Clubul mamicilor incepatoare - 6
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AlexandraRr
Scris: Monday, November 19, 2018 4:56 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 5/13/2017
Fluturash, la noi is super ok pantalonii aia, am si de la alte firme si cu elastic normal si ii cad de pe ea, aia de la daninaline sunt singurii care stau pe ea oricat se foieste, daca ii dau pantaloni normali si sosete nu ii stau in picioare sosetele :)) depinde de copil se pare :)) eu sincer nu i-as da apa sau ceai, e suficient lapticul, mie la inceput cand era constipata imi spunea toata lumea sa ii dau ceai de galbenele ca de asta face asa, nu ma credeau ca este din cauza laptelui praf ;)) il plus pediatra din spital ne-a scris pe biletul de externare hidratare intre mese...;))

Georgiana, a mea se sperie doar cand doarme cu fata in sus, cand o pun pe o parte nu mai avem problema asta, cred ca e normal, in burtica stateau mai inghesuiti ;)) la 3 saptamani am avut si noi puseu de crestere, a fost cu cateva zile mai devreme, super agitatie si mancat mult si aproape continuu, dormea cate 10-15 minute, asa a fost la noi. Despre programul de somn cred ca e cam devreme, noi ii facem o rutina gen baita la aceeasi ora, noaptea cand dupa ce mananca nu are somn o lasam linistita sa adoarma, adica nu o incuajam sa stea treaza, nu vorbim sau ne jucam incercand sa o facem sa inteleaga ca noaptea se doarme ;))
Andreea-Alexandra
Scris: Monday, November 19, 2018 5:33 AM
Nivel

Inregistrat: 1/22/2018
Neata mamici.
Baietelul meu a racit.sfornaie f tare are gatul mereu plin cu saliva multa si pe deasupra mai si tuseste.mergem astazi la doctor sa vedem ce e de facut.
Mainile sus cine a facut noapte alba Lol
alina89
Scris: Monday, November 19, 2018 5:39 AM
Nivel

Inregistrat: 3/21/2017
GeorgianaB wrote:
Inca o nelamurire, mie de ce imi arata ticker-ul ca bebe are 4saptamani ? Abia miercuri pe 21 implinim o luna.
Si a doua intrebare, la 3 saptamani +/- este puseu, asa-i ? Daca da, mie pe aplicatia wonder weeks de ce imi arata de 5-6 sapt ? Sau acela este salt ? Gracias

O luna are 4 sapt si cateva zile, deci e ok sa iti arate asa.
Wonder weeks este doar pt salturile mentale, nu contine si puseele de crestere.
Ilinca003
Scris: Monday, November 19, 2018 5:56 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 1/5/2018
Andreea-Alexandra wrote:
Neata mamici.
Baietelul meu a racit.sfornaie f tare are gatul mereu plin cu saliva multa si pe deasupra mai si tuseste.mergem astazi la doctor sa vedem ce e de facut.
Mainile sus cine a facut noapte alba Lol

majoreta si eu am facut noapte alba.sunt capie de somn.Lol
Andreea06
Scris: Monday, November 19, 2018 7:25 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
GeorgianaB wrote:
Fetelor, eu nu prea am avut timp/energie sa povestesc ce facem, in principiu noptile nu prea sunt nopti :)) cel putin acum o noapte a fost horror, cand crezusem ca s-a linistit, dormea in patut langa patul nostru asta vineri noaptea, pt ca pe zi a fost agitatie maxima... mie mi s-a facut si rau de la stomac, colon, nu stiu exact, abia marti aflu, vomam si pana la urma a venit sotul de la serviciu sa ma ajute...
Sa stiti ca si micutul meu este foarte cuminte cand avem musafiri, noi parem asa niste plangaciosi :))) toti zic ca este cuminte si il prind dormind.

Bebelusii vostri se sperie in somn ? Al meu cand da sa adoarma tresare, parca il sperie ceva si ridica manutele in aer, acum ne-am obisnuit dar primele dati ne speriam si noi odata cu el.

Trebuie sa le facem un program de somn ? Deocamdata imi vine greu a crede ca as reusi asta foarte curand, ai mei se mira cand aud ca doarme haotic dar deja nu ma mai iau dupa parerile lor, oricum nu s-au bagat foarte mult pentru ca stiu ca nu ma intereseaza sfaturi necerute :))

Andreea06 vrem si noi pe lista, bebe Andrei-Luca 21 octombrie, multumesc pupici

Fetelor, va doresc o noapte linistita, bebei mancaciosi si somnorosi computerlove

Sper sa mai am pe laptop butonul Edit sa te adaug pe lista.

Program de somn e devreme acum, cam pe la 5-6 luni poti incerca, la 4 luni e o regresie a somnului si atunci va fi haos, dupa el e bine de incercat o rutina ca sa nu ramana invatat cu haosul din regresie.
Nicole2018
Scris: Monday, November 19, 2018 8:04 AM
Nivel

Inregistrat: 1/11/2018
Salutare mamici, va tot citesc dar nu prea apuc sa va scriu cat as vrea.

Noi suntem bine in general, weekendul asta a facut si gaza mea o lunita, ne laudam cu aprox 4200gr, isi tine capul chiar bine cand o tinem pe verticala pe umar si il ridica si cand sta pe burtica, pe burtica mai exersam. coeur

Saptamana ce a trecut am reusit sa descoperim problema noastra la alaptat.
Eu observam ca ia mult aer cand manaca si banuiam ca poate atasarea nu e chiar cea mai buna, si uneori ii iesea laptic in coltul gurii. In plus la unele mese se agita, se enerva
si intr-un final plangea...eu puneam asta pe seama colicilor. Alt lucru ce se intampla: destul de des se ineca in timp ce manaca, eu credeam ca poate o ia somnul si uita sa inghita ce are in gurita.
Pe langa toate astea, va spuneam ca dimineata si ziua dormea cel mai adesea in reprize scurte de cate o ora, medicul de familie a zis ca probabil e din cauza ca nu mananca bine, ca poate nu am suficient lapte sau poate nu e suficient de hranitorNuImiPasa, i-am zis destul de raspicat ca daca lapticul meu nu e bun/suficient cum o fi luat fata mea in greutate ok, nu a mai zis nimic apoi. ras

Asadar, am chemat acasa consultantul in alaptare care si-a dat seama care e problema noastra de cand i-am povestit. Se pare ca la mine reflexul de ejectie a laptelui este foarte puternic iar cand vine un nou flux de lapte fetei ii vine in gurita mult prea mult laptic fata de cat poate ea gestiona. Ea face efort mare ca sa inghita, de asta ia aer si are tendinta sa slabeasca un pic atasarea si sa coboare cu gurita un pic mai jos pe san. O oboseste lupta cu atata laptic si e posibil sa se opreasca mai repede din mancat uneori. Iar cand e si f flamanda si obosita isi pierde rabdarea f repede si face scandal la san.

Tot ce putem face este sa folosim pozitii in care sa o ajute gravitatia, gurita ei sa fie deasupta sanului. Iar eu aplic si mentin pe san cu mana o compresie cat ea mananca, incercand sa mai reduc putin fluxul de laptic. S-a mai imbunatatit un pic situatia si speram ca dupa 3 luni sa se mai domoleasca si la mine reflexul de ejectie a laptelui.

Cel msi probabil nu are colici sau are o varianta usoara, totusi inca ii mai dau si eu protectis si din cand in cand infacol.
AlexandraRr
Scris: Monday, November 19, 2018 8:22 AM
Nivel

Andreea-Alexandra, multa sanatate va doresc, poate e ceva usor si va trece repede, fara multe medicamente sau complicatii:*

Nicole, ma bucur ca sunteti bine si ai gasit problema, ce bine ca nu ai crezut ce ti-a spus, ai avut dreptate, daca copilul creste lapticul este perfect :)

Astazi la noi ninge asa frumooooos, astept sa se trezeasca pitica sa o scot afara, mai mult pentru mine ca-mi place la nebunie iarna si ninsoarea :))
Nicole2018
Scris: Monday, November 19, 2018 8:28 AM
Nivel

Si am uitat sa zic... si a mea e la primul salt mental, cel putin eu sper ca din cauza asta sunt schimbarile din ultimele zile...si ca isi va reveni dupa.
Daca inainte mi de parea dificil ca ziua dormea reprize de aprox o ora, pe care le dormea in patutul ei, de doua zile aproape ca nu mai doarme ziua in patut. Doarme mai putin, vrea mai des la san si doarme ok doar daca sta pe noi sau in sistem de purtare. Ieri a dormit mult cand am iesit la plimbare, a dormit in masina si apoi in carut.
Iar seara este foarte maraita si plange destul de mult dar mie imi seamana mai mult a plans de oboseala/suprastimulare nu de colici.

Somnul de noapte in ultimele 2 zile nu s-a stricat, a fost chiar mai ok.

Sper ca toate astea sunt de la saltul mental si ca vom reveni apoi la reprizele scurte de somn in patut pe timp de zi, acum mi se par perfeocte asa scurte cum erau. ras

Sunt curioasa de schimbarile ce vor aparea la ea dupa acest salt.

Cateva intrebari:

1. Cat de bine s-au potrivit la copii vostri salturile mentale cu teoria?
Dar pt puseurile de crestere?

2. Salutul dureaza fix o saptamana (sau mai multe pt unele salturi) sau le-ati simtit mai putin?

3. Am aplicatia wonder weeks, merita cumparata si citita si cartea?

4. Vi s-a intamplat ca ceva ce s-a "dereglat" in perioada de salt sa nu se mai "regleze" inapoi dupa ce a trecut saltul?

Nicole2018
Scris: Monday, November 19, 2018 8:36 AM
Nivel

AlexandraRr wrote:
Andreea-Alexandra, multa sanatate va doresc, poate e ceva usor si va trece repede, fara multe medicamente sau complicatii:*

Nicole, ma bucur ca sunteti bine si ai gasit problema, ce bine ca nu ai crezut ce ti-a spus, ai avut dreptate, daca copilul creste lapticul este perfect :)

Astazi la noi ninge asa frumooooos, astept sa se trezeasca pitica sa o scot afara, mai mult pentru mine ca-mi place la nebunie iarna si ninsoarea :))

Si la noi ningeee si eu adooor iarnaaa. ras
Apropo, nu am apucat sa iti spun, sunt ffff faine pozele cu pitica ta si motanul. coeur

Fetele noastre blanoase inca nu au interactionat cu surioara lor cea mai mica, doar au audulmecat-o si se uita curioase cand o aud plangand.
Andreea06
Scris: Monday, November 19, 2018 8:42 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
Nicole2018 wrote:
Si am uitat sa zic... si a mea e la primul salt mental, cel putin eu sper ca din cauza asta sunt schimbarile din ultimele zile...si ca isi va reveni dupa.
Daca inainte mi de parea dificil ca ziua dormea reprize de aprox o ora, pe care le dormea in patutul ei, de doua zile aproape ca nu mai doarme ziua in patut. Doarme mai putin, vrea mai des la san si doarme ok doar daca sta pe noi sau in sistem de purtare. Ieri a dormit mult cand am iesit la plimbare, a dormit in masina si apoi in carut.
Iar seara este foarte maraita si plange destul de mult dar mie imi seamana mai mult a plans de oboseala/suprastimulare nu de colici.

Sper ca toate astea sunt de la saltul mental si ca vom reveni apoi la reprizele scurte de somn in patut pe timp de zi, acum mi se par perfeocte asa scurte cum erau. ras

Cateva intrebari:

2. Salutul dureaza fix o saptamana (sau mai multe pt unele salturi) sau le-ati simtit mai putin?

4. Vi s-a intamplat ca ceva ce s-a "dereglat" in perioada de salt sa nu se mai "regleze" inapoi dupa ce a trecut saltul?

La mine s-a potrivit saltul cum zicea pe wonder weeks, poate +/- cateva zile. Am pus initial 2 profile, unul dupa due date si unul dupa birthdate si a fost corect cel dupa due date cum au zis si ei. La noi diferenta era de o saptamana intre ele, deci nu mult, si totusi conteaza. Saltul dureaza aprox cat zice acolo, fiecare salt e diferit, am avut unele si de 3 sapt.. dar nu tot saltul e o perioada grea pt ei, nu vor fi maraiti non stop. Au momente doar.. si eventual cand e norisorul o sa vezi mai mult asa. E dragut sa vezi achizitiile mereu, nu toooaaate de acolo neaparat, dar cateva si te topesti.

Se poate deregla somnul sau rutina ca e marait si obosit.. dar trece. Cartea nu am citit-o deci nu stiu..
Mirunah
Scris: Monday, November 19, 2018 8:47 AM
Nivel

Inregistrat: 10/23/2017
Nicole2018 wrote:

Cateva intrebari:

1. La noi s-au potrivit puseele de crestere perfect. Cu toate ca acum la 4 luni jum a avut 4 zile cand a mancat mult mai mult si mai bine, exact ca la puseu. Am vazut ca pe unele siteuri scrie ca ar fi puseu si la 4 luni, le unele nu. Salturile mentale nu le-am simtit, doar dupa achizitiile noi. Bine, zile si zile acum...

2.saltul dureaza cat scrie in aplicatie. Saltul la care suntem acum dureaza o luna.

3.eu nu am cartea

4. Nu. Din contra. Muuuulte achizitii noi.

Noi azi mergem la vaccin si afara e zapadaaa.

Teo al meu s-a oprit din gangurit si se partaie non stop cu guraLol

Si sambata seara au venit finii la noi iar el s-a speriat rau cand i-a vazut. Plangea asa de teama. Un plans in care ii auzeau frica. I-a mai vazut o singura data acum 3 sapt dar atunci a ras la ei. Ce stiti despre asta?
Nicole2018
Scris: Monday, November 19, 2018 8:54 AM
Nivel

Andreea-Alexandra, multa sanatate ot baietel.

Lore sper sa rezolvi repede cu canalul blocat.
Oare se poate ceva pt a preveni aceata problema?

Fluturash, taree simpatica mai e si pitica ta. :)

GeorgianaB si a noastra tresare asa si cand e treaza uneori si cand doarme, este refelxul Moro din ce stiu eu. Noi ca sa doarma bine am infasat-o, ii ajuta mult cand sunt mici sa se linisteasca. Acum am renuntat sa o mai infasam ziua, si asa nu prea doarme :-)))), insa noaptea continuam cu infasatul.

Cred ca e un plan ambitios sa ii faci program de somn de pe acum. Insa daca notezi mesele, somnul ai sa vezi ca uneori par sa isi faca ei singuri o rutina, eu folosesc aplicatie pe tel sa notez si ma ajuta mult din cand in cand sa studiez graficele pe care mi le face. Noi am observat anumite similitudini de la o zi la alta, insa cand zicem ca ii stim programul copilului, zbannng vine o zi in care face total altceva, nu de alta, dar sa se asigure ca ramanem in forma si mereu gata de schimbare.ras
Noi ce am observat e ca dupa baita doarme bine, asa ca tot incercam sa potrivim ora baitei ca sa fie ok noaptea.
AlexandraRr
Scris: Monday, November 19, 2018 8:55 AM
Nivel

Nicole2018 wrote:

Si la noi ningeee si eu adooor iarnaaa. ras
Apropo, nu am apucat sa iti spun, sunt ffff faine pozele cu pitica ta si motanul. coeur

Fetele noastre blanoase inca nu au interactionat cu surioara lor cea mai mica, doar au audulmecat-o si se uita curioase cand o aud plangand.

Cartea wonder weeks o am eu, mie mi se pare interesanta, imi place ca descrie mult ce se intampla la fiecare salt si ai tot felul de tips cum sa o ajuti pe micuta sa se dezvolte corespunzator si ce sa faci sa o linistesti,nu am aplicatia ca sa iti pot spune comparatia asa ca am facut cateva poze ca sa-ti faci o idee, fiecare capitol despre fiecare salt are mult mai multe pagini cu informatii.

Nici eu inca nu las motanul in pat cu ea sau pe lucrurile ei din cauza ca oricat il pieptanam ii mai cade par, cand va fi ea mai mare vor putea dormi impreuna, pana atunci fiecare cu camera lui :)) ziua stam impreuna dar ea tot in baby nest cu lucrurile ei :D

AlexandraRr attached the following image(s):
1.jpg5.jpg46467826_295923784590374_709381383000162304_n.jpg46486000_1218587331612777_6620149443435954176_n.jpg

lore.t.
Scris: Monday, November 19, 2018 9:10 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 9/11/2017
Nicole2018 wrote:
Lore sper sa rezolvi repede cu canalul blocat.
Oare se poate ceva pt a preveni aceata problema.

Eu alaptez si acum cu protectiile de silicon si ori din cauza faptului ca uneori atasarea nu e cea mai buna sau ca papa el mai putin Ziua nu stiu...noaptea de 3-4 ori papa dar ziua parca mai rara ca inainte si tot timpul simt ca is plini sanii...
Ilinca003
Scris: Monday, November 19, 2018 9:57 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 1/5/2018
Sara mea continua sa fie plangacioasa...plus ca si cu somnul a inceput sa aiba probleme...inainte dormea de la 8 pana pe la 7,cu 3 treziri...acum,sta si cate 2 h de veghe,intr adevar,nu plange,dar sta trezita...
Eu o hranesc mixt,ma rog,mai mult lapte praf,doar ziua ii dau san,a inceput sa suga mai mult ziua,si nu mai vrea laptele praf...si sanii,simt un disconfort...si grei asa...demult n am mai simtit asta...
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.