Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/11/2018 Mesaje: 1211
| Multumeesc, mamici.
Am tot auzit de mamici care fac baie cu copilul...noi inca nu am incercat si nici nu pot sa zic ca asteptam sa fac asta...insa Marry, pot spune ca mi-ai facut pofta de o baita cu pisica mea mica mea.
Si dusul in 3 suna distractiv.
Voi cum vedeti treaba asta cu nuditatea parintilor fata de copilul mic? Aveti idee cum e recomandat dpdv al dezvoltarii lor? Nici la noi nu cred ca ar sta tati descoperit. Ma intreb ce as fi facut eu daca aveam baietel.
|
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/11/2017 Mesaje: 946
| Mgeorgiana85 wrote:Sincer m-am speriat prima data cand am simtit ca zgaraie  cum eram f somnoroasa...noua cel din dreapta vad ca iese prima data. Oare nu e prea devreme? Lore, voua destul de tarziu v-au iesit Nu cred ca e prea devreme, am o prietena la care la prima fetita i-a iesit la 8 luni primul dinte si la a doua fetita la 4 luni...poate sa iasa si la 1 an primul dinte, nu e problema :) |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Nicole2018 wrote:Multumeesc, mamici. Am tot auzit de mamici care fac baie cu copilul...noi inca nu am incercat si nici nu pot sa zic ca asteptam sa fac asta...insa Marry, pot spune ca mi-ai facut pofta de o baita cu pisica mea mica mea. Si dusul in 3 suna distractiv. Voi cum vedeti treaba asta cu nuditatea parintilor fata de copilul mic? Aveti idee cum e recomandat dpdv al dezvoltarii lor? Nici la noi nu cred ca ar sta tati descoperit. Ma intreb ce as fi facut eu daca aveam baietel.
Eu cred ca momentan e ok, probabil ca pana la 2 ani o sa incep sa ma feresc eu, nu stiu, voi mai citi despre asta. Ceed ca depinde si de noi cum suntem si pe ce latura militam, daca all open, discutii de sex devreme sau din contra.. |
|

Inregistrat: 1/22/2018 Mesaje: 1074
| Buna mamici. Ce ma plangeam eu ca bebe nu doarme.acum imi fac griji ca doarme prea mult.treaz de la 8 la 1h jum a dormit 40 de minute si de la ora 1 doarme si acum.e aproape ora 4...aseara a dormit f bn de la 10.15 pana dim la 8 cu trezirile de rigoare...oare sa imi fac griji? |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Mgeorgiana85 wrote:Sincer m-am speriat prima data cand am simtit ca zgaraie  cum eram f somnoroasa...noua cel din dreapta vad ca iese prima data. Oare nu e prea devreme? Lore, voua destul de tarziu v-au iesit
Nu e devreme. Lu giuli primul a iesit la 4l3s si al doilea imediat dupa 3 zile hopa si el. Iar de la 6l la 7l au iesit si ceilal?i 6. |
|

Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| Andreea-Alexandra wrote:Buna mamici. Ce ma plangeam eu ca bebe nu doarme.acum imi fac griji ca doarme prea mult.treaz de la 8 la 1h jum a dormit 40 de minute si de la ora 1 doarme si acum.e aproape ora 4...aseara a dormit f bn de la 10.15 pana dim la 8 cu trezirile de rigoare...oare sa imi fac griji?
Mai bine te bucuri de momentele acestea si poate se intampla mai des. Si al meu doarme dupa-masa la un somn 2-3 ore, depinde, azi a avut 2 reprize de somn de 40minute, a mai dormit afara o ora si un somn mai lung de 3 ore jumate. |
|

Inregistrat: 9/20/2017 Mesaje: 2868
| Nicole2018 wrote:Multumeesc, mamici. Am tot auzit de mamici care fac baie cu copilul...noi inca nu am incercat si nici nu pot sa zic ca asteptam sa fac asta...insa Marry, pot spune ca mi-ai facut pofta de o baita cu pisica mea mica mea. Si dusul in 3 suna distractiv. Voi cum vedeti treaba asta cu nuditatea parintilor fata de copilul mic? Aveti idee cum e recomandat dpdv al dezvoltarii lor? Nici la noi nu cred ca ar sta tati descoperit. Ma intreb ce as fi facut eu daca aveam baietel. Eu sunt foarte open minded, ba chiar non-conformista as spune :)) sotul la fel, insa sunt de partea celor care spun ca nuditatea fata de copii ar trebui limitata, de la o varsta incolo. Nu o sa-i spun niciodata ca nu e frumos, sau ca e rusinos, ci ca tine de intimitatea fiecaruia, de diferenta intre sexe etc. Daca as avea baietel probabil ar fi invers, tati dezinvolt cu el iar eu m-as feri de la pun punct incolo, probabil la 2 ani, cum zice Andreea, ar fi pragul psihologic si pt mine. |
|

| GeorgianaB wrote:
Mai bine te bucuri de momentele acestea si poate se intampla mai des. Si al meu doarme dupa-masa la un somn 2-3 ore, depinde, azi a avut 2 reprize de somn de 40minute, a mai dormit afara o ora si un somn mai lung de 3 ore jumate.
Multumesc Geo.o sa incerc sa profit de timpul care mi-l da printisorul :) |
|

Inregistrat: 1/11/2018 Mesaje: 1211
| Andreea-Alexandra wrote:Buna mamici. Ce ma plangeam eu ca bebe nu doarme.acum imi fac griji ca doarme prea mult.treaz de la 8 la 1h jum a dormit 40 de minute si de la ora 1 doarme si acum.e aproape ora 4...aseara a dormit f bn de la 10.15 pana dim la 8 cu trezirile de rigoare...oare sa imi fac griji?
Nu vad motive de ingrijorare, si in plus pe langa somn te ghidezi si dupa starea generala a copilului. Daca nu e agitat ci e voios, papa si uda scutece atunci cel mai probabil este bine. Cum a zis si Georgiana, bucura-te si odihneste-te cand ai ocazia. |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/17/2017 Mesaje: 450
| Mgeorgiana85 wrote:Sincer m-am speriat prima data cand am simtit ca zgaraie  cum eram f somnoroasa...noua cel din dreapta vad ca iese prima data. Oare nu e prea devreme? Lore, voua destul de tarziu v-au iesit
Sofiei i-au iesit la 4 luni si 3 sapt amândoi. Acum suntem la dintii 5 ?i 6 al cincilea a spart, speram sa îl urmeze imediat si nr 6 pentru ca e foarte aproape |
|

| Nicole2018 wrote:
Nu vad motive de ingrijorare, si in plus pe langa somn te ghidezi si dupa starea generala a copilului. Daca nu e agitat ci e voios, papa si uda scutece atunci cel mai probabil este bine. Cum a zis si Georgiana, bucura-te si odihneste-te cand ai ocazia.
Sa stii ca e e vioi,activ,zambeste se joaca si scutece uda.verific in permanenta. |
|

Inregistrat: 2/8/2017 Mesaje: 816
| Andreea-Alexandra wrote:Sa stii ca e e vioi,activ,zambeste se joaca si scutece uda.verific in permanenta.
Nu-ti fa griji, mai ales daca e activ si vesel :) Sunt zile in care au nevoie de mai mult somnic decat de obicei :D Si Ami mi-a facut surprize din astea periodic, in special la iesirea din salturi/pusee. Cate 2-3 zile dormea de rupea. Am avut tendinta sa ma ingrijorez, dar m-am calmat gadindu-ma ca si noi mai avem zile cand ne trebuie mai mult somn (trecand peste ideea ca nu vom avea parte de el in urmatorii -optimist vorbind- 5 ani). D-apoi ei, care sunt mici si trec prin atatea chestii noi |
|

Inregistrat: 2/8/2017 Mesaje: 816
| In legatura cu nuditatea parintilor, citisem acum ceva timp un articol in care ideea de baza era ca e ok sa fim degajati si ok cu asta, sa explicam diferentele intre sexe si sa le facem un minim de "instructaj" legat de sexualitate inca de cand sunt ei micuti si incep sa inteleaga si sa puna intrebari.
Apoi, faza era ca de pe la o varsta cam incep ei singuri sa se distanteze. Asta depinde de copil. E nevoie sa li se explice ideea de intimitate si respectarea ei, dar fara a pune bariere de tipul "e rusine" sau mai stiu eu ce, ca micutul sa nu inteleaga ca e ceva anormal legat de corpul si sexualitatea sa.
Tin minte ca spunea autoarea articolului ca la un moment dat cand era in camera cu copiii si voia sa se schimbe le spunea ce are de gand sa faca, iar acestia decideau daca se simt confortabil sa ramana sa aleg sa plece. Mi se pare o abordare ok.
Si inca ceva. Sa ne ferim de reactii bruste daca suntem surprinsi de copii in timp ce ne schimbam hainele, ca si cum au facut ceva gresit sau ca si cum noi am avea ceva de ascuns. Daca ne simtim inconfortabil e suficient sa ne acoperim/intoarcem cu spatele si sa le spunem "te rog sa astepti afara, sunt gata imediat".
Nu cred ca mai am vreo sansa sa gasesc articolul sa-l atasez aici.. dar oricum, cat sunt bebelusi, pot face fara probleme baita cu parintii, atata timp cat si acestia se simt confortabil cu ideea. |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 12/4/2016 Mesaje: 470
| MaryPoppins wrote: Eu sunt foarte open minded, ba chiar non-conformista as spune :)) sotul la fel, insa sunt de partea celor care spun ca nuditatea fata de copii ar trebui limitata, de la o varsta incolo. Nu o sa-i spun niciodata ca nu e frumos, sau ca e rusinos, ci ca tine de intimitatea fiecaruia, de diferenta intre sexe etc. Daca as avea baietel probabil ar fi invers, tati dezinvolt cu el iar eu m-as feri de la pun punct incolo, probabil la 2 ani, cum zice Andreea, ar fi pragul psihologic si pt mine.
Asa cum spui tu ca e diferit cu fete din partea mamei .. sotul meu deja se fere?te de evelin de câteva luni Sunt singura ca ea nu în?elege nimic acum , dar probabil nu se simte el confortabil. Eu ma gandesc cum voi face cu ei ca fra?i , fata si baiat, pâna la ce varsta vor face baie impreuna ? |
|

Inregistrat: 11/3/2016 Mesaje: 1933
| Hello mamici! Am uitat sa va spun ca am fost la derma sambata si se pare ca Eduard de la secretia de la ochi a facut dermatita, ne-a dat un unguent si deja se vad imbunatatiri ceea ce ma bucura f tare sa-l vad odata cu ochisorul bine. Cu canalele inca suntem in lucru. Iar eu m-am ales cu o dermatita la maini din cauza spalatului biberoanelor. Am facut alergie la latex de la salon si se pare ca detergentul a favorizat dezvoltarea dermatitei. Eu am primit unguent, pastile si trebuie sa-mi cumpar manusi din naiba sa le ia ca ma costa 165 de lei o pereche de manusi Sunt din matase sau nush ce naiba, trebuie sa le pun inainte de a pune cele de latex Se pare ca Eduard si-a scos masa de la 1/2 si am ramas iar cu cea de la 4/5 deci e supeeer ma pot odihni atat timp cat nu ies dintisorii A inceput sa manance f bine, acum mananca 180 grasanu' deci sa nu ma mai stresez, si sa incepem saptamana bine de azi suntem in salt si ne tine " doar " 4 sapt. Sa avem spor!!! Va pupacim!!! |
|
|