|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/20/2017 Mesaje: 2868
| Nicole, Lenny e producator de wrapuri tesute, aceleasi pe care le folosesc si pentru sistemele lor. Tesaturile cu blend (in, matase, canepa etc) fac diferenta atunci cand esti purtator de wrap tesut, e vorba de preferinte, de cum sustine wrapul in functie de greutatea copilului, de cat de grippy sau alunecos e, de cum se manevreaza wrapul pt diferite legaturi etc. La ssc wrap conversion detaliile astea conteaza mai putin, deci poti alege unul basic, din bumbac 100% si cu densitate cat mai mica - acel gsm pe care il regasesti in descrierea sistemului :)) spre ex, eu nu as alege un blend cu lana dc ssc-ul va fi purtat mult pe timp de vara. Inul e mai scortos, matasea e evident mai moale si tot asa :)) In topul preferintelor mele in materie de ssc-uri, Lenny e pe locul doi, dupa Radira Magic de la Tu si bebe. Si am testat destule de cand ma ocup de biblioteca locala. Iar durere/disconfort nu ar trebui sa resimti nici la purtatul cu bretele in paralel, sigur mai e de imbunatatit la reglaje. |

| AriaM wrote:Nicole, experienta mea se reduce la un isara bumbac 100% si un isara full wrap conversion testate primavara tarziu. Cel din bumbac 100% parea la ochi si pipait dintr-un material mai ieftin, era mai neplacut la atingere, parea sa se sifoneze usor. Cel full wrap conversion avea materialul mai aerisit si se simtea mai placut la atingere, parea sa fie o editie de lux fata de cel din bumbac. Fiind primavara si nu asa de cald nu am remarcat ca K sa se incalzeasca mai tare in vreuna. Dar sunt convinsa ca vara s-ar fi simtit diferenta.
E diferenta intre bumbacul DOC si bumbacul din care sunt tesute wrapurile :D ssc-ul wrap conversion ISARA e tot din bumbac 100%, insa nu se compara felul in care se simte la mana, cum se muleaza pe copil, fata de cel din DOC. Si da, pe timp de vara un ssc din wrap tesut e mult mai aerisit decat unul standard, din DOC. |

Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| Mary, noi avem o Manduca Pure Cotton, a fost dragoste la a doua vedere. Prima data am crezut ca imi prind urechile in reglaje dar este un sistem foarte comod si usor de reglat, purtat. Sa fie oare prea gros pt la vara ? Stiu ca depinde de copil dar as vrea sa ma orientez din timp catre ceva util. La intalniri tot incerc sa ajung dar fetele anunta ora si nu prea sunt pe faza mereu sa ma inscriu.
Nicole, nu am inceput diversificarea, am fi putut pentru ca Luca este interesat de mancare dar abia saptamana aceasta ii cumparam scaun. I-am dat acum o saptamana o bucata de mango si se tot juca cu ea, o lingea si apoi isi sugea degetele, deci cred ca ii voi da pasat cu furculita pana se prinde care este treaba cu mancarea asta. Aveam ceva emotii in legatura cu aceasta noua etapa dar mi-au trecut, abia astept sa ne impartasim experientele :D |

| GeorgianaB wrote:Mary, noi avem o Manduca Pure Cotton, a fost dragoste la a doua vedere. Prima data am crezut ca imi prind urechile in reglaje dar este un sistem foarte comod si usor de reglat, purtat. Sa fie oare prea gros pt la vara ? Stiu ca depinde de copil dar as vrea sa ma orientez din timp catre ceva util. La intalniri tot incerc sa ajung dar fetele anunta ora si nu prea sunt pe faza mereu sa ma inscriu.
Nicole, nu am inceput diversificarea, am fi putut pentru ca Luca este interesat de mancare dar abia saptamana aceasta ii cumparam scaun. I-am dat acum o saptamana o bucata de mango si se tot juca cu ea, o lingea si apoi isi sugea degetele, deci cred ca ii voi da pasat cu furculita pana se prinde care este treaba cu mancarea asta. Aveam ceva emotii in legatura cu aceasta noua etapa dar mi-au trecut, abia astept sa ne impartasim experientele :D
Manduca e un sistem mai rigid (si gros!), comparativ cu alte sisteme din bumbac standard care se gasesc la noi pe piata. Nu discreditez nimic, dar daca e sa ma intrebati pe mine, Manduca e ultimul sistem pe care l-as alege era odata Ferrari-ul ssc-urilor si de asta, inca in ziua de azi, multi parinti vin la intalnire setati pe Manduca, dar uita rapid de ea cand le dam probeze si alte ssc-uri :)) insa e adevarat si ca pt unele cupluri purtator-copil e perfecta, de asta trebuie testat intotdeauna cat mai multe si, pe cat posibil, facut reglajele si primit sfaturi face to face de la cineva avizat. Daca poti, incearca sa ajungi la o intalnire, ca iti va fi de mare ajutor :)
Cat despre mancare, e ok si numai sa linga, e totusi micut Luca :) daca esti deschisa la asta, mai incearca si cu bucati cand va veni vremea :D |

Inregistrat: 1/11/2018 Mesaje: 1211
| AriaM , multumesc, nu imi era foarte clar raspunsul tau, pt ca si sistemul pe care il testez acum este full wrap conversion si este din bumbac 100%, dar uite ca ne-a lamurit Mary.
Mary, multumesc, o sa studiez densitatea materialului. Recunosc ca nu m-am uitat pana acum deloc la Raira Magic, mai degraba mai aveam in vedere Manduca XT, Fidela Fusion, Isara ....etc De curiozitate, pentru tine ce are in plus Radira? :)
De mult am vrut sa te mai intreb o chestie, tot citesc ca esti implicata in diverse activitati din sfera mamiciei (babywearing, grup de suport pentru mamici, super documentata si pe alaptare), eram curioasa daca toate aceste activitati au aparut dupa ce ai devenit mama sau aveai si inainte tangente cu zona asta? Te apreciez pentru cat de informata esti si pentru disponibilitatea ta de a ajuta mamicile atat aici pe forum cat si in activitatile din orasul tau.
|

| GeorgianaB wrote: Nicole, nu am inceput diversificarea, am fi putut pentru ca Luca este interesat de mancare dar abia saptamana aceasta ii cumparam scaun. I-am dat acum o saptamana o bucata de mango si se tot juca cu ea, o lingea si apoi isi sugea degetele, deci cred ca ii voi da pasat cu furculita pana se prinde care este treaba cu mancarea asta. Aveam ceva emotii in legatura cu aceasta noua etapa dar mi-au trecut, abia astept sa ne impartasim experientele :D
Hehe, deja ati avut o prima experienta, si eu ma astept sa fie doar joaca in prima parte a diversificarii. Daca ma lasa fetita, eu intentionez sa astept pana la 6 luni, pe de-o parte mai vreau sa ma mai documentez pt ca inca nu m-am documentat riguros, pe de alta...inca 2 saptamani linistite, doar cu laptic nu-mi strica Daca va incepe sa "ne certe" ca sa ii dam si ei mancare ma voi adapta si vom incepe mai repede.
Sper sa avem bebelusi mancaciosi, sigur o sa avem multe experiente de impartasit. |
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| AriaM wrote:Fetelor, dupa cat timp de la primii pasi copiii* vostri nu se mai dezechilibrau? K are la activ 2 luni d mers singura si inca pare ca podeaua noastra sa aiba obstacole invizibile: pica foarte, foarte usor in fund. *nu imi vine sa cred ca nu mai am o bebelusa in brate, ci un copil pe picioarele lui!!! 
A mea deja dupa cateva saptamâni nu a mai avut probleme de genul. Are doar ceva cu impiedicatul, nu se uita deloc pe unde merge. |

| Nicole2018 wrote:
[b]Mary, multumesc, o sa studiez densitatea materialului. Recunosc ca nu m-am uitat pana acum deloc la Raira Magic, mai degraba mai aveam in vedere Manduca XT, Fidela Fusion, Isara ....etc De curiozitate, pentru tine ce are in plus Radira? :) De mult am vrut sa te mai intreb o chestie, tot citesc ca esti implicata in diverse activitati din sfera mamiciei (babywearing, grup de suport pentru mamici, super documentata si pe alaptare), eram curioasa daca toate aceste activitati au aparut dupa ce ai devenit mama sau aveai si inainte tangente cu zona asta? Te apreciez pentru cat de informata esti si pentru disponibilitatea ta de a ajuta mamicile atat aici pe forum cat si in activitatile din orasul tau.
Radira imi place pt ca are centura foarte moale, e extrem de spatios in partea de sus a panoului, bretele bine buretate si e cam singurul ssc care permite o purtare inalta in spate, datorita lungimii bretelelor si a surplusului de reglaj. Nah, astea is detalii deja, dar cand porti asa intensiv conteaza :D pt mine e si foarte comod la purtat, chiar si dupa 2 ore nu simt nici o jena, confortul dat de sistem e similar cu experienta purtarii in wrap tesut. Si e mare lucru, pt ca spatele meu e vai si amar iar Ana nu tocmai usoara, la 9.5 kg cat are acum.
Iar tu esti o draguta, ca de obicei :) multumesc de apreciere, sa stii ca pt mine experienta maternitatii a fost implinitoare si din perspectiva asta, pt ca am avut ocazia sa invat in continuare lucruri noi, sa fiu activa, sa ma implic. De fapt ajutand alte mame m-am ajutat si pe mine, pt ca recunosc, aveam mici temeri inainte sa nasc. Poate suna stupid, dar imi era frica sa nu ma transform in clasica manmica gospodina, cu activitati/preocupari/orizonturi extrem de restranse, care adesea se rezuma numai la copilul propriu si personal :)) evident ca nu e nimic rau in asta, dar eu nu ma vedeam intr-o asemean postura, asa ca har domnului s-au aliniat toate astfel incat viata mea sa fie la fel meaningful ca inainte :D |

Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| Nicole, ne-ai dat o idee foarte buna ieri, multumim, acum mancam si noi impreuna :) https://ibb.co/bsNdDY9 |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 4/16/2018 Mesaje: 323
| Noi inca nu ne-am obisnuit sa inghitim papica... Inca scuipam tot....dar partea buna e ca ne-am reimprietenit cu titi si acum nu mai vrem biberon. Dupa o lunga perioada de greva suptului nu imi vine sa cred ca de vreo doua saptamani papam san. Noroc ca prin pompat am mentinut lactatia cat de cat. |
|

Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| Gabita29 wrote:Noi inca nu ne-am obisnuit sa inghitim papica...  Inca scuipam tot....dar partea buna e ca ne-am reimprietenit cu titi si acum nu mai vrem biberon. Dupa o lunga perioada de greva suptului nu imi vine sa cred ca de vreo doua saptamani papam san.  Noroc ca prin pompat am mentinut lactatia cat de cat. Ei inca nu i-am dat mancare, i-am pus jucarii pentru dentitie in castron si dupa ce le scoate pe toate si le intinde pe masa le ia la ros :)) Ma bucur mult ca ai reusit, stiu cat de mult te-ai chinuit, sigur va incepe si micuta sa se imprieteneasca cu mancarea, felicitari pentru reusita si rabdare :* |
|

|
He hee, ce bucuroasa e micuta in scaunul ei de masa. Ma bucur ca va face placere si voua sa luati masa impreuna. Eu am zis ca daca tot vreau sa o las sa petreaca timp si in fundulet, in scaun sta mai corect decat in bratele mele si in plus se obisnuieste cu scaunul ei de masa si ne si poate studia mai bine in timp ce mancam... Ea e foarte incanatata de fiecare data cand o pun la masa cu noi...de doua ori am pus-o cand aveam musafiri...a fost neasteptat de bine, era curioasa, ne studia pe toti, ne zambea (evident nu am tinut-o mult).
De altfel, si Crina Coliban subliniase in prezentarea ei ca pentru a construi copilului o relatie buna cu mancarea ajuta sa aiba exemplu, sa ii vada pe adulti luand masa, ei invatand multe lucruri imitand. Si din pacate, proaspetele mamici mananca in graba cand si cum apuca...nu prea are copilul ocazia sa vada o masa linistita. Noi mancam cu ea si inainte, ea statea langa noi insa in balansoarul ei deci la un nivel mai jos decat masa, ne urmarea dar nu vedea mare lucru, si nici nu era asa incantata cum e acum cand e la nivel cu noi. |
|

Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| Apropos de diversificare am inceput sa gatesc si sa fac retete care se potrivesc pt toti membrii familiei, inclusiv pentru Luca. Eram curioasa de acei biscuiti 100 pe care ii lauda multa lume, prima data in viata mea cand fac un aluat :))) Am vrut sa gustam aseara si am ajuns sa terminam toata tava in 20 de minute
|
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Nicole2018 wrote:He hee, ce bucuroasa e micuta in scaunul ei de masa. Ma bucur ca va face placere si voua sa luati masa impreuna. Eu am zis ca daca tot vreau sa o las sa petreaca timp si in fundulet, in scaun sta mai corect decat in bratele mele si in plus se obisnuieste cu scaunul ei de masa si ne si poate studia mai bine in timp ce mancam... Ea e foarte incanatata de fiecare data cand o pun la masa cu noi...de doua ori am pus-o cand aveam musafiri...a fost neasteptat de bine, era curioasa, ne studia pe toti, ne zambea (evident nu am tinut-o mult). De altfel, si Crina Coliban subliniase in prezentarea ei ca pentru a construi copilului o relatie buna cu mancarea ajuta sa aiba exemplu, sa ii vada pe adulti luand masa, ei invatand multe lucruri imitand. Si din pacate, proaspetele mamici mananca in graba cand si cum apuca...nu prea are copilul ocazia sa vada o masa linistita. Noi mancam cu ea si inainte, ea statea langa noi insa in balansoarul ei deci la un nivel mai jos decat masa, ne urmarea dar nu vedea mare lucru, si nici nu era asa incantata cum e acum cand e la nivel cu noi.
Asa e, imita f mult si deseori am patit sa ii ofer ceva, sa nu vrea nici macar sa guste.. si apoi mancam eu aceeasi bucatica si se uita curios la mine.. si apoi accepta sa incerce. Noi pranzul nu il mancam impreuna dar md si cina da. Eu la md am cafea si ceva madeline sau daca apuc sa gatesc sau sa pap din ce ii dau lui, cand fac ceva gen waffle si am mai mult. Dar ideea e ca stam amandoi la masa. La pranz mananc cand doarme el, ii gatesc pranzul si apoi infulec repede ceva si eu. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Si apropo de mancare, ceva super delicios inclusiv pt adulti, usor de facut, recomand dublate cantitatile daca vreti si voi :))
http://mybabyfood.ro/2018/01/08/budinca-de-paine-cu-spanac-branza-si-rosii/
Asta e ultima incercata de care sunt f incantata.
https://ibb.co/n89ynbH https://ibb.co/7S63hPs
Eu am pus tot intr-un singur vas si a durat mai mult sa se coaca si in mijloc dar puteti pune in forme de briose. |
|
|