|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/11/2018 Mesaje: 1211
| fluturash26 wrote: Din ce constat noi suntem singurii care nu prea ne-am ferit pentru ca nu am avut cum. Am luat-o cu noi peste tot ( magazine, mall, carrefour). Am fost plecati la munte cateva zile saptamana trecuta cu nanutii fetei. Am avut noroc. Na eu sunt de partea cealalta si cred cu tarie ca oricat ai feri copilul tot poate lua chiar si de la tatal care vine de la serviciu poate cu 1000 de microbi si virusuri. Vreau sa isi formeze o imunitate expunand-o si nu vreau sa o tin intr-o bula. Uitati asa tine o prietena 25 de grade in casa si baiatul ei este mereu si mereu racit, cand a venit la noi erau 23 grade si a zis sa dam drumu la centrala ca sa nu ii fie frig baiatului...daca ei ii este frig nu inseamna ca ii este si baiatului. Nu ne-am vazut expres cu aia care stiam ca is bolnavi. Daca va raci vom trata si na asta e, sa trecem cu bine peste toate. Tot va raci odata si odata pentru prima data. Nu ii putem proteja la nesfarsit.
Nici eu nu am nici o intentie sa tin copilul intr-o bula, stiu ca nu am cum sa o feresc de orice boala si nici nu imi propun asta pt ca as lua-o razna probabil . Insa ne-am dorit sa evitam sa se imbolnaveasca in primele luni de viata si sa apucam sa facem primele ture de vaccin la timp. Astfel, constienti fiind ca primele ei luni de viata s-au suprapus cu sezon de viroze, epidemie de gripa etc am ales sa evitam mediile care cresc mult sansele unei imbolnaviri, evident ca asta nu ne oferea o garantie ca ramane sanatoasa, mai degraba am putea spune ca nu ne-am fortat norocul.
Ma bucur ca este bine si sanatoasa fetita voastra si ca ati putut sa va bucurati de o mica vacanta, sper sa reusim si noi sa facem asta fara imbolnaviri.
|
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 4/16/2018 Mesaje: 323
| Sanatate picilor bolnaviori! Forta mamicilor! |
|

Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| Nicole2018 wrote:Nici eu nu am nici o intentie sa tin copilul intr-o bula, stiu ca nu am cum sa o feresc de orice boala si nici nu imi propun asta pt ca as lua-o razna probabil  . Insa ne-am dorit sa evitam sa se imbolnaveasca in primele luni de viata si sa apucam sa facem primele ture de vaccin la timp. Astfel, constienti fiind ca primele ei luni de viata s-au suprapus cu sezon de viroze, epidemie de gripa etc am ales sa evitam mediile care cresc mult sansele unei imbolnaviri, evident ca asta nu ne oferea o garantie ca ramane sanatoasa, mai degraba am putea spune ca nu ne-am fortat norocul. Ma bucur ca este bine si sanatoasa fetita voastra si ca ati putut sa va bucurati de o mica vacanta, sper sa reusim si noi sa facem asta fara imbolnaviri. Si noi in perioada vaccinarilor si unde stiam sigur ca exista persoane bolnave ne-am ferit clar! Dar nu avem cu cine o lasa deloc si unde suntem noi este si ea. Na, daca aveam o lasam acasa. Oricum slava domnului ca e ok, de acum oricum mai mult pe afra vom sta pe vremea asta frumoasa! |
|

Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| Imbolnavirea tine mai mult de noroc si de imunitate, chiar daca sunt asa mici au si ei o imunitate. Eu am mers cu Luca prin Mega de multe ori cand era mai mic, asta nu inseamna ca nu puteam lua ceva, dar cum scrie si Fluturash cand nu ai cu cine sa ii lasi risti. Eu sper sa semene cu tatal lui care a fost racit ultima data acum zece ani cred :)) Multa sanatate lui Stefan si Carinei, sa va reveniti rapid
|
|

Inregistrat: 1/11/2018 Mesaje: 1211
| fluturash26 wrote:Si noi in perioada vaccinarilor si unde stiam sigur ca exista persoane bolnave ne-am ferit clar! Dar nu avem cu cine o lasa deloc si unde suntem noi este si ea. Na, daca aveam o lasam acasa. Oricum slava domnului ca e ok, de acum oricum mai mult pe afra vom sta pe vremea asta frumoasa!
Exact asta e tot ce conteaza, ca este bine si sanatoasa fetita! Sa va bucurati din plin de vremea frumoasa.
Nici eu nu am lasat-o cu nimeni pana acum desi as fi avut cu cine, pur si simplu ne-am organizat in asa fel incat unul din noi sa fie cu ea. Avem noroc ca tati face foarte bine orice fac eu...ba chiar i-a facut si baita singur de cateva ori (eu nu i-am facut baie singura niciodata). Daca ar avea tati si sani cu laptic, mi-ar face mareee concurenta.
|
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Nicole2018 wrote:Exact asta e tot ce conteaza, ca este bine si sanatoasa fetita! Sa va bucurati din plin de vremea frumoasa. Nici eu nu am lasat-o cu nimeni pana acum desi as fi avut cu cine, pur si simplu ne-am organizat in asa fel incat unul din noi fie cu ea. Avem noroc ca tati face foarte bine orice fac eu...ba chiar i-a facut si baita singur de cateva ori (eu nu i-am facut baie singura niciodata). Daca ar avea tati si sani cu laptic, mi-ar face mareee concurenta.
Haha asa si noi, eu niciodata baita singura, tati da (in ultima vreme, nu ca nou nascut, dar de cateva luni fac dus amandoi si eu doar il iau cand termina micutul joaca. Noaptea mi-l plimba cu masina cand nu adormea la san (regresii, acum trecem prin una urata :( se face si ora 23 si nu se culca. Sta o ora la san pe intuneric si apoi vioi se da jos din pat si cere sa ii deschid usa sa mearga jos la joaca.. e jale). Noroc cu tati :) |
|

Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| Stiu cum e cand nu ai cu cine lasa copiii, nici eu nu am lasat-o cu nimeni, facem.cu randul la cumparaturi sau ce avem noi de facut si sotul se descurca cand sta cu ea, e greu pentru ca nu imi pot face program, depinde mancarea ei de mine dar de multe ori plec imediat ce ii dau mancare si ma intorc in 2-3ore :)) daca e urgent o luam cu noi, in rest ne-am descurcat ok asa |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/11/2017 Mesaje: 946
| AlexandraRr wrote:E o diferenta intre a tine copilul intr-o bula si a-l proteja, eu nu ma bazez pe noroc cand e vorba de sanatatea copilului meu. Eu am mers cu ea in supermarket doar dimineata, la 8 cand stiam ca nu e aglomerat, in mall, in spatiu cu alti copii nu am mers inca, eu incerc sa o expun treptat la toate, nu trebuie neaparat acum sa ia toate bolile. Plus ca se schimba atitudinea cand iti vezi copilul bolnav, acum cu mana pe inima spun ca nu o mai duc in supermarket multa vreme de acum inainte si imi pare rau ca am expus-o Sunt perfect de acord cu tine!! Cand treci prin asa ceva cu copilul, internari, nopti nedormite la rand, si mai si patesti de mai multe ori apoi chiar nu iti mai trebuie malluri si sa il scoti in multime :)) si eu am fost plecata cu al meu si mergem si luna viitoare si in iulie cu avionul deci clar vor fi iar oameni multi dar o sa il tin tot langa mine si voi fi mult mai atenta! Multi sar cu gura, vai dar de ce ai acceptat sa stai in spital?! Serios, cunosti tu situatia copilului meu ca sa zici asta? Oricum, nu sti pana nu treci, punct. |
|

| lore.t. wrote: Sunt perfect de acord cu tine!! Cand treci prin asa ceva cu copilul, internari, nopti nedormite la rand, si mai si patesti de mai multe ori apoi chiar nu iti mai trebuie malluri si sa il scoti in multime :)) si eu am fost plecata cu al meu si mergem si luna viitoare si in iulie cu avionul deci clar vor fi iar oameni multi dar o sa il tin tot langa mine si voi fi mult mai atenta! Multi sar cu gura, vai dar de ce ai acceptat sa stai in spital?! Serios, cunosti tu situatia copilului meu ca sa zici asta? Oricum, nu sti pana nu treci, punct.
Intr-adevar, e usor de dat sfaturi din afara si de judecat, eu mereu am mers pe principiul "better safe than sorry", si noi vom merge in august in spania, tot cu avionul, pana atunci mergem si la munte insa una e sa scoti copilul in "lume" in plin sezon gripal si alta e sa incerci sa eviti pe cat posibil asta, mereu vor fi oameni bolnavi dar epidemia inseamna altceva :D Multa sanatate va doresc, sa se faca bine Stefan si multa putere tie, stiu cat de greu este, asteptam doar vesti bune de la voi :* |
|

| GeorgianaB wrote:Imbolnavirea tine mai mult de noroc si de imunitate, chiar daca sunt asa mici au si ei o imunitate. Eu am mers cu Luca prin Mega de multe ori cand era mai mic, asta nu inseamna ca nu puteam lua ceva, dar cum scrie si Fluturash cand nu ai cu cine sa ii lasi risti. Eu sper sa semene cu tatal lui care a fost racit ultima data acum zece ani cred :)) Multa sanatate lui Stefan si Carinei, sa va reveniti rapid super, si eu pot numara pe degete de cate ori am racit in viata asta foaaarte rar. |
|

| Nicole2018 wrote:Exact asta e tot ce conteaza, ca este bine si sanatoasa fetita! Sa va bucurati din plin de vremea frumoasa. Nici eu nu am lasat-o cu nimeni pana acum desi as fi avut cu cine, pur si simplu ne-am organizat in asa fel incat unul din noi sa fie cu ea. Avem noroc ca tati face foarte bine orice fac eu...ba chiar i-a facut si baita singur de cateva ori (eu nu i-am facut baie singura niciodata). Daca ar avea tati si sani cu laptic, mi-ar face mareee concurenta. Si al meu e descurcaret doar ca tot eu sunt baza. si de asta...plus ca eu nu am permis si nu ma pot misca rapid sa merg undeva pe baza autobuzului. ca daca ar fi asa l-as putea lasa cateva ore cu ea. |
|

Inregistrat: 11/14/2016 Mesaje: 1525
| lore.t. wrote: Buna fetelor! Noi din pacate suntem iar in spital de marti cu bronsiolita...virala...am fost la o zi de nastere unde erau mai multi copii si a luat. Chiar nu am fost cu el prin mall uri sau altele dar chiar asa izolat sa il tin??!! M-am enervat putin ca dr a zis ca singura metoda de preventie e sa il nu il mai scoatem in ,, lume" pana mai creste, serios?!! Il bag intr-o bula atunci.. Noi avem un isara full wrap conversion si suntem foarte multumiti de el... Multa sanatate sa treaca cat mai repede! La 10 luni e cam greu sa nu-l scoti in lume, inteleg cand e bebelus nou nascut dar apoi trebuie sa mai iasa si el.
|
|

| GeorgianaB wrote:Imi pare rau, insanatosire grabnica Cred ca medicul a vrut sa spuna sa eviti grupurile in care sunt copii multi, sunt cei mai contagiosi. Foarte urat din partea parintelui care si-a adus copilul bolnav intr-un grup, eu intreb inainte daca este vreun racit sau daca vad ceva dubios cer scuze si ne retragem. In rest nu vad cum sa nu il scoti in lume, poate doar sa eviti spatiile inchise cand este epidemie. Ieri cand am fost la vaccin am primit aceeasi recomandare, cred ca voi incerca sa ocolesc anumite medii dar numai in casa nu am cum sa il tin, nici macar nu este sanatos. Ce vaccin ai facut la 5 luni? |
|

Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| AlexandraRr wrote: Ce vaccin ai facut la 5 luni?
A doua doza de Rotarix. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Mamici, cum reu?i?i sai spala?i pe toddlers pe par?! A mea nu sta nici chip, plange când simte ca o ud pe cap |
|
|