca trebuie neaparat sa o culc pe par?i caci daca nu, va ramâne asa. Ea doar prima luna a dormit pe par?i, apoi doar pe spate. ?i pediatra mi-a zis la fel când am fost la control la 3 luni, dar nu parea chiar asa îngrijorata.... De atunci tot o pun pe o parte, dar nu reu?esc sa o ?in mult timp asa pentru ca se agita pana o las pe spate. Acum, când am adormit-o, am intors-o pe o parte ?i i-am pus plapuioara la spate. Ziua voi fi lânga ea, cât timp doarme, dar noaptea, daca da sa se întoarca, nu reu?e?te ?i cade pe burta, pe nasuc. ?tiu, suna a "daca va cadea drobul de sare", dar voi cum a?i proceda?

Eu as cere mai degraba parerea unui kinetoterapeut. Forma capului se schimba pana in jurul varstei de 3 ani, pe masura ce va mai creste va fi si mai activa si va dormi singura pe cate o parte, pe burta, le va alterna.
Daca va cadea pe burta nu trebuie sa te ingrijorezi, este o pozitie de somn foarte buna pentru bebelusi, chiar este o pozitie recomandata in cazul capului turtit.
Mgeorgiana85
Scris: Saturday, June 8, 2019 11:40 PM
Nivel

Inregistrat: 11/3/2016
Cata123 wrote:

Ne gandeam sa il schimbam pt ca mai multa lume spune de Nan ca e mai nu stiu cum si de topfer ca e cel mai bun. Apoi la pediatru cand am mers si a auzit ca ii dau Nan a strambat din nas si a zis si ea tot de topfer. Alte motive nu am sincer. A si pediatrul a zis ca Nan H.A. ar fi antialergic iar el nu are probleme si produce si constipatie. Asta cu constipatia o vad ca face o data la 2 zile, cand am venit de la spital a facut de vreo 4 ori in ziua aia apoi au trecut 3 zile pana sa faca iar..

Nu exista lapte praf bun, eu am mai spus, exista lapte praf ce ii prieste copilului. Noua in spital ni s-a dat nan, dar mi s-a constipat de la el, plangea pt ca nu putea face caca, si imi vomita cu jet, am trecut pe aptamil si ia mers super ok. Eu cred ca este discutabil cu topfer sau mai stiu eu ce lapte praf.
pupici
Albinutza30
Scris: Sunday, June 9, 2019 9:33 PM
Nivel

Inregistrat: 4/18/2018
Buna mamici! Cer scuze ca dau buzna peste voi, am auzit ca este o dentista printre voi, trec printr-o situatie dificila dupa un abces dentar la radacina unui dinte care o fost tratat acum cativa ani am avut dureri groaznice am fost la dentist ?i mi a dat Augmentin si analgezice Tramadol dupa 3 pastile luate la 6 ore distanta mi-a amortit o parte din buza de jos si o parte din barbie, chiar daca durerea s-a ameliorat amorteala tot a ramas, sunt speriata sa nu raman asa, precizez ca nu am facut anestezie nimic , am tinut lipit acolo gheata. Stiti cazuri in care a revenit sensibilitatea la normal sunt disperata. Am ajuns si la urgente si medicul de garda mi-a schimbat analgezicul Ipubrofen de 200 mg cate doua comprimate si deja sa continui cu Augmentin.Va multumesc si multa sanatate e foarte importanta.
fluturash26
Scris: Monday, June 10, 2019 9:24 PM
Nivel

Inregistrat: 9/9/2017
Fetele, ce carucior sport ok recomandati cu pozitie de somn? Sa fie confortabil vreau.
AlexandraRr
Scris: Monday, June 10, 2019 9:49 PM
Nivel

maria2013
Scris: Monday, June 10, 2019 9:55 PM
Nivel

Inregistrat: 7/29/2013
fluturash26 wrote:
Fetele, ce carucior sport ok recomandati cu pozitie de somn? Sa fie confortabil vreau.

Noi îl avem pe cel mare care e 2 în 1 si e foarte fain pe pozitia de somn (Maclaren Daily Tripper), dar cum el sta mai mult în masina, am vrut si unul pe care sa-l chinuim când e tati plecat. Am comandat de pe Facebook, de la Helga Toys unul Kinlee tip troller. Se strange/desface dintr-o miscare, cu o mana si e foarte mic. Mie îmi place mult. Si Anei.

maria2013 attached the following image(s):
6ac77bd2-74fd-4a8a-9a7e-bbadfcb680c1.png

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.