Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/3/2016 Mesaje: 1933
| Neata mamici! La 5 dimineata l-am dat pe Eduard cu calgel si ghiciti ce? Se simte dintisorul! Numai ca nu ma lasa sa ma uit |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 6/18/2018 Mesaje: 355
| Mul?umesc frumos, mamici, de raspunsurile atât de prompte ?i folositoare. M-a?i lini?tit ?i m-a?i facut sa ma simt mai bine. Nu ?tiam ca medicul de familie e obligat sa vina acasa, la bebe. Eu chiar am fost la ea miercuri pentru concediu, i-am zis ca am nascut, dar n-a zis mare lucru, sfaturi sau altele. O sa merg eu mâine la ea cu o lista de întrebari sa ma lamureasca pana vad de un pediatru. Sa ave?i o zi cât mai linistita! |
|

Inregistrat: 9/20/2017 Mesaje: 2868
| fluturash26 wrote:Avem si noi o problema. Fetita mea de dupa botez tuseste adica de 2 saptamani, la inceput nu tusea asa des dar de doua zile tuseste mai des, e ca o tuse seaca. Nu are febra nu pare sa aiba disconfort si sta mai mult cu limba pe afara. In somn nu tuseste decat cand e treaza, dimineata la trezire prima data. Eu nu m-am gandit ca ar avea ceva daca nu face febra si nu e asa des dar luni m-am gandit sa merg la medicul dr familie sa o verifice un pic. Voi ce credeti? Mergi la medic sa o verifice. |
|

Inregistrat: 1/11/2018 Mesaje: 1211
| fluturash26 wrote:Avem si noi o problema. Fetita mea de dupa botez tuseste adica de 2 saptamani, la inceput nu tusea asa des dar de doua zile tuseste mai des, e ca o tuse seaca. Nu are febra nu pare sa aiba disconfort si sta mai mult cu limba pe afara. In somn nu tuseste decat cand e treaza, dimineata la trezire prima data. Eu nu m-am gandit ca ar avea ceva daca nu face febra si nu e asa des dar luni m-am gandit sa merg la medicul dr familie sa o verifice un pic. Voi ce credeti?
Eu as merge la medic. Curand o sa trebuiasca sa o si vaccinati si e bine sa va asigurati ca e sanatoasa. |
|

| Mamici, multumesc pentru raspunsurile legate de somn. Chiar imi e util sa aud si experientele voastre. Eu o sa mai studiez si o sa mai experimentez una alta, daca descopar ceva util o sa va spun. |
|

| Mgeorgiana85 wrote:Neata mamici! La 5 dimineata l-am dat pe Eduard cu calgel si ghiciti ce? Se simte dintisorul! Numai ca nu ma lasa sa ma uit
Uhuu, deci consemnati si voi primul dintisor? Felicitari!
Mamici, care sunt semnele ca pe bebe incep sa il supere dintii? |
|

| Ce accesorii pentru baita recomandati? Ma intereseaza in special un suport pe care sa o pot pune pe bebelina.
Unde faceti baie copilasilor mai maricei? Direct in cada sau intr-o cadita mai mare?
Noi avem o masa de infasat + cadita de la chicco, in caditia o asezam pe fetita pe un burete suport. Curand nu o sa ne mai descurcam cu cadita de la masa de infasat.  |
|

| Nicole, noi am avut o cadita mica de la IKEA, in care n-a mai avut loc de pe la 1 luna. Atunci am trecut-o in cada mare pe un buretel din ala cu forma anatomica. Curand a ramas mic si ala, asa ca am mai cumparat unul sa i-l punem in prelungire la picioruse. Ea dadea foarte tare din picioare si se lovea de vana. Cand a inceput sa stea in fund am simtit nevoia unui scaunel de baie, dar am tot amanat momentul pana nu mai era nevoie, dar clar as lua pt cand bebe face 6 luni. Le place sa se balaceasca in apa si asa ii poti lasa in voie si in siguranta sa se desfasoare. Cam de vreo luna am renuntat si la bureti si folosim doar un covoras antiderapant direct in vana. Ce consider iarasi util, si o sa iau si eu, e cana pt clatire pe cap. Nu stiam ca exista asa ceva, recent am aflat :)) de cand nu o mai punem pe spate la baie protesteaza la spalatul pe cap, pt ca ii vine apa in ochi si nu suporta nici un strop sa simta pe fata Desi ea se joaca mult cu dusul (bea si apa direct de la dus :D) si dc isi da singura in ochi n-are nici o treaba, e bai mare doar dc o udam noi :)) |
|

| Mgeorgiana85 wrote:Neata mamici! La 5 dimineata l-am dat pe Eduard cu calgel si ghiciti ce? Se simte dintisorul! Numai ca nu ma lasa sa ma uit Yeyyy o sa iasa curand, foarte probabil si al doilea, ca de obicei vin la pachet amandoib |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/11/2017 Mesaje: 946
| MaryPoppins wrote:Yeyyy  o sa iasa curand, foarte probabil si al doilea, ca de obicei vin la pachet amandoib Noi avem 2 saptamani de cand a iesit primul dintisor si inca al doilea se lasa asteptat Si noi ii facem baita tot in vana pe un covoras antiderapant...toate vrea sa le traga de pe marginea vanii |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Nicole2018 wrote:Ce accesorii pentru baita recomandati? Ma intereseaza in special un suport pe care sa o pot pune pe bebelina. Unde faceti baie copilasilor mai maricei? Direct in cada sau intr-o cadita mai mare? Noi avem o masa de infasat + cadita de la chicco, in caditia o asezam pe fetita pe un burete suport. Curand nu o sa ne mai descurcam cu cadita de la masa de infasat. 
Noi am luat de la inceput o cadita babymoov si un suport pt bebe pt ea, tot babymoov(caut poza). Suntem happy cu ea, nu am luat suport metalic desi cred ca ar fi fost mai usor in sensul ca pana la 4-5 luni ii faceam in camera si sotul cara cadita cu apa, e greeea si se indoaie un pic de crezi ca pusca (partea de sus nu fundul ei). A rezistat f bine si acum o folosim in cada din baie, inca incape bebe lejer in ea in fund, umpluta bine ii vine pana la piept apa, se joaca.. prefer inca asa ca e greu de umplut toata cada, potrivit apa (am facut si asa de cateva ori, avem si scaunel de baita de la smoby dar e mai rapid sa pui doar in cadita apa). https://www.bebebliss.ro/babymoov-cadita-progresiva-aquanest-warm-diffuser-system.html
Daca te uiti dupa alte modele de preferat sa aiba scurgerea la baza, un dop asa ca sa nu te chinui sa rastorni tu apa.
De ceva timp facem si dus toti 3 :) in baia cu cabina de dus, intru eu intai sa am timp sa imi spal parul si tot, apoi ii chem si pe ei, bebe sta in picioare si se joaca batand in sticla, bate din palme sub jetul de dus, stropeste tot, e vesel :D |
|

| Sincer m-am speriat prima data cand am simtit ca zgaraie cum eram f somnoroasa...noua cel din dreapta vad ca iese prima data. Oare nu e prea devreme? Lore, voua destul de tarziu v-au iesit |
|

| Nicole2018 wrote:Uhuu, deci consemnati si voi primul dintisor?  Felicitari! Mamici, care sunt semnele ca pe bebe incep sa il supere dintii? Eduard baga f mult bavetica si tot sugea la ea cu o asa poftaaaa, sau cand il puneam sa ragaie se infigea in umarul meu, si cred ca si faptul ca numai manca cat mamca el deobicei a fost semn de dintisor Dar cel mai mult de vreo 4 zile geme noaptea in somn. |
|

| Nicole, am uitat de colacul de baie, care se pune in jurul gatului :)) de la 5 saptamani am inceput sa il folosim. A fost ok cat era micuta si avea loc sa inoate in vana :D doar ca era risipa multa de apa, asa ca nu il foloseam mai des de o data pe saptamana.
Si cum zice Andreea, e tare fain sa ne facem baie impreuna :D la noi doar eu cu ea, pt ca nu avem decat o baie, cu o cada nu foarte mare. Dar e asa de fain sa o simt pe pielea mea, atat se alinta la titi, ne dusuim sa ne fie caldut tot timpul, se balaceste la mine in brate cred ca avea vreo 4 luni cand am inceput sa ne facem baie impreuna. Toti trei ne-am bagat sub dus doar in vacanta, in camerele de hotel :)) cu sotul in slip :)) pt ca nah, ea fiind fetita, el nu agreaza ideea de a-l vedea dezbracat, tot timpul se ascunde de ea cand se schimba :D |
|

Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| Mgeorgiana85 wrote:Eduard baga f mult bavetica si tot sugea la ea  cu o asa poftaaaa, sau cand il puneam sa ragaie se infigea in umarul meu, si cred ca si faptul ca numai manca cat mamca el deobicei a fost semn de dintisor Dar cel mai mult de vreo 4 zile geme noaptea in somn.
Felicitari pentru dintisor ! Va tin pumnii pentru ca urmatorii sa apara fara prea mult deranj, sa stii ca nu este devreme, in mod normal ar trebui sa erupa in jur de 5-6 luni, in general fetelor le apar mai repede decat baietilor dar nu este o regula. Exista niste tabele cu lunile in care apar dintisorii dar corespund unor date statistice destul de vechi, acum observ ca erup mai tarziu, deci voi va incadrati. |
|
|