|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| AleC wrote: Cand i-am facut panelul alimentar, daca tot l-am intepat, i-am facut toate analizele. La fel, nu ma asteptam, dar avea anemie. Tot 3 luni, de 3 ori pe zi, i-am dat fier, ii dadeam cu seringa, sa fiu sigura ca il ia repede. Nu am refacut analizele, astept sa se mai linisteasca cu gripa asta, sa mergem la laborator. Chiar sunt curioasa daca si-a facut efectul tratamentul, caci pe partea de pofta de mancare nu s-a schimbat mare lucru.
Greu il accepta :( deci vigantolul abia asteapta vesel si tot cu gura deschisa, dar fierul nu.. cred ca e rau la gust. Cu lingurita nu a vrut, cu seringa de la sirop nu.. si ma si tem cu aai sa nu imi refuze siropurile apoi, ca deh. Nici nu stiu cum o sa ii dau timp de 3 luni de 3 ori pe zi daca nu se obisnuieste cu el.. are ceva daca il pun in ceva fruct blenduit? Pe prospect zicea ca poti da si o data pe zi doza zilnica.. dar daca mi-a spus asa de 3 ori pe zi, fac asa... |

| AlexandraRr wrote:Doamne fereste :)) mai traumatizant mi se pare cu acul sincer :)) noi i-am pus in maternitate cu pistolul direct cerceii nostri si a fost foarte ok
Si mie.. mai bine faci cu pistolul Fluturash.. e mai sigur, rapid, mai fix asa/precis, nu stiu cum sa explic :) |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| Andreea06 wrote:
Si mie.. mai bine faci cu pistolul Fluturash.. e mai sigur, rapid, mai fix asa/precis, nu stiu cum sa explic :)
M.a speriat aia cand a zis ca e traumatizant si cand l.a aratat... Inca ne gandim. |

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 4/16/2018 Mesaje: 323
| Andreea06 wrote:
Si mie.. mai bine faci cu pistolul Fluturash.. e mai sigur, rapid, mai fix asa/precis, nu stiu cum sa explic :)
Si noi tot cu pistolul i-am pus. A mers foarte repede. A plans un pic dar am pus-o la san imediat si gata. La o luna i-am facut. |

Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| AlexandraRr wrote:Calciu gluconic, 5ml/zi 10zile pe luna, de la maternitate la fel mi-a zis pediatrul dar nu i-am dat si nici nu ii dau. Calciul il ia din lapte si nu are semne de rahitism, inseamna ca este ok asa. Medicul de familie a zis ca ea recomanda copiilor hraniti cu lp care sunt la limita cu greutatea luata, a mea luase 300g in 2 saptamani dar mie mi se pare ok, inainte fusese perioada in care ii dadusem tratament si toate medicamentele ii ocupau din volumul stomacului si manca mai putin lapte, eu cu asta asociez cresterea cu doar 300g in 2 saptamani, oricum eu lunar o cantaresc si pana acum a crescut normal, nu imi fac griji. Eu voi face analize si daca trebuie ii dam, altfel eu nu sunt de acord. La inceput se recomanda calciu nu pentru ca sunt agitati copiii, ci pentru eritemul alergic al nou nascutului, asa se face profilaxia cumva a acestuia, nu am auzit cum spui tu pentru agitatie dar stii cum e, 10 medici 10 pareri
Nu i-am administrat calciu pentru ca era agitat, vprbeam de perioada agitata :)) era foarte incordat si chiar tremura, fara implicatii neurologice, iar fontanela era maricica. Atat neonatologul in urma analizelor cat si pediatra au recomandat, stiu ca nu exista profilaxie inn cazul calciului cum se dadea pe vremuri tuturor dar daca mai multi recomanda cu explicatiile de rigoare (in cazul meu) nu pot sa le contest judecata. Cu greutatea nu stiu ce sa zic, 300grame in 2 saptamani nu mi se pare asa putin, pare normal. Eu i-as face analizele dupa 6 luni cand se incepe diversificarea, se mai schimba valorile. Dar asa cum am mai scris este super indicat sa gasesti un medic pediatru care sa te lamureasca si sa te ajute, eventual fara sa ii pui o mie de intrebari |

Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| GeorgianaB wrote:
Nu i-am administrat calciu pentru ca era agitat, vprbeam de perioada agitata :)) era foarte incordat si chiar tremura, fara implicatii neurologice, iar fontanela era maricica. Atat neonatologul in urma analizelor cat si pediatra au recomandat, stiu ca nu exista profilaxie inn cazul calciului cum se dadea pe vremuri tuturor dar daca mai multi recomanda cu explicatiile de rigoare (in cazul meu) nu pot sa le contest judecata. Cu greutatea nu stiu ce sa zic, 300grame in 2 saptamani nu mi se pare asa putin, pare normal. Eu i-as face analizele dupa 6 luni cand se incepe diversificarea, se mai schimba valorile. Dar asa cum am mai scris este super indicat sa gasesti un medic pediatru care sa te lamureasca si sa te ajute, eventual fara sa ii pui o mie de intrebari
Tremorul este absolut normal la nou nascuti, eu vedeam la buze la a mea insa este fiziologic, si incordarea, cum ii zici tu la fel, e normal ca ei sa tina membrele in flexie si pumnisorii stransi la inceput.
Cat avea fontanela al tau? tu spusesei ca pe baza semnelor clinice ai primit asa recomandare dar Daca a facut analize si pe baza lor ti-a recomandat calciu este ok, fetei mele nu i-au facut analize, de aceea nu vreau sa ii dau. Pediatrul ei nu ne-a recomandat calciu, doar medicul de familie si pediatrul din spital, dar pe ei nu ii cred, orice recomandare primesc caut informatii in mai multe locuri, nu iau de buna ce imi zice un medic, am avut surprize de multe ori |
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 5/31/2017 Mesaje: 868
| Andreea06 wrote:
Greu il accepta :( deci vigantolul abia asteapta vesel si tot cu gura deschisa, dar fierul nu.. cred ca e rau la gust. Cu lingurita nu a vrut, cu seringa de la sirop nu.. si ma si tem cu aai sa nu imi refuze siropurile apoi, ca deh. Nici nu stiu cum o sa ii dau timp de 3 luni de 3 ori pe zi daca nu se obisnuieste cu el.. are ceva daca il pun in ceva fruct blenduit? Pe prospect zicea ca poti da si o data pe zi doza zilnica.. dar daca mi-a spus asa de 3 ori pe zi, fac asa...
Eric la inceput scuipa, dar apoi, probabil din obisnuinta, il lua imediat. Eu i-am dat cu seringa normala, din aia mica, dar na, e tot pe acolo cu cea de la sirop. Pediatra ne-a recomandat si vitamina C pe perioada tratamentului, se absoarbe mai bine fierul, ai putea sa incerci asa, sau peste portocala, de ex, daca ii place. Sau eventual in orice aliment, noua chiar ne-a zis sa il ia in timpul mesei. |

| fluturash26 wrote:M.a speriat aia cand a zis ca e traumatizant si cand l.a aratat...  Inca ne gandim.
Ambele dor, ca nah strapunge pielea, dar mai traumatizant mi se pare cu acul, sa tii urechea, sa ai forta sa impingi acul si cu grija sa nu iasa brusc pe partea cealalta sa intepi in spatele urechii, nu stiu n-am asistat la tehnica asta cu acul dar am auzit de ea si imi pot imagina cum e... pistolul o arata scary dar e testat, precis, pac pac si gata, nu chinuit si impins un ac care iti mai si aluneca printre degete. |

| AleC wrote: Eric la inceput scuipa, dar apoi, probabil din obisnuinta, il lua imediat. Eu i-am dat cu seringa normala, din aia mica, dar na, e tot pe acolo cu cea de la sirop. Pediatra ne-a recomandat si vitamina C pe perioada tratamentului, se absoarbe mai bine fierul, ai putea sa incerci asa, sau peste portocala, de ex, daca ii place. Sau eventual in orice aliment, noua chiar ne-a zis sa il ia in timpul mesei.
Cred ca incerc asa in putin fruct sau cu vit C.. voi de care ati avut vit c? Nu ne-a prescris dar o sa ii dau ca sa asimileze mai repede. E mica rau val la fier, 3.7 si referinta e 21-274 parca. |
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 5/31/2017 Mesaje: 868
| Andreea06 wrote:
Cred ca incerc asa in putin fruct sau cu vit C.. voi de care ati avut vit c? Nu ne-a prescris dar o sa ii dau ca sa asimileze mai repede. E mica rau val la fier, 3.7 si referinta e 21-274 parca.
Vitamina C de la secom i-am dat. Cate 1.25ml timp de 10 zile, in fiecare din cele 3 luni, dar i-am dat si mai mult de 10 zile. |
|

Inregistrat: 12/4/2016 Mesaje: 470
| fluturash26 wrote:M.a speriat aia cand a zis ca e traumatizant si cand l.a aratat...  Inca ne gandim. Si noi tot cu pistol i-am facut , nu e traumatizant deloc , la prima ureche nici nu a realizat abia apoi la a doua a plâns câteva secunde la zgomot probabil . Am dat 50 lei pe cerceii medicinali la o bijuterie din ora?. Este exagerat 245 lei plus ca ii face cu acul. |
|

Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| Diana1489 wrote: Si noi tot cu pistol i-am facut , nu e traumatizant deloc , la prima ureche nici nu a realizat abia apoi la a doua a plâns câteva secunde la zgomot probabil . Am dat 50 lei pe cerceii medicinali la o bijuterie din ora?. Este exagerat 245 lei plus ca ii face cu acul.
Pai tocmai ca face cu acul si cerceii sunt ai nostri e o suma imensa. Poate ne facem curaj si mergem saptamana viitoare sa facem cu pistolul pana la urma ca vad ca toata lumea a facut asa. Pe moment m-a speriat cand a zis. Oricum eu stiam de la voi de metoda asta dar cand l-am si vazut mi s-au cam muiat picioarele, acum imi pare rau ca nu am vb din spital sa ii puna, dar nu stiu daca puneau acolo. |
|

Inregistrat: 7/29/2013 Mesaje: 2806
| Fluturash, cred ca depinde de politica fiecarui spital. La noi, de exemplu, în judetean nu mai pun, însa se poate vorbi cu asistentele si vin ele acasa. Asta e vreo suta de lei în Constanta. Noi ii vom pune în maternitatea în care voi naste -150 lei, direct cerceii de aur. Mai aveam ca varianta sa mergem la câteva bijuterii din oras, unde pun cu 35-50 lei (+cerceii medicinali) cu pistol. Am mai auzit varianta ca, atunci când se pun cu pistol, la a doua ureche nu mai sta fata chiar linistita, caci e speriata de zgomot. Daca nu va hotarati acum, ii puneti la vara la mare :) |
|

Inregistrat: 11/3/2016 Mesaje: 1933
| My big handsome man is 5 months old today! Va pupacim!
https://ibb.co/YkVnkv0
|
|

Inregistrat: 4/16/2018 Mesaje: 323
|
Congrats! Happy anniversary! |
|
|