Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/20/2017 Mesaje: 2868
| Alexandra, la cursul de prim ajutor (tinut de pediatru cu experienta, care lucreaza in UPU la spitalul de copii) ne-au spus ca sub -5 grade sa evitam iesirile afara cu copiii, daca nu sunt necesare, pt ca e considerat ger deja. Si is de acord, daca in sistem copilul e cat de cat protejat ok, in carucior se zburleste parul pe mine cand vad copii mici, oricat de infofoliti si infasati ar fi acolo. O sa caut in suportul de curs explicatia detaliata pt recomandarea asta. Si anyway, la sub -5 gr nici eu nu ies afara decat daca e musai musai :)) bine, la noi ij Timisoara is si neobisnuite temperaturile extrem de scazute, poate dc locuiam la Miercurea Ciuc aveam alta parere :)) |
|
Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| MaryPoppins wrote:Alexandra, la cursul de prim ajutor (tinut de pediatru cu experienta, care lucreaza in UPU la spitalul de copii) ne-au spus ca sub -5 grade sa evitam iesirile afara cu copiii, daca nu sunt necesare, pt ca e considerat ger deja. Si is de acord, daca in sistem copilul e cat de cat protejat ok, in carucior se zburleste parul pe mine cand vad copii mici, oricat de infofoliti si infasati ar fi acolo. O sa caut in suportul de curs explicatia detaliata pt recomandarea asta. Si anyway, la sub -5 gr nici eu nu ies afara decat daca e musai musai :)) bine, la noi ij Timisoara is si neobisnuite temperaturile extrem de scazute, poate dc locuiam la Miercurea Ciuc aveam alta parere :)) Eu stiam tot la fel dar sub -10. |
|
Inregistrat: 4/22/2017 Mesaje: 1080
| La mul?i ani pe anul asta!!!
Noi ieri am facut ror, cica peste 3-4 zile poate sa apara febra, etc... La ce sa ma a?tept, am o frica maxima... |
|
Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| Mary, in sistem nu am scos-o niciodata (tocmai pentru ca nu stiu cum sa o imbrac) dar sambata la 5 grade am scos-o cu caruciorul, in rest o tin in brate cand o plimb pentru ca stam cam 15-30 de minute. Eu stiam ca la ce e sub -10 sau vant puternic pentru ca se deshidrateaza da, nu o scoatem afara insa copilul imbracat si tinut cateva minute la geam tot se recomanda (asa am gasit eu scris in cartea de puericultura). Acum stii cum e, fiecare face cum crede, eu o scot zilnic de cand am ajuns acasa si am iesit si azi la -3 grade si ninsoare, mie mi se pare benefic pentru ea, oricat as aerisi camerele nu e la fel ca o scurta plimbare. Atunci la -11 am iesit doar pentru ca a fost nevoie si am bagat-o repede in masina, nu as fi plimbat-o, e drept in rest la noi sunt temperaturi ok momentan si incercam sa profitam pana vine gerul ;)) |
|
Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| AlexandraRr wrote:Mary, in sistem nu am scos-o niciodata (tocmai pentru ca nu stiu cum sa o imbrac) dar sambata la 5 grade am scos-o cu caruciorul, in rest o tin in brate cand o plimb pentru ca stam cam 15-30 de minute. Eu stiam ca la ce e sub -10 sau vant puternic pentru ca se deshidrateaza da, nu o scoatem afara insa copilul imbracat si tinut cateva minute la geam tot se recomanda (asa am gasit eu scris in cartea de puericultura). Acum stii cum e, fiecare face cum crede, eu o scot zilnic de cand am ajuns acasa si am iesit si azi la -3 grade si ninsoare, mie mi se pare benefic pentru ea, oricat as aerisi camerele nu e la fel ca o scurta plimbare. Atunci la -11 am iesit doar pentru ca a fost nevoie si am bagat-o repede in masina, nu as fi plimbat-o, e drept in rest la noi sunt temperaturi ok momentan si incercam sa profitam pana vine gerul ;)) Poate nu mai vine gerul. eu o scot doar de 3 ori pe saptamana. Ca e foarte greu cu ea la imbracat ca plange de mama focului oricat as incerca sa ii distrag atentia. Imi e si teama la botez ca va plange pana nu mai poate mai ales ca o imbraca nasa si deh. Vor iesi niste poze magnifice dupa ce o sa o imbrace si va fi umflata de plans. Atat de putine zile mai sunt pana la botez ca ma incearca emotiile. In seara asta am vizionat niste poze cu ea de cand s-a nascut si tare mult as vrea sa o pastrez cum e acum, tare repede trece timpul, nici nu simti. Ma uit mereu la ea cand doarme, cand o alaptez, ma topesc de dragul ei. Mi-am dat seama ca la cat de greu a fost eu nu am decat 2 poze maxim cu ea impreuna. Dar ma multumesc cu alea facute ei singurica. Ufff, timpul asta...
|
|
Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| Eu il scot la plimbare macar pt jumatate de ora intrucat am observat ca ii prieste. Nu l-am scos la minus nu stiu cate grade pt ca vorba lui Mary nici eu nu as iesi :)) Obiectivul meu este sa nu iasa friguros ca mine, este boala grea. In casa mentinem 21-22 grade dar spre deosebire de alti ani nu mai stau in maneca scurta si pantaloni scurti. Eu cred ca sunt nebuna si nu il prea imbrac pe asta mic dar nu a dat semne ca i-ar fi frig. Il scot cam 30-40 minute cu caruciorul si il imbrac cu pijama cu picoruse sau body, pantaloni, sosete, peste care vine un combinezon de iarna cu maneci care se fac manusi si o caciulita crosetata dintr-un mohair. Cand ajungem in casa este cald cu totul in afara de nas dar este normal cred.
AndreeaCD, nu mai spune ca esti prostanaca chiar daca este sub forma de gluma, nu se naste cineva invatat. Din pacate auzi multe variante si poti da fii bulversata, dar intuitia te ajuta mult, la fel si instinctul matern. |
|
| fluturash26 wrote:Poate nu mai vine gerul. eu o scot doar de 3 ori pe saptamana. Ca e foarte greu cu ea la imbracat ca plange de mama focului oricat as incerca sa ii distrag atentia. Imi e si teama la botez ca va plange pana nu mai poate mai ales ca o imbraca nasa si deh. Vor iesi niste poze magnifice dupa ce o sa o imbrace si va fi umflata de plans. Atat de putine zile mai sunt pana la botez ca ma incearca emotiile. In seara asta am vizionat niste poze cu ea de cand s-a nascut si tare mult as vrea sa o pastrez cum e acum, tare repede trece timpul, nici nu simti. Ma uit mereu la ea cand doarme, cand o alaptez, ma topesc de dragul ei. Mi-am dat seama ca la cat de greu a fost eu nu am decat 2 poze maxim cu ea impreuna. Dar ma multumesc cu alea facute ei singurica. Ufff, timpul asta...
Nici eu nu am poze si mereu fac scandal, imi mai dac eu selfie-uri... este culmea cum noi stam toata ziua cu ei si tot tatii apar in mai multe poze. Si cand imi face sotul poze are un talent de ma doare capul, asta pe langa faptul ca sunt ciufulita sau mai stiu eu ce :))) cu lapte si bale pe haine |
|
Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| fluturash26 wrote:Poate nu mai vine gerul. eu o scot doar de 3 ori pe saptamana. Ca e foarte greu cu ea la imbracat ca plange de mama focului oricat as incerca sa ii distrag atentia. Imi e si teama la botez ca va plange pana nu mai poate mai ales ca o imbraca nasa si deh. Vor iesi niste poze magnifice dupa ce o sa o imbrace si va fi umflata de plans. Atat de putine zile mai sunt pana la botez ca ma incearca emotiile. In seara asta am vizionat niste poze cu ea de cand s-a nascut si tare mult as vrea sa o pastrez cum e acum, tare repede trece timpul, nici nu simti. Ma uit mereu la ea cand doarme, cand o alaptez, ma topesc de dragul ei. Mi-am dat seama ca la cat de greu a fost eu nu am decat 2 poze maxim cu ea impreuna. Dar ma multumesc cu alea facute ei singurica. Ufff, timpul asta... Eu se pare ca am un copil mai zen :))) nu plange la imbract (doar cand ii pun caciula nu ii place dar o pun la final si o ridic repede si se linisteste), baie, schimbat scutec, foit, galagie...zilnic ma gandesc la mary si imi doresc sa fi fost si fata mea ca si Ana dar a mea rade si gangureste la toata lumea, sta in brate, nu are nici o treaba si imi e asa ciuda, vroiam sa fiu eu preferata ei si sa fie lucruri pe care doar cu mine le face :)) in plus nu imi place cand vine cineva la noi si o ia in brate, as tine-o lipita de mine :( Si eu sunt nostalgica uneori insa parca chiar daca e mai greu mai tarziu si imi va fi dor de ea asa mica abia astept sa creasca, sa vorbeasca si sa putem face mai multe lucruri impreuna. Si eu abia astept sa treaca botezul, sper sa fie totul bine, imi e aiurea ca vor fi si multi copii si nu stiu cum sa ii fugaresc intr-un mod diplomat :)))) sa nu stea mult langa a mea, ei merg in colectivitate si cu epidemiile astea imi e frica :( |
|
| Mamici cu bebei mai mari, vreau sa va cer parerea in legatura cu o situatir care se repeta de cateva zile. Eu stau cu asta mic de dimineata psna la 19 in afara de weekenduri cand mai sta si sotul. Ideea este ca dupa ce ajunge el acasa eu ma mai duc pe la bucatarie sa gatesc, sa fac si altceva, ma relaxez in felul asta. Ieri plecasem de o ora din camera si cand vine sotul cu cel mic in brate, se tot uita la mine atent cu niste ochi de catel, eu vorbeam cu el si la un moment dat a lasat botul si a inceput sa planga. In seara asta la fel, i-am dat sa manance, l-a preluat sotul sa il adoarma, dupa o ora s-a trezit, eu stateam pe fotoliu, se uita atent la mine si la fel, lasat botul si plans. M-am simtit sperietoare de ciori Ma simt prost pt ca il fac sa planga.. si nu inteleg de ce se intampla asta. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| DianaM wrote:Salutare fetelor! Imi cer mii de scuze pentru absen?a mea îndelungata dar a fost o perioada destul de încarcata pentru mine. Va povestesc mai încolo . Bebe Alex este mai mult decât bine, are 9600 grame si 77 cm, este cel mai mancacios si cuminte copila? care doarme toata noaptea ( 22-9 dimineata). Incerc sa citesc din urma sa ma pun la curent cu toate nouta?ile Bun venit noilor bebei si noilor mamici ! Va pupam Incer sa ata?ez o poza cu "ghidusul meu" . https://imgur.com/a/UVUmFaqLe: am reusit!!!:027:
Ce baietel chipes si ce mare s-a facuuuut! Pe tel vad ca nu mai merge sa adaug emoticonurile, love love pt el :) |
|
Inregistrat: 10/23/2017 Mesaje: 1547
| GeorgianaB wrote:Mamici cu bebei mai mari, vreau sa va cer parerea in legatura cu o situatir care se repeta de cateva zile. Eu stau cu asta mic de dimineata psna la 19 in afara de weekenduri cand mai sta si sotul. Ideea este ca dupa ce ajunge el acasa eu ma mai duc pe la bucatarie sa gatesc, sa fac si altceva, ma relaxez in felul asta. Ieri plecasem de o ora din camera si cand vine sotul cu cel mic in brate, se tot uita la mine atent cu niste ochi de catel, eu vorbeam cu el si la un moment dat a lasat botul si a inceput sa planga. In seara asta la fel, i-am dat sa manance, l-a preluat sotul sa il adoarma, dupa o ora s-a trezit, eu stateam pe fotoliu, se uita atent la mine si la fel, lasat botul si plans. M-am simtit sperietoare de ciori Ma simt prost pt ca il fac sa planga.. si nu inteleg de ce se intampla asta.
Fimiu cateodata plange la mine sau la tasu cand il pupam ma rog, nu plange, pune bot si protesteaza. Gen nu am chef de pupat acum
De mine s-a speriat de mama focului de doua ori cand am venit de la baie cu prosopul in cap. El urla ca din gura de sarpe, mie mi se parea amuzant ca dupa am iesit din camera, am dat prosopul jos si radea la mine
Cine stie ce i se pare, nu cred ca plange ca te vede..adica sigur nu plange ca te vede pe tine.
DianaM bine ai revenit! |
|
| GeorgianaB wrote:Mamici cu bebei mai mari, vreau sa va cer parerea in legatura cu o situatir care se repeta de cateva zile. Eu stau cu asta mic de dimineata psna la 19 in afara de weekenduri cand mai sta si sotul. Ideea este ca dupa ce ajunge el acasa eu ma mai duc pe la bucatarie sa gatesc, sa fac si altceva, ma relaxez in felul asta. Ieri plecasem de o ora din camera si cand vine sotul cu cel mic in brate, se tot uita la mine atent cu niste ochi de catel, eu vorbeam cu el si la un moment dat a lasat botul si a inceput sa planga. In seara asta la fel, i-am dat sa manance, l-a preluat sotul sa il adoarma, dupa o ora s-a trezit, eu stateam pe fotoliu, se uita atent la mine si la fel, lasat botul si plans. M-am simtit sperietoare de ciori Ma simt prost pt ca il fac sa planga.. si nu inteleg de ce se intampla asta. Cred ca realizeaza atunci ca il vezi si tu, ca faceti contact vizual si e ca un trigger ca esti departe totusi, poate nici nu ii spui nimic si de asta e mai ciudat pt el fata de cum e restul zilei. Plansul cred ca e modul lui de a cere atentie, sa il iei in brate. |
|
| MadaMadalyna wrote:La mul?i ani pe anul asta!!! Noi ieri am facut ror, cica peste 3-4 zile poate sa apara febra, etc... La ce sa ma a?tept, am o frica maxima...
Noi nu am avut nici un simptom. Dar parca nu era cu 1-3sapt dupa vaccin sa apara daca sunt ceva reactii? |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 1/5/2018 Mesaje: 433
| Cand vorbiti de botez,mi aduc aminte de mine.Am fost atat de stresata..Sara nu a stat imbracata in nici o rochita,ca plangea f rau...N am lasat o in brate la nimeni,mi era frica sa nu raceasca... Am fost epuizata in ziua aia. |
|
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| Mada, reactiile la ror pot sa apara intre 7 si 21 de zile de la vaccin. Noi am avut doqr vro 5 bubite in jurul buricului la prima doza, la a doua nimic.
Cat despre iesit afara si eu tot pana la -10 stiam ca e acceptabil. Anul asta nu a fost cazul, dar anul trecut avea 2-3 luni si am iesit des la temp cu - ca doar afara dormea in perioada aia. |
|
|