Clubul mamicilor incepatoare - 5
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Mirunah
Scris: Sunday, October 14, 2018 8:25 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/23/2017
Ilinca003 wrote:

eu in prima zi cand am venit acasa cu pitica...a plans 6 h in continuu...la un moment dat voiam sa ne ducem la.spital cu ea ca nu stiam ce sa i mai facem...apoi colicii..somn f putin noaptea o culcam numai pe mine...ziua eram epuizata,nervoasa,plangeam...dar cu sprijin din partea sotului ,a trecut...deci trage aer in piept ,nu te panica...pana se obisnuieste bebe cu noul mediu...dormi cand doarme si bebe,si.multa rabdare...totul va fi bine!

Eu am incercat de vreo 4 ori sa dorm ziua cand dormea si el. Si mai rau imi faceam. Ca adoarmeam 5 minute si el se trezea si va dati seama ce durere de cap dupa 5 min de somn.

Eu dormeam cand ajungea sotul acasa.
Ilinca003
Scris: Sunday, October 14, 2018 8:52 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 1/5/2018
Mirunah wrote:

Eu am incercat de vreo 4 ori sa dorm ziua cand dormea si el. Si mai rau imi faceam. Ca adoarmeam 5 minute si el se trezea si va dati seama ce durere de cap dupa 5 min de somn.

Eu dormeam cand ajungea sotul acasa.

adevarul e ca nici mie nu mi iesea sa dorm o data cu ea...ca vb ta,mai rau ma capiam...
delia.c.yaya
Scris: Sunday, October 14, 2018 9:12 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
MaryPoppins wrote:

M-am pradapdit de ras la ultima poza hohot si cu chestia aia pe cap...zici ca mediteaza hohot

Ce sa mai... hohot fiemea e foarte zenhohot
Andreea06
Scris: Sunday, October 14, 2018 9:15 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
Andreea06
Scris: Sunday, October 14, 2018 9:18 PM
Nivel

Mgeorgiana85 wrote:
Plin de bebei frumosi aici coeur
Nu stiu ce are al meu..astazi nu a dormit deloc. E treaz de la 9 dimineata. Nu adoarme nicicum.
Abia i-am facut baita, am cel mai cuminte baiat la baie acum, si ma chinui sa-l adorm leganat pe picioare. Sper sa doarma macar la noapte ca azi noapte am dormit 3 ore adunate Cray

Poate sa scrii la pediatru? Ar trebui sa doarma... Alina avea asa probleme la inceput ca dormea putin David..

Poti incerca cu un. wrap, sa stea pe pielea ta si sa dansezi asa prin casa, il leagana si adoarme poate.
Andreea06
Scris: Sunday, October 14, 2018 9:20 PM
Nivel

Andreea-Alexandra wrote:
Va multumesc fetelor pt raspunsuri.cred ca pr mine m-a demoralizat mult si faptul ca am stat 1 sapt in spital intre 4 pereti.o sa incerc sa ma calmez si sa gasesc solutii ca sunt sigura ca si el ma simte si nu vreau.
Va pup

Ei, de acum uita partea de spital si uita-te asa la el si adu-ti aminte cat ti l-ai dorit, cat asteptai sa te intalnesti cu el, cum totul s-a schimbat si esti inundata de o iubire necunoscuta pana acum..
Sunt si hormonii la mijloc dar incearca sa te lupti cu ei si sa iti propui sa fii zen si sa vezi frumosul din tot.
MaryPoppins
Scris: Sunday, October 14, 2018 9:49 PM
Nivel

Inregistrat: 9/20/2017
Andreea, de aveam butonul aferent iti dadeam un mare like pt mesajul de mai sus. Andreea-Alexandra, subscriu la ce zice Andreea. Toate trec, tu si cu bebe sunteti sanatosi, el are nevoie maxima de tine acum, tine-l in brate, pe pielea ta si iubiti-va. Asculta-l pt ca te va invata cum sa-i fii mama, la fel cum va invata si el ca e in siguranta pe lumea asta in bratele tale. computerlove
Iar dc ai supraproductie de lapte nu mai mulge, doar atat cat sa detensionezi dc simti sanii angorjati. In rest pune-l pe bebe la san si urmareste indicatorii, ca stie el cat are nevoie sa pape iar lactatia se va regla in timp. Sa nu te panichezi dc sta mult la san, e absolut normal cand sunt asa de mici. Pt ei sanul nu e doar hrana, ci alinare, siguranta si dragoste de mama. Iti recomand sa intrii pe grupul de FB Alapteaza!, vei vedea ca si alaptarea e un proces continuu de invatare si acolo gasesti foarte multe informatii. Curaj ca o sa fie bine!
MaryPoppins
Scris: Sunday, October 14, 2018 9:54 PM
Nivel

Mgeorgiana85 wrote:
Plin de bebei frumosi aici coeur
Nu stiu ce are al meu..astazi nu a dormit deloc. E treaz de la 9 dimineata. Nu adoarme nicicum.
Abia i-am facut baita, am cel mai cuminte baiat la baie acum, si ma chinui sa-l adorm leganat pe picioare. Sper sa doarma macar la noapte ca azi noapte am dormit 3 ore adunate Cray

Intre 4s jumate si 5s jumate (de la due date) e primul salt mental. Asta se suprapune de obicei si cu puseul de crestere. Dc bebe nu e bolnavior, atunci asta poate fi explicatia pt lipsa de somn. Un sistem de purtare ai? Te-ar ajuta mult in situatia asta Cheek Kiss
Mgeorgiana85
Scris: Sunday, October 14, 2018 10:21 PM
Nivel

Inregistrat: 11/3/2016
MaryPoppins wrote:

Intre 4s jumate si 5s jumate (de la due date) e primul salt mental. Asta se suprapune de obicei si cu puseul de crestere. Dc bebe nu e bolnavior, atunci asta poate fi explicatia pt lipsa de somn. Un sistem de purtare ai? Te-ar ajuta mult in situatia asta Cheek Kiss

Acum am vrut sa-i raspund si Andreei, suntem in sapt saltului mental si m-am gandit ca de la asta e. A dormit 1 ora, a papat la 9 jum si acum somn iar. Ma bag la somn pana la 12 jum sa prind si eu ceva de nani.
Nu am wrap, chiar vreau sa achizitionez unul. O firma anume, sau un model de care esti multumita imi poti spune?
Noapte buna mamici pupici
delia.c.yaya
Scris: Sunday, October 14, 2018 10:30 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Andreea06 wrote:

E tare comica Lol are un semn de obraz?

Cheek Kiss
Da, sunt capilarele alea.. Tot nu au disparutpale pediatra zicea ca nu o sa dispara, doar daca i se mai închide tenul.. Eu sper sa nu ramâna asa.. Mai ales ca e fata... ??
MaryPoppins
Scris: Sunday, October 14, 2018 10:50 PM
Nivel

Mgeorgiana85 wrote:

Acum am vrut sa-i raspund si Andreei, suntem in sapt saltului mental si m-am gandit ca de la asta e. A dormit 1 ora, a papat la 9 jum si acum somn iar. Ma bag la somn pana la 12 jum sa prind si eu ceva de nani.
Nu am wrap, chiar vreau sa achizitionez unul. O firma anume, sau un model de care esti multumita imi poti spune?
Noapte buna mamici pupici

La wrapurile elastice nu sunt mari diferente, doar ca unele is mai elastice ca altele :)) eu am de la Manduca, de prin august e in vizita la o mamica cu bebe mic :) sau poate vrei sa incerci wrap tesut, acolo chiar ca is diferente :D dar pt inceput wrapul elastic e foarte bun, pe vremea asta si tine de cald, plus ca e usor de legat o singura data si apoi numai il pui si il scoti pe bebe. Sigur aveti biblioteca cu sisteme in Alba, mergi la o intalnire sa testezi si vezi ce vi se potriveste mai bine.
Andreea-Alexandra
Scris: Sunday, October 14, 2018 11:50 PM
Nivel

Inregistrat: 1/22/2018
Multumesc Mary.
Am o intrebare?cat de des hraniti bebelusii?daca dorm ii treziti sa le dati de mancare?al meu e micut da poafe sta si 4h fara sa zica nimic.oare sa il trezesc sa il hranesc sau sa astrpt sa ceara el?sunt in mare dilema
alina89
Scris: Monday, October 15, 2018 12:10 AM
Nivel

Inregistrat: 3/21/2017
Andreea06 wrote:

Poate sa scrii la pediatru? Ar trebui sa doarma... Alina avea asa probleme la inceput ca dormea putin David..

Poti incerca cu un. wrap, sa stea pe pielea ta si sa dansezi asa prin casa, il leagana si adoarme poate.

Daaaa, record am avut 6h30 in 24h Big Surprise Big Surprise Big Surprise nu uit ever recordul asta. Dar eram mamica incepatoare, confuza, plina de emotii si griji, nu stiu de ce, dar acum ma simt de 100 ori mai aproape de el decat atunci. Atunci eram agitata, ma iritam repede. Acum oricat ar plange il strang in brate si ii vorbesc calm si frumos, doar cand e plans de moft ma mai supar asa pe el. Nu stiu, sper ca la urmatorul sa fiu mai relaxata si sa ii dau si lui starea mea. Nu am mai auzit la alte mamici care sa treaca in primele luni prin ce am trecut eu cu David uff
MaryPoppins
Scris: Monday, October 15, 2018 12:17 AM
Nivel

Andreea-Alexandra wrote:
Multumesc Mary.
Am o intrebare?cat de des hraniti bebelusii?daca dorm ii treziti sa le dati de mancare?al meu e micut da poafe sta si 4h fara sa zica nimic.oare sa il trezesc sa il hranesc sau sa astrpt sa ceara el?sunt in mare dilema

Noaptea trebuie hranit la maxim 4-5 ore in primele 6 saptamani de viata.In rest la cerere, dar totusi sa nu treaca mai mult de 3 ore si ziua. Piticul tau cum a avut icter si glicemia scazuta, eu as zice sa nu il lasi sa treaca mai mult de 3 ore fara papa. Daca doarme nu e nevoie sa il trezesti de tot, ca ei sug foarte bine si in somn. Nu stiu dc ti-au zis si de la spital, dar somnolenta excesiva la bebe mic poate fi semn de icter prelungit. In Anglia parca aveti moasa sau health visitor cu care tineti legatura dupa externare, daca ai orice nelamurire sau ingrijorare legata de bebe,sa nu eziti sa intrebi. Ah, si pt lactatia ta e bine sa suga bebe si noaptea, ca atunci se produce cel mai mult laptic :) Ana a mea abia sugea o data pe noapte cand era mica si asta n-a fost motic de bucurie pt mine, ca desi dormeam bine, nici nu aveam vreo prductie impresionanta de lapte. Dar apoi de pe la trei luni am inceput sa ii dau eu tot mai des si noaptea, cum o simteam ca se foieste o si mufam rapid la san. Si uite asa acum titileste toata noaptea :)) de fapt ea acum suge mai des decat atunci cand era bebelus mic :))
Andreea-Alexandra
Scris: Monday, October 15, 2018 7:02 AM
Nivel

Inregistrat: 1/22/2018
MaryPoppins wrote:

Noaptea trebuie hranit la maxim 4-5 ore in primele 6 saptamani de viata.In rest la cerere, dar totusi sa nu treaca mai mult de 3 ore si ziua. Piticul tau cum a avut icter si glicemia scazuta, eu as zice sa nu il lasi sa treaca mai mult de 3 ore fara papa. Daca doarme nu e nevoie sa il trezesti de tot, ca ei sug foarte bine si in somn. Nu stiu dc ti-au zis si de la spital, dar somnolenta excesiva la bebe mic poate fi semn de icter prelungit. In Anglia parca aveti moasa sau health visitor cu care tineti legatura dupa externare, daca ai orice nelamurire sau ingrijorare legata de bebe,sa nu eziti sa intrebi. Ah, si pt lactatia ta e bine sa suga bebe si noaptea, ca atunci se produce cel mai mult laptic :) Ana a mea abia sugea o data pe noapte cand era mica si asta n-a fost motic de bucurie pt mine, ca desi dormeam bine, nici nu aveam vreo prductie impresionanta de lapte. Dar apoi de pe la trei luni am inceput sa ii dau eu tot mai des si noaptea, cum o simteam ca se foieste o si mufam rapid la san. Si uite asa acum titileste toata noaptea :)) de fapt ea acum suge mai des decat atunci cand era bebelus mic :))

Multumesc mary din tot sufletul pentru raspuns.asa voi face.la 3h ii dau papica chiar daca doarme.
Se poate vedea cu ochiul liber ca sunt proaspata mamica.nu ma pricep deloc :)
Sanatate tie si micutei.va pup
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.