Clubul mamicilor incepatoare - 8
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Andreea06
Scris: Tuesday, April 2, 2019 1:52 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
GeorgianaB wrote:
Nicole, problema cu informatiile la care avem acces este ca de multe ori exageram rau de tot. Chiar am doua exemple recente, am tot auzit/citit discutii despre cand trebuie sa se inceapa diversificarea, intrucat la 6 luni bebeX nu sta bine in fund si OMS asa zice sa stea nesustinut in fund, am citit detaliulul asta in n locuri. Total gresit, copilul trebuie sa isi tina capul, atat, si sa poate faca miscari de rotatie. Statul in fund fara sustinere nu are legatura cu inecul asa cum se speculeaza, inclusiv un copil de 2 ani se poate ineca. La bebelusi inecul apare daca se introduce lingurita profund iar cel mic poate aspira, nu stie cum sa gestioneze fiind familiarizat doar cu suptul.
Si inca o discutie foarte vehementa legata de sare, aici era vorba de bebelusi peste un an. O mamica voia sa dea putin parmezan aplicat pe biscuiti 100 si toata lumea total impotriva. Parmezanul are 1,5mg sare la 100grame, matematica mea imi da o valoare infima.
In fine, ce vreau sa spun este ca informatiile trebuie atent selectate si filtrate, iar de multe ori stii raspunsul la anumite intrebari.

Total de acord..
de ex asta legat de sare sau de zahar. Eu personal caut sa nu ii dau/pun in mancarea gatita, zi de zi. DAR daca am o reteta ce vreau sa incerc si zice acolo de branzica de casa sau de vaci si nu am ci am doar nu stiu ce branzica cu 1gr sare toata cutia aia a ei de poate 200 gr atunci pun din aia, nu e capat de lume. La fel ii dau almette pe paine, cea de smantana are 0,6gr, alte sortimente mai mult. Dar cand ii fac omlete etc nu pun sare de la mine.
La zahar ii iau biscuiti organix fara zahar adaugat, sunt dulci din fructe. Sau tot felul asa.. dar daca vin socrii la noi si aduc ceva chec sau praji din aceea pufoasa cu visine.. nu fac o tragedie ca ii da si lui. Apoi a vrut sa ii faca chec lui si i-am spus sa nu puna zahar sau ff putin (ca stim ca retetele romanesti au 1-2 cani de zahar cam la orice :)) ) si a iesit f ok si asa.
Totul e de echilibru, sa nu va simtiti vinovate, sa nu va puneti cu ‘nu’ in brate cu bunicii.. ca ei nu fac cu intentie ceva sa ingrase copilul. Poate gusta tura aia si data viitoare ii rugati sa faca pt el ‘asa si asa..’ explicat frumos. :)

Azi M. a testat clatite de la soacra mea. Cu gem nu a vrut, dar goale.. le rupea bucatele si manca :))
laura513
Scris: Tuesday, April 2, 2019 2:46 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 2/8/2017
AlexandraRr wrote:
Nicole, ne-ai dat o idee foarte buna ieri, multumim, acum mancam si noi impreuna :)
https://ibb.co/bsNdDY9

Ce simpaticiuneeeee!!!! computerlove hearts
Nicole2018
Scris: Tuesday, April 2, 2019 3:37 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/11/2018
MaryPoppins wrote:

Iar tu esti o draguta, ca de obicei :) multumesc de apreciere, sa stii ca pt mine experienta maternitatii a fost implinitoare si din perspectiva asta, pt ca am avut ocazia sa invat in continuare lucruri noi, sa fiu activa, sa ma implic. De fapt ajutand alte mame m-am ajutat si pe mine, pt ca recunosc, aveam mici temeri inainte sa nasc. Poate suna stupid, dar imi era frica sa nu ma transform in clasica manmica gospodina, cu activitati/preocupari/orizonturi extrem de restranse, care adesea se rezuma numai la copilul propriu si personal :)) evident ca nu e nimic rau in asta, dar eu nu ma vedeam intr-o asemean postura, asa ca har domnului s-au aliniat toate astfel incat viata mea sa fie la fel meaningful ca inainte :D

Mary, foarte frumos mod de a te dezvolta ai gasit!
Iti impartasesc temerile si nevoile, si eu aveam si inca am grijile astea.
Inca nu am reusit sa fac mare lucru din ce imi propusesem, insa sper ca treptat sa aduc in programul meu si alte activitati constructive pentru sufletul si mintea mea.
CrisM
Scris: Tuesday, April 2, 2019 4:28 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/17/2017
Nicole2018 wrote:

Mary, foarte frumos mod de a te dezvolta ai gasit!
Iti impartasesc temerile si nevoile, si eu aveam si inca am grijile astea.
Inca nu am reusit sa fac mare lucru din ce imi propusesem, insa sper ca treptat sa aduc in programul meu si alte activitati constructive pentru sufletul si mintea mea.

Eu de vreo 2 ani îmi propusesem sa citesc în fiecare seara 10-15 min oricât de obosita as fi. Mi-am dat seama atunci ca nu mai reuseam sa citesc mai mult de 5 carti într-un an, asta în cazul fericit. De acum doi ani programul citesc în fiecare zi a dat rezultate, iar acum de când o am pe Sofia citesc muuult mai mult. Citesc când o alaptez, uneori când doarme ea... Citesc când o dor din?ii ?i se trezeste din jumatate în jumatate de ora... Cititul e pentru sufletul meu... Am o satisfactie deosebita ca pot sa fac ceva si pentru mine chiar si atunci când nu am timp de nimic.. Chiar ma uitam pe goodreads ca am citit deja 15 carti de la începutul anului. Intentionez sa încerc si ceva sport în perioadele în care doarme ea, macar la 2-3 zile. Am o conditie fizica de mi se face rau daca urc pana la etajul 10Crazy
AlexandraRr
Scris: Tuesday, April 2, 2019 4:39 PM
Nivel

Inregistrat: 5/13/2017
Cititul este si pasiunea mea love In fiecare seara dupa ce adoarme mai stau si citesc 1-2 ore in functie de cat de obosita sunt, am cumparat o lapma care se prinde pe carte si citesc linistita pana ma ia somnul si asa este, ma simt mult mai bine desi ziua inca nu gasesc timp si ma gandesc ce se intampla mai departe in carte Lol
Gabita29
Scris: Tuesday, April 2, 2019 4:41 PM
Nivel

Inregistrat: 4/16/2018
AlexandraRr wrote:

Ei inca nu i-am dat mancabre, i-am pus jucarii pentru dentitie in castron si dupa ce le scoate pe toate si le intinde pe masa le ia la ros :))
Ma bucur mult ca ai reusit, stiu cat de mult te-ai chinuit, sigur va incepe si micuta sa se imprieteneasca cu mancarea, felicitari pentru reusita si rabdare :*

Multumesc! yes Mult succes!
AlexandraRr
Scris: Wednesday, April 3, 2019 10:47 AM
Nivel

MaryPoppins
Scris: Wednesday, April 3, 2019 11:41 AM
Nivel

Inregistrat: 9/20/2017
Eu n-as oferi apa cu biberon, chiar si dc copilul e obisnuit sa bea laptele din biberon. Daca alaptezi, cu atat mai mult nu are sens. Eu am incercat cana cu cioc, cu tetina, pai etc si Ana n-a stiut sa bea din nimic. Doar din pahar/cana normala, pana pe la 9 luni cand a invatat sa traga din pai - de la Avent avem. Acum i-am luat si Muchkin 360 si stie sa bea din ea, doar ca inca nu s-a prins de tot cum sa dea capul pe spate, ea ridica doar cana :)) asa ca o ajut eu daca ramane apa mai putina. Din alea cu pai bea singura fara probleme. Mai sunt sticlutele de apa plata pt copii, Aqua Carpatica, San Benedetto, Vittel. Din Vittel se bea cel mai usor, are orificiul mai mare si e fara supapa, deci apa curge foarte usor :D Si inca o chestie importanta, in contextul alaptarii, eu chiar am observat cum i se strica atasarea in perioada de teste cu canile cu cioc/tetina, suprapus cu eruptia de dentara. Noi avand probleme cu atasarea dintotdeauna, nici n-am mai insistat cu ele.

PS. Cana 360 de care e? Aia "originala", sa spunem asa, e cea de la Muchkin, restul sunt doar niste tentative de cani 360 :D
Gabita29
Scris: Wednesday, April 3, 2019 11:57 AM
Nivel

Inregistrat: 4/16/2018
Noi inca bem apa cu lingurita. Avem 360 dar deocamdata e pe post de jucarie pentru ca nu stie sa bea din ea....
AlexandraRr
Scris: Wednesday, April 3, 2019 12:03 PM
Nivel

Multumesc, Mary, mi se parea ciudat sa ii dau cu biberonul dar vazusem manerele de la cana aceea si parea usor de folosit insa experienta isi spune cuvantul in situatiile astea. Uitasem complet de sticlutele cu apa pentru copii, multumesc mult :* inca o alaptez cu protectiile din silicon si e micuta, nu avem inca probleme cu dintii si atasarea, acum din cauza gingiilor dureroase dupa ce mananca incepe sa molfaie protectia din silicon si mai prinde si mamelonul uneori, ma tot chinui sa ii explic ca nu e ok, sper pana ies dintii sa renunte la acest obicei :))
Cana e de la munchkin, vazusem in postarile mai vechi ca e cea ok :D
AlexandraRr
Scris: Wednesday, April 3, 2019 5:05 PM
Nivel

Mamici, cumparati haine pentru copii din carrefour, marca tex? Eu am 2 body luate acum ceva timp, marimea 6 luni dar ii sunt deja mici (are 64cm acum), adica indes scutecul putin ca sa pe inchid capsele. As vrea sa comand online cateva salopete si body cu maneca scurta, aveti experienta cu hainele de acolo, s-au potrivit marimile? ras
AndreeaCD
Scris: Wednesday, April 3, 2019 5:40 PM
Nivel

Inregistrat: 4/26/2018
AlexandraRr wrote:
Mamici, cumparati haine pentru copii din carrefour, marca tex? Eu am 2 body luate acum ceva timp, marimea 6 luni dar ii sunt deja mici (are 64cm acum), adica indes scutecul putin ca sa pe inchid capsele. As vrea sa comand online cateva salopete si body cu maneca scurta, aveti experienta cu hainele de acolo, s-au potrivit marimile? ras

Eu am luat înainte sa nasc pt newborn ?i au fost singurele body-uri care nu ii erau mari. Mai bine încerci o marime mai mare ?i daca ii e mare, macar ?tii ca ii vin pe viitor, altfel i le dai de acum. Ca ?i calitate eu am fost mul?umita ?i mi-a placut ca nu erau decoltate la gat, ca acum peste tot le fac decupate rau, zici ca vor sa fie bebii sexy or something hohot
Andreea06
Scris: Wednesday, April 3, 2019 5:46 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
AndreeaCD wrote:

Eu am luat înainte sa nasc pt newborn ?i au fost singurele body-uri care nu ii erau mari. Mai bine încerci o marime mai mare ?i daca ii e mare, macar ?tii ca ii vin pe viitor, altfel i le dai de acum. Ca ?i calitate eu am fost mul?umita ?i mi-a placut ca nu erau decoltate la gat, ca acum peste tot le fac decupate rau, zici ca vor sa fie bebii sexy or something hohot

Si eu urasc alea de stau f decoltat la piept.. desi is marimea buna. Cele din lidl, de ex, in general cele care nu au capse pe umar si au doar asa parte peste parte acolo pe umeri. Cele h&m sau alte magazine cu capse pe un umar stau cum trebuie nu se largesc, nu se lasa pe piept/umeri..
fluturash26
Scris: Wednesday, April 3, 2019 5:55 PM
Nivel

Inregistrat: 9/9/2017
AlexandraRr wrote:

Au ei un ghid. La ei 6 luni e egal cu 3 luni si 12 luni cu 6 parca...daca nu ma insel, poate stie cineva. Vezica in magazinul fizic au ghidul ala sau scrie si pe net..
AlexandraRr
Scris: Wednesday, April 3, 2019 5:57 PM
Nivel

AndreeaCD wrote:

daa, am vazut si eu cateva modele decoltate Lol pe langa body neptrivite greu gasesti si pantaloni, peste tot doar colanti Lol nu am nimic cu ei dar imi place sa ii dau totusi pantaloni normali mai ales afara Lol de la tex mi-au placut si mie, sunt din bumbac moale si placut la atingere si am dat 8 lei pe un set de 2 body fara maneci Lol dar inainte sa nasc le-am luat si de cate ori am fost ba nu erau marimi, nu gaseam modele dragute, ori erau prea scumpe, acum am vazut preturi ok si e mai greu sa ajung in supermarket deci cred ca voi lua urmatoarea marime ras
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.