Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| La multe lunite, Eduard! Tare scump este, Georgiana, ati facut o minute de baiat |
|

| Mamici care alaptati, cum reusiti sa faceti asta in sistem? eu nu reusesc sa o pozitionez sau mi se pare foarte incomod
De cateva zile nu mai vrea deloc sa suga, ieri am avut canal blocat, abia azi am reusit sa rezolv problema, dupa ce am folosit 3 pompe electrice (diferite, 2 am imprumutat) si una manuala fara succes tot Carina a reusit Insa pentru a o convinge sa suga eu o tineam in brate si o plimbam prin casa si cand vedeam ca e linistita o puneam la san si sotul umbla dupa mine cu o seringa cu lapte ca sa tot picure cand suge sa o stimulam A fost foarte amuzant (acum, atunci imi venea sa urlu de durere), ma bucur ca s-a rezolvat, am mai pus-o mai tarziu tot asa la san dar nu pot sa o tin mult pentru ca ma dor si mainile si spatele, spuneti-mi si mie va rog cum ii alaptati in sistem (am wrap elastic si marsupi plus)
L.E. marti vine consultantul la noi dar as vrea sa o mai pun la san pana atunci, pompele nu ma ajuta deloc |
|

Inregistrat: 11/3/2016 Mesaje: 1933
| Va mumltumim mamici dragi! Va pupacim si abia astept sa vad poze cu bebelusii si bebelusele voastre |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/17/2017 Mesaje: 450
| Mgeorgiana85 wrote:Va mumltumim mamici dragi! Va pupacim si abia astept sa vad poze cu bebelusii si bebelusele voastre
La multe lunite frumoase! E tare dragalas flacaul! |
|

Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| Andreea06 wrote:
Eu caut privat, e micut inca si as vrea sa aiba educatoarele putini in grupa ca sa poata sa acorde atentie tuturor. La stat sunt mai mari grupele.. si as vrea sa am camere sa urmaresc un pic acomodarea, ce se intampla, pana o sa imi povesteasca micutul cum i-a fost ziua.
Da, fix la asta cu camerele si urmarirea ma gandeam si eu. La stat unu ca is multi in grupa intr-adevar dar cine stie si cum se comporta cu ei, acolo macar mai vezi ceva lz privat. Am mai tras si eu cate un ochi pe ici pe colo. |
|

| AlexandraRr wrote:Mamici care alaptati, cum reusiti sa faceti asta in sistem? eu nu reusesc sa o pozitionez sau mi se pare foarte incomod De cateva zile nu mai vrea deloc sa suga, ieri am avut canal blocat, abia azi am reusit sa rezolv problema, dupa ce am folosit 3 pompe electrice (diferite, 2 am imprumutat) si una manuala fara succes tot Carina a reusit  Insa pentru a o convinge sa suga eu o tineam in brate si o plimbam prin casa si cand vedeam ca e linistita o puneam la san si sotul umbla dupa mine prin casa cu o seringa cu lapte ca sa tot picure cand suge sa o stimulam  A fost foarte amuzant (acum, atunci imi venea sa urlu de durere), ma bucur ca s-a rezolvat, am mai pus-o mai tarziu tot asa la san dar nu pot sa o tin mult pentru ca ma dor si mainile si spatele, spuneti-mi si mie va rog cum ii alaptati in sistem (am wrap elastic si marsupi plus) L.E. marti vine consultantul la noi dar as vrea sa o mai pun la san pana atunci, pompele nu ma ajuta deloc Eu la fel am citit metoda la marsupi dar inca nu am pus in practica. Mi se oare greut dupa ce am citit, stiu ca la wrap e mai usor, fiind mai elastic. |
|

Inregistrat: 9/20/2017 Mesaje: 2868
| Fetele, in sistem nu e recomandat sa alaptezi copilul mai repede de 4-6 luni. Adica sa aiba control lombar cat de cat. Asta se aplica la alaptat in pozitie verticala. Pe Ana dupa 4 luni am alaptat-o in sistem. Mai devreme s-ar putea in wrap elastic/tesut/sling in pozitia cradle, dar sustinut copilul cu mainile. Asta dc ajuta cand e agitat sau greva suptului. Cautati pe youtube dupa cradle nursing in stretchy wrap. PS. In Marsupi nici nu prea ai cum sa alaptezi copilul, ca e croit el prea rigid. La ssc dai drumul la bretelele de alaptare si la chingile laterale, ca sa coboare copilul cu capul la nivelul sanului. Sau legi din start centura mai jos, in functie de conformatia sanilor. Dar dupa ce suge musai repozionat in pozitie corecta. |
|

| Multumesc, Mary, voi incerca maine in wrap dar cand e sotul acasa sa ma ajute, imi e firca singura, eu in pozitia aia o tin cu mainile oricum dar ma dor foarte tare pentru ca toata greutatea ei e pe incheieturile mele si cred ca nici ea nu sta foarte comod dar e singurul mod in care accepta sanul, nu am ce face. Mult ma chinui cu alaptarea dar parca nici nu as renunta, inca mai sper ca va fi bine
L.E. Nu accepta nici protectiile din silicon, probabil s-a obisnuit cu tetina Abia astept ziua de marti |
|

Inregistrat: 11/14/2016 Mesaje: 1525
| AlexandraRr wrote:Mamici care alaptati, cum reusiti sa faceti asta in sistem? eu nu reusesc sa o pozitionez sau mi se pare foarte incomod De cateva zile nu mai vrea deloc sa suga, ieri am avut canal blocat, abia azi am reusit sa rezolv problema, dupa ce am folosit 3 pompe electrice (diferite, 2 am imprumutat) si una manuala fara succes tot Carina a reusit  Insa pentru a o convinge sa suga eu o tineam in brate si o plimbam prin casa si cand vedeam ca e linistita o puneam la san si sotul umbla dupa mine cu o seringa cu lapte ca sa tot picure cand suge sa o stimulam  A fost foarte amuzant (acum, atunci imi venea sa urlu de durere), ma bucur ca s-a rezolvat, am mai pus-o mai tarziu tot asa la san dar nu pot sa o tin mult pentru ca ma dor si mainile si spatele, spuneti-mi si mie va rog cum ii alaptati in sistem (am wrap elastic si marsupi plus) L.E. marti vine consultantul la noi dar as vrea sa o mai pun la san pana atunci, pompele nu ma ajuta deloc Nu am alaptat niciodata in sistem insa in perioada 3-4 luni cand era plangacios si refuza sanul desi stiam ca ii e foame, il plimbam in brate. Il tineam la orizontala cu capul sprijinit pe bratul meu si scoteam sanul in timp ce ma plimbam. Asteptam sa pape putin asa plimbat si sa se linisteasca apoi incet ma asezam pe pat sprijinita pe perna si ramaneam acolo pana termina de papat sau adormea. Sper sa treceti cat mai repede de hopul asta. |
|

Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| fluturash26 wrote:Ca tot veni vorba zilele trecute de cautat cresa. Voi o sa ii dati la privat sau la stat? Opinii pro sau contra? Eu deja ma gandesc si la asta ca am vazut ca inscrierile se fac in luna mai si practic am avea un an si un pic pana la inscriere si mai intreb in stanga dreapta.
Eu am ales privat dar depinde mult in functie de asteptarile tale si activitatile lor. Am gasit si crese de stat cu multe recomandari bune dar nu mai aveau locuri. Nici la privat nu este totul roz, multe crese de la noi care au fost super la inceput pe parcurs s-au stricat, le baga prea mult tv, nu ii scot afara, nu au spatiu de joaca, educatoare mai putin empatice si apropiate de copii. Deci trebuie cercetat, vezi daca exista grup La Primul Bebe Iasi si poti sa intrebi. |
|

| GeorgianaB wrote:
Eu am ales privat dar depinde mult in functie de asteptarile tale si activitatile lor. Am gasit si crese de stat cu multe recomandari bune dar nu mai aveau locuri. Nici la privat nu este totul roz, multe crese de la noi care au fost super la inceput pe parcurs s-au stricat, le baga prea mult tv, nu ii scot afara, nu au spatiu de joaca, educatoare mai putin empatice si apropiate de copii. Deci trebuie cercetat, vezi daca exista grup La Primul Bebe Iasi si poti sa intrebi.
Da, pai cam asta caut si eu, sa ii scoata si sa aiba spatiu de joaca si afara. Ceea ce la stat nu prea gasesti. Am gasit una singura la privat care mi se pare atractiva de pe net dar trebuie mers la fata locului. Da este grup, chiar merci de idee. |
|

Inregistrat: 4/16/2018 Mesaje: 323
| MaryPoppins wrote: Oricand poti face. Noi am facut imediat dupa nastere, asa am primit recimandare de la neonatolog la externare. Si am descoperit o mica problemuta la artera pulmonara (stenoza nu stiu de care), va trebui sa repetam eco cardiac la 1 an.
Ok. Multumesc! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Ufff.. Noi suntem in plin salt... E dezastru.. Nu a fost niciodata ca acuma.. Atata alintare, plansete.. Se agata de noi ca un urs koala.. Mergea jos singurica, acuma cauta sa se agate de cineva, ieri ma tinea asa strans de deget, am crezut ca mil rupe si parca e nervoasa.. Arunca jucariile si urla, se inroseste la fata.. Abia daca mananca lp.. Bine ca macar mancarea o mai accepta.. |
|

Inregistrat: 9/20/2017 Mesaje: 2868
| delia.c.yaya wrote:Ufff.. Noi suntem in plin salt... E dezastru.. Nu a fost niciodata ca acuma.. Atata alintare, plansete.. Se agata de noi ca un urs koala.. Mergea jos singurica, acuma cauta sa se agate de cineva, ieri ma tinea asa strans de deget, am crezut ca mil rupe  si parca e nervoasa.. Arunca jucariile si urla, se inroseste la fata.. Abia daca mananca lp.. Bine ca macar mancarea o mai accepta.. Voi sunteti la norisor cumva? La noi e norisorul saptamana viitoare, taman de ziua mea :)) dar si Ana e maraita de cand am intrat in salt, acuma la nici 2 ore de la trezire era deja rupta si a trebuit sa o culc. Noaptea tot scanceste din ora in ora. Si altceva nu are ce sa aiba, ca dinti care sa iasa acum nu mai vad... cu mancarea n-avem treaba, ba chiar trece si printr-o perioada de titi love, atata se alinta ca un bebelus mic :)) |
|

Inregistrat: 4/16/2018 Mesaje: 323
| Se pare ca m-am ingrijorat degeaba ca totusi a luat 100 de grame saptamana asta desi abia mananca. Probabil ca ii este suficient....poate inainte manca prea mult... |
|
|