Clubul mamicilor incepatoare - 7
Subiectul anterior · Subiectul urmator
fluturash26
Scris: Monday, February 4, 2019 11:10 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 9/9/2017
Mgeorgiana85 wrote:
Eduard, inainte de saltul de la 4 luni ce vine impreuna cu puseul si cu regresia somnului se trezea doar 1 data pe noapte, adormea pe la 10...10 jum. Cand am simtit regresia am zis ca asa nu se poate, nu e bine nici pt el nici pt mine. Asa ca i-am mutat ora de somn, in fiecare zi cate 10/15 min, cate puteam; in fiecare seara facem baita la ora 8, la 8 jum cel tarziu 9( se intampla rar) ultima masa si apoi nani. Am inceput cu dormitul la 90 de minute, si am terminat cu dormitul la 9 seara. Se trezeste in jur de 2/3 apoi 5/6 si de tot in jur de 8/ 8 jum si incepem ziua. Iar pe zi are 4 somnuri a cate 30 de min fix( ceas elvetian) dar am spus si ma repet, daca noaptea doarme bine de restul nu ma stresez. Noua cu regresia somnului ne-a fost afectat somnul de zi, in ideea ca inainte unde il puneai adormea si dormea 2/3 ore, iar acum trebuie adormit ceea ce nu ma deranjeaza atata timp cat doarme. Oricum, eu de cand l-am adus acasa, noaptea a fost noapte, nu vorbit, nu jucat, nu nimic.

Aaah, deci ati simtit si voi. ras is curioasa si ma tem de ce va urma
GeorgianaB
Scris: Monday, February 4, 2019 11:17 PM
Nivel

Inregistrat: 6/15/2018
AlexandraRr wrote:
Eu nici nu ma mai uit pe acel tabel cu salturile mentale pentru ca era un stres pentru mine cand vedeam ca se apropie alt salt si zilnic asteptam sa fie mofturoasa, nervoasa etc si cred ca ii induceam eu starea si chiar devenea agitata Lol plus ca acum o luna cand nu dormea si era agitata dadeam vina pe norisor si ea avea alta problema. Wonder weeks e clar pentru mamici mai zen ras

Eu consider ca suntem prea dependenti de tabele si statistici, daca nu aveam acces la asa ceva ne descurcam din inertie, asa cum am schimbat primul pampers, facut prima baita.
Ne stresam raportandu-ne la niste statistici, sunt foarte ok din punct de vedere informativ dar cam atat, sa ramanem cu picioarele pe pamant. Ma bucur ca esti zen acum, cu siguranta va fi din ce in ce mai bine ! :D
GeorgianaB
Scris: Monday, February 4, 2019 11:24 PM
Nivel

Fluturash, ca tot vorbeai de achizitii, azi am ramas masca, il schimbam pe asta mic si a inceput sa se apuce de cuc si de oua Lol Am zis “Doamne, creste prea repede” :)))
Apoi pe saltea s-a intors de pe spate pe burta si apoi in continuare pe spate, pana acum revenea in pozitia initiala.

Cum zicea si MGeorgiana am inceput sa ii mut ora de somn mai devreme. Azi am sarit peste baita pentru ca era prea marait de la oboseala asa ca de la 21 sforaie. De maine la maxim 20 trebuie sa fie in hainute curate si pregatit de somn. Ce vremuri cand adormea la 2 noaptea vai, vai :))))
AlexandraRr
Scris: Monday, February 4, 2019 11:25 PM
Nivel

Inregistrat: 5/13/2017
GeorgianaB wrote:

Eu consider ca suntem prea dependenti de tabele si statistici, daca nu aveam acces la asa ceva ne descurcam din inertie, asa cum am schimbat primul pampers, facut prima baita.
Ne stresam raportandu-ne la niste statistici, sunt foarte ok din punct de vedere informativ dar cam atat, sa ramanem cu picioarele pe pamant. Ma bucur ca esti zen acum, cu siguranta va fi din ce in ce mai bine ! :D

Asa este :D acum sunt bine pentru ca sunt odihnita, altfel ma joc cu fetita zilnic. Asteptam dintisorii, i-am dat deja un inel gingival dintr-un silicon moale sa se joace cu el si il tot baga in gura si il roade :)) pana acum "manca" jucariile, paturi, ce gasea pe langa ea, acum e amuzanta pentru ca e cam de 2 ori cat palma ei inelul acela ca dimensiuni si nu mereu nimereste gura, il tine pe obraz uneori si tot scoate limba incercand sa il atinga :))))
fluturash26
Scris: Tuesday, February 5, 2019 5:57 AM
Nivel

GeorgianaB wrote:
Fluturash, ca tot vorbeai de achizitii, azi am ramas masca, il schimbam pe asta mic si a inceput sa se apuce de cuc si de oua Lol Am zis “Doamne, creste prea repede” :)))
Apoi pe saltea s-a intors de pe spate pe burta si apoi in continuare pe spate, pana acum revenea in pozitia initiala.

Cum zicea si MGeorgiana am inceput sa ii mut ora de somn mai devreme. Azi am sarit peste baita pentru ca era prea marait de la oboseala asa ca de la 21 sforaie. De maine la maxim 20 trebuie sa fie in hainute curate si pregatit de somn. Ce vremuri cand adormea la 2 noaptea vai, vai :))))

Asta chiar ca e tareLol
Da vad ca foarte repede progreseaza, nici nu am timp sa ma bucur de ea parca.
Da lasa ca mai fac eu unul.ras
La mine la somnul din seara asta de noapte a inceput sa planga din senin in toiul jocului, ca ne jucam. Si am stins repede lumina, am pus muzica si luminite si gata a si adormit.
Noroc ca era schimbata de scutec si hainute.
GeorgianaB
Scris: Tuesday, February 5, 2019 8:13 AM
Nivel

fluturash26 wrote:

Asta chiar ca e tareLol
Da vad ca foarte repede progreseaza, nici nu am timp sa ma bucur de ea parca.
Da lasa ca mai fac eu unul.ras
La mine la somnul din seara asta de noapte a inceput sa planga din senin in toiul jocului, ca ne jucam. Si am stins repede lumina, am pus muzica si luminite si gata a si adormit.
Noroc ca era schimbata de scutec si hainute.

Si al meu plange din senin pana intra in somnul profund, pare ca doarme si pac da alarma :D
Parca ziceai ca nu mai faci :D Ma bucur ca mai vrei unul, si noi am mai vrea dar mai asteptam doi ani
fluturash26
Scris: Tuesday, February 5, 2019 8:18 AM
Nivel

GeorgianaB wrote:

Si al meu plange din senin pana intra in somnul profund, pare ca doarme si pac da alarma :D
Parca ziceai ca nu mai faci :D Ma bucur ca mai vrei unul, si noi am mai vrea dar mai asteptam doi ani

Da, vrem dar la fel cand va face ea 2 ani jumatate 3 ani sa il concepem. Mai devreme nu vreau si nici nu as avea cum cu cezariana, imi e teama. Prefer sa astept ca oricum nu cred ca as face fata la doi piici.ras
alina89
Scris: Tuesday, February 5, 2019 9:11 AM
Nivel

Inregistrat: 3/21/2017
AlexandraRr wrote:

Eu nu as vrea sa o schimb, imi e foarte bine pentru ca nici eu nu adorm inainte de 12, inainte de sarcina ma culcam la 2-3 noaptea si ma trezeam la 6 in fiecare zi odihnita si fara sa sune ceasul, nu dorm mult de fel insa daca zici ca e important pentru ea o sa incerc sa ii mut ora. Nu stiam, mutumesc.
Ea doarme foarte bine, de la 23-24 la 8-9 fara trezire, mananca si se culca la loc si la 11-12 se trezeste ea de tot, apoi restul zilei doarme cate 20-30 minute la 2-3 ore, eu sunt foarte fericita, daca ma crezi imi e si frica sa schimb ceva, are 1 luna de cand doarme asa coeur

Si eu stiu ca la copii cu cat incep somnul de noapte mai devreme cu atat mai bine, somnul ala pana in 12 noaptea e ft bun pt ei. Si al meu tot asa tarziu dormea cand era mic, pe la 6 luni l-am mutat la 9:30 si pe la 9 luni la 8:30. E super asa, mai avem si noi timp de una alta prin casa, de un film. Acum se trezeste in jur de 7 dimineata in zilele de sarbatoare pe la 8-8:30 si are un singur somn de la 13, cam 1-3 ore depinde de perioada. Doarme toata noaptea fara trezire, doar in perioada puseelor mai are un biberon pe la 3-4, dar adoarme imediat la loc.
Andreea06
Scris: Tuesday, February 5, 2019 9:19 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.