|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| GeorgianaB wrote:
Ortopedul si pediatrul nu mi-au recomandat jumper-ul, mi-au confirmat de fapt banuielile. Musculatura si-o intaresc cu ajutorul greutatii corpului, de fiecare data cand se rostogolesc, fac abdomene, se imping in maini lucreaza la musculatura si tind sa cred ca este mai bine asa natural.
Super ca stii din surse sigure. Asta citisem si eu, ca in timp isi dezvolta musculatura. Atunci nu ii voi mai lua si ne descurcam noi cumva. Ea tot la fel se invarte, face abdomene etc. E tare activa. Merci! |

Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| Dia_N wrote:
Asaa ma gandeam si eu, deschisa la culoare ca sa poata intra lumina cat de cat. Nici eu nu pot dormi pe lumina, cred ca seamana cu mine :))
Poti lua si inchise si sa tragi doar una ziua, sa nu fie bezna. Eu nu as putea sta in casa fara draperii, avem multe geamuri, fiecare camera are iesire in balcon cu usa doar cu geam, stau la etajul 1 dar nu am copaci in fata blocului, e si apartamentul orientat in asa fel incat toata ziua e lumina si e foarte greu sa o adorm in asa conditii.
Legat de somn iti doresc curand sa doarma mai mult, eu exact ca tine fac, dupa ce se trezeste ii dau mancare, o pun la joaca si cat pun hainele la spalat si strang patul deja maraie si nu mai sta singura, ma joc cu ea pana i se face somn, o pun marsupiu si mai impaturesc eventual hainele uscate cat doarme, apoi se trezeste, iar ii dau mancare, o pun la joaca si fug prin casa pentru a pune vasele la spalat si iar incepe sa maraie ca vrea sa ne jucam impreuna si tot asa :)))) seara ea inca are energie dar eu ma simt de parca am lucrat la camp toata ziua :))) poate va fi mai organizat somnul de noapte macar, iti doresc sa fie ca la noi, de la 3,5 luni doarme toata noaptea insa a fost "decizia" ei, eu nu imi pot asuma merite pentru asta :)) |

Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| Dia_N wrote:
Am luat un Wrap Tai mic si am mai purtat o prin casa. Vad ca in ultimele 2 saptamani a fost mai ok.. Am reusit s o fac sa aiba 2 reprize de somn pe timp de zi. Dar da, simt ca cedez. Pentru ca nu prea pot dormi odata cu ea :(.. Tot timpul am cate ceva de facut, spalat, curatenie, mancare si profit de orele ei de somn.. Cand ma ia oboseala, se trezeste ea :))
Are 2 luni jumatate si sper si eu la vremurile in care nu se va mai trezi la 5.30 :)) Cam de la ce varsta va incepe sa si spatieze mesele? Este ceas la 3 ore, singura scapare fiind primul ciclu de somn de noapte.. In rest, cateodata mananca si la 2h15, 2h30.. Si este majoritar pe LP..
In legatura cu mesele depinde cat mananca la o masa, noi cand am ajuns acasa si ii dadeam lp(Topfer) pe cutie scrie cantitatea recomandata si cate mese trebuie. Manca in primele 2 luni la 2-3 ore, depinde cat este de mancacioasa. Acum il alaptez, si-a facut un program si din fericire nu este mare fan san, suge o data la miezul noptii (adoarme in jurul orei 21) si inca o data intre 3-5. Daca predomina lp va incepe sa isi spatieze mesele pe masura ce va creste, la 4-5 ore. Iti doresc sa se trezeasca din ce in ce mai tarziu, Luca de regula se trezeste intre 6-7, are zile cand ii vine cheful de joaca si pe la 4:30-5 Te inteleg ca nu poti sa dormi odata cu ea, nici eu nu am reusit asta. Nu stiu daca ai vreun ajutor dar incearca sa o lasi cu sotul tau cand vine de la serviciu si daca ai de facut ceva prin casa faci atunci. Insistam si eu in primele luni sa le fac pe toate si nu a fost ok... eram obosita, stresata si chiar ma enervam, poate ca ii transmiteam si lui din stare. Apoi am ajuns la concluzia ca orice copil trebuie sa fie ingrijit si fericit, nu o sa conteze pt el peste ani cum a fost nascut, daca a fost alaptat sau nu, daca erau rufele spalate sau luna in casa. Toate treburile casei se pot face treptat si cumva sotul trebuie sa te ajute, depinde ce stie/ar putea sa faca. |

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 4/26/2018 Mesaje: 495
| Dia_N wrote:
Am luat un Wrap Tai mic si am mai purtat o prin casa. Vad ca in ultimele 2 saptamani a fost mai ok.. Am reusit s o fac sa aiba 2 reprize de somn pe timp de zi. Dar da, simt ca cedez. Pentru ca nu prea pot dormi odata cu ea :(.. Tot timpul am cate ceva de facut, spalat, curatenie, mancare si profit de orele ei de somn.. Cand ma ia oboseala, se trezeste ea :))
Are 2 luni jumatate si sper si eu la vremurile in care nu se va mai trezi la 5.30 :)) Cam de la ce varsta va incepe sa si spatieze mesele? Este ceas la 3 ore, singura scapare fiind primul ciclu de somn de noapte.. In rest, cateodata mananca si la 2h15, 2h30.. Si este majoritar pe LP..
Încearca sa ii distantei tu mesele. Mai ales ca e pe lp majoritar. La formula nu prea se da la 2h deoarece nu se digera cum trb. Poate de aia nici nu doarme bine, ca stomacelul ei lucreaza maxim. A mea a mâncat la 3h pana la 2 luni ?i 3 saptamâni când am început sa o las la 3h jumate, bineîn?eles ca am marit pu?in ?i cantitatea de lapte, ca altfel o lua foamea. Acum are mese la 3h, la 3hjumate ?i la 4h,iar noaptea doarme de la 20 la 5 ?i ceva, cu o masa prin somn la 23. Iar dupa masa de la 5 mai doarme pana pe la 8 am. Incearca sa mare?ti cantitatea de lapte cu 30 ml per masa ?i sa ii dai la 3h jumate. Acum nu e musai sa pape tot, dar poate papa mai mult ca pana acum ?i sa o tina mai mult de foame. |

Inregistrat: 11/3/2016 Mesaje: 1933
| AndreeaCD wrote:
Încearca sa ii distantei tu mesele. Mai ales ca e pe lp majoritar. La formula nu prea se da la 2h deoarece nu se digera cum trb. Poate de aia nici nu doarme bine, ca stomacelul ei lucreaza maxim. A mea a mâncat la 3h pana la 2 luni ?i 3 saptamâni când am început sa o las la 3h jumate, bineîn?eles ca am marit pu?in ?i cantitatea de lapte, ca altfel o lua foamea. Acum are mese la 3h, la 3hjumate ?i la 4h,iar noaptea doarme de la 20 la 5 ?i ceva, cu o masa prin somn la 23. Iar dupa masa de la 5 mai doarme pana pe la 8 am. Incearca sa mare?ti cantitatea de lapte cu 30 ml per masa ?i sa ii dai la 3h jumate. Acum nu e musai sa pape tot, dar poate papa mai mult ca pana acum ?i sa o tina mai mult de foame.
Al meu are aproape 7 luni si in cursul zilei mananca tot la 3 ore...uneori la 2 ore jumate, dar rar, iar noaptea adoarme la 9 si prima masa incepe la 2/3 apoi iar o luam de la capat cu 3 ore. Nu i-am facut program niciodata, stie el cand sa manance. |

| Mgeorgiana85 wrote: Al meu are aproape 7 luni si in cursul zilei mananca tot la 3 ore...uneori la 2 ore jumate, dar rar, iar noaptea adoarme la 9 si prima masa incepe la 2/3 apoi iar o luam de la capat cu 3 ore. Nu i-am facut program niciodata, stie el cand sa manance.
Pai nu te gândi ca o las sa urle de foame. Eu le-am rarit ?i pt ca plângea mult în timpul mesei, manca pu?in ?i plângea. Acuma era ?i din cauza refluxului dar ea refuza sa mai manânce chiar ?i dupa ce se lini?tea ?i mi-a zis mama ca poate ii dau prea repede ?i ei nu ii e asa foame. ?i cam asa a fost. Eu m-am ghidat ?i dupa faptul ca noaptea acum doarme circa 6-7 ore neîntrerupt. Acum are mese ziua ?i la 3 ?i la 4h,depinde de ea. Dar astea la 4h vin dupa vreun somn ceva ?i e nervoasa rau de foame. Daca fac o medie cam la 3hjumate manânca în general. ?i oricum cere ea. Singura masa pe care i-o dau eu e cea de la 23 deoarece am ?i un tratament la ora aia care se da dupa masa, altfel ar fi când se treze?te ea, de?i ?i atunci manânca prin somn tot biberonul plus de la ambii sâni. |

Inregistrat: 4/19/2018 Mesaje: 364
| AlexandraRr wrote: Poti lua si inchise si sa tragi doar una ziua, sa nu fie bezna. Eu nu as putea sta in casa fara draperii, avem multe geamuri, fiecare camera are iesire in balcon cu usa doar cu geam, stau la etajul 1 dar nu am copaci in fata blocului, e si apartamentul orientat in asa fel incat toata ziua e lumina si e foarte greu sa o adorm in asa conditii.
Legat de somn iti doresc curand sa doarma mai mult, eu exact ca tine fac, dupa ce se trezeste ii dau mancare, o pun la joaca si cat pun hainele la spalat si strang patul deja maraie si nu mai sta singura, ma joc cu ea pana i se face somn, o pun marsupiu si mai impaturesc eventual hainele uscate cat doarme, apoi se trezeste, iar ii dau mancare, o pun la joaca si fug prin casa pentru a pune vasele la spalat si iar incepe sa maraie ca vrea sa ne jucam impreuna si tot asa :)))) seara ea inca are energie dar eu ma simt de parca am lucrat la camp toata ziua :))) poate va fi mai organizat somnul de noapte macar, iti doresc sa fie ca la noi, de la 3,5 luni doarme toata noaptea insa a fost "decizia" ei, eu nu imi pot asuma merite pentru asta :))
Multumesc :)) Astept si eu momentul.. A avut o singura noapte in care a dormit 7 ore.. M am panicat cand am vazut cat e ceasul.. Dar nu dormise deloc pe timp de zi si a picat dupa baita.. Mai am o luna jumatate si poate, poate :))
Eu am noroc ca mai are zile in care sta cumintica cate jumatate de ora in leagane/salteaua de activitati, etc.. Imi cere prezenta doar cand se plictiseste.. |
|

| GeorgianaB wrote:In legatura cu mesele depinde cat mananca la o masa, noi cand am ajuns acasa si ii dadeam lp(Topfer) pe cutie scrie cantitatea recomandata si cate mese trebuie. Manca in primele 2 luni la 2-3 ore, depinde cat este de mancacioasa. Acum il alaptez, si-a facut un program si din fericire nu este mare fan san, suge o data la miezul noptii (adoarme in jurul orei 21) si inca o data intre 3-5. Daca predomina lp va incepe sa isi spatieze mesele pe masura ce va creste, la 4-5 ore. Iti doresc sa se trezeasca din ce in ce mai tarziu, Luca de regula se trezeste intre 6-7, are zile cand ii vine cheful de joaca si pe la 4:30-5 Te inteleg ca nu poti sa dormi odata cu ea, nici eu nu am reusit asta. Nu stiu daca ai vreun ajutor dar incearca sa o lasi cu sotul tau cand vine de la serviciu si daca ai de facut ceva prin casa faci atunci. Insistam si eu in primele luni sa le fac pe toate si nu a fost ok... eram obosita, stresata si chiar ma enervam, poate ca ii transmiteam si lui din stare. Apoi am ajuns la concluzia ca orice copil trebuie sa fie ingrijit si fericit, nu o sa conteze pt el peste ani cum a fost nascut, daca a fost alaptat sau nu, daca erau rufele spalate sau luna in casa. Toate treburile casei se pot face treptat si cumva sotul trebuie sa te ajute, depinde ce stie/ar putea sa faca.
Mananca cam 120 ml, de vreo 2 zile am vazut ca a trecut la 150 la anumite mese..
Eu cred ca ea ar dormi mai mult dimineata, dar o mai apuca crampele sau e timpul ptr nr 2 :)) O las cu sotul sau cu ai mei cand vin de la munca si ma apuc sa fac mancare.. Dar e greu ptr ca ei ajung destul de tarziu si ca sa ma apuc sa fac curatenie seara, nu prea mai am chef :)) Mai am si cei doi catelandri care fac destul de multa mizerie.. Astept sa vina caldura sa stea mai mult prin curte.. Ai dreptate.. Cateodata ma invinovatesc ca petrec timpul facand altceva in loc sa stau cu ea, trebuie sa ma invat sa mi setez prioritatile.. |
|

| AndreeaCD wrote:
Încearca sa ii distantei tu mesele. Mai ales ca e pe lp majoritar. La formula nu prea se da la 2h deoarece nu se digera cum trb. Poate de aia nici nu doarme bine, ca stomacelul ei lucreaza maxim. A mea a mâncat la 3h pana la 2 luni ?i 3 saptamâni când am început sa o las la 3h jumate, bineîn?eles ca am marit pu?in ?i cantitatea de lapte, ca altfel o lua foamea. Acum are mese la 3h, la 3hjumate ?i la 4h,iar noaptea doarme de la 20 la 5 ?i ceva, cu o masa prin somn la 23. Iar dupa masa de la 5 mai doarme pana pe la 8 am. Incearca sa mare?ti cantitatea de lapte cu 30 ml per masa ?i sa ii dai la 3h jumate. Acum nu e musai sa pape tot, dar poate papa mai mult ca pana acum ?i sa o tina mai mult de foame.
Stiu ca nu e ok sa manance la mai putin de 3 ore. Si pediatra mi a zis, mai ales cu refluxul ei.. Dar cand se pune pe urlat, nu ma mai inteleg cu ea.. am incercat sa i maresc cantitatea dar nu vrea.. ea cand nu mai vrea, da cu biberonul de nu ma vad :)) Are mese la care mananca 90ml.. Pediatra mi a zis sa i dau ceai daca imi cere mai des dar am evitat pe cat posibil sa i dau.. Desi cateodata mai cedez ptr ca se cam constipa de la Antireflux si daca ii dau 10-20 ml de ceai imediat reuseste sa faca.. |
|

Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| Dia, daca are reflux trebuie exact invers sa procedezi, nu sa maresti cantitatea de lapte, trebuie mai putin si mai des, cu cat are stomacul mai plin cu atat e mai greu pentru ea si refluxul mai sever. Incearca sa ii dai 90ml apoi sa ii distragi atentia cu suzeta, jucarii, activitati si tot asa pana stomacul ei poate procesa mancarea apoi dupa vreo 2 ore mai dai 90ml si tot asa :D sunt imbunatatiri cu formula antireflux?
Le. La cat timp are scaun? La 2-3 zile e normal pentru copiii hraniti cu formula. Ii dai protectis? |
|

| AlexandraRr wrote:Dia, daca are reflux trebuie exact invers sa procedezi, nu sa maresti cantitatea de lapte, trebuie mai putin si mai des, cu cat are stomacul mai plin cu atat e mai greu pentru ea si refluxul mai sever. Incearca sa ii dai 90ml apoi sa ii distragi atentia cu suzeta, jucarii, activitati si tot asa pana stomacul ei poate procesa mancarea apoi dupa vreo 2 ore mai dai 90ml si tot asa :D sunt imbunatatiri cu formula antireflux?
Le. La cat timp are scaun? La 2-3 zile e normal pentru copiii hraniti cu formula. Ii dai protectis?
Nu stiam asta, chiar voiam sa schimb pediatra ptr ca mi se pare cam superficiala.. Ii merge bine cu antireflux, dar ii pun si o doza de Humana normal ptr ca mi se pare mult prea gros si ii e f greu sa l manance. Nu a mai dat afara in jet la distanta mare de masa si parca nici nu i mai vine asa rau inapoi.. Ha, suzeta... Nici nu stii cat ma chinui s o accepte.. Am zis ca ii cumpar 100 de suzete pana gasesc una sa i placa ptr ca isi suge degetele si prefer suzeta.. Am patit sa nu aiba scaun o zi si a fost crunt ptr ea, se facuse vinetie la fata de la ce crampe avea.. Si eu stiam ca e normal ca la formula sa faca mai des, dar ea se chinuie foarte rau daca mu face de 2 ori pe zi.. problema e ca daca face o singura data, cand face, face bilute deja.. Cred ca de la faina de roscove din Antireflux..
LE: Ii dau Protectis si Espumisan. Cu astea 2 n am avut probleme cu colicii, i a mers f bine.. |
|

| AndreeaCD wrote:Pai nu te gândi ca o las sa urle de foame. Eu le-am rarit ?i pt ca plângea mult în timpul mesei, manca pu?in ?i plângea. Acuma era ?i din cauza refluxului dar ea refuza sa mai manânce chiar ?i dupa ce se lini?tea ?i mi-a zis mama ca poate ii dau prea repede ?i ei nu ii e asa foame. ?i cam asa a fost. Eu m-am ghidat ?i dupa faptul ca noaptea acum doarme circa 6-7 ore neîntrerupt. Acum are mese ziua ?i la 3 ?i la 4h,depinde de ea. Dar astea la 4h vin dupa vreun somn ceva ?i e nervoasa rau de foame. Daca fac o medie cam la 3hjumate manânca în general. ?i oricum cere ea. Singura masa pe care i-o dau eu e cea de la 23 deoarece am ?i un tratament la ora aia care se da dupa masa, altfel ar fi când se treze?te ea, de?i ?i atunci manânca prin somn tot biberonul plus de la ambii sâni. Asa al meu, mananca la 2/3 si urmatoarea masa cam la 4 ore aproximativ. Tin minte ca si eu ii dadeam o masa dormind dar nu a tinut mult mai ales ca eu trebuie sa-l iau din patut si sa-l pun in apoi si este destul de greu sa nu-l zgaltai putin Si al meu cand vine ora de masa urla nu alta, mai ales daca vede biberonul e grav, tot timpul il ascund pana ajung sa il dau, cat amestec laptele il tin la spate |
|

| Mgeorgiana85 wrote:Asa al meu, mananca la 2/3 si urmatoarea masa cam la 4 ore aproximativ. Tin minte ca si eu ii dadeam o masa dormind dar nu a tinut mult mai ales ca eu trebuie sa-l iau din patut si sa-l pun in apoi si este destul de greu sa nu-l zgaltai putin Si al meu cand vine ora de masa urla nu alta, mai ales daca vede biberonul e grav, tot timpul il ascund pana ajung sa il dau, cat amestec laptele il tin la spate
?i eu tot zic ca o sa o mut în patu? ?i tot nu ma lasa inima. Ea doarme oriunde o pui, dar mi-e super drag sa dorm cu ea. eu cu pusul în patu? ca atunci când voiam sa ma las de fumat, de luni, de luni ?i tot trec saptamânile |
|

Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| AndreeaCD wrote:?i eu tot zic ca o sa o mut în patu? ?i tot nu ma lasa inima. Ea doarme oriunde o pui, dar mi-e super drag sa dorm cu ea.  eu cu pusul în patu? ca atunci când voiam sa ma las de fumat, de luni, de luni ?i tot trec saptamânile
Ce bine de voi, mi-ar fi si mie drag sa dormim impreuna dar este incompatibil cu impartitul patului, se intinde, rostogoleste, daca il pun la perete tot ma trezesc cu el pe mine :)) asa ca macar noaptea sa dorm cateva ore bune. |
|

| AndreeaCD wrote:?i eu tot zic ca o sa o mut în patu? ?i tot nu ma lasa inima. Ea doarme oriunde o pui, dar mi-e super drag sa dorm cu ea.  eu cu pusul în patu? ca atunci când voiam sa ma las de fumat, de luni, de luni ?i tot trec saptamânile Nu-i place sa doarma cu noi, l-am pus si se foieste f mult, da din maini, din picioare, in patutul lui are loc cat vrea el cu noi are el loc si noi nu |
|
|