|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| Ce faceti, Lore? Sunteti acasa? :* |
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 4/26/2018 Mesaje: 495
| Mul?umesc de sfaturi ?i încurajari, fetelor! Chiar ma gândeam daca e ok sau poate ar trebui sa o mai "lucrez" eu. La un moment dat deja ma gândeam sa ii cumpar nu mai ?tiu ce car?i dar apoi am vazut ca sunt pentru 1 an + . Bietul meu copil, am asa ni?te a?teptari de la ea! trebuie sa ma mai temperez |
Inregistrat: 11/3/2016 Mesaje: 1933
| AndreeaCD wrote:Buna, mamici! Astazi pitica mea s-a întors pentru prima data de pe spate pe burta de vreo 4 zile se tot chinuie ?i azi a reu?it. Sper ca nu e un caz izolat ca eu chiar am observat cum se antrena pentru asta ?i era foarte haioasa. Am ?i eu o nelamurire în schimb.... Daca o pun pe burta eu se enerveaza, î?i ridica capul, dar apoi se enerveaza ?i plânge. Daca o ?in sus sta mult mai mult cu capul ridicat, doar ca ma întreb... O fi având ceva de nu îl ridica ?i când sta pee burta? Ea pe burta î?i ridica picioarele sau fundul, ?i capul dar mai pu?in. Ce exerci?ii as mai putea aa fac cu ea sau jocuri ca sa ii dezvolt musculatura? Aaa ?i saptamâna trecuta a apucat ?i ea în sfâr?it ca lumea o jucarie ?i de atunci stau eu de capul, uneori mai apuca, alteori rateaza, dar oricum nu sta foarte mult cu jucaria în mana.. Mai degraba prinde prosopul sau patura în manuta.... E ok? Ar fi trebuit sa apuce mai bine la vârsta ei sau sa faca mai multe? A si scos primul ?ipat azi... Ne ?i apropiem de întrarea în salt, dar fata de al?i copii ea parca nu face asa multe, sau face o data de doua ori ?i gata.... Poate nu ma ocup eu cjm trb de ea? De?i vb toata ziua cu ea, ma joc, ii arat jucarii ?i obiecte, o plimb ridicata prin casa, ce e drept nu într-una ca nici ea nu are mereu rabdare.... Scuzati romanul, dar poate ar trb sa îmbunata?esc ceva în activitatea ei zilnica ?i nu ?tiu eu... Multumesc în avans! Eduard la 3 luni jum s-a intors prima data singur pe burta. Nu statea mult, se enerva si plangea dar el se tot intorcea. Capul nu si-l ridica mult, era tot cu capul in salteluta, in bavetica, nici nu se sprijinea in maini, le tinea mereu pozitia avion Pe la vreo 5 luni a inceput dintr-o data sa se ridice in maini, sa aiba forta sa stea ridicat cu capul. Eu zic ca e normal, e micuta inca |
Inregistrat: 11/17/2017 Mesaje: 450
| Delia la multi multi ani frumosi Giuliei! Sa fie sanatoasa ?i sa ii dea Dumnezeu numai bucurii! |
Inregistrat: 4/26/2018 Mesaje: 495
| Mgeorgiana85 wrote:Eduard la 3 luni jum s-a intors prima data singur pe burta. Nu statea mult, se enerva si plangea dar el se tot intorcea. Capul nu si-l ridica mult, era tot cu capul in salteluta, in bavetica, nici nu se sprijinea in maini, le tinea mereu pozitia avion Pe la vreo 5 luni a inceput dintr-o data sa se ridice in maini, sa aiba forta sa stea ridicat cu capul. Eu zic ca e normal, e micuta inca
Da, pai eu la mintea mea cea creata cred ca as vrea deja sa ?i vb sa alerge, sa faca la plita, eventual sa î?i faca ?i singura laptele acum m-am mai lini?tit |
Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| Mamici care au jumper sau care doresc sa le ia bebeilor? Citeam pe net ca nu ar fi ok, ca ar fi la fel ca si cu premergatorul, nu sustine inca coloana greutate cu care se lasa bebe pe picioare. si ca bebe s-ar pune in jumper cand incepe singur sa mearga de-a busilea asa am citit. Eu tare mult vreau sa ii iau sa o mai tina ocupata macar si 10-15 minute dar nu as vrea sa o afecteze in vreun fel.. sunt in dilema de vreo 3 luni ca ma tot gandesc de atunci daca sa comand sau nu. Pe de alta parte citesc ca ajuta la intarirea musculaturii..pareri pro si contra? |
|
Inregistrat: 4/19/2018 Mesaje: 364
| diana.ng wrote:vai de capul meu...este puseu si la 7-8 sapt??? am crezut ca dupa 6 scapam pana la 3 luni.. astazi am pus-o prima data intr un wrap elastic si a dormit 2 ore dar acum seara iar a avut crize de plans, inclusiv la san..noaptea cum dormea a ta? Patri are primul somn mai lung (de la 8 sau 9 pana pe la 00 sau 01) ahoi se cam trezeste din 2 in 2 ore, sau cand e mai maraita chiar din ora in ora
Da, este Asa si a mea, primul somn mai lung, pana la 2.30 sau 3.30 si dupa aceea la 5.30 este regula.. Dupa 5.30 am mare noroc daca mai adoarme. A avut si ea o perioada in care plangea ingrozitor la san sau biberon dar a trecut de la sine.
Nicole, multumesc ptr detalii.. As vrea si eu sa i fac asocierile dr somn. Urmatorul pas este sa i cumpar draperii, nu poate dormi pe lumina si de aceea o iau dimineata la noi in camera. As vrea sa o obisnuiesc sa si faca si somnul de zi in camera ei.. |
|
Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| Dia_N wrote:Da, este Asa si a mea, primul somn mai lung, pana la 2.30 sau 3.30 si dupa aceea la 5.30 este regula.. Dupa 5.30 am mare noroc daca mai adoarme. A avut si ea o perioada in care plangea ingrozitor la san sau biberon dar a trecut de la sine. Nicole, multumesc ptr detalii.. As vrea si eu sa i fac asocierile dr somn. Urmatorul pas este sa i cumpar draperii, nu poate dormi pe lumina si de aceea o iau dimineata la noi in camera. As vrea sa o obisnuiesc sa si faca si somnul de zi in camera ei.. Eu nu as face intuneric pe timp de zi pentru ca inca e mica si sa nu schimbe ritmul zi/noapte. Dar fiecare cu parerea lui. Si noi am avut probleme dar de pe la 2 3 luni si.a facut un program. |
|
Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| fluturash26 wrote:Mamici care au jumper sau care doresc sa le ia bebeilor? Citeam pe net ca nu ar fi ok, ca ar fi la fel ca si cu premergatorul, nu sustine inca coloana greutate cu care se lasa bebe pe picioare. si ca bebe s-ar pune in jumper cand incepe singur sa mearga de-a busilea asa am citit. Eu tare mult vreau sa ii iau sa o mai tina ocupata macar si 10-15 minute dar nu as vrea sa o afecteze in vreun fel.. sunt in dilema de vreo 3 luni ca ma tot gandesc de atunci daca sa comand sau nu. Pe de alta parte citesc ca ajuta la intarirea musculaturii..pareri pro si contra?
Ortopedul si pediatrul nu mi-au recomandat jumper-ul, mi-au confirmat de fapt banuielile. Musculatura si-o intaresc cu ajutorul greutatii corpului, de fiecare data cand se rostogolesc, fac abdomene, se imping in maini lucreaza la musculatura si tind sa cred ca este mai bine asa natural. |
|
| fluturash26 wrote: Eu nu as face intuneric pe timp de zi pentru ca inca e mica si sa nu schimbe ritmul zi/noapte. Dar fiecare cu parerea lui. Si noi am avut probleme dar de pe la 2 3 luni si.a facut un program.
Stiu ca nu e ok sa i fac intuneric.. De aceea am evitat draperiile black out.. ma gandeam sa i iau ceva deschis la culoare prin care sa intre lumina dar nu atat de puternica.. Camera ei este si pe partea unde e cam toata ziua soare si am observat ca nu i place deloc.. |
|
Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| Dia_N wrote:
Stiu ca nu e ok sa i fac intuneric.. De aceea am evitat draperiile black out.. ma gandeam sa i iau ceva deschis la culoare prin care sa intre lumina dar nu atat de puternica.. Camera ei este si pe partea unde e cam toata ziua soare si am observat ca nu i place deloc..
Nici eu nu as face intuneric, sunt bebelusi care odata adusi acasa nu au probleme cu somnul, dorm dusi, altii se acomodeaza mai greu. In primele doua luni ale lui Luca am crezut ca voi ceda fizic, insa dupa ce a implinit doua luni s-a schimbat total. Nu este ideal dar reusesc sa fac ceva. Sfatul meu este sa ai multa rabdare si calm, incearca sa o porti intr-un wrap sau sistem, scoate-o la plimbare, iar cand doarme si alea 30 minute incearca si tu sa te odihnesti chiar daca doar inchizi ochii si stai in pat. |
|
Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| Dia_N wrote:
Stiu ca nu e ok sa i fac intuneric.. De aceea am evitat draperiile black out.. ma gandeam sa i iau ceva deschis la culoare prin care sa intre lumina dar nu atat de puternica.. Camera ei este si pe partea unde e cam toata ziua soare si am observat ca nu i place deloc..
Noi am pus in camera ei draperie cu opacitate 80% (material mai subtire si deschis la culoare, noi avem lila si in celalalt dormitor turcoaz) si e ok, nici eu nu as putea dormi cu soarele in ochi ;)) |
|
Inregistrat: 10/1/2017 Mesaje: 1155
| Salut fetele Mai jos va las experienta unei mame cu 2 copii si 2 diversificari.
http://amanicolae.ro/cele-mai-bune-sfaturi-pentru-o-diversificare-de-succes/
Dar de fapt vreau sa va recomand tot site-ul, e tare fainut, are de toate: retete pt mari si mici, idei de jocuri si jucarii, idei pt casa si gradina. Sper sa va fie de ajutor! |
|
| GeorgianaB wrote:
Nici eu nu as face intuneric, sunt bebelusi care odata adusi acasa nu au probleme cu somnul, dorm dusi, altii se acomodeaza mai greu. In primele doua luni ale lui Luca am crezut ca voi ceda fizic, insa dupa ce a implinit doua luni s-a schimbat total. Nu este ideal dar reusesc sa fac ceva. Sfatul meu este sa ai multa rabdare si calm, incearca sa o porti intr-un wrap sau sistem, scoate-o la plimbare, iar cand doarme si alea 30 minute incearca si tu sa te odihnesti chiar daca doar inchizi ochii si stai in pat.
Am luat un Wrap Tai mic si am mai purtat o prin casa. Vad ca in ultimele 2 saptamani a fost mai ok.. Am reusit s o fac sa aiba 2 reprize de somn pe timp de zi. Dar da, simt ca cedez. Pentru ca nu prea pot dormi odata cu ea :(.. Tot timpul am cate ceva de facut, spalat, curatenie, mancare si profit de orele ei de somn.. Cand ma ia oboseala, se trezeste ea :))
Are 2 luni jumatate si sper si eu la vremurile in care nu se va mai trezi la 5.30 :)) Cam de la ce varsta va incepe sa si spatieze mesele? Este ceas la 3 ore, singura scapare fiind primul ciclu de somn de noapte.. In rest, cateodata mananca si la 2h15, 2h30.. Si este majoritar pe LP..
|
|
| AlexandraRr wrote: Noi am pus in camera ei draperie cu opacitate 80% (material mai subtire si deschis la culoare, noi avem lila si in celalalt dormitor turcoaz) si e ok, nici eu nu as putea dormi cu soarele in ochi ;))
Asaa ma gandeam si eu, deschisa la culoare ca sa poata intra lumina cat de cat. Nici eu nu pot dormi pe lumina, cred ca seamana cu mine :)) |
|
|