Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| Fluturash, cum a spus si Alexandra, verifica percentila, daca ai aplicatia glow avolo poti sa notezi datele lunare si iti arata automat percentila. Si Luca are fontanela mare, i se inchide greu, la urmatorul consult cer si eu sa i-o masoare, stiu sigur ca la unii copii se inchide mai greu, asta este. Daca chiar trebuie completare lp nu face din asta o tragedie, important este sa creasca conform graficului. Gandeste-te ce fel de medic cauti, nu vreau sa sune urat dar poate cauti pe cineva care sa iti spuna ce vrei sa auzi. Este ok si asa, dar uite unii medici cred in ideea ca un bebelus trebuie sa creasca intr-un anume ritm in primul an, mai ales in primele luni. Daca tu vrei sa ii dai numai san poti sa faci asta fara sa mai ceri pareri medicale in acest sens, daca iti vor spune inca 2-3 medici ca trebuie completare te poti frustra. Ai putea sa ii faci Carlei analizele, oricum implineste 6 luni si sunt utile. Medicul a avut dreptate in a-ti recomanda alimente bogate in fier, daca recomanda si picaturi este normal.
OT Se spune ca laptele matern este bun indiferent de compozitie, ca nu exista lapte gras sau slab, insa in cazul acesta de ce exista bebelusi care iau lunar mult in greutare si altii abia iau ceva ? Intreb pt ca suntem 3 prietene in aceeasi situatie, kg acumulate nu au legatura cu tiparul genetic, cel care ia cele mai multe kg se trage din parinri/rude slabute. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/8/2017 Mesaje: 816
| AriaM wrote: inapoi Fetelor. Ce mananca Ami bun acolo? Sunteti in vacanta sau cu treaba?
E mare fan sos de rosii Avea o bucata de aluat de pizza si il tot inmuia in cutiuta ei cu sos Nu mai zic cum aratau hainutele si bucataria dupa operatiunea asta.
Nu suntem nici in vacanta nici cu treaba Ne-am mutat in zona si am mers pana acolo cand a venit taticul ei sa o vada. Suntem in divort din pacate, dar dupa mult timp de gandire am ajuns la concluzia ca asa e cel mai bine pentru toata lumea.
va imbratisam! |
|
| Inawar wrote:Ce domnisoara mancacioasa avem aici Have fun in vacanta, poate ajungem si noi anul acesta la castelul din Valea Zanelor
Uf, doar pare mancacioasa mai mult manjeste si imprastie. E o mititica, are vreo 9 kg. Totusi cand ii schimb pampersul realizez ca mai si mananca cate ceva
E frumos la castel, insa doar asa pentru poze. Nu ai ce vedea inauntru, probabil au in plan sa faca mai multe pe viitor, ca erau tot felul de fire de curent trase in cele 2 camere vizitabile. Pe afara insa e spectaculos, ne-a placut. Au si un fel de restaurant in aer liber afara, dar cand am fost noi nu era deschis. Daca ajungeti in zona merita sa trageti o fuga, dar sa veniti special pentru asta... hmm... as zice ca nu prea :)
Va pupam! |
|
| fluturash26 wrote: Noi am fost la medic, se pare ca nu avem semne de rahitism dar cred ca vom face acele analize. O sa mai merg si la alt medic pentru inca o parere ca asta era cam rasuflat. A zis ca e mica in greutate, e in urma cu 400-500 gr si ca nu se satura cu san si sa ii dau 1-2 biberoane pe zi de lapte praf pe seara. Normal ca nu is de acord cu el,pentru ca daca a luat pana acum nu inteleg de ce acum cand ajungem si la diversificare sa o trec pe lp, plus ca m-am chinuit atata sa o alaptez. Ea mananca pana nu mai vrea. O sa o pun mai des la san, nici nu stiu ce sa fac. Is cam suparata. O sa vedem cat va mai lua si luna asta..ea are 6200 la 5 jumate. La diversificare a zis sa aiba proteine zilnic, carne, ficat sau ou. Unul din astea sa fie zilnic. Fontanela e mare, asta ma ingrijoreazq mai mult decat greutatea, se inchide ft ft greu. Are acum 4/3,5.
Ma bucur ca nu are rahitish fetita si ca a fost doar o alarma falsa :) Analizele e ok sa i le faci, e super sa mai ceri si o a 2-a parere. In legatura cu cresterea si nr de kilograme, si Ami a crescut incet si abia acum a ajuns la 9,ceva kilograme. E foarte activa, sanatoasa (a racit de vreo 2 ori usor si cam atat), doarme bine, nu prea se omoara cu mancatul dar asta e. Nici nu vreau sa o fortez, dupa aia ne umplem amandoua de nervi si nu vreau sa ii creez o parere urata despre masa si mancare. Incearca sa fii relaxata orice decizie ai lua. Chiar daca vei accepta sa ii suplimentezi un biberon de l.p. pe zi, chiar daca vei continua cu alaptarea exclusiva, tu trebuie sa fii ok cu asta. Dar cel mai bine e mai intai sa vezi daca are carente, asa ca faceti analizele si mai apoi vei reusi sa iei mai usor o decizie, zic eu :)
Pupici de la noi! |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 4/26/2018 Mesaje: 495
| AlexandraRr wrote:Andreea, eu inca folosesc insertul, il voi scoate cand va sta ingramadita din cauza lui sau cand isi va sustine bine spatele, acum daca il scot se misca cand mergem cu masina si nu pare ok :*
Asa ma gândeam ?i eu, ca sta bine ?i înca are capul în limitele insertul ui, dar voiam sa ?tiu cum se procedeaza. Mersi fain! |
|
Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| A mea e pe percentila 15 de la nastere...nu a scazut sub ea..e ok? |
|
| GeorgianaB wrote:Fluturash, cum a spus si Alexandra, verifica percentila, daca ai aplicatia glow avolo poti sa notezi datele lunare si iti arata automat percentila. Si Luca are fontanela mare, i se inchide greu, la urmatorul consult cer si eu sa i-o masoare, stiu sigur ca la unii copii se inchide mai greu, asta este. Daca chiar trebuie completare lp nu face din asta o tragedie, important este sa creasca conform graficului. Gandeste-te ce fel de medic cauti, nu vreau sa sune urat dar poate cauti pe cineva care sa iti spuna ce vrei sa auzi. Este ok si asa, dar uite unii medici cred in ideea ca un bebelus trebuie sa creasca intr-un anume ritm in primul an, mai ales in primele luni. Daca tu vrei sa ii dai numai san poti sa faci asta fara sa mai ceri pareri medicale in acest sens, daca iti vor spune inca 2-3 medici ca trebuie completare te poti frustra. Ai putea sa ii faci Carlei analizele, oricum implineste 6 luni si sunt utile. Medicul a avut dreptate in a-ti recomanda alimente bogate in fier, daca recomanda si picaturi este normal.
OT Se spune ca laptele matern este bun indiferent de compozitie, ca nu exista lapte gras sau slab, insa in cazul acesta de ce exista bebelusi care iau lunar mult in greutare si altii abia iau ceva ? Intreb pt ca suntem 3 prietene in aceeasi situatie, kg acumulate nu au legatura cu tiparul genetic, cel care ia cele mai multe kg se trage din parinri/rude slabute. da, si asta cu fontanela, nu mi-a zis la nastere de cat a fost sa am o idee... Ai dreptate cu medicii dar asta prea mult nu s-a uitat la ea si a zis lapte praf, a recomandat analize si atata. O sa ii facem analizele luna viitoare si vedem ce reiese si ce suplimente dam. Fier are deja ca supliment. Vom vedea cum stam. Da e discutabila treaba cu alaptarea si luatul in greutate. Nici eu nu m-am alimentat chiar asa de bine neavand prea mult timp sa mananc ziua mai ciuguleam ceva..o sa incerc sa mananc mai bine..poate si aici e problema. |
|
| laura513 wrote:Ma bucur ca nu are rahitish fetita si ca a fost doar o alarma falsa :) Analizele e ok sa i le faci, e super sa mai ceri si o a 2-a parere. In legatura cu cresterea si nr de kilograme, si Ami a crescut incet si abia acum a ajuns la 9,ceva kilograme. E foarte activa, sanatoasa (a racit de vreo 2 ori usor si cam atat), doarme bine, nu prea se omoara cu mancatul dar asta e. Nici nu vreau sa o fortez, dupa aia ne umplem amandoua de nervi si nu vreau sa ii creez o parere urata despre masa si mancare. Incearca sa fii relaxata orice decizie ai lua. Chiar daca vei accepta sa ii suplimentezi un biberon de l.p. pe zi, chiar daca vei continua cu alaptarea exclusiva, tu trebuie sa fii ok cu asta. Dar cel mai bine e mai intai sa vezi daca are carente, asa ca faceti analizele si mai apoi vei reusi sa iei mai usor o decizie, zic eu :) Pupici de la noi! Imi pare rau pentru divort, dar daca ati luat decizia asta inseamna ca ati calculat bine. Inseamna ca si a ta a luat greu in greutate. Nici a mea nu prea se omoara cu mancatul, incepe sa se joace deodata cand mananca si gata.
|
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Lamuri?i-ma si pe mine ce mai are giuli acuma. De cateva seri se tot trezeste la ora 10 fix plangand, o iau si cum o pun in patul nostru imi cauta perna mea si somn. Daca o las sa adoarma si vreau so mut plange. Face asa fix o ora. Dupa ora 11 se ridica in picioare si se duce spre patu?ul ei si plange ca vrea acolo si somn. Si in ora asta are un somn foarte agitat. Se tot ridica si se uita ba la unu ba la altu, parca ne verifica, mai ne pupa, se lipeste de noi... Si ora asta nu sta o secunda cu degetul in gura ca de obicei. A mai facut uneori si pe la 1,dar atunci cum adormea o mutam fara probleme.
Iar ziua cand doarme, se trezeste racnind, abia o calmez.. Si urla sa fereasca Dumnezeu, azi chiar mam speriat.. Nu reu?eam so calmez, mi se parea ca parca visa cu ochi deschi?i. Nici nu stiu daca e de la dinti sau de la salt. Ufff... Sau e foarte terorizata de socrela... |
|
Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| Delia, cred ca face asa din cauza musafirului vostru :)) in afara de faptul ca asta este ceva nou pentru fetita, poate se comporta altfel, insista cu anumite lucruri asupra ei plus cred ca simte si tensiunile din casa dintre voi si soacra si probabil o influenteaza si pe Giuli, i s-a schimbat mediul in care era ea obisnuita :( cand pleaca soacra? :)) |
|
| AlexandraRr wrote:Delia, cred ca face asa din cauza musafirului vostru :)) in afara de faptul ca asta este ceva nou pentru fetita, poate se comporta altfel, insista cu anumite lucruri asupra ei plus cred ca simte si tensiunile din casa dintre voi si soacra si probabil o influenteaza si pe Giuli, i s-a schimbat mediul in care era ea obisnuita :( cand pleaca soacra? :))
In 2 saptamani, sper |
|
| Delia iar ti-a venit beleaua pe cap? Of.... tare drag a mai prins sa stea cu voi. Sper sa plece repede |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| delia.c.yaya wrote:Lamuri?i-ma si pe mine ce mai are giuli acuma. De cateva seri se tot trezeste la ora 10 fix plangand, o iau si cum o pun in patul nostru imi cauta perna mea si somn. Daca o las sa adoarma si vreau so mut plange. Face asa fix o ora. Dupa ora 11 se ridica in picioare si se duce spre patu?ul ei si plange ca vrea acolo si somn. Si in ora asta are un somn foarte agitat. Se tot ridica si se uita ba la unu ba la altu, parca ne verifica, mai ne pupa, se lipeste de noi... Si ora asta nu sta o secunda cu degetul in gura ca de obicei. A mai facut uneori si pe la 1,dar atunci cum adormea o mutam fara probleme.
Iar ziua cand doarme, se trezeste racnind, abia o calmez.. Si urla sa fereasca Dumnezeu, azi chiar mam speriat.. Nu reu?eam so calmez, mi se parea ca parca visa cu ochi deschi?i. Nici nu stiu daca e de la dinti sau de la salt. Ufff... Sau e foarte terorizata de socrela...
Bun venit un anisor! Vine cu o regresie de somn, cu dintisori naravasi, poate cu un vis urat sau chiar anxietate de separate daca a mai stat cu soacra ta sau altcineva eecent si a vrut sa fie cu tine. |
|
| Andreea06 wrote:
Bun venit un anisor! Vine cu o regresie de somn, cu dintisori naravasi, poate cu un vis urat sau chiar anxietate de separate daca a mai stat cu soacra ta sau altcineva eecent si a vrut sa fie cu tine.
Chiar tind sa cred ca e din cauza lor, ca face asa fix de cand au venit. Sunt curioasa daca o sa faca si dupa ce pleaca. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 1/5/2018 Mesaje: 433
| Neata,cand se incepe sa se dea la bebe la mic dejun altceva decat fructe? |
|
|