Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/3/2016 Mesaje: 1933
| Mirunah wrote:
Totusi ti-as recomanda sa mergeti la un alergolog. Ne-a dat de la roche posay
De la roche posay am folosit si noi, gama lipikar si ne-a facut foarte bine. O sa caut acum si un alergolog...sper sa gasesc pentru ca nu prea am incredere. Este alergolog pediatru sau? |
|

Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| Mgeorgiana85 wrote:Sa spui mersi cu cele 50 de min. Al meu e ceas 30 de min in cap...nici-un minut in plus sau in minus. Apuc sa spal biberoane sa ma duc la baie si cam atat. Atata timp cat imi doarme noaptea, ziua nu ma intere Da pai cam asa si eu, dar cand o vad ca face ceva nou dupa toate astea parca trece oboseala. |
|

Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| fluturash26 wrote: Ma descrii pe mine, in toate m.am regasit. Seara am mintea in patru colturi si vad triplu de la oboseala.
Te cred, nu stiu la cat adoarme a ta seara, a mea la 23-24 se culca :)) dar atata vreme cat ea e odihnita si sanatoasa si mai ales ca doarme noapteaaaa eu sunt foarte multumita. Eu nu mi-as face griji, e normal comportamentul lor, ca si "incurajare" ne pot spune fetele cu bebei mai mAri cum e ziua insa am un feeling ca acum la noi este foarte bine :)))) |
|

| AlexandraRr wrote: Te cred, nu stiu la cat adoarme a ta seara, a mea la 23-24 se culca :)) dar atata vreme cat ea e odihnita si sanatoasa si mai ales ca doarme noapteaaaa eu sunt foarte multumita. Eu nu mi-as face griji, e normal comportamentul lor, ca si "incurajare" ne pot spune fetele cu bebei mai mAri cum e ziua insa am un feeling ca acum la noi este foarte bine :))))
A mea in jur de 21 de obicei dar in seara asta are o energie de ma intreb daca va dormi. Maine iar am emotii ca suntem singure si ziua si noaptea ca sotul e de serviciu. Uof, mereu am emotii cand is asa. Da nu ai incercat sa o culci mai devreme sau nu vrea? Da eu ma bucur la fel ca macar noaptea doarme si tare as vrea singura modificare sa fie doar ziua. sigur vin zile si mai grele daca le intrebam. |
|

| fluturash26 wrote:A mea in jur de 21 de obicei dar in seara asta are o energie de ma intreb daca va dormi. Maine iar am emotii ca suntem singure si ziua si noaptea ca sotul e de serviciu. Uof, mereu am emotii cand is asa. Da nu ai incercat sa o culci mai devreme sau nu vrea? Da eu ma bucur la fel ca macar noaptea doarme si tare as vrea singura modificare sa fie doar ziua.  sigur vin zile si mai grele daca le intrebam. Am incercat de multe ori sa o culc mai devreme dar nu vrea, adoarme, se trezeste dupa 20-30 min si nu mai vrea sa adoarma pentru 1-2 ore asa ca m-am adaptat, nici baita nu o ajuta sa doarma mai repede
Si al meu a fost plecat de cateva ori din oras pentru 1-2 zile, eu nu sunt stresata, doar mai obosita cand nu e el, ma salveaza wrap-ul, pot face atat de multe cu ea asa inainte imi era frica noaptea singura insa acum sunt obosita si dorm, nu mai am timp sa ma gandesc la prostii |
|

Inregistrat: 10/23/2017 Mesaje: 1547
| Mgeorgiana85 wrote: De la roche posay am folosit si noi, gama lipikar si ne-a facut foarte bine. O sa caut acum si un alergolog...sper sa gasesc pentru ca nu prea am incredere. Este alergolog pediatru sau?
Eu am mers la un medic primar alergologie si imunologie clinic...lucreaza in spitalul nostru judetean la pediatrie... probabil au studii legate de pediatrie. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| AlexandraRr wrote:Am incercat de multe ori sa o culc mai devreme dar nu vrea, adoarme, se trezeste dupa 20-30 min si nu mai vrea sa adoarma pentru 1-2 ore  asa ca m-am adaptat, nici baita nu o ajuta sa doarma mai repede Si al meu a fost plecat de cateva ori din oras pentru 1-2 zile, eu nu sunt stresata, doar mai obosita cand nu e el, ma salveaza wrap-ul, pot face atat de multe cu ea asa  inainte imi era frica noaptea singura insa acum sunt obosita si dorm, nu mai am timp sa ma gandesc la prostii
Daca vrei sa ii muti ora de somn trebuie sa faci asta treptat cu pasi maruuunti, adica cu cate 20 min asa cateva zile bune, apoi mai adaugi 20 min o saptamana doua (urmaresti la ea cand e cazul sa modifici iar pana ajungi la ora dorita). Eu te-as sfatui sa incerci candva sa o ajuti sa adoarma l ora 21 as zice macar.. fiindca somnul e chiar important pt ei si conteaza si orele de somn, intre 21-23 parca sau 22-00 era o perioada importanta de somn pt crestere. Plus ca si pe tine te-ar ajuta cateva ore pt tine, pt voi ca si cuplu.. treptat, fara graba si frustrari, cate un picut vei reusi. Cand va creste si va incepe sa fie duracell o sa viseeeezi sa adoarma sa te odihnesti si tu :)) |
|

| AlexandraRr wrote:Am incercat de multe ori sa o culc mai devreme dar nu vrea, adoarme, se trezeste dupa 20-30 min si nu mai vrea sa adoarma pentru 1-2 ore  asa ca m-am adaptat, nici baita nu o ajuta sa doarma mai repede Si al meu a fost plecat de cateva ori din oras pentru 1-2 zile, eu nu sunt stresata, doar mai obosita cand nu e el, ma salveaza wrap-ul, pot face atat de multe cu ea asa  inainte imi era frica noaptea singura insa acum sunt obosita si dorm, nu mai am timp sa ma gandesc la prostii Nu e nimic, important e ca doarme de atunci, inseamna ca asa si-a stabilit ea ritmul de somn. Fata de inainte e vis la tine. La mine la fel baita nu o ajuta la somn. Si mie pana a fi Carla imi era frica sa dorm noaptea si de multe ori faceam noapte alba, acum ce-i drept adorm tot la fel pe la 1 dar macar dorm fata de inainte. Oboseala isi spune cuvantul. |
|

Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| La noi efectele saltului se vad seara, este obosit, marait, plange in conditiile in care in general nu face asa. Nu merge decat sa il iau im brate si sa il alaptez in picioare, nu adoarme mereu dar macar se linisteste. Problema este ca are aproximativ 6,7 si cum spre sfarsitul zilei sunt obosita simt ca imi cad bratele :D Stiu ca este o perioada si ca va trece, ma bucur ca este sanatos si totusi doarme fata de prima luna. La noi s-au imbunatatit lucrurile simtitor odata ce ne-am adaptat unul in functie de celalalt, fara statistici si studii. Avea perioade in care adormea la 23-24, era vioi si voia sa stea cu/pe noi, fara maraieli. Acum doarme de jumatate de ora dar cu maraieli spre plans in conditiile in care pe zi a dormit 3 ore plus cat am fost pe afara. Sunt zile si zile, noi sa fim sanatosi :) |
|

Inregistrat: 1/11/2018 Mesaje: 1211
| Fluturash, asta ziceam si eu in urma cu o saptamana, ca de cand cu saltul..a devenit tot mai greu sa o adorm ziua, si nici inainte nu era tocmai usor. Acum pe seara 4 ore a stat treaza...de la 20:30 insa am culcat-o de noapte (sper ). Noroc ca inca doarme bine afara la plimbare si noroc ca noptile nu au fost afectate incaa , deci reusim sa adunam in jur de 14 ore de somn.
In rest e o placere sa o surprind cum incearca ea sa mai faca cate ceva nou.
E drept ca e o perioada plina de provocari: salt + puseu de crestere la 4 luni + regresia somnului... am insa incredere ca vom trece si noi cu bine peste astea asa cum au trecut si celelalte mamici. Uneori ma gandesc ca mamele noastre nu stiau de slaturi, pusee si alte nebunii si cred ca se stresau mai putin.
Nici nu ma mai gandesc cat dureaza, si sincer nici nu imi doresc sa treaca repede pentru ca si asa mi se pare ca prea repede creste puiul meu, iau fiecare zi ca atare, incerc sa o fac cat mai placuta si ma bucur din plin de copilul meu.
|
|

Inregistrat: 11/3/2016 Mesaje: 1933
| Eduard, inainte de saltul de la 4 luni ce vine impreuna cu puseul si cu regresia somnului se trezea doar 1 data pe noapte, adormea pe la 10...10 jum. Cand am simtit regresia am zis ca asa nu se poate, nu e bine nici pt el nici pt mine. Asa ca i-am mutat ora de somn, in fiecare zi cate 10/15 min, cate puteam; in fiecare seara facem baita la ora 8, la 8 jum cel tarziu 9( se intampla rar) ultima masa si apoi nani. Am inceput cu dormitul la 90 de minute, si am terminat cu dormitul la 9 seara. Se trezeste in jur de 2/3 apoi 5/6 si de tot in jur de 8/ 8 jum si incepem ziua. Iar pe zi are 4 somnuri a cate 30 de min fix( ceas elvetian) dar am spus si ma repet, daca noaptea doarme bine de restul nu ma stresez. Noua cu regresia somnului ne-a fost afectat somnul de zi, in ideea ca inainte unde il puneai adormea si dormea 2/3 ore, iar acum trebuie adormit ceea ce nu ma deranjeaza atata timp cat doarme. Oricum, eu de cand l-am adus acasa, noaptea a fost noapte, nu vorbit, nu jucat, nu nimic. |
|

| Andreea06 wrote:
Daca vrei sa ii muti ora de somn trebuie sa faci asta treptat cu pasi maruuunti, adica cu cate 20 min asa cateva zile bune, apoi mai adaugi 20 min o saptamana doua (urmaresti la ea cand e cazul sa modifici iar pana ajungi la ora dorita). Eu te-as sfatui sa incerci candva sa o ajuti sa adoarma l ora 21 as zice macar.. fiindca somnul e chiar important pt ei si conteaza si orele de somn, intre 21-23 parca sau 22-00 era o perioada importanta de somn pt crestere. Plus ca si pe tine te-ar ajuta cateva ore pt tine, pt voi ca si cuplu.. treptat, fara graba si frustrari, cate un picut vei reusi. Cand va creste si va incepe sa fie duracell o sa viseeeezi sa adoarma sa te odihnesti si tu :))
Eu nu as vrea sa o schimb, imi e foarte bine pentru ca nici eu nu adorm inainte de 12, inainte de sarcina ma culcam la 2-3 noaptea si ma trezeam la 6 in fiecare zi odihnita si fara sa sune ceasul, nu dorm mult de fel insa daca zici ca e important pentru ea o sa incerc sa ii mut ora. Nu stiam, mutumesc. Ea doarme foarte bine, de la 23-24 la 8-9 fara trezire, mananca si se culca la loc si la 11-12 se trezeste ea de tot, apoi restul zilei doarme cate 20-30 minute la 2-3 ore, eu sunt foarte fericita, daca ma crezi imi e si frica sa schimb ceva, are 1 luna de cand doarme asa |
|

| Eu nici nu ma mai uit pe acel tabel cu salturile mentale pentru ca era un stres pentru mine cand vedeam ca se apropie alt salt si zilnic asteptam sa fie mofturoasa, nervoasa etc si cred ca ii induceam eu starea si chiar devenea agitata plus ca acum o luna cand nu dormea si era agitata dadeam vina pe norisor si ea avea alta problema. Wonder weeks e clar pentru mamici mai zen |
|

| GeorgianaB wrote:La noi efectele saltului se vad seara, este obosit, marait, plange in conditiile in care in general nu face asa. Nu merge decat sa il iau im brate si sa il alaptez in picioare, nu adoarme mereu dar macar se linisteste. Problema este ca are aproximativ 6,7 si cum spre sfarsitul zilei sunt obosita simt ca imi cad bratele :D Stiu ca este o perioada si ca va trece, ma bucur ca este sanatos si totusi doarme fata de prima luna. La noi s-au imbunatatit lucrurile simtitor odata ce ne-am adaptat unul in functie de celalalt, fara statistici si studii. Avea perioade in care adormea la 23-24, era vioi si voia sa stea cu/pe noi, fara maraieli. Acum doarme de jumatate de ora dar cu maraieli spre plans in conditiile in care pe zi a dormit 3 ore plus cat am fost pe afara. Sunt zile si zile, noi sa fim sanatosi :) Exact, de acum oricum se vad imbunatatiri la ei. Eu azi am simtit ca m.am inteles de minune cu mandra mea. M.a lasat mai relaxata, he he toata ziua a adormit singurica, o fi fost ceva in aer si acum seara la fel i.am pus muzica de pe tableta de adormit si luminite si si.a luat somn imediat dupa o repriza buna de joaca. |
|

| Nicole2018 wrote:Fluturash, asta ziceam si eu in urma cu o saptamana, ca de cand cu saltul..a devenit tot mai greu sa o adorm ziua, si nici inainte nu era tocmai usor. Acum pe seara 4 ore a stat treaza...de la 20:30 insa am culcat-o de noapte (sper  ). Noroc ca inca doarme bine afara la plimbare si noroc ca noptile nu au fost afectate incaa  , deci reusim sa adunam in jur de 14 ore de somn. In rest e o placere sa o surprind cum incearca ea sa mai faca cate ceva nou. E drept ca e o perioada plina de provocari: salt + puseu de crestere la 4 luni + regresia somnului... am insa incredere ca vom trece si noi cu bine peste astea asa cum au trecut si celelalte mamici. Uneori ma gandesc ca mamele noastre nu stiau de slaturi, pusee si alte nebunii si cred ca se stresau mai putin. Nici nu ma mai gandesc cat dureaza, si sincer nici nu imi doresc sa treaca repede pentru ca si asa mi se pare ca prea repede creste puiul meu, iau fiecare zi ca atare, incerc sa o fac cat mai placuta si ma bucur din plin de copilul meu.  Daaa, trece parca asa repede, azi a mea a facut 3 chestii la care nu ma asteptam prea repede. S.a intors de pe burta pe spate, da sa isi ridice capul si face din gura precum motorul unei masini cand pleaca si produce o cantitate imensa de saliva cand face asa. Am ramas uimita de cate s.au intamplat cand ma asteptam mai putin. Devine din ce in ce mai dragut, cand constientizeaza si ei cat de cat ce se intampla. |
|
|