Clubul mamicilor incepatoare - 8
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Andreea06
Scris: Thursday, February 28, 2019 8:45 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
AlexandraRr wrote:
Mamici, voi ce fel de cereale pentru copii folositi? Noua ne-a recomandat pediatrul.ca de la varsta de 4 luni sa incepem sa ii punem cereale in lapte, ne-a dat schema de incepere insa m-a lasat pe mine sa aleg firma, mi-a zis doar ca ar fi mai ok sa fie orez si porumb ca sa nu se constipe. Daca inn2 saptamani cu cereale.in lapte nu este mai bine cu refluxul urmeaza sa facem analize pentru alergii.
Am vazut de la organix ceva cereale si de la.topfer care nu contin zahar sau indulcitori, voi ce folositi?
Multumesc

Eu recomand organix la toooot nu doar la cereale, biscuitii cu animalute, batoanele cu ovaz, toate le adora M. Batoanele le iau pt cand suntem in oras sau pe masina, asa ceva rapid.
Anyway referitor la cereale, noi asa am luat de la organix si de la hipp mai nou banana and peach care e cu lp deja ca al meu nu accepta alt lapte decat matern si incercam sa il dac sa dea de gust cumva. Si hipp au chestii fara zahar, cereale, biscuitii aia cu mar.. sunt indulciti cu fruct practic. Parca pe cerealele mele hipp scrie de la 4 luni.

De ce v-a recomandat sa incepeti deja? Ia greu in greutate?
Inawar
Scris: Thursday, February 28, 2019 9:37 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/14/2016
Noi am inceput cu cereale hipp cele cu piersici, dupa 6 luni dar am ales cele pe care scrie 4 luni in ideea ca sunt mai usoare pt el. Dupa o vreme am mai incercat si altele.
Pt reflux eu il tineam mereu sa doarma intr-o pozitie usor inclinata, dormea cu mine in pat fiind alaptat si aveam grija sa-l mai tin pe brat o vreme dupa ce adoarmea. Ne-a ajutat si patul fiind usor inclinat in partea de sus.
AlexandraRr
Scris: Thursday, February 28, 2019 10:06 AM
Nivel

Inregistrat: 5/13/2017
Andreea06 wrote:

Eu recomand organix la toooot nu doar la cereale, biscuitii cu animalute, batoanele cu ovaz, toate le adora M. Batoanele le iau pt cand suntem in oras sau pe masina, asa ceva rapid.
Anyway referitor la cereale, noi asa am luat de la organix si de la hipp mai nou banana and peach care e cu lp deja ca al meu nu accepta alt lapte decat matern si incercam sa il dac sa dea de gust cumva. Si hipp au chestii fara zahar, cereale, biscuitii aia cu mar.. sunt indulciti cu fruct practic. Parca pe cerealele mele hipp scrie de la 4 luni.

De ce v-a recomandat sa incepeti deja? Ia greu in greutate?

Multumesc ras
Ne-a recomandat pentru ca are un reflux mai sever, ia in greutate dar regurgiteaza si varsa mult dupa ce mananca, chiar si dupa 2-3 ore de la masa, primeste deja lapte hipoalergenic si nu este formula care sa fie si antiregurgitare si hipoalergenica. Daca nu se mai potoleste refluxul cu cereale a zis ca trecem pe formula complet non alergica si urmeaza sa facem analize pentru alegii :( Eu sper sa fie doar refluxul fiziologic al bebelusilor si sa fie la ea mai accentuat Cray
AlexandraRr
Scris: Thursday, February 28, 2019 10:09 AM
Nivel

Inawar wrote:
Noi am inceput cu cereale hipp cele cu piersici, dupa 6 luni dar am ales cele pe care scrie 4 luni in ideea ca sunt mai usoare pt el. Dupa o vreme am mai incercat si altele.
Pt reflux eu il tineam mereu sa doarma intr-o pozitie usor inclinata, dormea cu mine in pat fiind alaptat si aveam grija sa-l mai tin pe brat o vreme dupa ce adoarmea. Ne-a ajutat si patul fiind usor inclinat in partea de sus.

Multumesc :D Noi avem toata casa inclinata, salteau de la patut,baby nest-ul, in balansoar sta ridicata, in leagan la fel, o port mult in marsupiu, salteaua de activitati e inclinata dar toate astea nu au nici un efect, la fel este :(
AlexandraRr
Scris: Thursday, February 28, 2019 10:13 AM
Nivel

GeorgianaB wrote:

Noua ne-a recomandat Topfer in conditiile in care a mers bine cu lp de la ei. Nu stiu cat conteaza firma, mai degraba sa nu contina zahar si alte bazaconii :D
La multe lunite Carinei ! Sa creasca frumos si sanatos pupici

Multumim majoreta Vedem azi ce fel de cereale alegem, topfer nu au orez si porumb, am vazut doar porumb+morcov, orez+mar etc, scrie totusi 4 luni pe ele, vad astazi, merg la cateva farmacii de langa mine sa vad ce gasim ras
lore.t.
Scris: Thursday, February 28, 2019 10:38 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 9/11/2017
AlexandraRr wrote:
Mamici, voi ce fel de cereale pentru copii folositi? Noua ne-a recomandat pediatrul.ca de la varsta de 4 luni sa incepem sa ii punem cereale in lapte, ne-a dat schema de incepere insa m-a lasat pe mine sa aleg firma, mi-a zis doar ca ar fi mai ok sa fie orez si porumb ca sa nu se constipe. Daca inn2 saptamani cu cereale.in lapte nu este mai bine cu refluxul urmeaza sa facem analize pentru alergii.
Am vazut de la organix ceva cereale si de la.topfer care nu contin zahar sau indulcitori, voi ce folositi?
Multumesc

Eu i-am luat separat fulgi de ovaz , grau, quinoa, mei si ii fac terci asa cu cate un tip de cereale in lapte cam de 3 ori pe saptamana in care ii adaug un fruct proaspat razalit...le adora, nu i-am dat niciodata cereale special pentru copii si nu am avut probleme, de constipat nici nu se pune problema la astea caci contin mai multe fibre decat cele praf.
Mirunah
Scris: Thursday, February 28, 2019 11:45 AM
Nivel

Inregistrat: 10/23/2017
AlexandraRr wrote:
Multumesc

Alexandra lapte pt reflux ati incercat?
Eu ti-as recomanda sa mai ceri si alte pareri.
Stiu ca sunt si alte variante gen zeama aia de orez, sa faci laptele cu ea.
Noi nu folosim cereale instant.
AlexandraRr
Scris: Thursday, February 28, 2019 12:29 PM
Nivel

Mirunah wrote:

Alexandra lapte pt reflux ati incercat?
Eu ti-as recomanda sa mai ceri si alte pareri.
Stiu ca sunt si alte variante gen zeama aia de orez, sa faci laptele cu ea.
Noi nu folosim cereale instant.

Nu pot incerca antireflux pentru ca ea are nevoie de formula de lapte hipoalergenic si nu exista formula antireflux si hipoalergenica, nu avem optiunea asta, singura varianta in afara de cereale pana la analize este lapte nonalergenic dar a zis sa incercam asa intai. Nu ii dau o cantitate mare de cereale, ii pun o jumatate de lingurita intr-un singur biberon pe zi pentru inceput, nu cred sa o afecteze negativ, dr a zis sa vedem daca dupa biberonul cu lapte+cereale la fel regurgiteaza sau e mai bine. Voi lua cereale pentru 4 luni, nu altfel.
Saptamanal mergem macar la 1 pediatru/neonatolog, am cerut multe pareri, trebuie sa si fac ceva, am primit 1 milion de variante de nici nu stiu incotro sa merg Lol de aceea m-am hotarat sa cred unul din medici si sa fac asa :(
MaryPoppins
Scris: Thursday, February 28, 2019 1:21 PM
Nivel

Inregistrat: 9/20/2017
Alexandra, nu mai retin, dar de ce ii dai formula hipoalergenica? Si de care?
Inawar
Scris: Thursday, February 28, 2019 2:19 PM
Nivel

Inregistrat: 11/14/2016
AlexandraRr wrote:

Multumesc :D Noi avem toata casa inclinata, salteau de la patut,baby nest-ul, in balansoar sta ridicata, in leagan la fel, o port mult in marsupiu, salteaua de activitati e inclinata dar toate astea nu au nici un efect, la fel este :(

Hmmm.. sper sa va ajute in cazul asta solutia cu cereale. Din ce imi aduc aminte cu cat ne-am apropiat mai mult de diversificare a regurgitat tot mai rar. Stomacelul lor se maturizeaza si dispare treptat problema asta.
AlexandraRr
Scris: Thursday, February 28, 2019 2:33 PM
Nivel

MaryPoppins wrote:
Alexandra, nu mai retin, dar de ce ii dai formula hipoalergenica? Si de care?

Am primit recomandare sa trecem pe topfer hipoalergenic de la 2 pediatri in perioada in care nu dormea cate 12-16 ore si plangea aproape continuu. I-a diagnosticat ecografic refluxul si in acel moment (avea 2,5 luni) am cazut de acord sa trecem initial pe formula de lapte hipoalergenica sa vedem cum este. Efectul a aparut imediat, din prima zi cu acest tip de lp s-a vazut o schimbare majora, a continuat cu regurgitare si varsaturi insa crestea corect in greutate si se odihnea, ne-am gandit ca face asa pentru ca se agita de multe ori dupa ce mananca, incepuse dupa masa sa se intoarca pe burta si medicul a zis sa o lasam asa si sa ii urmarim evolutia. Am mers saptamanal la control pentru a verifica starea ei de sanatate si mereu a fost bine. Acum ne-a propus cereale pentru ca are 4 luni si vrea sa vada daca refluxul este cel fiziologic sau chiar este o alergie in spatele manifestarilor ei digestive. Daca va fi bine cu cereale timp de o saptamana o lasam asa, doar pe lapte hipoalergenic si va disparea regurgitarea pe masura ce va creste si va incepe sa manance solide, daca nu e ok ii schimbam formula de lp pe complet non alergica si facem analizele. Medicul ei spune ca ea crede ca e doar refluxul fiziologic mai accentuat la ea insa vrea sa verificam.
MaryPoppins
Scris: Thursday, February 28, 2019 3:25 PM
Nivel

Daca imi amintesc bine, ati primit si tratament cu Nexium, deci posibil ca imbunatatirile sa fi aparut ca urmare a tratamentului, si nu neaparat datorita formulei. Sunt curioasa ce analize pt alergii ti s-au recomandat, pt ca cele de sange ies negative inainte de 1 an. Apoi sa ai in vedere ca tu o hranesti mixt, iar prin laptele tau ia contact cu mai multi alergeni. Nu inteleg rationamentul cu cerealele vs manifestari ale refluxului/alergii, insa as avea grija sa nu contina nici macar urme de gluten sau soia. Dupa proteina din laptele de vaca, glutenul si soia sunt urmatorii mari alergeni, soia mai da si reactii incrucisate. Vezi cazul lui AleC, suspectau alergie la proteina din laptele de vaca, insa la testul cutanat reactiile cele mai multe au aparut la soia. De asta e si cu cantec la formulele speciale care contin soia. Anyway, eu vreau sa te incurajez, e greu de descifrat si refluxul si alergiile la varste asa mici, insa si din experienta proprie iti spun ca toate se rezolva odata cu trecerea timpului. Eu nu stiu nici in zi de azi la ce a avut/are Ana alergie, pt ca au disparut complet scaunele cu mucus si nu mai avem ce sa investigam. La grupul de alaptare am cunoscut mamici ai caror bebelusi mai ca nu-si varsau si sufletul, insa in toate cazurile s-au redus treptat manifestarile iar dupa diversificare majoritatea sunt foarte ok, fara vreo urma de reflux.
AlexandraRr
Scris: Thursday, February 28, 2019 4:38 PM
Nivel

Da, am uitat de nexium, nu stiu exact ce a rezolvat problema dar sincer imi e frica sa trec din nou pe lapte normal. Nici eu nu inteleg rationamentul cerealelor pentru ca medicul spune ca si tine, ca este refluxul fiziologic care e mai accentuat la Carina, probabil mi-a zis sa ii pun cereale pentru a ma convinge eu Lol.

Ea in afara de agitatia de atunci nu a avut mucus in scaun, nu a avut nici manifestari cutanate, ia normal in greutate insa am primit totusi diagnostic de reflux sever de la un gastroenterelog pediatru. Inca nu mi-a zis nimic despre analize, tot o urmarim sa se dezvolte normal, eu tin regim mai strict de cand am trecut pe lapte hipoalergenicsi laptele praf pe care il primeste contine tot lapte de vaca dar proteinele sunt partial hidrolizate, cu potential alergen foarte scazut, nu am trecut inca pe cel de soia, sper nici sa nu ajungem acolo.
Cereale vom lua Topfer, am vazut ca sunt fara zahar, gluten, par potrivite pentru bebelusi insa nu sunt 100% sigura ca ii voi da, Carina nu pare totusi deranjata de reflux, rar sa spun ca mai tuseste si in general regurgiteaza razand, nu cred ca sufera Lol Este si foarte activa, mananca si cum o pun jos da din maini si picioare, se intoarce pe toate partile, chiar si in balansoar ridicata si legata cu centura tot se foieste si cred ca e normal sa regurgiteze dar parca nici pot sta asa, pasiva, vreau sa ma asigur ca este totul bine si daca putem face ceva sa o ajutam sa stim ce ras In plus in curand nu voi mai avea cum sa ii dau cereale daca merge bine alaptarea, deja nu mai primeste la fiecare masa lp si eu tot nu scot mai mult de 10-15 ml cu pompa.
Vedem cum evolueaza, inca nu ma stresez, sper doar sa fie ea bine, sanatoasa coeur
MaryPoppins
Scris: Thursday, February 28, 2019 4:52 PM
Nivel

Ce sa zic, eu ma bucur tare ca in curand nu vei mai avea cum sa-i dai lp, din pricina alaptarii :))

Cat despre formula si manifestarile ei, mai degraba i-ar prinde bine anti reflux, decat hipoalergenica. Daca mucus in scaune nu are, si nici vreo urma de dermatita. Alergiile nu tot timpul dau reflux mai sever, dar disbioza intestinala sigur da. Acum vezi tu, ideal e sa nu mai aveti nevoie nici de cereale si nici de formula :P
Andreea06
Scris: Friday, March 1, 2019 3:31 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
Neata cu noaptea in cap!

O primavara frumoasa!

Ca va tot ‘plangeati’ de somn, well, nici la 1 an si 3 luni nu se schimba neaparat multe, piticul meu adormit la 19:30, de la 2:20 tot titilea, la 3 am zis gata ca nu mai dormea.. se joaca cu tati acum. Eu ar trebui sa dorm... ca acus vine tzunami mic.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.