Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/11/2018 Mesaje: 1211
| Giuli este o dulceata de fetita! La multi ani! Sa fie sanatoasa si fericita si voi sa va bucurati din plin de ea!
Dia_N, oricand sunt binevenite mamicile aici!
Diana.ng, felicitari pentru minunea ta mica! Sa ai multa energie si sa creasca bebe mare!
|
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/26/2017 Mesaje: 518
| Dia_N wrote:
Buna Diana. Si noi ne am luptat mult cu somnul pe timp de zi.. A mea dormea cate 5-10 minute si era fresh. Ma chiaunise rau de tot in perioada aia si incepusem sa mi fac tot felul de ganduri negre. Ajunsese sa doarma numai 8 ore in 24 de ore. Si la fel, s a suprapus cu puseul de 4-6 saptamani si a continuat pana la puseul urmator. Acum vad ca s a mai reglat si am reusit sa i fac cel putin inca 2 reprize de somn pe timp de zi..
Fetelor, stiu cam disparut dupa nastere si ma intrebam daca ma mai primiti si pe mine, chiar daca a trecut ceva timp..
Dia, a continuat pana la puseul de 3 luni sa inteleg?? a mea e foarte agitata si plange, imi fac si eu tot felu de ganduri..off |
|
Inregistrat: 11/3/2016 Mesaje: 1933
| AlexandraRr wrote:La multi ani, Giuli! Sa fii sanatoasa si sa aduci multe bucrii parintilor :* Geo, noi ne-am intors la somnuri de 30 min la 3 ore si exclusiv in sistem, inainte avea un somn la pranz de 2 ore si restul le facea tot in brate dar puteam sta in pat, acum iar ma plimb toata ziua prin casa :)))) Fetelor, uitati cea mai interactiva si atractiva "jucarie" pentru copii pe care o avem noi :)))) https://ibb.co/5rrt7g5 Asa e si la noi, abia acum parca parca mai pune mana pe ele dar tot la bavetica ajunge. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Mamici ce carti cu povesti recomanda?i?! Giuli se chinuie sa comunice cu noi, arata cu degetul si zice "ceici".. Adica ea intreaba 'cei aicea" vorbeste mult in legea ei, as vrea sa incep sai citesc... |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 4/19/2018 Mesaje: 364
| Hai ca de 5 ori am scris mesajul si n am putut sa l postez.. Nu, a tinut pana la puseul de 7-8 saptamani. La ea a coincis si cu suspiciunea mea de reflux si de atunci ii dau formula Antireflux. Acum s a mai reglat cu somnul, dar am avut o perioada foarte grea.. Ea obosita, cu cearcane cum n am avut eu toata viata, maraita, plictisita, eu si mai obosita si mai nervoasa.. Eram intr un carusel.. Nu intelegeam cum rezista atat fara somn.. Ajunsesem sa mi fie frica ca va ramane cu probleme neurologice de la lipsa somnului, atat de disperata eram.. Ai rabdare, acum e mult mai bine.. Sper sa continue asa..
Multumesc, Nicole! |
|
Inregistrat: 1/11/2018 Mesaje: 1211
| AlexandraRr wrote:Nicole, cum mai este Iris cu somnul ziua? La fel sau ai observat imbunatatiri?
Uhh...somnul inca e o provocare mare pentru noi...avem mici mici imbunatatiri daaar mici :) Profit de intrebare sa povestesc si ce am mai experimentat in legatura cu asta, poate ajuta pe cineva sa se simta mai bine vazand ca si altii se chinuiesc cu somnul.
Noi pe la 3-4 luni aveam urmatoarele probleme: 1. o adormeam greu, uneori se lasa cu plans serios 2. dormea 1 ciclu de somn 3. devenise foarte greu/aproape imposibil sa o readorm
Acum ziua are: 2 - 3 reprize de somn In continuare doarme doar cate 1 ciclu de somn (lungimea variaza intre 35 - 50 min) insa pentru primele 2 somnuri din zi incerc sa o readorm si acum reusesc in 90% din cazuri. Deci, primele 2 somnuri din zi intr-o zi buna au cate 2 cicluri de somn. La al 3lea somn din zi nu mai intervin sa o readorm, din pacate uneori ratam complet al 3lea (daca se decaleaza ora ei de trezire, sau daca suntem intr-un context in care se stimuleaza prea tare), cand se intampla incerc sa o culc de seara mai repede. Deci ea ziua doarme in total minim 2 ore, maxim 3.5 ore.
Daca suntem acasa, doarme exclusiv in patutul ei. Reusesc sa o adorm ceva mai usor, evitam tot mai des plansul, uneori maraie. Reusesc acum tot mai des sa o adorm fara san (cam in 80% din cazuri).
De cand am simtit ca devenise haos dormitul ziua (o adormeam in fel si chip, ba la san, la leganata, ba purtata, la leganata in balansoar, dormea ori in patutul ei, ori in balansoar, ori pe mine) am incercat sa fac un fel de ritual de somn si ziua, sau mai bine spus sa ii ofer niste repere pe care sa le asocieze cu somnul.
In primul rand am renuntat la ideea "e bine ca ziua copilul sa doarma oricum, oriunde, in orice conditii de lumina si zgomot"...da e ideal, dar asta nu functioneaza pt copilul meu care e un copil foarte prezent, activ si curios, care se stimuleaza usor si ar ignora oricand oboseala ca sa mai exploreze ceva ce i-a atras atentia.
Asadar, cand observ semne de somn mergem in camera ei. Daca vrea sa si pape, ii dau sa pape cat vrea ea, daca mai are energie ne mai "pisicim" amandoua, ne uitam pe o carte...ceva activitate care sa nu stimuleze prea mult. Apoi ii pun saculetul de dormit, trag jaluzeaua, dau drumul la white noise(doar de vreo saptamana am adaugat si asta, doar la somnul de zi), o adorm si o transfer in patutul ei cat mai curand, nu stau sa adoarma profund.
Daca nu avem nimic programat, incerc sa ma organizez astfel incat primele 2 somnuri sa le faca in casa...ultimul il face si afara destul de des.
In general cam 2 ore le petrece activa si e si bine dispusa, 3 ore cel mult cand e mai odihnita. In cele 2 ore se joaca singura intervale destul de lungute, doar ma cauta din cand in cand cu privirea, dar nu are nevoie de mine sa particip la joaca ei. Daca as lasa-o ea ar sta si 5-6 ore activa, pt ca se stimuleaza usor...vede ceva interesant si brusc zici ca e foarte fresh...insa se simte in starea ei...se supara mai repede, devine mai maraita...si greu o mai adorm apoi. Se intampla sa prinda mai multe ore de veghe seara cand ratam al 3lea somn si se simte.
Intre timp eu ma mai documentez despre cum se schimba asocierile de somn...cert e ca in general dureaza cateva saptamani pana se formeaza o asociere...deci cand vrei sa schimbi ceva e nevoie sa fii rabdator si consecvent...
LE: am mai avut reusite izolate, de ex. acum 2 zile a legat singura ziua 2 cicluri de somn, dar pana nu se repeta suficient de des nu ma bucur... Sau am reusit sa o adorm ieri direct in patut...alta data am reusit sa o relaxez asa bine si sa prind momentul oportun si am pus-o in patut treaza si a adormit singura... dar dupa cum am zis...cauzuri izolate... Cand se poate eu mai experimentez una alta, insa prioritar pentru mine e ca ea sa doarma suficient, pe cat posibil sa nu fie un chin pt ea procesul de adormire si abia apoi am ca scop sa fac ca adormirea ei sa fie usoara si pt noi.
|
|
Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| Multumesc pentru detalii, Nicole. Noi am avut 2 saptamani fericite in care dormea ziua doar un ciclu de somn insa in patutul ei, eu doar stateam langa ea pana adormea. Legat de asocieri asa e, foarte greu de rupt, mie mi-a luat 2 luni sa scap total de asocierea mancare-somn, scapasem si de marsupiu-somn dar ultima bucurie a tinut doar 2 saptamani Am inceput sa o plimb afara cu sistemul si si-a amintit de el si de atunci nu scapam fara el in casa plus ca s-a imbonavit si cedam usor la orice vroia ea, stiam ca ii place sa fie purtata si i-am facut absolut orice placere, de 2 zile si noaptea e mofturoasa si maraita si ar vrea in marsupiu dar insist si o adorm in patutul ei cu ce reusesc: mangaiat, cantat, citit povesti etc E bine ca Iris se joaca singura, a mea e foarte dependenta de mine, sta maxim 5 minute singura apoi incepe maraiala si stau cu ea la joaca pana la urmatorul somn, sper ca atunci cand se va ridica singura in fundulet sa nu mai iau micul dejun dupa amiaza cand vine sotul
Dia, ma bucur ca sunteti bine acum |
|
Inregistrat: 4/26/2018 Mesaje: 495
| Buna, mamici! Astazi pitica mea s-a întors pentru prima data de pe spate pe burta de vreo 4 zile se tot chinuie ?i azi a reu?it. Sper ca nu e un caz izolat ca eu chiar am observat cum se antrena pentru asta ?i era foarte haioasa. Am ?i eu o nelamurire în schimb.... Daca o pun pe burta eu se enerveaza, î?i ridica capul, dar apoi se enerveaza ?i plânge. Daca o ?in sus sta mult mai mult cu capul ridicat, doar ca ma întreb... O fi având ceva de nu îl ridica ?i când sta pee burta? Ea pe burta î?i ridica picioarele sau fundul, ?i capul dar mai pu?in. Ce exerci?ii as mai putea aa fac cu ea sau jocuri ca sa ii dezvolt musculatura? Aaa ?i saptamâna trecuta a apucat ?i ea în sfâr?it ca lumea o jucarie ?i de atunci stau eu de capul, uneori mai apuca, alteori rateaza, dar oricum nu sta foarte mult cu jucaria în mana.. Mai degraba prinde prosopul sau patura în manuta.... E ok? Ar fi trebuit sa apuce mai bine la vârsta ei sau sa faca mai multe? A si scos primul ?ipat azi... Ne ?i apropiem de întrarea în salt, dar fata de al?i copii ea parca nu face asa multe, sau face o data de doua ori ?i gata.... Poate nu ma ocup eu cjm trb de ea? De?i vb toata ziua cu ea, ma joc, ii arat jucarii ?i obiecte, o plimb ridicata prin casa, ce e drept nu într-una ca nici ea nu are mereu rabdare....
Scuzati romanul, dar poate ar trb sa îmbunata?esc ceva în activitatea ei zilnica ?i nu ?tiu eu... Multumesc în avans! |
|
| Felicitari, Andreea pentru noile activitati :*. Ei se dezvolta in ritmul lor, nu trebuie sa iti faci griji daca nu e ceva serios :) pentru a ajuta la deZvoltarea musculaturii gatului foloseste o pernuta cand o pui pe burta, ii va placea sigur si va sta mai mult asa. La noi asa a mers :* |
|
Inregistrat: 4/26/2018 Mesaje: 495
| AlexandraRr wrote:Felicitari, Andreea pentru noile activitati :*. Ei se dezvolta in ritmul lor, nu trebuie sa iti faci griji daca nu e ceva serios :) pentru a ajuta la deZvoltarea musculaturii gatului foloseste o pernuta cand o pui pe burta, ii va placea sigur si va sta mai mult asa. La noi asa a mers :*
Multumesc mult de sugestie! O sa încerc ?i cu pernuta... Sub piept nu? |
|
Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| Andreea, sfatul meu este sa o lasi in ritmul ei, este normal sa se enerveze pentru ca din cate am vazut ei ar vrea mai mult decat pot sa duca. De exemplu Luca face abdomene serioase de cateva saptamani, se si enerveaza si maraie serios uneori, a exersat pana cand astazi s-a ridicat in fund sprijinindu-se pe cot, bineinteles ca nu a stat mult si a picat dar este o evolutie pe care a facut-o singur.
Nicole, acelasi ritual il avem si noi cu somnul, doar ca a asociat sanul cu mos ene cand era in perioada cu dintii sau in salt. La fel il las si eu sa se joace singur si ma cauta uneori, intervin cand il mai vad plictisit, mai aduc o jucarie, ii mai pun niste muzica, baby einstein ii plac foarte mult (sincer si eu le prefer fiind in engleza ). |
|
| AndreeaCD wrote:Multumesc mult de sugestie! O sa încerc ?i cu pernuta... Sub piept nu? Da, dar sa fie ferma ca si consistenta, nu moale sau puf, noi avem la salteaua de activitati si perna. Carinei tare mult i-a placut si am putut asa sa o incurajez sa petreaca mai mult timp pe burtica, eu ma puneam in fata ei si faceam tot felul de figuri la ea si ea radea ;)) sper si voi sa va distrati la fel :* |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/26/2017 Mesaje: 518
| Dia_N wrote:Hai ca de 5 ori am scris mesajul si n am putut sa l postez.. Nu, a tinut pana la puseul de 7-8 saptamani. La ea a coincis si cu suspiciunea mea de reflux si de atunci ii dau formula Antireflux. Acum s a mai reglat cu somnul, dar am avut o perioada foarte grea.. Ea obosita, cu cearcane cum n am avut eu toata viata, maraita, plictisita, eu si mai obosita si mai nervoasa.. Eram intr un carusel.. Nu intelegeam cum rezista atat fara somn.. Ajunsesem sa mi fie frica ca va ramane cu probleme neurologice de la lipsa somnului, atat de disperata eram.. Ai rabdare, acum e mult mai bine.. Sper sa continue asa.. Multumesc, Nicole!
vai de capul meu...este puseu si la 7-8 sapt??? am crezut ca dupa 6 scapam pana la 3 luni.. astazi am pus-o prima data intr un wrap elastic si a dormit 2 ore dar acum seara iar a avut crize de plans, inclusiv la san..noaptea cum dormea a ta? Patri are primul somn mai lung (de la 8 sau 9 pana pe la 00 sau 01) ahoi se cam trezeste din 2 in 2 ore, sau cand e mai maraita chiar din ora in ora |
|
Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| AndreeaCD wrote:Buna, mamici! Astazi pitica mea s-a întors pentru prima data de pe spate pe burta de vreo 4 zile se tot chinuie ?i azi a reu?it. Sper ca nu e un caz izolat ca eu chiar am observat cum se antrena pentru asta ?i era foarte haioasa. Am ?i eu o nelamurire în schimb.... Daca o pun pe burta eu se enerveaza, î?i ridica capul, dar apoi se enerveaza ?i plânge. Daca o ?in sus sta mult mai mult cu capul ridicat, doar ca ma întreb... O fi având ceva de nu îl ridica ?i când sta pee burta? Ea pe burta î?i ridica picioarele sau fundul, ?i capul dar mai pu?in. Ce exerci?ii as mai putea aa fac cu ea sau jocuri ca sa ii dezvolt musculatura? Aaa ?i saptamâna trecuta a apucat ?i ea în sfâr?it ca lumea o jucarie ?i de atunci stau eu de capul, uneori mai apuca, alteori rateaza, dar oricum nu sta foarte mult cu jucaria în mana.. Mai degraba prinde prosopul sau patura în manuta.... E ok? Ar fi trebuit sa apuce mai bine la vârsta ei sau sa faca mai multe? A si scos primul ?ipat azi... Ne ?i apropiem de întrarea în salt, dar fata de al?i copii ea parca nu face asa multe, sau face o data de doua ori ?i gata.... Poate nu ma ocup eu cjm trb de ea? De?i vb toata ziua cu ea, ma joc, ii arat jucarii ?i obiecte, o plimb ridicata prin casa, ce e drept nu într-una ca nici ea nu are mereu rabdare.... Scuzati romanul, dar poate ar trb sa îmbunata?esc ceva în activitatea ei zilnica ?i nu ?tiu eu... Multumesc în avans! Cam pe la 3 luni incep ei sa aiba activitate putin mai intensa, ete normal. Abia pe atunci a tinut si a mea in mana prima jucarie. Deci nu e in urma cu nimic. Fiecare se dezvolta in ritmul ei. Fetei mele niciodata nu i-a placut cand o puneam eu pe burtica, maxim 5 minute rezista, uneori nici atat. Si plangea. Si am renuntat sa o mai pun. O puneam cred o data pe saptamana pentru ca stiam ca nu ii place si nu vroiam sa o chinui. Cand a fost momentul s-a intors ea singura, si-a antrenat singura muschii si uite ca bine merci de la 5 luni si o saptamana numai pe rostogoliri, invartiri o tine. E foarte ok pentru lunitele ei. Eu asa zic. Daca nu ii place nu o forta. |
|
Inregistrat: 7/6/2018 Mesaje: 359
| [quote=diana.ng]
vai de capul meu...este puseu si la 7-8 sapt??? am crezut ca dupa 6 scapam pana la 3 luni.. astazi am pus-o prima data intr un wrap elastic si a dormit 2 ore dar acum seara iar a avut crize de plans, inclusiv la san..noaptea cum dormea a ta? Patri are primul somn mai lung (de la 8 sau 9 pana pe la 00 sau 01) ahoi se cam trezeste din 2 in 2 ore, sau cand e mai maraita chiar din ora in ora[/quoteo] Diana, si noi de 3 zile avem crize de plâns. Pana acuma nu am avut treaba cu ea, mânca si se culca fara nici o problema dar mai nou crize de plâns pâna adoarme. Azi am aplicat metoda cu 90 de minute si a fost mai ok, sper doar sa nu devina si somnul de noapte agitat. Ea doarme cam 2 ore jumate-3 pe noapte in functie de cat mananca. Astept sa treaca si crizele astea... |
|
|