Clubul mamicilor incepatoare - 7
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Mgeorgiana85
Scris: Tuesday, January 22, 2019 6:49 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/3/2016
Mirunah wrote:

Eu i-am luat bodyul ala din Ikea. E ok. Se umple pe fata maini,scaunelul...pe jos. Lol nu vrea cu lingurita. O ia si o arunca pe jos. De aici si dezastrul pe josLol are initiativa sa bage mainile doar in ce e pireu. Mananca ca un porcusorLol

Vezi! Toate la timpul lor...
Ma bucur tare mult ca a papat Teo dance
AlexandraRr
Scris: Tuesday, January 22, 2019 7:49 PM
Nivel

Inregistrat: 5/13/2017
Mgeorgiana85 wrote:

Eu am folosit pana la 3 luni si Eduard nu are nimic. Nu este indicat sa-i lasi mucisorii pt ca poate da in otita. Iar de 2 ori pe zi nu e mult sa folosesti batista bebelusului. Eu am incercat si nu trage tare. Acum fiecare...

Stii cum e, fiecare cu teoria lui Lol Mucisorii da, trebuie scosi neaparat, noi cand ii puneam ser stranuta de fiecare data si ii ieseau, mai foloseam aspiratorul acela pentru calatorii cu care tragi tu cu gura cand se incapatanau ras Acum rar o mai aud fornaita sau sa aiba nasul infundat dar tot ii mai pun ser in nasuc dimineata si seara, ma gandesc ca daca stau ascunsi si o deranjeaza totusi? Big Laugh
MaryPoppins
Scris: Tuesday, January 22, 2019 7:58 PM
Nivel

Inregistrat: 9/20/2017
Mirunah wrote:

Eu i-am luat bodyul ala din Ikea. E ok. Se umple pe fata maini,scaunelul...pe jos. Lol nu vrea cu lingurita. O ia si o arunca pe jos. De aici si dezastrul pe josLol are initiativa sa bage mainile doar in ce e pireu. Mananca ca un porcusorLol

Stiu cum e cu aruncatul pe jos :)) la Tidy Tot asta e ideea, ca n-ajunge nimic pe jos, pe scaun, pe haine, e totul etans pe si in jurul copilului :))
fluturash26
Scris: Tuesday, January 22, 2019 9:06 PM
Nivel

Inregistrat: 9/9/2017
AndreeaCD wrote:
Fetele care ave?i botez acum, cum proceda?i cu bebe la restaurant? Le ?ine?i cu voi sau în camera? Noua ne-a zis dr sa nu o ?inem în restaurant, ci în camera ?i sa evitam sa primim la ea oameni ?i daca totu?i întra sa î?i puna masca ?i sa nu o ia în brate. Ideea e ca maica-mea a sarit ca mai bine o ?inem acasa ?i stau eu acasa cu ea ?i mai vine ea ?i mai îmi tine locul... Mie mi se pare peste mana sa tot fac drumuri casa restaurant, pe cealalta parte nici nu vreau sa o expun aiurea mai ales cu gripa asta...

Eu unde fac nu sunt camere deci o tin cu noi ori in carucior ori in brate la noi sau parinti.
Sper sa fie ok. Ah noi facem botez de zi am uitat sa precizez. Nu e ceva wow, e intim strict familia.
AndreeaCD
Scris: Tuesday, January 22, 2019 9:06 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 4/26/2018
Mul?umesc mult pentru sfaturi, fetelor! Batista nu o conectez la aspirator, doar trag cu gura. A mea ni stranuta la ser NuStiu asa ca trebuie sa pun batista.
?i acum cred ca am întrat ?i în salt... E super maraita, doarme pu?in ziua, ?i vrea sa pape la 2 ore, în rest planete. Sper sa treaca repede.
AndreeaCD
Scris: Tuesday, January 22, 2019 9:10 PM
Nivel

fluturash26 wrote:

Eu unde fac nu sunt camere deci o tin cu noi ori in carucior ori in brate la noi sau parinti.
Sper sa fie ok. Ah noi facem botez de zi am uitat sa precizez. Nu e ceva wow, e intim strict familia.

Noi începem la 4.si tot cu familia doar, rude, beri, bunici, strabunicii. Vreo 38 suntem. Dar mi-a zis o matusa ca de ce am pus asa devreme, ca lumea mai are treaba sâmbata. Pe bune? Trebuia sa fac sondaj cred sa vad ce preferin?e ?i treburi au ei sa vad daca ma încadrez... banghead
fluturash26
Scris: Tuesday, January 22, 2019 9:14 PM
Nivel

AndreeaCD wrote:
?tiu, nici noi nu am primit musafiri la noi. Cat am stat la ai mei au venit câ?iva, dar nu au pus mana pe ea, doar s-au uitat. Dar aici pe nimeni, afara am ie?it pu?in ca doar grade cu - am prins ?i ceata ?i lapovita, cel pu?in în partea mea de Bucuresti. Ma streseaza ?i faptul ca e fornaita cumva, tot ii trag de 2 ori pe zi cu batista bebelu?ului ?i scot muci albi. Dr zicea ca ar fi o viroza usoara dar. Doar sa curat cu ser... Iar eu sunt panicata acumBoredom

Asa au toti bebelusii la inceput problema cu fornaitul iar mucii albi is de la lapte. Eu nu am aspirat zilnic ci doar cand avea secretii.
Parerea mea e ca ar trebui sa schimbi pediatra, mai vezi si alta parere.
Trebuie protejati dar nici excesiv. Noi am iesit de la 2 saptamani, chiar si pe ninsoare si cu minus, imbracata bine.
fluturash26
Scris: Tuesday, January 22, 2019 9:25 PM
Nivel

AndreeaCD wrote:

Noi începem la 4.si tot cu familia doar, rude, beri, bunici, strabunicii. Vreo 38 suntem. Dar mi-a zis o matusa ca de ce am pus asa devreme, ca lumea mai are treaba sâmbata. Pe bune? Trebuia sa fac sondaj cred sa vad ce preferin?e ?i treburi au ei sa vad daca ma încadrez... banghead

Ha ha buna asta. Noi avem la 13 sambata si nici nu m.am gandit la astahohot
GeorgianaB
Scris: Tuesday, January 22, 2019 9:31 PM
Nivel

Inregistrat: 6/15/2018
Andreea, fetele ti-au dat niste sfaturi bune. Sunt prea mici pt a-i aspira atat de des, cu cat folosesti mai mult batista, aspiratorul, cu atat va avea mai multe secretii, dispozitivele acestea stimuleaza mucoasa care secreta mai mult.
Sunetele ciudate pe care le scot cand sunt mici sunt normale, dupa nastere nu ii mai aspira ca acum nu stiu cati ani, al meu nu mai fornaie acum. De aspirat nu l-am aspirat, am folosit ser si doar cand auzeam ca este infundat, daca nu stranuta sa ii scoata afara sigur ii inghite :D
Referitor la plimbari, daca este imbracata adecvat, nu sunt precipitatii si nu este ceata va puteti plimba fara griji.
Este foarte important sa apelezi la un pediatru care este ancorat in realitate si informat care sa te ajute si indrume da alegi ce este mai bine pentru copilul tau.
GeorgianaB
Scris: Tuesday, January 22, 2019 9:43 PM
Nivel

Inregistrat: 6/15/2018
Mgeorgiana85 wrote:

Asa e al meu...atat da din maini si picioare ca din mijlocul patutului ajunge in laterala patutului. Isi ridica picioarele zici ca isi ia avant si pooc hohot . Si noi avem patut pliabil ca altfel cred ca avea capul plin de cucuie hohot

Geo, noi avem patut de cosleeping si peste o luna sigur nu va fi bun cu toate ca ei spun ca pana la 6 luni merge asa ca trebuie sa ne orientam catre un model ceea ce mi se pare greu pt ca vreau sa mearga pt mai mult timp. Nu stiu cat de rezistente sunt cele pliabile intrucat asta mic are o forta de ma lasa masca :D azi a dezmembrat salteaua de activitati :)))
AndreeaCD
Scris: Tuesday, January 22, 2019 10:00 PM
Nivel

GeorgianaB wrote:
Andreea, fetele ti-au dat niste sfaturi bune. Sunt prea mici pt a-i aspira atat de des, cu cat folosesti mai mult batista, aspiratorul, cu atat va avea mai multe secretii, dispozitivele acestea stimuleaza mucoasa care secreta mai mult.
Sunetele ciudate pe care le scot cand sunt mici sunt normale, dupa nastere nu ii mai aspira ca acum nu stiu cati ani, al meu nu mai fornaie acum. De aspirat nu l-am aspirat, am folosit ser si doar cand auzeam ca este infundat, daca nu stranuta sa ii scoata afara sigur ii inghite :D
Referitor la plimbari, daca este imbracata adecvat, nu sunt precipitatii si nu este ceata va puteti plimba fara griji.
Este foarte important sa apelezi la un pediatru care este ancorat in realitate si informat care sa te ajute si indrume da alegi ce este mai bine pentru copilul tau.

Ce e drept nu i-am aspirat decât când am vazut ca o deranjeaza, la mancat mai ales. În rest o las în pace. Iar despre ie?it afara eu sunt cam paranoia, pentru ca nu ?tiu cât de gros sau sub?ire sa o îmbrac. De ex vineri am ie?it cu ea în wrap ?i i-am dat body ?i pantaloni cu botos din bumbac ?i o salopetica de catifea pe deasupra ?i caciulita de catifea pe cap. Ea fiind în wrap ?i cu geaca încheiata pana la nivelul capusorului ei. La picioare i-am pus în plus o pereche de ?osete flausate ca nu am ghete sau încal?ari pt ea fiind atât de mica. Ini?ial voiam sa ii dau combinezon plusat pe deasupra dar m-am gândit ca e prea mult având în vedere ca sta lipita de mine ?i o mai acopera ?i wrapul ?i geaca mea. ?tiu ca poate suna stupid grijile mele, dar eu chiar ma simt ca o prostanaca, cel pu?in la capitolul îmbracat pentru plimbare. Când vad ca e - 1 ?i e ?i înnorat parca îmi piere curajul de a o scoate afara. Offf, nici eu nu ?tiu... Asa un casa o ?in lejer doar în salopetica de bumbac, ?i avem cam 23-24 de grade.

Cât despre pediatru, oricum vreau sa ajung la altcineva, dar nu am dat încă de tipa asta, se prinde greu loc la ea. Mai încerc mâine. Ea e și consultant în alaptare, ceea ce zic eu ca e un plus, poate o verifica și de fren și alte cele.
Mgeorgiana85
Scris: Tuesday, January 22, 2019 10:10 PM
Nivel

Inregistrat: 11/3/2016
GeorgianaB wrote:

Geo, noi avem patut de cosleeping si peste o luna sigur nu va fi bun cu toate ca ei spun ca pana la 6 luni merge asa ca trebuie sa ne orientam catre un model ceea ce mi se pare greu pt ca vreau sa mearga pt mai mult timp. Nu stiu cat de rezistente sunt cele pliabile intrucat asta mic are o forta de ma lasa masca :D azi a dezmembrat salteaua de activitati :)))

Sincer mi se pare f rezistent patutul, chiar nu avem probleme si loveste tare. Legat de salteluta, a lui are pian si loveste cu picioarele. Pianul vine prins cu niste suruburi din plastic evident, atat de tare loveste ca vesnic e desurubat, si de ieri prinde de jucariile de pe arcada si trage atat de tare de ele ca da sa sara din locas arcada cu jucarii hohot
DianaM
Scris: Tuesday, January 22, 2019 10:22 PM
Nivel

Inregistrat: 12/5/2016
Salutare fetelor! Imi cer mii de scuze pentru absen?a mea îndelungata dar a fost o perioada destul de încarcata pentru mine. Va povestesc mai încolo topai. Bebe Alex este mai mult decât bine, are 9600 grame si 77 cm, este cel mai mancacios si cuminte copila? care doarme toata noaptea coeur ( 22-9 dimineata).
Incerc sa citesc din urma sa ma pun la curent cu toate nouta?ile Lol
Bun venit noilor bebei si noilor mamiciBravoo ! Va pupam
Incer sa ata?ez o poza cu "ghidusul meu"yes .

https://imgur.com/a/UVUmFaq

Le: am reusit!!!:027:
AlexandraRr
Scris: Tuesday, January 22, 2019 10:27 PM
Nivel

Inregistrat: 5/13/2017
Andreea, copilul se imbraca putin mai gros decat tine. Eu am scos-o si la minus 11 grade, la 3 noaptea pentru ca dormea. Eu o imbrac asa cum ma imbrac eu. Cand e cu minus ii dau o pereche de dresuri,o pereche de pantaloni dublati din bumbac, body maieu, bluza tricotata, caciula, fular care nu ii acopea gura si nasul, doar la gat si combinezon de iarna, plusat din fas. al meu are la maini si picioare o portiune de material care inchide cumva manecile si picioarele asa ca nu ii dau papuci sau manusi. E foarte important pentru ei sa fie scosi afara , cand e viscol sau ger imbrac-o bine si tine-o in balcon la geam, e prea mare socul pentru ei cand ii scoti o data pe luna la frig. Acum noi te sfatuim insa tu faci cum crezi
MaryPoppins
Scris: Tuesday, January 22, 2019 10:33 PM
Nivel

Inregistrat: 9/20/2017
Andreea, presupun ca ai wrap elastic, asa-i? Atunci cat mai lejer imbracata bebelusa in el. Wrapul vine deja in 3 straturi pe ea. Daca legatura pe care o faci e pocket wrap cross carry, atunci fasia orizontala iti vine im exterior si o poti folosi pentru a o intinde bine pe spate, in jos, in asa fel incat sa-i acopere si piciorusele. Evita pantalonii cu botos in wrap, sau macar sa fie cu un numar mai mare, ca sa nu-i puna presiune pe picioruse. In mare e ok cum ai imbracat-o tu, si cu geaca incheiata peste. La temperaturi cu minus doua straturi lejere sunt suficiente - body, pantalon, sosete, o salopeta subtire fara botos, ceva botosei in picioare. Sau mai poti dres de bumbac+body strat unu si peste un pantalon si o bluza/pulover lejer. Cand e plus bine afara un singur strat e suficient, daca copilul sta sub protectie de iarna/sub geaca parintelui.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.