Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/22/2018 Mesaje: 1074
| GeorgianaB wrote:
Cand are colici arcuieste spatele, strange burtica, ridica piciorusele. Are si al meu momente de genul si nu imi explic ce il deranjeaza, daca plange cand il pun la san ma ridic cu el in brate, ma plimb, ii cant toate prostiile inventate pe moment :)) am observat ca uneori ii place sa stea la verticala. Uneori mai este agitat inainte de caca sau inainte sa traga partzuri sau cand mananca repede.
E posibil sa fie asta.faza e ca nimic nu merge.il tin in brate il plimb dar tot urla pt 20 de min si jush dc nu se arcuieste sau se strange deloc de asta spun ca nu cred ca sunt colici.parturi trage si el la greu si caca oricum face ff greu.se chinuie mult |
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 1/5/2018 Mesaje: 433
| Fetelor,daca nu ma insel,era o fata care nascuse gemeni,fetita si baiat,n am mai vazut o pe aici... |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Ilinca003 wrote:Fetelor,daca nu ma insel,era o fata care nascuse gemeni,fetita si baiat,n am mai vazut o pe aici...
Da, Andruu. Probabil e prinsa cu piticii, daca noi ne plangem cu unul, iti dai seama la ea ca e mult mai greu.. |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 12/19/2017 Mesaje: 89
| Hei mamici N am mai intrat pe forum de cand eram cu bebe in burtica, nu cred ca mai cunosc mamici pe aici. Acum am un bebe, Luca, de aproape 5 luni. Si am cateva intrebari de statul in fundulet. Se trage mereu in sus sa stea in fundulet dar toata lumea imi spune ca e prea devreme sa l las. Nu stiu ce sa fac. Voi ce imi recomandati?
... sper ca am nimerit subiectul potrivit... |
|

Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| Andreea-Alexandra wrote:
E posibil sa fie asta.faza e ca nimic nu merge.il tin in brate il plimb dar tot urla pt 20 de min si jush dc nu se arcuieste sau se strange deloc de asta spun ca nu cred ca sunt colici.parturi trage si el la greu si caca oricum face ff greu.se chinuie mult
Poate din cauza atasarii la san care nu este tot timpul corecta acumileaza gaze si il deranjeaza... pot sa planga din orice acum cat sunt foarte mici, mie asa mi-a plans azi pe zi. Sper ca maine sa fie mai liniste, azi nu am avut timp nici macar pt un dus, as putea sa fac acum in loc sa scriu :))) dar nu ma pot misca/ridica din pat de oboseala, abia am reusit sa il adorm |
|

| GeorgianaB wrote:
Poate din cauza atasarii la san care nu este tot timpul corecta acumileaza gaze si il deranjeaza... pot sa planga din orice acum cat sunt foarte mici, mie asa mi-a plans azi pe zi. Sper ca maine sa fie mai liniste, azi nu am avut timp nici macar pt un dus, as putea sa fac acum in loc sa scriu :))) dar nu ma pot misca/ridica din pat de oboseala, abia am reusit sa il adorm
Atasarea sunt sigura ca nu e intotdeauna corecta.ma chinui cat pot de tare sa il atasez cat mai corect dar nu imi iese mereu.tie iti iese cu atasarea asta? |
|

| Neata mamici.care este formula pt a sti exact cat lp.sa dai unui bebel? Am gssit mai multe variante pe net |
|

Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| Andreea-Alexandra wrote:Fetele baietelul meu are in fiecare seara cam la aceeasi ora niste crize.il tin 20 30 de min da urla de mama focului.nu vrea san nu vrea nimic.urla cu sfarcul in gura.pur si simplu dupa aproximativ 30 de min se linisteste mananca si doarme.oare sunt colici? Stiam ca aia daca ar fi ar tine cu orele nu asa... Cam atat dureaza si la a mea o criza de plans continuu si toate chestiile pe care le zici tu din cauza colicilor... poate sa aiba o singura criza sau mai multe crize pe zi cum are a mea... A mea isi si lungeste picioarele asa si se face toata rosie la fata de la plans in hohote.... |
|

Inregistrat: 9/20/2017 Mesaje: 2868
| Lena94 wrote:Hei mamici N am mai intrat pe forum de cand eram cu bebe in burtica, nu cred ca mai cunosc mamici pe aici. Acum am un bebe, Luca, de aproape 5 luni. Si am cateva intrebari de statul in fundulet. Se trage mereu in sus sa stea in fundulet dar toata lumea imi spune ca e prea devreme sa l las. Nu stiu ce sa fac. Voi ce imi recomandati? ... sper ca am nimerit subiectul potrivit... Mie mi se pare foarte normal ca la varsta asta sa isi doreasca si sa incerce sa se ridice in fund. Unii bebelusi stau singuri in fund la 5 luni. Ideea e sa nu fortez, altfel ajuti copilul daca da semne ca e pregatit sa faca ceva. Si da, te tinem minte poate intrii mai des pe la noi |
|

Inregistrat: 9/20/2017 Mesaje: 2868
| Andreea-Alexandra wrote:Neata mamici.care este formula pt a sti exact cat lp.sa dai unui bebel? Am gssit mai multe variante pe net Pt completare doar un medic sau consultant te poate sfatui, in functie de situatia voastra particulara. Dar tu ce vrei sa faci, sa ii dai in continuare sau sa elimini? Daca vrei sa elimini vezi sa o faci treptat, nu deodata. Pe grupul de alaptare e detaliata schema de eliminare supliment. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Lena94 wrote:Hei mamici N am mai intrat pe forum de cand eram cu bebe in burtica, nu cred ca mai cunosc mamici pe aici. Acum am un bebe, Luca, de aproape 5 luni. Si am cateva intrebari de statul in fundulet. Se trage mereu in sus sa stea in fundulet dar toata lumea imi spune ca e prea devreme sa l las. Nu stiu ce sa fac. Voi ce imi recomandati? ... sper ca am nimerit subiectul potrivit...
E curios, eu cred ca e ok daca il lasi putin. Cand te prinde de degete sa se ridice il lasi sa faca efortul, si apoi sa stea 20-30s asa sustinut. Si tot asa treptat cresti timpul. Pe la 6 luni e recomandarea ortopezilor sa fie pus sustinut, pana atunci ff putin ca sa nu forteze coloana cat inca nu e pregatita. |
|

| MaryPoppins wrote: Pt completare doar un medic sau consultant te poate sfatui, in functie de situatia voastra particulara. Dar tu ce vrei sa faci, sa ii dai in continuare sau sa elimini? Daca vrei sa elimini vezi sa o faci treptat, nu deodata. Pe grupul de alaptare e detaliata schema de eliminare supliment.
As vrea sa elimin alaptatul pt ca altfel ajung la nebuni.cum zici treptat?ai vreun link? |
|

Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| Andreea-Alexandra wrote:Neata mamici.care este formula pt a sti exact cat lp.sa dai unui bebel? Am gssit mai multe variante pe net Te referi la modul de preparare sau cantitate? La preparare scrie pe fiecare cutie cat se pune in functie de varsta si trebuie folosita doar masura din acea cutie. Iar la cantitate eu nu m-am luat dupa ce se scrie sau spune, fiecare copil e diferit, ei mananca cat au nevoie, a mea cand e satula adoarme.
Eu cand vad ca plange si dupa ce e schimbata sau hranita o iau de la capat, verific din nou scutecul, ii mai dau lapte daca vrea etc o data a mea plangea pentru ca o deranja o eticheta de la hainute, dupa ce am schimbat hainele s-a linistit, o data era scutecul cam strans si o deranja..Poate pe al tau il doare burtica daca plange fara sa reusesti sa il linistesti. A mea cand plange din cauza durerilor de burtica ii pun muzica, are cateva melodii preferate, ma plimb cu ea prin casa, cu masina, am un leagan care are si pozitie orizontala pentru nou nascuti, depinde ce are ea chef, aseara dupa 2 ore de plimbat prin casa i-am dat suzeta si pentru prima data a acceptat-o si a adormit in 2 minute, acum iar e treaza de la 7:30, e linistita doar daca sta langa mine, cum o pun in pat incepe scandalul dar la a mea vad cum se strange si se inroseste la fata, stiu ca o doare burtica :(
LE. Scuze, dupa aceea am vazut la ce te refereai cu lp, stiam ca ii dai competare :* |
|

| AlexandraRr wrote: Te referi la modul de preparare sau cantitate? La preparare scrie pe fiecare cutie cat se pune in functie de varsta si trebuie folosita doar masura din acea cutie. Iar la cantitate eu nu m-am luat dupa ce se scrie sau spune, fiecare copil e diferit, ei mananca cat au nevoie, a mea cand e satula adoarme.
Eu cand vad ca plange si dupa ce e schimbata sau hranita o iau de la capat, verific din nou scutecul, ii mai dau lapte daca vrea etc o data a mea plangea pentru ca o deranja o eticheta de la hainute, dupa ce am schimbat hainele s-a linistit, o data era scutecul cam strans si o deranja..Poate pe al tau il doare burtica daca plange fara sa reusesti sa il linistesti. A mea cand plange din cauza durerilor de burtica ii pun muzica, are cateva melodii preferate, ma plimb cu ea prin casa, cu masina, am un leagan care are si pozitie orizontala pentru nou nascuti, depinde ce are ea chef, aseara dupa 2 ore de plimbat prin casa i-am dat suzeta si pentru prima data a acceptat-o si a adormit in 2 minute, acum iar e treaza de la 7:30, e linistita doar daca sta langa mine, cum o pun in pat incepe scandalul dar la a mea vad cum se strange si se inroseste la fata, stiu ca o doare burtica :(
LE. Scuze, dupa aceea am vazut la ce te refereai cu lp, stiam ca ii dai competare :*
Ma refer la cantita alex.cat mananca un bebe de varsta lui.cati ml de lp sa ii dau ca a fie satul |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/23/2017 Mesaje: 626
| Andreea-Alexandra wrote:
Ma refer la cantita alex.cat mananca un bebe de varsta lui.cati ml de lp sa ii dau ca a fie satul
Buna fetele. N am mai scris demult pe la voi, insa cum am putin timp va mai urmaresc.
Andreea, fiecare copil e diferit... Eu ii dau lp luo Tudor de la o sapt. De ex ii dau Topfer 1. Pe cutie scrie exact cate maajritde lp, si ce cantitate trebuie sa ai la final cu tot cu apa. La început imi manca la 3 ore cam 80 ml... Apoi am tot crescut...tu fa gramajul înscris pe cutie si apoi vezi cat manânca si la ce perioada. |
|
|